Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#376803 ΟΚ, αν μπορείς να ζήσεις με αυτές τις παραχωρήσεις, προχώρα το.
Εγώ έχω μια πιο απλή λογική: αν δεν φτάνουν τα λεφτά, δεν αγοράζω. Σπίτι με αυστριακό κλίμα και χωρίς κλειστή θέση γκαράζ, για κανένα λόγο (την έχω δει την γλύκα σε αντίστοιχο κλίμα).
Τα τούβλα είναι μικρότερο πρόβλημα, συμφωνώ πως και τα άλλα υλικά είναι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, αν μπορείς να ζήσεις με αυτές τις παραχωρήσεις, προχώρα το.
Εγώ έχω μια πιο απλή λογική: αν δεν φτάνουν τα λεφτά, δεν αγοράζω. Σπίτι με αυστριακό κλίμα και χωρίς κλειστή θέση γκαράζ, για κανένα λόγο (την έχω δει την γλύκα σε αντίστοιχο κλίμα).
Τα τούβλα είναι μικρότερο πρόβλημα, συμφωνώ πως και τα άλλα υλικά είναι ΟΚ.

Το πρόβλημα με το εκτεθειμένο αμάξι λύνεται με τα winter packs, εχει η Volvo κάτι καλά τέτοια :-)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
GTS έγραψε:Εννοειται για τα πισω αλλα πιστευω οτι τα εχουν σχεδιασει ετσι ωστε να τα βλεπει ηλιος.

Ειναι αρκετή απόσταση ανάμεσα στις σειρές και ειναι χαμηλές κατασκευές , δεν κόβει τον ήλιο
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:Να δανειστει 1 εκατ περισσοτερο για να εχει κλειστο γκαραζ;

όχι να δωσει 600.000 και να ξεχιονιζει κάθε μερα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#376816 Το πρόβλημα με αυτές τις υλοποιήσεις είναι η συμβίωση και η συνεννόηση που πρέπει να υπάρξει σε βάθος χρόνου με τους υπόλοιπους των εργατικων κατοικιών.
Εγώ πχ είμαι τόσο καλοσυνατος που φέρνω άθελά μου σε δύσκολη θέση τους υπόλοιπους, οπότε φροντίζω ο κοντινοτερος γείτονας να βρίσκεται σε ακτίνα 50 χλμ.
Και καλά να ζούνε Τσεχες φοιτήτριες. Πόσο να κάνει ένα τηλεσκόπιο με νυχτερινή όραση και υπέρυθρες;
Αν έχεις όμως τίποτα κρυοκωλους που ενοχλουνται από την μουσική το Σαββατοβραδο; Τι γίνεται τότε Κιλο; Θα εξηγείς στους κυρίους πολιτσμανους ότι είσαι Έλληνας και σε κατατρωει ο νοστος; Τι να καταλάβουν και αυτοί από Ελληνική ψυχή;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#376823 Βασικα τα δεξια ειναι δυτικα. Το αν εχουν ήλιο ή οχι μονο επιτοπια το ξερεις. Αλλα τα 1,2,3 ειναι βορεινα και αρα πιο κρυα τον χειμωνα με αερα ή οχι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#376825 Μιραγκε, εννοουσα τις 2 σειρες δεξια βλεποντας την φωτο, δλδ τα 1-2-3-4-5-6

Οσα δηλαδη εχουν αλλο μπροστα τους απο την πλευρα του νοτου

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Να δανειστει 1 εκατ περισσοτερο για να εχει κλειστο γκαραζ;

Όχι, μπορεί να νοικιάσει κάτι με κλειστό γκαράζ όμως...
Ούτως ή άλλως όταν το ξεχρεώσει θα είναι 70 ετών. Κλάιν αν είναι αγορασμένο ή στο νοίκι.

Σιγά μην δώσω 600Κ και είμαι με το φτυάρι κάθε μέρα, ή ξεπαγώνω τα τζάμια για να μπω να πάω στην δουλειά. Ήμαρτον δηλαδή, τότε για ποιο λόγο ν' αγοράσω ένα σπίτι; Για να παιδεύομαι; Κάθομαι στο νοίκι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#376830 Τι; Δεν ειναι;Επειδη κοστιζουν 6ψηφιο; Κανονικοτατες κιολα, σαν αυτες που μενανε οι Μοσχοβιτες λιγο πριν μας πουλήσει ο Γκορπατσεφ.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mirage έγραψε:Κιλο αλλες επιλογες δεν εχεις;

< >

Φυσικά και εχει πολλές επιλογές. Η περιοχή 22 εχει οικοδομικό οργασμο, χτίζουμε σαν τρελοί .μονο που δε μένουν για πολυ καιρό διαθεσιμα.

Εχουμε δει πολλα τελευταία, υπάρχουν χίλιες παράμετροι να λάβεις υπόψην.
Τιμή, μέγεθος, διαμόρφωση, ποσό φώτεινο ειναι, χώροι, τι λέει η γειτονιά απο ησυχία, αν εχει πρόσβαση στα μμμ, σουπερμάρκετ κοντά, τι λέει απο κίνηση η περιοχή,τι προοπτικές υπάρχουν σε λίγα χρόνια. Σε γενικές γραμμές αυτό τσεκάρει πολλα κουτάκια.

Ειναι αυτό το τέλειο; όχι,δε ειναι . Και εγώ βλέπω μερικά που θα ήθελα το ιδανικό μου σπιτι να τα εχει . Όμως μπορώ να ζήσω χωρίς αυτα και χωρίς να χαλιέμαι .αν πάλι τα θέλω και αυτα τα επιπλέον, απο τα 5-6 κατοστάρικα πάμε στο μύριο.

Ούτε μου περισσεύουν ούτε ψάχνω για καμία κοψοχρονιά να επενδύσω.
Το θεμα ειναι απλό, 20 χρόνια ενοικίου που δίνω ήδη σημερα ειναι ακριβώς όσο το project σπιτιού . Η μόνη διαφορά ειναι οτι στο τέλος θα σου εχει μείνει το σπίτι δικό σού (btw στα 60 , όχι στα 70 :-)