Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
italakias έγραψε:Και καλα χομπιστες ατμισματος.
Ρε αντε αναφτε κανα τσιγαριλικι.

Εσύ κάνεις τσιγαριλίκια; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#374438 30 μέρες ατμίσματος

- 4000puff (τζούρες), δηλαδή 133 puff ημερησίως
- 70ml κατανάλωση υγρού, δηλαδή 2.33ml καθημερινά
- Τα συγκεκριμένα υγρά κόστισαν 21 ευρώ, δηλαδή 0.70 ευρώ ανά ημέρα
- Άλλαξα 3 αντιστάσεις, 2 Clapton (χ 2.80 ευρώ έκαστη) και 1 Ceramic (χ 3.80 ευρώ) = 9.40 ευρώ
- Άρα, 21 ευρώ υγρό και 9.40 αντιστάσεις = 30.40 ευρώ
- Άρα, ημερήσιο κόστος 1.01 ευρώ
- Κάπνιζα ένα ΜΟ 15 τσιγάρων Marlboro (κόστος πακέτου 20 τσιγάρων 4.20 ευρώ, κόστος τσιγάρου 0.21 ευρώ)
- Άρα τα 15 τσιγάρα κοστίζουν 3.15 ευρώ

Δεν έχω υπολογίσει πόσο ρεύμα χρειάζεται για τη φόρτιση των μπαταριών.
Μέσα σε 1 μήνα, είμαι -65% κάτω σε κόστος

Έχω χαλάσει 135 ευρώ τα αρχικά έξοδα για αγορά συσκευής ηλ.τσιγάρου, ατμοποιητή, 3 μπαταριών και ενός εξωτερικού φορτιστή.
Τα οποία σε 67.5 μέρες θα έχω κάνει απόσβεση (μετρώντας από την 1η μέρα εννοείται και όχι από σήμερα).

'Εχω ξεχάσει τι πάει να πει τσιγαροφλέματα και νιώθω ότι μπορώ να πάρω πιο βαθιές αναπνοές μέσα στα πνευμόνια. Αυτά τα διαπίστωσα από την 1η κιόλας εβδομάδα.

Θεωρώ ότι αν μελλοντικά ασχοληθώ με DIY υγρά ή επισκευάσιμες αντιστάσεις, το ημερήσιο κόστος θα πέσει κι άλλο.

Αυτά, σαν ένα πρώτο δείγμα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
Giuseppe Busso έγραψε:Θεωρώ ότι αν μελλοντικά ασχοληθώ με DIY υγρά ή επισκευάσιμες αντιστάσεις, το ημερήσιο κόστος θα πέσει κι άλλο.

Εννοείται, από τότε που πήρα επισκευάσιμο ατμοποιητή δεν ξανααγόρασα βαμβάκι και σύρμα,
ένα 4μηνο πρέπει να έχει. Το βαμβάκι τελειώνει σε λίγο αλλά σύρμα έχω πολύ ακόμα. Σε κόστος
υγρού είμαι στα ~70 λεπτά/ημέρα, 60ml έτοιμου υγρού στα 14 ευρώ. Φτιάχνω και δικά μου με
σαφώς χαμηλότερο κόστος αλλά το μαγαζί που ψωνίζω σταμάτησε να φέρνει βάσεις. Ίσως
παραγγείλω μέσω internet, έχω αρκετά αρώματα ακόμα που δεν θέλω να τα πετάξω και να
γυρίσω στα έτοιμα. Κόστος βαμβακιού και σύρματος δεν μπορώ να υπολογίσω, αποκλείτεται
να βγαίνει πάνω από 5λεπτά/ημέρα, όλα συνολικά βγαίνουν ~23 ευρώ το μήνα, σε τσιγάρα θα
ήταν 120 :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#374465 Pitt και bihla μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα ωραίο ποστ με επισκευάσιμους ατμοποιητές;
Τι σημαίνει; τι αλλάζει; σε τι διαφέρει από τους βασικούς του εμπορίου; κόστη κλπ;

Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα ποστ περί υγρών. Τι χρειάζεται, πως γίνεται, πως τα φτιάχνουμε, αν είναι το ίδιο γευστικά τα ιδιοκατασκευασμένα υγρά συγκριτικά με τα έτοιμα και άλλα διάφορα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#374707 Εικόνα

Καθαρίστηκε ο Ultimo και του πέρασα τα μπλε O-rings.
Έπειτα τον γέμισα με τη Scarlett.

