Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#37284 μιας και πιάστηκα αυτές τις μέρες με μπαταρίες UPS να πω την.. απορία μου.

έχω κάτι καλά μοντελάκια που λένε από.. μόνα τους ότι θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες.
ένα μου είπε fail. από τις 8 μπαταρίες είδα 2-3 που τις έβγαλε off και ο "εξυπνος" φορτιστής (του lidl)

σε αυτά που παίζουν αλλά λένε οτι θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες, μετά από πλήρη φόρτιση οι μπαταρίες είναι στα 12,7 V
οκ, λογικό και αυτό

σε ένα άλλο όμως, οι μπαταρίες έχουν 13,6V το οποίο θεωρώ πολύ καλό. και οι 8 εντάξει με παρόμοιες τάσεις.
αλλά και πάλι η συσκευή μου λέει ότι θέλουν αλλαγή.

κρίμα δεν είναι; χοχοχοχο

(οκ, αυτά είχαν αγοραστεί κατά το 2008)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
glf έγραψε:μιας και πιάστηκα αυτές τις μέρες με μπαταρίες UPS να πω την.. απορία μου.

έχω κάτι καλά μοντελάκια που λένε από.. μόνα τους ότι θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες.
ένα μου είπε fail. από τις 8 μπαταρίες είδα 2-3 που τις έβγαλε off και ο "εξυπνος" φορτιστής (του lidl)

σε αυτά που παίζουν αλλά λένε οτι θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες, μετά από πλήρη φόρτιση οι μπαταρίες είναι στα 12,7 V
οκ, λογικό και αυτό

σε ένα άλλο όμως, οι μπαταρίες έχουν 13,6V το οποίο θεωρώ πολύ καλό. και οι 8 εντάξει με παρόμοιες τάσεις.
αλλά και πάλι η συσκευή μου λέει ότι θέλουν αλλαγή.

κρίμα δεν είναι; χοχοχοχο

(οκ, αυτά είχαν αγοραστεί κατά το 2008)

Και εγώ έχω ένα 2,5KVA που τα έχουν φτύσει οι μπαταρίες και το έχω και κάθεται....οι μπαταρίες είναι το πιο ακριβό κομμάτι, πρακτικά μπορείς να πάρεις καινούριο UPS....
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Panosss έγραψε:Ψάχνω γι αυτό το πλαστικό που κολλάνε στο πάτωμα κάτω από τις πόρτες για να μην μπαίνει κρύος αέρας.
Πήγα στο...καρφούρ και στο...τζάμπο :innocent: αλλά είχαν μόνο αυτά που κολλάνε στις πόρτες.
Πού τα πουλάνε;
Δεύτερη επιλογή κάτι τέτοιο που δεν χρειάζεται και κόλλημα: http://www.louizidishome.gr/index.php?p ... virtuemart

Ακόμα το ψάχνω...μα καλά σε τόσα μαγαζιά που πήγα ούτε καν το ξέρουνε... :s_omg
Κάτι τέτοιο εννοώ (στο περίπου, αυτή τη φωτό μπόρεσα να βρω):
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#37581 Πάνο εγώ αυτό δεν το είχα προσέξει κάν, μέχρι πρόσφατα που άλλαξα 2 πόρτες με καινούριες, και έβαλαν τέτοιο και στις 2. Μήπως πάει λοιπόν μόνο σετ με την υπόλοιπη πόρτα και δεν υπάρχει σαν ξεχωριστή αγορά?
Άβαταρ μέλους
By otso
#37583 αυτο που κοιτας αν καταλαβαινω καλα το βαζουν οι αλουμιναδες που βαζουν τις αλουμινενιες πορτες και υπολογιζουν ωστε και να εφαρμοζει στο περιπου . η χρησιμοτητα του δε , δεν ειναι για το κρυο αλλα για να μην μαγκωνουν οι πορτες απο κατω χαλικακια και σκουπιδακια . οποτε το ζητας σε αλουμιναδες , η σε μαγαζια που πουλανε αλουμινια που αγοραζουν οι αλουμιναδες.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#37587 Ευχαριστώ παίδες, θα ρωτήσω σε αλουμινά. Αν δεν ξέρει κι αυτός είναι απλό, θα τον εκτελέσω :lol: .
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#37627 Πανοσσσ

το συγκεκριμενο δε θα κανει και πολλα πραγματα, ειδικα αν η πορτα/πατωμα δεν ειναι απολυτως ευθυγραμμισμενα. Παρ καλυτερα κατι που να κολλαει πανω στην πορτα πχ ενα ειδικο για αερα κλπ, ελαστικο αυτοκολλητο διατομης σχηματος Ρ η ενα που μοιαζει με βουρτσακι με μια σειρα απο πολλες τριχες.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#37630 Αυτά τα πουλάνε μαγαζιά που πουλάνε πατώματα.
Τα χρησιμοποιείς για να καλύψεις αρμούς ανάμεσα σε διαφορετικά δάπεδα ή και μικρές υψομετρικές διαφορές (υπάρχουν σε διάφορα ύψη).

