Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#383477 έχουμε να προτείνουμε κάποιον φανοποιό(?) για να κάνω ένα καλό ξεθάμπωμα στα φανάρια περιοχή ανατολικής αττικής?
τι ποσό είναι λογικό να πληρώσω?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#383529 Από 10 έως το πολύ 20€. Αναλόγως το συνεργείο.
Το έκανα στου πατέρα μου, μαζί με αλλαγή αντλίας και υγρών φρένων, και τοποθέτηση αισθητήρα παρκαρίσματος (βγήκε και ο προφυλακτήρας), πλήρωσα 80€ εργασία.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#383817 Πολύ καλός φίλος και επαγγελματίας του χώρου, μου καθάρισε χθες τον ουρανό του αυτοκινήτου. Σχεδόν 11 χρόνια που το έχω, δεν το είχα καθαρίσει ποτέ. Δεν καπνίζω, αλλά με τα καυσαέρια (καλοκαίρι ΠΑΝΤΑ ανοιχτά παράθυρα), με τη φόρτωση/εκφόρτωση πραγμάτων (φρέζα, πλακάκια, κεραμίδια, μαδέρια, ξύλα, κτλ) είχε μαυρίσει σε πολλά σημεία και ήταν πολύ άσχημο. Το έπιασε για λίγη ώρα και έγινε σαν καινούριο.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

ειδικά στη τρίτη φωτογραφία βλέπεται τι και πως, πλέον

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
rocsta έγραψε:Ωραίο! Με ατμοποιητή στο έκανε;

Όχι rocsta, με το χέρι. Απαγορεύεται ο ατμός, οι ηλεκτρικές σκούπες, κτλ. Μη πάρουμε και τον ουρανό στο χέρι :lol: Είδα βέβαια δουλειά του με ουρανούς που δεν έβλεπες το κανονικό χρώμα τους, μιλάμε για την απόλυτη δουλειά.

famas έγραψε:Πάλι ο ίδιος που σου είχε φτιάξει και το γδάρσιμο στον προφυλακτήρα μπροστά;

Ναι famas, ο ίδιος :s_thumbsup . Τον έχω και στην υπογραφή μου :thumbsup:

https://gr.pinterest.com/autodetail0639/pins/
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#383977 Ένα καλό καθάρισμα στα καθίσματα πίσω (ύφασμα Όχι δερμα) πως κάνουμε; έχω και μηχάνημα που κάνει ατμό άμα βοηθάει

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Άβαταρ μέλους
By elteo
#384053 Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διατηρήσουν την γυαλάδα τους τα φανάρια; Ο φανοποιος που μου τα καθάρισε μου είπε κερί. Κράτα γενικά το ξεθαμπωμα;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#384073 Σωστά σου είπε. Δημιουργείται μιά "μεμβράνη" και μειώνει τη φθορά σε βάθος χρόνου.
Όποτε γυαλίζω αμάξι, περνάω και αυτές τις επιφάνειες καθώς και τα τζάμια, για προφανείς λόγους.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#384090 Ένας φανοποιός που μου διαφήμιζε τη δουλειά του στο ξεθάμπωμα, μου είπε ότι μετά τα περνάει με βερνίκι και δεν ξαναθολώνουν ποτέ, αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#384093 Θα σε γελάσω, δεν μου είπε άλλες λεπτομέριες. Προς το παρόν είναι οκ τα φανάρια μου οπότε δεν ασχολήθηκα με το να μάθω περαιτερω, ζητούσε και για απλό ξεθάμπωμα 40€ και γι αυτό με το βερνίκι 80€, όταν το απλό στη πιάτσα παίζει μισοτιμής.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#384100 Βερνίκι κλασσικό στα φανάρια δεν ενδείκνυται γιατί μετά φέγγουν όπου να 'ναι. Το σωστό είναι είτε κάποιο ΑΚΡΙΒΟ ειδικό βερνίκι (ελπίζω αυτό να εφάρμοσε ο μάστορας που πήγε ο koubeast ), είτε κάποιο πολυμερές sealant σαν αυτό: http://www.autogeek.net/meguiars-21-syn ... t-2-0.html με επανάληψη κάθε 6 μήνες.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#385163 Πήγα χθες τ αμάξι για πλύσιμο (μετα απο μηνες) και στη δεξια κάτω πλευρα, μπροστινό μαρσπιε και πίσω φτερο βλέπω αυτή τη μαύρη κολλώδη |λογοκρισία|, σαν πίσσα ενα πράμα.
Έκανα λίγο με το νύχι, βγαίνει δύσκολα και κολλάει.
Τι διάολο είναι και πως βγαίνει λέτε?

Ο πλυντηριας στα παπακια του πάντως, ούτε καν να μου το πει....ΕικόναΕικόνα

< >