Ποια είναι αυτή;

Εικόνα
http://fuckingawesomeejuice.com/the-juice/
Peanut butter and honey with just a hint of mouthgasm!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#374720 Όταν βρώ χρόνο θα γράψω για DIY υγρά και για επισκευάσιμους.

Όσον αφορά το υγρό (Scarlett), είσαι βέβαιος ότι δεν περιέχει diacetyl?
Δεν το ξέρω το υγρό, αλλά αυτά με άρωμα βουτύρου γενικώς να τα αποφεύγεις. Συνήθως είναι τα πρώτα σε περιεκτικότητα diacetyl.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Pitt έγραψε:Όταν βρώ χρόνο θα γράψω για DIY υγρά και για επισκευάσιμους.

Δεν το ξέρω το υγρό, αλλά αυτά με άρωμα βουτύρου γενικώς να τα αποφεύγεις. Συνήθως είναι τα πρώτα σε περιεκτικότητα diacetyl.

Σου αναφέρω τι γράφει στο μπουκαλάκι

Ingredients: USP VEGETABLE GLYCERIN, NATURAL & ARTIFICIAL FLAVORS, DISTILLED WATER, USP PROPYLENE GLYCOL, FLAVOR ADDITIVES, NICOTINE USE AT YOUR OWN RISK

Τι είναι το diacetyl;
Τα εν λόγω είναι καναδέζικα και τα είχε η ecig και μιας και πήγα να προμηθευτώ ξανά το Black Duval τους, έκανα κάποιες δοκιμές στα αρώματα τους και έπειτα δοκίμασα αυτό και μου άρεσε αρκετά.
Είναι 80/20 VG/PG.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#374742 Ασχετο Νο1 - Το black duval δε μου αρεσε καθόλου :) :)

Ασχετο Νο2 - τιςτελευταιες μερες καπνιζω υγρα με 0,6 νικοτινη. ( της συζηγου γευσεις που δε τις αρεσαν ) ενω κανονικα εγω ατμιζω 1,2. Η αναγκη μου για κανονικό τσιγαρο εκτιναχθηκε. Ας το εχουν υποψη οσοι απετυχαν στην υιοθέτηση του ηλ. τσιγαρου.

Σχετικό Νο1. "προχτες" που πηγα για υγρα, συζηταγα την υπαρξη μεγαλυτερων συσκευασιων απο 10ml των γευσεων που θελω, και μου ειπαν οτι ΠΛΕΟΝ οσα (θα) εχουν νικοτίνη μεσα θα ερχονται ΜΟΝΟ σε αυτη τη συσκευασία, ΑΚΟΜΑ και η βαση αν ειναι νικοτινουχα...
το εχετε ακουσει κι εσεις αυτο?
(Σχετικό με τα σεμιναρια περι υγρών :) :) :) )
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#374766 Πάντως τα υγρά είναι θέμα γούστου.
Πχ εγώ άκουγα για κάτι Virginia κλπ αλλά έκανα δοκιμή και δεν τρελάθηκα.
Άσχημα δεν τα λέω, αλλά δεν τρελάθηκα.
Ενώ το black duval το θεωρώ πολύ σωστό για μένα.

Στα της νικοτίνης, η γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνεις downgrade. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πάρεις μπουκαλάκι 12άρι και μπουκαλάκι με 6άρι σε νικοτίνη, να τα κάνεις μιξ και να γίνει 9mg. Αλλά μελλοντικά. Θέλει λίγο λίγο και όχι απότομα.
Σκέψου ότι πήγες να κατέβεις 50% κάτω και είναι αδιανόητο.

Ένα άλλο υγρό που αγόρασα και τα "έσκασα" είναι το παρακάτω
https://vapormania.gr/Dinner-Lady-ygra- ... naplhrwshs

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα premium και διάσημα υγρά στον πλανήτη. Εμένα μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ.
Το έχω κάνει δοκιμή ένα tunk και περιμένω να τελειώσω το 10μελο βυστικοβούτυρο με μέλι (βλέπε πιο πάνω) και να το αρχίσω.
Γίνεται ντόρος για το όνομα του και τη συνταγή του. Προσπαθούν πολλοί να το αντιγράψουν αλλά δεν μπορούν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:
Pitt έγραψε:Όταν βρώ χρόνο θα γράψω για DIY υγρά και για επισκευάσιμους.

