Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
sknipper έγραψε:Για να πετύχεις αυτό που θέλεις με ασφάλεια για το αυτοκίνητό σου, χωρίς απώλειες και με σιγουρη επιτυχία η λύση είναι μία..... μεγάφωνο που να παίζει τον ήχο που θέλεις. Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν τέτοια κόλπα και μάλιστα μπορείς να έχεις περισσότερους ήχους και να διαλέγεις. Πχ σήμερα θα είμαι εξακύλινδρος σε σειρά, αύριο αμερικάνικος 8 κύλινδρος, μεθαύριο κάτι από φόρμουλα ένα κοκ.
Σημείωση: Μιλάω σοβαρά. :s_howdy

To soundracer λες :lol:
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#38504 Λοιπον χαζο-εψαξα λιγο στο youtube και βρηκα οτι κατι τετοιο δε θα με χαλαγε... :)

Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#38580 Χωρίς παρεξήγηση Ορέστη αλλά ακούγεται σα κλανιά και προκαλεί γέλιο

Στάλθηκε από Mercedes-Benz C55 AMG ,W203
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
Thomas_C200K έγραψε:
Orestis.D έγραψε:Γκατζετ μ@λ@κίες... θα το ψάξω μόνος μου thanks πάντως. Είχα βρει πάντως ένα Fabia που έκανε τον ήχο που θέλω.

Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σε στείλω στον Ποπάϋ τον εξατμισά πάντως :iconcool:

Εγώ το ναύτη ξέρω μονο πάντως :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#39397 Επείγον! Ανοίξαμε σήμερα το καπό στο συνεργείο και ήταν γεμάτο ακαθαρσίες ποντικιών! Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια και ήταν πολύ ενοχλητικό γιατί υπήρχε και η σχετική μυρωδιά.
Τώρα πρέπει κάτι να γίνει μην κόψουν τίποτα καλώδια και τρέχω μετά.Το αυτοκίνητο έχει ποδιά από κάτω αλλά ποντίκια είναι κάπου θα βρουν τρύπα.
Τί προτείνετε;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Cosmonaut21 έγραψε:Επείγον! Ανοίξαμε σήμερα το καπό στο συνεργείο και ήταν γεμάτο ακαθαρσίες ποντικιών! Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια και ήταν πολύ ενοχλητικό γιατί υπήρχε και η σχετική μυρωδιά.
Τώρα πρέπει κάτι να γίνει μην κόψουν τίποτα καλώδια και τρέχω μετά.Το αυτοκίνητο έχει ποδιά από κάτω αλλά ποντίκια είναι κάπου θα βρουν τρύπα.
Τί προτείνετε;

Δοκίμασε με ναφθαλίνη, απομακρύνει όλα τα ζώα. Είχα παρόμοιο πρόβλημα αλλά με γάτες. Αγόρασα ναφθαλίνη σε μικρές διάτρητες θήκες (περιέχουν 3 μπαλάκια ναφθαλίνης η κάθε μια) και έβαλα από μία θήκη στο χώρο της μηχανής (επάνω από το πίσω μέρος κάθε φαναριού). Απαλλάχθηκα οριστικά.

Πρόσεχε στην τοποθέτηση της ναφθαλίνης να μην είναι σε σημείο που ζεσταίνεται γιατί είναι εύφλεκτη, ούτε κοντά στην εισαγωγή του αέρα της καμπίνας, για ευνόητους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#39457 Εύφλεκτη ε; Κάπου θα βρω να στερεώσω το σακουλάκι. Σε ευχαριστώ.

@mirage Να βάλω αλλά μπορεί να προτιμάνε και πάλι τα καλώδια.Ψάχνοντας διάβασα για κάποιο φάρμακο που ρίχνεις γύρω στην αυλή ώστε να το φάνε και να ψοφήσουν.Θα ρωτήσω σε pet shop αλλά και φυτώρια που έχουμε εδώ κοντά.
Άβαταρ μέλους
By TheoSalas
Cosmonaut21 έγραψε:Εύφλεκτη ε; Κάπου θα βρω να στερεώσω το σακουλάκι. Σε ευχαριστώ.

@mirage Να βάλω αλλά μπορεί να προτιμάνε και πάλι τα καλώδια.Ψάχνοντας διάβασα για κάποιο φάρμακο που ρίχνεις γύρω στην αυλή ώστε να το φάνε και να ψοφήσουν.Θα ρωτήσω σε pet shop αλλά και φυτώρια που έχουμε εδώ κοντά.

