Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Giuseppe Busso έγραψε:Εδώ στην περιοχή μου έχουμε δύο "Κοσμίδηδες". Ο ένας είναι ο γνωστός με τους χαλβάδες και ο άλλος με το σουβλατζίδικο και το μπιφτέκι με τη σάλτσα του.

του οποιου ο χαλβας δερνει και γαμει :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#382383 Την Κυριακή φάγαμε -για πρώτη φορά φέτος- στον Καπλάνη, στην Αράχοβα. Εντάξει, σταθερή αξία. Super γεμιστά μπιφτέκια, φανταστικό αρνάκι λαδορίγανη, νορμάλ τιμές (αυτά +κάτι σαλατικά/φορμαέλες + μπυρόνια) = €15/άτομο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Giuseppe Busso έγραψε:Εικόνα

Στον Κοσμίδη στη Δραπετσώνα (Ροδόπολις λέγεται το μαγαζί).
Εδώ στην περιοχή μου έχουμε δύο "Κοσμίδηδες". Ο ένας είναι ο γνωστός με τους χαλβάδες και ο άλλος με το σουβλατζίδικο και το μπιφτέκι με τη σάλτσα του.

2 πατάτες
1 τζατζίκι
2 μερίδες μπιφτέκι (4 τεμάχια)
1 μπολ έξτρα σάλτσα
2 μπύρες ΦΙΞ

34 ευρώ

Εγώ είμαι συχνός πελάτης του. Από τους πολύ παλαιούς στο χώρο.

ΥΓ: Συγχωρέστε με για τη φωτό. Είναι από Sam A5.

Πωωωωωωωωω ζημιά μου έκανες μεσημεριάτικα.... Πήγαινα τακτικά εκεί, έχει αυτή τη χαρακτηριστική σαλτσα.... Άτιμη μνήμη, είδα τη φωτο και με πόνεσε βαθειά, μου ήρθε η γεύση με μιας....
Τι μορφή ο καραφλακιας ο ταβερνιάρης...

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#383442 Συνεύρεση για φαγητό με τους 4 κολλητούς χτες..
τόπος συνάντησης : Το αλλιώτικο του Βόλου (τσιπουράδικο) , στην Ομορφοκλησσιάς στην Ν.Ιωνία..
αρχικά πήγα αρνητικά προκατειλημμένος διότι με τα τσιπουράδικα δεν τα πάω και πολύ καλά διότι θεωρώ ότι έχουν μικρές μερίδες...
Την πάτησα...
Οι σερβιτόροι βόγγηξαν στο πήγαινε έλα...
Εφάγαμε :
ψωμί ψημένο στα κάρβουνα
Χόρτα
Παντζάρια
Φάβα
Αγγουροντομάτα
Καλαμαράκια
Γαρίδες σαγανάκι (πιατέλλα 4 ατόμων )
Φετα σαγανάκι
Χταποδοκεφτέδες (6 τμχ η μερίδα , στο μέγεθος μεσαίας πατάτας..)
Κολοκυθοκεφτέδες
Πατατες τηγανιτές
Σαρδέλες ψητές στα κάρβουνα
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Κριθαρώτο με γαρίδες (πιατέλλα 4 ατόμων) {απίστευτο πιάτο}
4 200άρια ούζα (δεν ηπιαμε πολύ , είμαστα όλοι κουρασμένοι απο δουλειές κ.λ.π)
Από ούζο ο σερβιτόρος μας σύστησε και ήπιαμε το '' ματαρέλλι'' το οποίο έχει μελι και γλυκάνισο... Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο ...

Μην με ρωτήσετε για τιμές , μας κέρασε ο ένας από τους κολλητούς..
Σαν χώρος πεντακάθαρος ,τίγκα στον κόσμο , δυστηχώς πολύ κάπνα όμως ..

Θα ξαναπάω οπως και δήποτε , συστήνεται το εν λόγω μαγαζί... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#383447 Πω πω! Φευγεις απο τα νοτια και ερχεσαι σπιτι μου για φαι!
Τοσο χαλια ρε παιδι μου τα φαγαδικα εκει στο νοτο;! :s_tongue :s_tongue

Αν ποτε θες να φας ψαρακι στην περιοχη, σφυρα να σε φτιαξω! :s_wink
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimitrisB έγραψε:...Έχουμε άποψη για .... Da Vinci στην Αγ. Παρασκευή?