Σου αναφέρω τι γράφει στο μπουκαλάκι

Ingredients: USP VEGETABLE GLYCERIN, NATURAL & ARTIFICIAL FLAVORS, DISTILLED WATER, USP PROPYLENE GLYCOL, FLAVOR ADDITIVES, NICOTINE USE AT YOUR OWN RISK

Τι είναι το diacetyl;
Τα εν λόγω είναι καναδέζικα και τα είχε η ecig και μιας και πήγα να προμηθευτώ ξανά το Black Duval τους, έκανα κάποιες δοκιμές στα αρώματα τους και έπειτα δοκίμασα αυτό και μου άρεσε αρκετά.
Είναι 80/20 VG/PG.

Το διακετύλιο είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται στον αρωματισμό των τροφών προσδίδοντάς τα γεύση βουτύρου. Η χρήση της στα τρόφιμα θεωρείται ασφαλής, η εισπνοή της όμως προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στους πνεύμονες. Παρόμοιες ζημιές προκαλεί και το Acetyl Propionyl.

Δυστυχώς σχεδόν όλα τα αρώματα που χρησιμοποιούνται στα υγρά ΗΤ προέρχονται από αρώματα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα και αυτό όπως φαίνεται δεν είναι πάντα ασφαλές. Σε αντίθεση με τα αρωματικά πρόσθετα των τροφίμων, δεν υπάρχουν επιτρεπόμενα ή μη στα υγρά ΗΤ.

Μη κοιτάς τι γράφει η ταμπελίτσα στο μπουκάλι. Καμία ταμπελίτσα δεν γράφει ότι περιέχει diaketyl ή acetyl propionyl. Αυτά κρύβονται πίσω από τα "NATURAL & ARTIFICIAL FLAVORS" και "FLAVOR ADDITIVES".

Να κοιτάς αν τα υγρά που χρησιμοποιείς έχουν πιστοποιητικά πιστοποιημένων εργαστηρίων που αναφέρουν την ύπαρξη και σε τι συγκεντρώσεις των επικίνδυνων ουσιών. Όχι πως κάτι τέτοιο σε καλύπτει πλήρως (πιστοποίηση θα πρέπει να γίνεται σε κάθε batch και σε κάθε άρωμα και σε κάθε είδος συσκευασίας) αλλά από το τίποτε ή από την απλή αναφορά στο site της εταιρείας, είναι καλύτερη η πιστοποίηση.

Ενδεικτικά δείγματα πιστοποιητικών μπορείς να δείς εδώ: Kapnos της Atmos, Captain Jack της HALO, Old Tobacco της OVALE,για όλα τα υγρά της LiQuid, Licorice της Liqua, Lost Art Liquids και για όλα τα υγρά της Capella.

Κάποια πράγματα για το διακετύλιο μπορείς να δεις εδώ, εδώ κι εδώ.

Για το υγρό που ανέφερες δεν βρήκα κάποιου είδους πιστοποιητικό, βρήκα όμως ότι στο site τους αναφέρουν: "Some of our juice contain trace amount of diacetyl or diketones. We are well under the Canadian guidelines for safe levels of Diacetyl in our E-juice."
-. Ένα πιστοποιητικό θα βοηθούσε να τους πιστέψουμε
-. Ποιά εννοεί ως safe levels, αυτά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα; Μάλλον, αφού δεν γνωρίζω να έχουν ορισθεί ασφαλή όρια εισπνοής (όχι κατάποσης) διακετυλίου. Η επιδιωκόμενη πάντως συγκέντρωση διακετυλίου στο υγρό μας είναι η ΜΗΔΕΝΙΚΗ!

Επίσης να προσθέσω ότι το γεγονός ότι στο κανονικό τσιγάρο ανιχνεύονται εκατονταπλάσιες ποσότητες διακετυλίου σε σύγκριση με τα υγρά ατμίσματος δεν αποτελεί δικαιολογία για να το ανεχθούμε και στα υγρά ατμίσματος.

