Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#386557 Αν βρω χρόνο το σκ θα πέσει τρίψιμο.
Γνωρίζει κάποιος :
α) πόση ώρα αφήνουμε την autoglym μετά το πέρασμα;
β) πόση ώρα αφήνουμε το 476; στις οδηγίες λέει μόλις αρχίσει να θολώνει, αλλά σε τι βαθμό; Κάποιος που το χει ξανακάνει φαντάζομαι μπορεί να το καταλάβει αλλά φαντάζομαι την πρώτη φορά θα είναι κάπως δύσκολο. Εικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#386579 Για την SRP 2-3 λεπτά.

Για το 476 μη μασάς. Αν είσαι σε σκιά, και 5-10 λεπτά να το αφήσεις δεν έχει θέμα. Το καταλαβαίνεις απ' το πόσο δύσκολα το σκουπίζεις. Οι αμερικάνοι γράφουν πάντως να εφαρμόζεις σε ένα κομμάτι, εφαρμόζεις 2ο κομμάτι, και σκουπίζεις το πρώτο. Και συνεχίζεις με τον ίδιο ρυθμό.

Για το σκούπισμα θέλεις ένα σχετικά καλό και χοντρό πανί μικροϊνών που δεν βλέπω στην πάνω φωτογραφία. Έχεις;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
panos2171 έγραψε:Αν βρω χρόνο το σκ θα πέσει τρίψιμο.
Γνωρίζει κάποιος :
α) πόση ώρα αφήνουμε την autoglym μετά το πέρασμα;
β) πόση ώρα αφήνουμε το 476; στις οδηγίες λέει μόλις αρχίσει να θολώνει, αλλά σε τι βαθμό; Κάποιος που το χει ξανακάνει φαντάζομαι μπορεί να το καταλάβει αλλά φαντάζομαι την πρώτη φορά θα είναι κάπως δύσκολο. Εικόνα

< Note >

Απο που τον πηρες τον πυλο? Ακομα περιμενω τον κινεζο να στειλει μετα απο 2 μηνες...

<+
Άβαταρ μέλους
By panos2171
rocsta έγραψε:Για την SRP 2-3 λεπτά.

Για το 476 μη μασάς. Αν είσαι σε σκιά, και 5-10 λεπτά να το αφήσεις δεν έχει θέμα. Το καταλαβαίνεις απ' το πόσο δύσκολα το σκουπίζεις. Οι αμερικάνοι γράφουν πάντως να εφαρμόζεις σε ένα κομμάτι, εφαρμόζεις 2ο κομμάτι, και σκουπίζεις το πρώτο. Και συνεχίζεις με τον ίδιο ρυθμό.

Για το σκούπισμα θέλεις ένα σχετικά καλό και χοντρό πανί μικροϊνών που δεν βλέπω στην πάνω φωτογραφία. Έχεις;

Γενικά το 476 λένε πετρώνει πολύ γρήγορα και στο λεπτό πρέπει να αφαιρείτε. Αντίθετα την SRP κανά 20λεπτο. Δηλαδή αφού τελειώσει όλο το αυτοκίνητο ξεκινάς το σκούπισμα. :hmmm:

Έχω κάμποσα microfiber. :iconcool:

Deleted User 1 έγραψε:Απο που τον πηρες τον πυλο? Ακομα περιμενω τον κινεζο να στειλει μετα απο 2 μηνες...

<+

Από εδώ http://www.ebay.co.uk/itm/141783614339? ... EBIDX%3AIT

σε λιγότερο από 5 μέρες ήρθε.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#386614 Βρε στο έγραψα και πιο πριν, αυτοί που γράφουν ότι το 476 πετρώνει στο λεπτο είναι μπούφοι και κατά 99% τη δουλεύουν στον ήλιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#386620 A τόσο καλά. :lol: Οπότε τα δουλεύω και τα δύο κομμάτι-κομμάτι και μολις τελειώνω σκούπισμα. Λίγες ακόμα απορίες... :oops: :tomato:
Μετά τον πηλό χρειάζεται πάλι πλύσιμο σωστά; Αφού τελειώσει και το κερί πότε μπορεί να πλυθεί;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
panos2171 έγραψε:Μετά τον πηλό χρειάζεται πάλι πλύσιμο σωστά;

Σωστά.

panos2171 έγραψε:Αφού τελειώσει και το κερί πότε μπορεί να πλυθεί;

Νομίζω πως καλό είναι να μένουν για 24 ώρες χωρίς νερό.

