elteo έγραψε:Τι πιέσεις δουλεύετε τα ελαστικά σας στα mtb; Βλέπω στο youtube έως 30 psi max tubeless βέβαια. Τα δικά μου λάστιχα γράφουν επάνω 65 psi και τα έχω με σαμπρελες.
Σε 26'αρι XC FS δουλεύω Nobby nic λάστιχο με 40άρια πιέσεις. Οτιδήποτε λιγότερο με οδηγεί σε φουίτ (που λένε και οι Σαλονικείς) σχεδόν πάντα. Διαδρομές XC (και δασικός και μονοπάτι, και Πάρνηθα και Υμηττός). Παίζω όμως με πιέσεις στις αναρτήσεις ανάλογα το τερεν.
Ένας μάστορας μου είχε πει ότι όταν το λάστιχο είναι φούλ φουσκωμένο , παθαίνει λιγότερα φούιτ...

Kι εγώ για πατημένο χώμα και καμιά πέτρα το έχω στο 50-55 για να έχω και λίγη άνεση.
gianik έγραψε:στο 28αρι μου (Maxxis overdrive elite 700x35) ο κατασκευαστής δίνει max.70psi , εγώ το έχω πάντα στα 70 , νομίζω ότι δεν παίρνει άλλο.
Ένας μάστορας μου είχε πει ότι όταν το λάστιχο είναι φούλ φουσκωμένο , παθαίνει λιγότερα φούιτ...
+1
Pedal to the metal η τρομπα.
80 psi λεει ο μαστορας; 80 psi και εγω.
Σε αλλα νεα, μια γυρα στα ποδηλαταδοsite τελευταια και καταλαβαινεις ποσο γρηγορα ξεφουσκωσε και αυτη η μοδα στον Ελυνα.
Μονο ideal αμεσα διαθεσιμα, για καμια σοβαροτερη μαρκα(Scott) οχι απλα κατοπιν παραγγελιας, αλλα ουτε καν ολα τα μονδελα.Οποτε καταληγουμε σε 2 αντικρουομενα συμπερασματα:
Ουαν:
Οι ηλιθιοι που εβγαιναν με το ποδηλατο παγανια και οποιον παρει ο Χαρος ελαχιστοποιηθηκαν
Του:
Παραμενει ο ιδιος αριθμος/ αυξηθηκε, απλα βρηκαν αλλη δραστηριοτητα να ξεχαρμανιασουν (Σερφαιφορ;).
Καλω στο βημα τον εγκριτο συναδελφο Giannik να τοποθετηθει.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Τεινω προς το 2ο....
Στις περιοχες που ζω κ κινουμαι καθημερινα (παραλιακη ζωνη) γινεται χαμος απο ποδηλατα...Νταξ ειναι κ η εποχη τωρα,εφτιαξε ο καιρος , βολευει κ ο δρομος..Στο Γαλατσι η στην Κυψελη δυσκολα θα δεις ποδηλατα στο δρομο..Απο οδηγικη παιδεια βεβαια αστα κλαφτα , τοσο οι μεν (ποδηλατες) οσο κ οι οι δε (λοιποι χρηστες) νομιζουν οτι ειναι δικος τους ο δρομος..
Μιας κ ανεφερες για survivor...
Λαουρα εμπαινες;;;;
Scotch έγραψε:
Ρ10 είναι αυτό
;Είχα ένα σαν το μπλε της φωτο για καμμιά δεκαετία,

μετά πήγα φαντάρος και μου το πήγαν στο χωριό "γιατί έπιανε χώρο" και κάποιος το πήρε
!
gianik έγραψε:στο 28αρι μου (Maxxis overdrive elite 700x35) ο κατασκευαστής δίνει max.70psi , εγώ το έχω πάντα στα 70 , νομίζω ότι δεν παίρνει άλλο.
Αλλος ποδηλατας μου συνεστησε 10% κατω απο την μεγιστη που λεει το λαστιχο για μεγαλυτερη ανεση και μικροτερο κινδυνο για φουιτ. Αντε βγαλε ακρη.
Fiat Panda 7,6l/100km
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Govus έγραψε:Ρ10 είναι αυτό;
Peugeot Avoriaz. Δεν ξέρω πώς συγκρίνεται με το P10.
< >
Περί πιέσεων συνεπώς παν μέτρον άριστον, δεν πρέπει ούτε να νιώθεις το λάστιχο κούτσουρο και με μέτρια πρόσφυση επειδή "μπαλονάρει" και μειώνεται η επιφάνεια επαφής, ούτε να είναι ζελέ ώστε να βυθίζεται σε φρενάρισμα ή να φοβάσαι μη ξεζαντάρει σε στροφές ή φυσικά να ακουμπήσει η ζάντα άσφαλτο σε λακούβα.
Α και έξτρα τιπ είναι ότι βάσει του διαγράμματος που ανέφερε ο ντστου πρέπει πίσω να βάζουμε περισσότερη πίεση από μπροστά λόγω βάρους. Δείτε και εδώ το διάγραμμα http://www.daniellelongo.com/psi/ που έχει και υπολογιστή αλλά για πιο ζμπορ λάστιχα, που βγάζει διαφορές έως και 20+ πιεσάι μπροστά με πίσω.
gianik έγραψε:Υ.γ
Επειδη εχω λιγο κολλημα με την νομιμοτητα, κ την ασφαλεια ,αγορασα κ την φαναριερα της thule (απαραιτητη σε καθε ειδους βαση ποδηλατου..)
Με την πινακίδα που κρύβεται από τα ποδήλατα τι παίζει; Προμηθευόμαστε και 3η από το Υπουργείο Μεταφορών;
< >