Μετά από τα παραπάνω ίσως είναι τώρα κατανοητό αυτό που είχα γράψει πριν λίγο καιρό εδώ
"3. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε αρώματα. Ξέρω ότι στην αρχή είναι δύσκολο, ξέρω ότι όταν πάει κάποιος στο μαγαζί λέει "θέλω ένα υγρό ίδιο με το Camel" κλπ, αλλά τουλάχιστον βάλτε σαν στόχο να μειώσετε το άρωμα που χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να γίνει με αραίωση του υγρού σας με νικοτινούχα βάση ίδιας συγκέντρωσης με το αρωματικό υγρό σας. Στο τέλος προσπαθήστε να ατμίσετε μόνο βάση (γλυκερίνη με/ή προπυλενογλυκόλη)"

Καλή βδομάδα! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#375362 Επειδή είμαι καθηλωμένος με ίωση και πυρετό, με το ένα χέρι δεμένο λόγω ελαφρού τραυματισμού και ήθελα shopping therapy, μη έχοντας αγοράσει ατμιστικά τσιμπράγκαλα εδώ και ένα έτος, σήμερα ξανακύλισα :lol:

Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, το μοντάκι μου μου κάνει νερά στο fire εδώ και κανένα μήνα, οπότε καλό είναι να υπάρχει αντικαταστάτης χωρίς να χρειαστεί να ξαναβγάλω στη γύρα το ιστορικό clouporακι της μίας 18650.

Παρήγγειλα έναν ατμοποιητή bellus της UD που τον δουλεύω ήδη κανένα χρόνο, και την έχω καταβρεί, έναν ατμοποιητή billow v2,5 που είχε καλά reviews και ένα μοντάκι joyetech evic primo με 2 μπαταρίες. Α, και κάτι ντριπ τιπ για να αλλάζω. Το σημερινό καθημερινό σετ απ με μοντάκι joyetech cuboid, ατμοποιητή bellus και 2 μπαταριούλες lg τις καφέ με έβγαλε ασπροπρόσωπο για κανένα χρόνο. Μετά από 3 σπασμένα τζαμάκια από τις τούμπες, την επισκευή της πόρτας του μοντακίου με γκαζοτανάλια :lol: και τη γενικότερη ταλαιπωρία που έφαγαν, νομίζω τα έβγαλαν τα λεφτά τους. Πλέον, ο παλιός bellus με το παλιό μοντάκι θα είναι για τη δουλειά, και το καινούριο σετάκι θα είναι εξόδου :iconcool:

Γενικές παρατηρήσεις διαβάζοντας τα προηγούμενα ποστ: Πλέον, σε επίπεδο hardware είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα, με δυνατά και ανθεκτικά μοντάκια, καλούς ατμοποιητές και μεγάλες μπαταρίες. Συν τοις άλλοις, είμαστε και πιό οικονομικά, θυμάμαι πριν 3 χρόνια είχα πληρώσει για ένα ζευγάρι ego twist (ρυθμιζόμενες με ροδέλα :rtfm: ) 2 ατμοποιητές bdc, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας τότε, κάτι ανταλλακτικά και κανά δυό υγρά, αρκετά πάνω από ένα κατοστάρικο. Απόδοση με τα σημερινά δεδομένα, αστεία. Συγκρίνετε τι παίρνετε με ένα κατοστάρικο τώρα, απορώ γιατί δεν ατμίζει περισσότερος κόσμος... τέσπα.

Επίσης, θα ήθελα να δώσω λίγο βάση (no pun intended) στα υγρά αναπλήρωσης και στα βατ. Για θερμοκρασίες μην μου λέτε, ποτέ δεν έχω δουλέψει temp control μοντάκι. Παίδες, τα μηχανάκια τραβάνε, οκ, αλλά με ρέγουλα τις θερμοκρασίες και τα βατ. Παίζω στα 23-25 βατ, και για μένα είναι αρκετά. Μην ζορίζετε αντιστάσεις, μην τηγανίζετε τα υγρά, δεν ξέρουμε πως συμπεριφέρονται. Άντε καμιά τζούρα στο τόσο για το χαβαλέ και να ψαρώσουν τα γκομενάκια στο δίπλα τραπέζι δεν βλάπτει. Καλύτερα να ανεβείτε λίγο σε νικοτίνη άμα δεν σας καλύπτει, και να ρίξετε βατ παρά να κάνετε υγρά 0,03 και 60 βατ. Χίλιες φορές καλύτερα 0,09 και 20 βατ :s_cool