Έχω ακούσει για μίγμα γύψου με αλεύρι σε ένα δοχείο και νερό δίπλα σε ένα άλλο ότι κάνει θαύματα...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#39935 Για την ώρα έβαλα σε πουγκί ναφθαλίνη μέσα στο χώρο της μηχανής.Παρήγγειλα και ένα σπρέυ της wurth με το οποίο ψεκάζεις τα καλώδια για να μην τα δαγκώνουν και όπως διάβασα κάνει δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#40021 Στην αρχή σε αυτές τις διάτρητες θήκες ναφθαλίνης είχα κολλήσει μαγνήτάκια και τις έβαζα επάνω στην οροφή γιατί με είχαν τρελάνει οι γάτες. Ανέβαιναν και άραζαν στην οροφή και εκτός από κολλημένες τούφες από τρίχες και πατημασιές με λάσπες στο παρμπρίζ, μέχρι και εμετό έκαναν εκεί επάνω. Λίγο σπαστικό το βάλε βγάλε, αλλά δεν ξαναπάτησαν επάνω στο αυτοκίνητο.

Εικόνα

Πολύ αργότερα, ήμουν εκδρομή και είπα να ελέγξω τα λάδια του κινητήρα. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και άρχισα να σκαλίζω διάφορα, έως ότου πρόσεξα ότι στο καπάκι του κινητήρα υπήρχε ένα στρώμα μονωτικό σαν μοκέτα, σαν την μονωτική επένδυση που έχουν οι λαμαρίνες στο χώρο της μηχανής, τέλεια φορμαρισμένο σαν από καλούπι που σκέπαζε τον κινητήρα. Για να μη μακρηγορώ, η "μοκέτα" δημιουργήθηκε από τις τρίχες από τις γάτες που έμπαιναν από κάτω και άραζαν επάνω στον κινητήρα!

Έβαλα και δύο θήκες στο χώρο του κινητήρα και πλέον απαλλάχθηκα τελείως.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
Pitt έγραψε:

Αυτές πήρα και γω χθες από το supermarket και πριν καμιά ώρα που σήκωσα το καπό για να ψεκάσω με το σπρέι δεν είχε τίποτα.Βέβαια βρωμάει το σύμπαν :lol: .
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#40189 Με πολλη ορεξη και μερακι ολοκληρωθηκε προχτες κατι που εψαχνα εδω και καιρο.
Ειναι γνωστο οτι τα αμαξια των Seat, Skoda, εχουν μια μικρη αδυναμια στον θορυβο που προερχεται απο το πισω μερος κατα την κυλιση.
Το 1ο βημα για να βελτιωθει αυτο, ηταν η αντικατασταση των Bridgestone ER300 με τα σαφεστατα πιο ηρεμα Dunlop Sp Sport Maxx.
Το 2ο βημα το σκεφτομουν καιρο και το ειχα ψαξει πολυ. Τελικα εντελως αυθορμητα εγινε στην ουσια εν μια νυκτι. Ηθελα να τοποθετησω μονωτικο κατω απο την μοκετα του πορτ-μπαγκαζ και γυρω απο τους πισω θολους. Η επιλογη του υλικου ειχε λιγο-πολυ γινει στο Τeknofon Arf SE-arf /10 SA. To υλικο ειναι ακαυστο και ειναι καταλληλο για χωρους με υψηλες θερμοκρασιες, κατι τετοιο βεβαια δε θα ισχυει στο πορτ-μπαγκαζ αλλα χτυπα ξυλο ποτε δε ξερεις τι γινεται στη ζωη.
Τελικες εντυπωσεις θα εχω σε μερικες μερες. Οι αρχικες εντυπωσεις ειναι οτι συνολικα η καμπινα αλλα κυριως τα πισω καθισματα εχουν γινει πολυ πιο ηρεμα και επικρατει περισσοτερη ησυχια. Μεσα στην πολη το αμαξι ειναι σαφως πιο ησυχο, και σα να φαινεται οτι ο ηχος δεν ανακλαται, οτι υπαρχει μια καταβοθρα ηχου στο πισω μερος. Επισης ο ηχος απο τις υπερωριες των σκληρων πισω αμορτισερ εχει εξαφανιστει, πραγμα αρκετα σημαντικο σε σφιχτο αυτοκινητο. Δοκιμη για κυλιση σε υψηλες ταχυτητες θα γινει σε μερικες μερες.