Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
manosky έγραψε:
Πρόσεχε με τους αποστειρωτές μπιμπερό, η Chicco έχει έναν που...δεν χωράει τα ψηλά ΤΗΣ μπιμπερό. :vava: Γενικά, υπάρχει ένα θέμα με τα ψηλά μπιμπερό. Ο μοναδικός που τα χωράει ΟΛΑ είναι αυτός της NUK. Εύχρηστος, ψηλός και όχι ογκώδης.

Αυτό!

Επίσης, είναι σημαντικό να χωράει 9 και όχι 6 που χωράνε συνήθως οι αποστειρωτές. Μπορείς να τα πλένεις - αποστειρώνεις 1 φορά την ημέρα (και πίστεψέ με, μετράει αυτό)

Αυτό φυσικά αν δεν θυλάσει η μητέρα, όπως εμείς πχ λόγω προβλήματος υγείας.

mjacob έγραψε:Ψηλά μπιμπερό όσο διαρκεί η περίοδος αποστείρωσης (if any), τι να τα κανεις;

Για οικονομία, να μην πάρεις άλλα πιο μετά. Στο μεγάλο χωράει λίγο γάλα, στο μικρό δεν χωράει πολύ! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#383973 @all
fair enough.

Πάντως φαίνεται πως το κεντρικό είναι αν θα θηλάσει κάποια ή όχι.
Αλλάζει πολύ το τι θα χρειαστεί και τι όχι.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#384013 Για να μην απαντάω σε multi quote

Για τα μπιμπερό εμείς δοκιμάσαμε διάφορα και μας άρεσαν περισσότερο τα Dr Brown. Δε νομίζω ότι κάνουν κάτι ιδιαίτερο στον κολικό (ούτε καν στα ειδικά anti-colic γάλατα είδαμε διαφορά), αλλά είναι καλά σχεδιασμένα, έχουν καλές-συμμετρικές θηλές (δεν έχει πάνω-κάτω όπως στα nuk) και πολύ καλά πάσα στο βιδωτό καπάκι, οπότε δεν χάνει και δεν χρειάζονται τάπες για τη μεταφορά. Στο μείον το πλύσιμο (περισσότερα δυσκολότερα εξαρτήματα) και η δυσκολία με το μακρυνάρι όταν το ανοίγεις εκτός σπιτιού (π.χ. βόλτα, μην ακουμπήσει κάπου και λερωθεί). Εμάς μας βόλεψαν και τα μικρά (καλύτερη δόση, χειρισμός, συμπλήρωμα θηλασμού) και αργότερα περάσαμε στα μεγάλα.
Η αποστείρωση είναι μεγάλος μπελάς, οπότε καλύτερα ο αποστειρωτής να χωράει αρκετά πράγματα, παρά να γίνεται συχνότερα. Τα μικρά μπιμπερό βολεύουν περισσότερο και η αλλαγή προς μεγάλα συμπίπτει με το σταμάτημα της αποστείρωσης (5-6ος μήνας).
Για τα καρότσια το πορτ-μπεμπε που είναι κρεβατάκι και ξαπλώνει το μωρό είναι πολύ σημαντικό τους πρώτους μήνες και χρειάζεται ειδικά εάν γεννηθεί το μικρό από τώρα και μετά, οπότε το καλοκαίρι θα βγαίνει κάθε μέρα βόλτα, για να είναι άνετα και να κοιμάται σωστά. Μειονέκτημα ότι πιάνουν πολύ χώρο στο πορτ μπαγκαζ
Για καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, δες πρώτα στο ιντερνετ και πήγαινε αυτοπροσώπως και δυτικά και ανατολικά, μια-δύο μέρες και τα είδες όλα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#384024 Εμείς βολευτήκαμε πολύ με την avent.

Εχει 2 είδη μπουκαλιών, εμας μας βόλεψαν πολύ οι nature...
https://www.amazon.de/Philips-Avent-SCF ... avent+glas

Πλαστικά μπουκάλια θέλεις όταν βγαίνεις έξω (μικρότερο βάρος) κ όταν αρχίσει να πίνει μόνος του, για να μην τα σπάσει...
https://www.amazon.de/Philips-Avent-SCD ... ords=avent

Αποστειρωτής που τα χωρά όλα, έχει 2 πατώματα...
https://www.amazon.de/Philips-Avent-SCF ... erilisator
Άβαταρ μέλους
By DAP
#384038 Πασχα ερχεται και κατοπιν εντολης πηγα στο βαφτιστηρι του γιου μου τα καθιερωμενα Πασχαλιτικα δωρα....
Λαμπαδα,ρουχαλακια,παιχνιδι.....Κατα τυχη βρεθηκαμε εκει δυο οριτζιναλ νονοι για τα αλλα παιδια της οικογενειας και ενας γιαλαντζι,εγω.....Και τοτε φανηκε η τελεια αμορφωσια μου ...Τα πιτσιρικια πεσανε με τα μουτρα σε κατι δρακους,εξωγηινους και παρεμφερη κουκλακια και στα ουμπαλα τους τα ρουχα και το παζλ .....

