- 08 Απρ 2017, 15:22
Θα περιγράψω σκηνικό που έτυχε σε συνάδελφο, όπως περίπου μου το μετέφερε ο ίδιος. Συνάδελφος με Ford Mondeo 1.6 mk4 (περιπου 2008-2009) με 250.000χλμ, τα 110.000 με υγραέριο της BRC, αποφασίζει (όταν είχαμε πληρωθεί μαζεμένες εφημερίες αρκετών μηνών τις γιορτές) να το πάει για ένα γερό σέρβις.Έχει βρει ένα μηχανικό που του σύστησε κάποιος φίλος και ο οποίος μετά από αρκετές αναβολές του δίνει συγκεκριμένη ώρα ραντεβού στο συνεργείο και του λέει ότι θα του αλλάξει γνήσιο ιμάντα, 8 βαλβίδες και τις έδρες τους, λάδια φίλτρα κλπ, νομίζω και τακάκια, το σύνολο 1400 ευρώ.Το αμάξι το κρατάει μέρες, το καπάκι το έχει στείλει από ότι λεει Θεσσαλονικηγια να αλλαχθούν βαλβίδες και έδρες. Γίνονται όλα αυτά λοιπόν και το αμάξι ένα μήνα μετά μένει από αντλία βενζίνης (συχνό θέμα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου από όταν έβαλε το υγραέριο).Ψάχνει τον μηχανικό του, του λέει ότι εχει κλείσει το συνεργείο και δουλεύει από το σπίτι. Πάει εκεί με την οδική, του λέει ότι η αντλία έχει 290 από Γιάννενα, 260 από Θεσσαλονίκη.Βάζουν την φθηνή η όποια όμως κάνει πολύ έντονο θόρυβο.Πάει τον βρίσκει λοιπόν και ο μηχανικός του λέει ότι το θέμα είναι ότι πρέπει να μπει ένα ρελέ ώστε να κόβει την παροχή ρεύματος στην αντλία ώστε να μην δουλεύει όταν το αμάξι δουλευει με υγραέριο.Ξεκινάει να το βάλει λοιπόν,αλλά λόγω του υγραερίου λέέι ότι πρέπει να μιλήσει με τον εγκαταστάτη του υγραερίου για να δει τα σχέδια. Φυσικά όλα αυτά γίνονται με πολλές αναβολές και πολύ πίεση από τον φίλο μου προκειμένου να πάει στο επόμενο βήμα.Κάποια στιγμή λοιπόν και επειδή τον πιέζει παίρνει μπροστά του τηλέφωνο τον "εγκαταστάτη" αλλά το σηκώνει η "Αννούλα", η γραμματέας του,του τον δίνει και εκείνος του λέει ότι δεν έχουν βάλει χρωματιστά καλώδια στην εγκατάσταση και ο μηχανικός καταλήγει ότι πρέπει να το ψάξει και άλλο. Στο μεταξύ επειδή τον φίλο μου τον έχουν ζώσει τα φίδια, πάει το αμάξι σε άλλο συνεργείο.Εκεί λοιπόν αποκάλυπτεται ότι το αυτοκίνητο έχει δεκάδες βλάβες καταγεγραμμένες στον εγκέφαλο,πολλές από χρόνια, που δεν έχουν σβηστεί ποτέ, ο ιμάντας που έχει μπει είναι ιμιτασιόν, παίρνει μπροστά του και ρωτάει για την αντλία σε μαγαζι με ανταλλακτικά στα Γιάννενα και η αντλία έχει 240 ευρώ, μιλάει σε ανοικτή ακρόαση με 3 άλλους μηχανικούς και όλοι συμφωνούν ότι αλλαγή σε έδρες βαλβίδων και μάλιστα σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν παίζει με τίποτα, και όταν του λέει σε ποιο συνεργέιο έγιναν όλα αυτά αποκαλύπτεται ότι ο τύπος ήταν υπάλληλος έκει, ενώ εμφανίζοταν ως συνεταιρος!

. Μέσα σε όλα τα άλλα , έπεσε και πάνω στον εγκαταστάτη του υγραερίου ο οποίος του δήλωσε ότι ούτε είχε ποτέ ούτε έχει γραμματέα

. Φυσικά ο τύπος δεν σηκώνει τηλέφωνα ενώ ο φίλος μου, πέρα από τα λεφτά πρέπει να βρει τρόπο να πάρει και το ντουλαπάκι που έβγαλε για να έχει πρόσβαση στις ασφάλειες και έχει μείνει στο σπίτι του "μηχανικού".
Δεν ξέρω αν μιλάμε για απατεώνα ολκής ή αν τον δουλεύει ο τωρινός αλλά μάλλον το πρώτο φαίνεται πιθανότερο
Opel Kadett 1.2S('80) 1998-2001
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-