Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GeorgT έγραψε:Amazon μεσω νετ, Eurogat (Σαλονικα-Athens) και διαφορά καφεκοπτεία (Taf, Λουμιδης, Barista.gr .....)!

Αν δεν τεμπελιαζεις κ θες να ρίξεις κ αλλο το budget μπορεις να παρεις χειροκίνητο μύλο (Porlex Tall) αλλα θα θελει να κανεις λιγο γυμναστική οταν κάνεις καφε (περίπου 60 μονο, 150 σβουρες διπλο)

To διάβασα και... κουράστηκα, όχι να το... κάνω κιόλας! :lol:

Όλα τα εξτραδάκια, κάνουν για όλες τις καφετιέρες; Πχ το pressurized με το non-presurized φίλτρο, πώς το ψάχνω και πώς το αλλάζω;
:tomato:
Φωτογραφίες (και link! :rtfm: ) παρακαλώ με όλα αυτά που ανέφερε ο dimitrisB θα βοηθούσαν τα μάλα κι εμένα τον άσχετο... :s_whiteflag :s_bye
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#37133 Καλαθάκια για τη Gaggia αγόρασα πέρσι απο το Λουμίδη στη Κηφισιά (έτυχε), ετοιμοπαράδοτα.
Για τάμπερ ==>
Motta convex

και οικονομικότερα

Μotta easy
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#37140 Πολυ βιάζεσαι, πρωτα θα παρεις μηχανή συν μυλο κ μετά ολα τ' αλλα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#37144 Δεν θα πάρω τίποτε πριν μάθω ΟΛΑ όσα θα χρειαστεί ν' αγοράσω, από που, και πόσο θα κοστίσουν. Προφανώς την μηχανή θα αγοράσω πρώτα, αφού αυτή είναι και η πιο απαραίτητη.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#37165 Καλο διαβασμα τοτε:

greekespresso.gr

υπάρχουν ολες η πληροφορίες που θες μεσα αλλα εχει πολυ διάβασμά-μπέρδεμα στη αρχη μα ξεχωρίσεις τη θες!

Για αρχη μηχανή-μύλο-κανονικά portafilter basket - tamper -knockbox και για καπουτσίνο εξτρα γαλατιέρα και θερμόμετρο!
Άβαταρ μέλους
By otso
#37589 τωρα βεβαια θα σας την σπασω με τα φτηνιαρικα , αλλα εχει το lidl την δευτερα αυτα.
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... htm?id=442
εγω ενδιαφερομαι για τον μυλο ,και η ερωτηση ειναι οτι νια εσπρεσσο θα κοβει ασφαλως , για ελληνικο με τους αντιστοιχους κοκκους; θα κοβει τοσο ψιλοκομμενο;ειναι θεμα μαχαιριων η στροφων; και αν αυτος δεν κανει καποιος ακριβωτερος θα μου κοβει ελληνικο;
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
otso έγραψε:τωρα βεβαια θα σας την σπασω με τα φτηνιαρικα , αλλα εχει το lidl την δευτερα αυτα.
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... htm?id=442
εγω ενδιαφερομαι για τον μυλο ,και η ερωτηση ειναι οτι νια εσπρεσσο θα κοβει ασφαλως , για ελληνικο με τους αντιστοιχους κοκκους; θα κοβει τοσο ψιλοκομμενο;ειναι θεμα μαχαιριων η στροφων; και αν αυτος δεν κανει καποιος ακριβωτερος θα μου κοβει ελληνικο;