:hmmm: Χρειαζομαι μεταπτυχιακα.....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
DAP έγραψε:Πασχα ερχεται και κατοπιν εντολης πηγα στο βαφτιστηρι του γιου μου τα καθιερωμενα Πασχαλιτικα δωρα....
Λαμπαδα,ρουχαλακια,παιχνιδι.....Κατα τυχη βρεθηκαμε εκει δυο οριτζιναλ νονοι για τα αλλα παιδια της οικογενειας και ενας γιαλαντζι,εγω.....Και τοτε φανηκε η τελεια αμορφωσια μου ...Τα πιτσιρικια πεσανε με τα μουτρα σε κατι δρακους,εξωγηινους και παρεμφερη κουκλακια και στα ουμπαλα τους τα ρουχα και το παζλ .....

:lol:
Μπα, ειναι συνηθες το φαινομενο! :lol:

Μην ανησυχεις, θα εκτιμηθουν τα ρουχα απο τους γονεις και το παζλ απο το παιδακι μολις περασει η φουρια με τα κουκλακια.

Δεν τα μπορω καθολου τα κουκλακια με τις λαμπαδες που πουλουν τα καταστηματα. Δεν τα αγοραζω για τα δικα μου βαφτιστηρια και ευτυχως και η νονα του γιου.
Στον δικο μου του εδωσε μια λαμπαδα με ξυλινο παπιγιον επανω και ο μικρος ενθουσιαστηκε!
Ειπε στην μανα του δε, "να μου παρεις κουστουμι τωρα για να το βαλω " :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
NiTse έγραψε:Χιπστεράς ο μικρός :lol: :lol:

Λεει μια παροιμια στο Αφγανισταν: "κατα μανα ,κατα κυρη ,κατα υιο κ θυγατερα.."

:s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:
NiTse έγραψε:Χιπστεράς ο μικρός :lol: :lol:

Λεει μια παροιμια στο Αφγανισταν: "κατα μανα ,κατα κυρη ,κατα υιο κ θυγατερα.."

:s_biggrin :s_biggrin

Ωπα, ωπα! Χιπστερας εγω; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
DAP έγραψε:Πασχα ερχεται και κατοπιν εντολης πηγα στο βαφτιστηρι του γιου μου τα καθιερωμενα Πασχαλιτικα δωρα....

Δυστυχώς οι γονείς χρειάζονται εντατικά μαθήματα και οχι εσύ μεταπτυχιακό.
Τα παρκάρουν στην τηλεόραση και στα τάμπλετ να μην ασχολούνται και να είναι ήσυχα, βλέπουν ό,τι παιδικό σκουπίδι υπάρχει, βλέπουν και τις διαφημίσεις και ζητάνε αυτά τα τελείως αντιαισθητικά και τρομακτικά πλάσματα που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως.
Τη νέα μόδα στο μεταξύ μου την είπε φιλη μου δασκάλα και είναι το survivor. Ναι τα παιδιά βλέπουν survivor, μερικά πάνε και ξενυχτισμένα σχολείο και στα διαλλείματα παίζουν παιχνίδια σχετικά με το survivor. :metalo:
Επίσης ένα άλλο που με τρελλαίνει και πραγματικά απορώ είναι κάτι που έχω δει στην προπόνηση, στο ποδόσφαιρο : Τελειώνει η προπόνηση και αντί να δώσουν στα παιδιά τους καμμιά μπανάνα, κάνα μήλο αγοράζουν από το κυλικείο δρακουλίνια και κρουασάν. :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Και μιλαμε για γονείς όχι παπούδες και γιαγιάδες.
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 10 Απρ 2017, 13:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
junior gt έγραψε:Επίσης ένα άλλο που με τρελλαίνει και πραγματικά απορώ είναι κάτι που έχω δει στην προπόνηση, στο ποδόσφαιρο : Τελειώνει η προπόνηση και αντί να δώσουν στα παιδιά τους καμμιά μπανάνα, κάνα μήλο αγοράζουν από το κυλικείο δρακουλίνια και κρουασάν. :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Εμείς δίναμε φρούτο στον μικρό, να φάει στο σχολείο (νηπιαγωγείο) και κάποιοι γονείς έδιναν κρουασάν, πατατάκια και πουράκια. Πώς να μη σταματήσει μετά το παιδί να τρώει φρούτο και να ζητάει αυτά που βλέπει τα άλλα παιδάκια να τρώνε; (ευτυχώς επιλήφθηκε του θέματος το σχολείο, αλλά γιατί να φτάσουμε να συζητάμε και να ζητάμε τα αυτονόητα;)
Άβαταρ μέλους
By pgs
#384105 δηλαδή τι κάνανε απαγόρευσε ο διευθυντής στους γονείς να δίνουν κρουασάν και πατατάκια στα παιδιά?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#384107 Έγινε σύσταση στους γονείς να μη δίνουν στα παιδιά τέτοιες αηδίες. Τώρα αν έγινε από τη δασκάλα ή το διευθυντή δεν το γνωρίζω, πάντως η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#384109 Στο δικό μας νηπιαγωγείο αυτή η σύσταση έγινε καλού-κακού από την πρώτη μέρα.