Να θυμάσαι γενικά ότι χρειάζεται να βάζεις ελάχιστο προϊόν όσον αφορά την collinite. Less is more.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386642 Τι εννοειτε πλυσιμο μετα τον πυλο? Κανονικα σφουγγαρι, σαπουναδα κτλ?

Εγω οσα βιντεακια εχω δει πρωτα πλενουν, μετα πυλο πανελ-πανελ, μετα microfiber. Μετα κανεις οτι θες, γυαλισμα, κερωμα κτλ.

<+
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Deleted User 1 έγραψε:Τι εννοειτε πλυσιμο μετα τον πυλο? Κανονικα σφουγγαρι, σαπουναδα κτλ?

Εγω οσα βιντεακια εχω δει πρωτα πλενουν, μετα πυλο πανελ-πανελ, μετα microfiber. Μετα κανεις οτι θες, γυαλισμα, κερωμα κτλ.

<+

Δεν το ξαναδειχνουν χάριν οικονομίας χρονου φανταζομαι. Αλλά ειναι προφανές ότι για να καθαριστει η επιφανεια, χρειάζεται εκ νέου πλύσιμο.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386666 Ισως και να ειναι ετσι. Απλα ο πυλος παιρνιεται σε ηδη καθαρο αυτοκινητο και μαζι με το λιπαντικο καθαριζει επιπλεον. Οποτε προς τι το πλυσιμο ξανα? Εκτος αν αφηνει υπολειμματα, αυτο δεν το ξερω γιατι καποιος κινεζος στα βαθη της κινεζιας γ@μιεται ασυστολα και μου χρωσταει και 6€!

<+
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#386675 Ντουκόχαρτο 2000 & 3000 σε παράθυρο για πολύ πολύ ελαφριές γρατζουνιές χρησιμοποιούμε; Διαβάζω διάφορες απόψεις και το φοβάμαι.Λέω να δοκιμάσω σε καμιά μικρή γωνιά δοκιμαστικά για να δω αν θα φύγει μετά το σημάδι από το τρίψιμο αλλά λέω μη γίνει καμιά στραβή.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386679 Δεν ξερω αν εισαι ειδικος, παντως εγω σε πορτα του γαμησα τη μανα με το 3000 ντουκοχαρτο. Σε ενα σημειο μεχρι να βρω ποση πιεση θελει, εβγαλε μαυριλα σα να καηκε το βερνικι.

<+
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#386684 Πώς το κατάφερες ρε θηρίο; Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τα 2 παραπάνω είδη για μικρές γρατζουνιές με απόλυτη επιτυχία,όπου βέβαια γινόταν να διορθωθεί.
Ψάχνω καιρό τώρα να φτιάξω μια γρατζουνιά πολύ ψιλή στο ύψος των ματιών στο παρμπρίζ.
Κοιτάζοντάς το βλέπω να προτείνουν κυρίως αλοιφές που προορίζονται για γρατζουνιές σε ρολόγια χειρός.Κάποιες έχουν και αντάπτορες για τρυπάνι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αλοιφαδόρος. Μάλλον θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο και αν δε γίνει τίποτα θα το αφήσω γιατί τριψίματα (άλλοι προτείνουν σε φόρουμ ντουκόχαρτο 400 & 600 :lipsealed: :help: ) και ιστορίες στο γυαλί είναι πολύ hardcore.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#386688 @stefan
Ο λόγος είναι αυτός που έγραψες. Ότι αφήνει υπολείμματα ο πηλός.

@cosmonaut21
Το γυαλί είναι πολύ σκληρότερο από βερνίκι στη λαμαρίνα, και άρα δύσκολα θα κάνεις δουλειά με γυαλοχαρτο. Με το γυαλοχαρτο θα του προσθέσεις πολλές ψιλες και εμφανείς γρατζουνιες, αλλά επειδή ακριβώς είναι πολύ σκληρή ως επιφάνεια δεν θα μπορείς να τις αφαιρέσεις (λειανεις) με αλοιφή. Άσε λοιπόν το γυαλοχαρτο. Θέλει κοπτική αλοιφή και αρκετή πίεση στο δράπανο και αν δεν είναι βαθιά η γρατζουνιά, κατι μπορεί να γίνει.

@panos2171
Τώρα πρόσεξα ότι πήρες bilthamber από eBay. Και Θεσσαλονίκη έχουμε σε χαμηλότερη τιμή

< >