Το ασφαλώς δεν είναι και τόσο ασφαλες :P
Άβαταρ μέλους
By drdino
#37604 Δεν κάνουν αυτού του τύπου οι μύλοι καλή δουλειά. Δεν ρυθμίζεται το άλεσμα, ενώ το μέγεθος των κόκκων που βγαίνουν δεν είναι ίδιο μεταξύ τους.
Άβαταρ μέλους
By otso
#37605 το εχω ξαναγραψει . οτι αγορασεις απο το Lidl το χρησιμοποιεις 1 μηνα και αν δεν σου κανει το δινεις πισω και παιρνεις τα λεφτα σου. εχουν 3 χρονια εγγυηση . αν σου χαλασει το στελνεις στο σερβις με χρεωση δικη τους και σου στελνουν καινουργιο.
8 χρονια μετα ειχαν ανταλλακτικο απο δραπανο , σε ερωτηση δε ειχαν οποιοδηποτε ανταλλακτικο τυχον θα χρειαζομουν .
οτι εχουν ομως ειναι για ερασιτεχνικη χρηση . ασ πουμε η καφετιερα για ενα σπιτι θα ειναι ενταξει αλλα για μαγαζι οχι.
σιγουρα δεν ειναι φιρμες για ενα ανακτορο , νεοπλουτους, η κατοχους πιστωτικης καρτας . αλλα εμας τους ποπολαρους μας εξυπηρετει.
Άβαταρ μέλους
By otso
drdino έγραψε:Δεν κάνουν αυτού του τύπου οι μύλοι καλή δουλειά. Δεν ρυθμίζεται το άλεσμα, ενώ το μέγεθος των κόκκων που βγαίνουν δεν είναι ίδιο μεταξύ τους.

ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
#37646 @otso
Δε διαφωνω ότι δε θέλουν να δώσουν όλοι 4/5/6 κατοσταρικα για να πάρουν καλό εξοπλισμο, ούτε και επικροτώ το σνομπισμό που επικρατεί ας πούμε στο greekespresso. Ούτε επικροτώ όμωςτον μηδενισμό οτι αυτά ειναι για σας τους "πλούσιους". Στην ουσία αν πίνεις καφέδες απο απλα αξιοπρεπή cafe και πας να δοκιμάσεις μετά απο μια Delonghi/Lidl/whatever θα σου φανεί σαν να πάνε να σου βγουν τα άντερα.
Οπότε δεν έχει νοήμα imo να παίρνει καποιος μηχανήματα που δεν κάνουν δουλεια, απλά για να λέει ότι φτιάχνει espresso. Υπάρχουν και ελληνικός, γαλλικος για να πάρει ο καθένας την καφεΐνη που θέλει.
Όλα τα παραπάνω with no offense intended....
Άβαταρ μέλους
By otso
Gilles_27 έγραψε:@otso
Δε διαφωνω ότι δε θέλουν να δώσουν όλοι 4/5/6 κατοσταρικα για να πάρουν καλό εξοπλισμο, ούτε και επικροτώ το σνομπισμό που επικρατεί ας πούμε στο greekespresso. Ούτε επικροτώ όμωςτον μηδενισμό οτι αυτά ειναι για σας τους "πλούσιους". Στην ουσία αν πίνεις καφέδες απο απλα αξιοπρεπή cafe και πας να δοκιμάσεις μετά απο μια Delonghi/Lidl/whatever θα σου φανεί σαν να πάνε να σου βγουν τα άντερα.
Οπότε δεν έχει νοήμα imo να παίρνει καποιος μηχανήματα που δεν κάνουν δουλεια, απλά για να λέει ότι φτιάχνει espresso. Υπάρχουν και ελληνικός, γαλλικος για να πάρει ο καθένας την καφεΐνη που θέλει.
Όλα τα παραπάνω with no offense intended....

ευχαριστω
και εγω τα εγραψα περισσοτερο για να πικαρο τον Geo . καταλαβαινω οτι αν ειναι κατι που σου αρεσει πολυ το χομπι σου οτιδηποτε , ακομα και αν εισαι φτωχος , ανεργος οτιδηποτε ειναι δικαιωμα σου να το ψαξεις να κανεις θυσιες για να το αγορασεις , εξ αλλου τι ειναι η ζωη αν ειμαστε συνεχεια μιζεροι . και ο καφες ειναι σιγουρα μια απο τις απολαυσεις , και κακως τα συνεκρινα με εργαλεια , στα εργαλεια ισχυει οτι εγραψα πιο πριν , αλλα τωρα που διαβαζω περισσοτερα απο αυτα που εχετε γραψει πιστευω αυτα που λετε ,εξ αλλου θα ηταν ηλιθιο ασχετος ων να το παιζω και ξερολας .
σημειωσα τα συσκευες που προτεινε ενας φιλος πιο πριν σαν τις φτηνοτερες με ποιοτικα αποδεκτο αποτελεσμα, μακραν το πιο χρησιμο ποστ.
ευχαριστω ολους για τον κοπο σας να μου εξηνησετε καποια πραγματα.