Επίσης, προσπαθήστε να ρίξετε τις περιεκτικότητες σε αρώματα. Πλέον εδώ και ενάμισι χρόνο κάνω σκέτη βάση και έχω βρει την υγειά μου. Ακόμα και όταν έκανα με αρώματα, έπαιρνα ένα έτοιμο και το έβαζα μισό-μισό ή και 1/3-2/3 με βάση. Ωραία τα γαλακτομπούρεκα και οι καραμέλες αλλά δεν έχουν ακουστεί τα καλύτερα. Πάλι, σε σχέση με το τσιγάρο χίλιες φορές λιγότερο βλαβερά, αλλά ας κρατάμε και μια πισινή. Δοκιμάστε σκέτη βάση για ένα διάστημα, κάνει reset τους γευστικούς κάλυκες :iconcool:

Και μία ερώτηση: Για τα υγρά μηδενικής περιεκτικότητας έχουμε κάποια πληροφόρηση σχετικά με τη φορολογία; Από νικοτίνες δεν έχω πρόβλημα, έχω στοκάρει 3 λίτρα 100αρα για μέχρι να βρω άκρη για duty free :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
lemon3 έγραψε:Και μία ερώτηση: Για τα υγρά μηδενικής περιεκτικότητας έχουμε κάποια πληροφόρηση σχετικά με τη φορολογία; Από νικοτίνες δεν έχω πρόβλημα, έχω στοκάρει 3 λίτρα 100αρα για μέχρι να βρω άκρη για duty free :lol:

ΤΡΙΑ ΛΙΤΡΑ 100ΑΡΑ??? Μ' αυτήν φτιάχνεις περίπου 30 λίτρα υγρό! :dizzy: :s_omg

Σε σφηνάκια την βάζεις; :hmmm: :lol:

Αφού κάνεις μόνο βάση, μη σκάς για τα υγρά μηδενικής.
Αγοράζεις βρώσιμη φυτική γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη από φαρμακείο (~4€/L) και την βγάζεις ώς τα βαθιά σου γεράματα...

Περαστικά σου :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By lemon3
Pitt έγραψε:
lemon3 έγραψε:Και μία ερώτηση: Για τα υγρά μηδενικής περιεκτικότητας έχουμε κάποια πληροφόρηση σχετικά με τη φορολογία; Από νικοτίνες δεν έχω πρόβλημα, έχω στοκάρει 3 λίτρα 100αρα για μέχρι να βρω άκρη για duty free :lol:

ΤΡΙΑ ΛΙΤΡΑ 100ΑΡΑ??? Μ' αυτήν φτιάχνεις περίπου 30 λίτρα υγρό! :dizzy: :s_omg

Σε σφηνάκια την βάζεις; :hmmm: :lol:

Αφού κάνεις μόνο βάση, μη σκάς για τα υγρά μηδενικής.
Αγοράζεις βρώσιμη φυτική γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη από φαρμακείο (~4€/L) και την βγάζεις ώς τα βαθιά σου γεράματα...

Περαστικά σου :s_empathy

Φίλε Pitt, είδα 5 φράγκα στην τσέπη από τότε που έκοψα το τσιγάρο και άφησα την σουμπαρούκλα να αράζει... πουτάνα κρίση, κόψαμε ακόμα και το τζόνι το μπλε, πόσο πιο χαμηλά :lol:

Πέρα από την πλάκα, το κοινό σημείο είναι η έμμεση φορολόγηση :s_wink

Ως πρώην καπνιστής ~25 γραμμαρίων καπνού την μέρα, και καταναλωτής περί των 10 ml 10άρας βάσης την ημέρα πλέον, δεν μπορώ να βασιστώ στον κάθε νόμο που θα ψηφίζει ο κάθε κατσαπλιάς επειδή θέλει να φορολογήσει ότι κινείται. Πίστεψέ με, χωρίς την νικοτίνη μου θα δαγκΑσω κανέναν άνθρωπο... οπότε προσέχω για να έχω.

30 λίτρα δηλαδή 30000 ml αραιωμένης... με 10 μλ τη μέρα είμαστε κομπλέ για 7-8 χρόνια :lol: