Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:
GTS έγραψε:Να δανειστει 1 εκατ περισσοτερο για να εχει κλειστο γκαραζ;

Όχι, μπορεί να νοικιάσει κάτι με κλειστό γκαράζ όμως...
Ούτως ή άλλως όταν το ξεχρεώσει θα είναι 70 ετών. Κλάιν αν είναι αγορασμένο ή στο νοίκι.

Σιγά μην δώσω 600Κ και είμαι με το φτυάρι κάθε μέρα, ή ξεπαγώνω τα τζάμια για να μπω να πάω στην δουλειά. Ήμαρτον δηλαδή, τότε για ποιο λόγο ν' αγοράσω ένα σπίτι; Για να παιδεύομαι; Κάθομαι στο νοίκι.

το ιδιο πιστευω κι εγω χωρις κλειστο γκαραζ δεν θα αγοραζα , σκανδιναβια ειναι πολλα και θερμαινομενα και μπορεις και παλευεις και τον χειμωνα , απολαυση.
αυτα τα σπιτια τι στυλ ειναι BAUHAUS ; κουτια και μοντερνιστικες μαλακιες .

αφου θα δανειστεις που θα δανειστεις παρε μια μονοκατοικια , ετσι κι αλλιως οταν φυγεις και την πουλησεις τα λεφτα σου θα τα παρεις , οι μονοκατοικιες ποτε δεν χανουν την αξια τους.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#376916 Μιλαμε για αγορα σπιτιου στο οποιο σκοπευεις να μεινεις μακροπροθεσμα οποτε το αξιζει.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#376919 Δε διαφωνώ πλην όμως πρέπει να πατάμε και στο έδαφος
Σπιτι με ενα εκατομμύριο ευρώ ειναι απλά έξω απο τις δυνάμεις μου , θα πρέπει να φυτοζωούμε για εικοσι χρόνια ... Ε και μετά η ζωή τελειώνει και τι κατάλαβες ;
Εκτός και μιλάμε για καταστάσεις να πηγαίνω στο Μικρούτσικο σε λίγα χρόνια να κλαιγομαι δε βγαίνω κτλ , κουρέψτε μου το δάνειο, δεν πληρώνω και αλλά ωραία
Μόνο που εδώ δεν περνάνε αυτα

Τέλος πάντων εχω καμία δεκαριά μέρες περιθωρίο να ψαχτω και να αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#376946 Δεν ξέρω αν τα αποδίδουν σωστά, αλλά τα 7 έως 11 εκτός ότι τα χτυπάει ο ήλιος, φαίνεται να προσφέρουν και μια ιδιωτικότητα που δεν προσφέρουν τα υπόλοιπα.

Έτσι όπως τα βλέπω σίγουρα δεν θα επέλεγα το 5, ακριβώς στην μέση του συγκροτήματος και με άλλους απέναντι σου μπροστά και πίσω. Θα επέλεγα μάλλον το 3 (στο οποίο φαίνεται και εκεί να υπάρχει κολλητά σπίτι)

Εικόνα

ΥΓ1. Από τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει κατά καιρούς, μου δίνεται η αίσθηση πως το σπίτι που μένετε τώρα είναι πιο όμορφο και ήσυχο :lol:
ΥΓ2. Στην Αυστρία μεγάλες εκτάσεις με διώροφες κατοικίες με κήπο. Στην Ελλάδα, όπου επεκτείνονται οι πόλεις γεμίζουν παντού πολυκατοικίες με μικρούς ακάλυπτους χώρους, ενώ τριώροφες οικοδομές υπάρχουν ακόμη και σε χωριά. :thumbsdown:
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 17 Μαρ 2017, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#376948 @kilomeater, σκέψου όμως πως δεν θα είσαι πάντα νέος και ορεξάτος να αποχιονιζεις και να ξεπαγωνεις το αυτοκίνητο κάθε μέρα τον χειμώνα.
Δεν ξέρω από αξίες ακινήτων στην Βιέννη, αλλά δεν θα αγόραζα σπίτι χωρίς κλειστό γκαράζ σε χώρα που χιονίζει συχνά.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#376950 ναι το σπιτι που μενουμε τωρα ειναι λιγο καλυτερο
δυστυχως καινουργιο δεν υπαρχει χωρος να χτιστει πλεον ενα γυρω , ενα σχετικα κοντα πηγαινε στα 800 με αντιστοιχες ομως ελλειψεις (πχ παρκινγκ ανοιχτο και αυτο)
μεταχειρισμενα, δεν πουλαει κανενας
εχω προσπαθησει να ψησω τον ιδιοτητη να το δωσει (ειναι 15 ετιας πλεον αν και δεν του φαινεται) αλλα δε θελει
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#376951 Τόσο πολύ χιόνι ρίχνει στην Βιέννη ή μετακόμισε ο Kilomeater ακόμη βορειότερα; :lol:
Αν ήταν τόσο "θέμα" προφανώς τα περισσότερα σπίτια θα τα έδιναν με στεγαζόμενο χώρο στάθμευσης. Δε πιστεύω στα 600 χιλιάρικα να τσιγκουνεύονται το επιπλέον κόστος για κλειστό χώρο παρκαρίσματος.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Νίκος Παππάς έγραψε:@kilomeater, σκέψου όμως πως δεν θα είσαι πάντα νέος και ορεξάτος να αποχιονιζεις και να ξεπαγωνεις το αυτοκίνητο κάθε μέρα τον χειμώνα.
Δεν ξέρω από αξίες ακινήτων στην Βιέννη, αλλά δεν θα αγόραζα σπίτι χωρίς κλειστό γκαράζ σε χώρα που χιονίζει συχνά.

Από το Redmi Note 4

ουτε τωρα μαρεσει, φετος εκανε βαρυ χειμωνα και με κουρασε καθε πρωι η ιδια ιστορια
ομως τωρα εχω αμαξι ελληνικο , που δεν ειναι καταλληλο
τα volvo που γλυκοκοιταζω εχουνε θερμαινομενα τα παντα, τιμονι, εμπρος παραθυρο .... με τετοιο εξοπλισμο τι να ξεχιονισω
αν με τα ιδια λεφτα μπορω να διαλεξω καλυτερες συνθηκες για την οικογενεια η το αμαξι φυσικα η επιλογη ειναι προφανης
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#376953 Και Γερμανία η πλειοψηφία των γκαράζ είναι υπέργεια χωρίς σκέπαστρο. Για υπόγειο γκαράζ σε καμια πολυκατοικία ή σε μονοκατοικία το οποίο κόστος ανεβαίνει υπερβολικά.
@Kilomeater το νο3 από μένα και αν βαριέσαι να ξεχιονίζεις (που όπως πάμε οι χειμώνες γίνονται σύντομοι σε διάρκεια :( ) ρώτα αν μπαίνει στέγαστρο. Αν δεν βάζουν δε χάθηκε και ο κόσμος.
Πάντως με το Winterpaket η οροφή δεν ξεχιονίζετε :lol:
Επιλογή σε αμάξι και Standheizung πέραν των θερμαινώμενων παρμπρίζ και τιμονιού. Θα το εκτιμήσεις δεόντως.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#376970 Το 3 κι απο μενα.
Ιδανική θα ήταν η ύπαρξη υποστέγων στη θέση στάθμευσης..
Τα κατοικήσιμα τμ δεν βλέπω, αν και τα υπολογίζω στα 130-150, εκτός αν υπάρχει και .... "κελάρι" ! :lol:

Ακριβό φαίνεται, αλλά αν ο μισθός σου είναι 7-8.000€ και πέραν των ενοικίων, το λοιπό κόστος διαβίωσης είναι μόνο 20% μεγαλύτερο του ελληνικού, είναι σαν μιά αγορά της τάξης των 300.000€ εν ελλάδι, που -άνευ "κρίσης"- δεν θα ήταν ... εξωφρενική.