Απάντηση δεν πήρα :oops: και έτσι, "ρίσκαρα".
Καλός έως πολύ καλός χώρος (επιβλητικός λόγω διακόσμησης και μεγάλου ύψους οροφής), ειδικά για βράδυ, αφού .... δε βλέπεις τις λεπτομέρειες, όπως πχ :τις κάπως φθαρμένες -λερωμένες καρέκλες του εστιατορίου (λόγω κρίσης?) και με καλό φωτισμό.
Μουσική πολύ καλή σε είδος/ποιότητα και "σωστή" ένταση (jazz-lounge) μέχρι τις 22:00. Μετά περνάει σε επιτυχίες που ακούμε και στο ραδιόφωνο, με ανεβασμένη ένταση μετά τις 23:00 αφού το γυρνάει σε "bar", ενοχλητική αρκετά για κάποιον που είναι εκεί για φαγητό και όχι ποτό . Ειδικά ΠΣ, έχει live πρόγραμμα με 5μελή μπάντα, που παίζει μετά τις 23:30, οπότε δεν ακούσαμε, λόγω αποχώρησης.
Στις 23:00 είχε πολύ κόσμο (30-45 κυρίως) και σχεδόν γέμισε.
8μελής παρέα, με πλήρες μενού με ορεκτικό-1 σαλάτα/2 άτομα , κυρίως και γλυκό, καθώς επίσης με 2 μπουκάλια κρασί (Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου, ακριβό ακόμα και στην κάβα της "γειτονιάς").
Πολύ καλά φαγητό-service, η παρέα (που δεν ήταν τυχαία, 4 ζευγάρια 50-60 ετών ), το εκτίμησε ιδιαιτέρως.
Δεν θα το έλεγα ακριβό, αλλά σαφώς άνω του μ.ο. τιμών για την κατηγορία του: Όλα τα ανωτέρω με τιμή στα 30€/άτομο. :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
gianik έγραψε:Συνεύρεση για φαγητό με τους 4 κολλητούς χτες..
τόπος συνάντησης : Το αλλιώτικο του Βόλου (τσιπουράδικο)

Τώρα που είπες Βόλο πέρναγα τις προάλλες από την ψησταριά Βόλος στο Μοσχάτο που λένε ότι φημίζεται για το κοντοσούβλι του και πήρα μια μερίδα έτσι για δοκιμή. Δεν τρελάθηκα, έχω φάει απίστευτα κοντοσούβλια αλλού.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#385348 Τώρα το είδα :(

Ελευσίνα μεζεδοπωλείο "Αποσπερίτης", ιδιοκτήτης/σεφ πολύ φίλος, νόστιμοι μεζέδες, καλές ποσότητες, πολύ καλές τιμές. Θα βγούμε παρέα εκεί...

ΥΓ: περίμενα τηλ σου για το οbd αλλά εξαφανίστηκες
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#385357 Πραγματικά δεν έχω προλάβει. Ούτε κατάλαβα πως πέρασαν οι μέρες!
Για αύριο ψάχνω αλλά θέλω πάνω στη θάλασσα μετά από την Ελευσίνα στην παλιά εθνική.

Αποσπεριτη πήγα πριν 2 βδομάδες. Μόνο παράπονο το μέγεθος της μοσχαρίσιας αλλά κατά τα άλλα πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#386742 εφερα απο το νησι 6 σπαλομπροζολες 500 γρ η μια, η καταγωγη τους μου ειπαν απο Αγρινιο, οδηγιες για μαριναρισμα εχουμε?? θα τρωμε 1, εγω και η συντροφος...., καθε φορα....
Άβαταρ μέλους
By dimik
224v έγραψε:εφερα απο το νησι 6 σπαλομπροζολες 500 γρ η μια, η καταγωγη τους μου ειπαν απο Αγρινιο, οδηγιες για μαριναρισμα εχουμε?? θα τρωμε 1, εγω και η συντροφος...., καθε φορα....

Αλάτι, πιπέρι, καπνιστί πάπρικα, σκόρδο, ρίγανη/θυμάρι και λευκό ξύδι για μια μέρα.