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να μην περνάει αέρας κάτω από την πόρτα αλλά δύσκολα θα πετύχει γιατί συνήθως η πόρτα δεν είναι παράλληλη με το δάπεδο.

Πιο εύκολο να βγάλεις την πόρτα και να κολλήσεις από κάτω ένα βουρτσάκι.
Βέβαια θα πρέπει η πόρτα να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το δάπεδο όταν είναι ανοικτή αλλιώς θα μαγκώνει.
Παρόμοια βουρτσάκια έχουν οι θωρακισμένες αλλά έχουν μηχανισμό και σηκώνεται το βουρτσάκι μόλις ανοίξει η πόρτα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#37632 στο θεμα μας τωρα οπως σου ειπε και ο τριντεντ μπορει να μην χωραει , αλλα αφου θα πας που θα πας σε αλουμιναδες ρωτα για εναν μηχανισμο που μπαινει πισω απο την πορτα και ειναι με ελατηρια , το οποιο ακολουθει το τεραιν του εδαφους και παιρνει βουρτσακι που αλλαζεται , αυτο βαζουν οι αλουμιναδες για αεροστοπ.
τελος παντων δεστα και οποιο σου κανει παρτο . ολα αυτα βεβαια ειναι σε μεγαλο μηκος και κοβονται στο μηκος της πορτας
γιαυτο παρε μετρα προτου πας για να στο κοψουν κιολας.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#37634 Αυτό με το μηχανισμό και τα ελατήρια μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο, καλύτερα όχι.
Ντάξει, εκτός από αυτό που λέω θα βάλω και κάτι ακόμα να κόβει πλήρως τον αέρα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Panosss έγραψε:Αυτό με το μηχανισμό και τα ελατήρια μου φαίνεται πολύ πολύπλοκο, καλύτερα όχι.
Ντάξει, εκτός από αυτό που λέω θα βάλω και κάτι ακόμα να κόβει πλήρως τον αέρα.

Τι θα φτιαξεις, δωματιο νοσοκομειου για Εμπολα?
βαλε το βουρτσακι που σου λεω και καθαριζεις. Εναλλακικα το κλασικο αφρολεξάκι σε σειρητι αεροστοπ.
Αυτο που βαζεις σε φωτο ειναι για αρμο οπως πολυ σωστα λεει ο λεον, του λειπουν στη φωτο (η δεν τις ξεχωριζω εγω), οι προεξοχες για να κλικαρει στη βαση του που βιδωνει στο πατωμα αναμεσα στα σανιδια του παρκε. Χρησιμοποιειαι πιο πολυ για να μη φαινεται φως οταν κλεινει η πορτα, παρα για μονωση.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#44032 Αυτό είναι τόπικ και για μαστορέματα;

Γιατί θέλω να πω κάτι για τους βουλωμένους νεροχύτες.

Ένας νεροχύτης λοιπόν στο μπάνιο είχε βουλώσει. Τουμποφλό μία, τουμποφλό 2, τίποτα. Μάλλον γιατί το σιφόνι ήταν εύκαμπτο και δεν μπορούσε να περάσει η σκόνη μέσα από αυτό μέχρι τη βρωμιά.
Ούτε η βεντούζα βοήθησε.

Κλήθηκε υδραυλικός, πάει το 20άρι.

Μετά από κανα 6μηνο, τα ίδια. Πάλι τα 2 τουμποφλό δεν έκαναν δουλειά.
Τότε είδα στο σούπερ μάρκετ ένα υγρό αποφρακτικό τζελ, το παρακάτω:

Εικόνα

Αυτό μέσα σε 10' είχε ξεβουλώσει εντελώς τον νεροχύτη.
Μια κοινωνική προσφορά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:Αυτό είναι τόπικ και για μαστορέματα;

Γιατί θέλω να πω κάτι για τους βουλωμένους νεροχύτες.

Ένας νεροχύτης λοιπόν στο μπάνιο είχε βουλώσει. Τουμποφλό μία, τουμποφλό 2, τίποτα. Μάλλον γιατί το σιφόνι ήταν εύκαμπτο και δεν μπορούσε να περάσει η σκόνη μέσα από αυτό μέχρι τη βρωμιά.
Ούτε η βεντούζα βοήθησε.

Κλήθηκε υδραυλικός, πάει το 20άρι.

Μετά από κανα 6μηνο, τα ίδια. Πάλι τα 2 τουμποφλό δεν έκαναν δουλειά.
Τότε είδα στο σούπερ μάρκετ ένα υγρό αποφρακτικό τζελ, το παρακάτω:

Εικόνα

Αυτό μέσα σε 10' είχε ξεβουλώσει εντελώς τον νεροχύτη.
Μια κοινωνική προσφορά.

Γνωστο και μη εεξαιρεταιο προιον ....
No fucking way ομως να εκανε δουλεια το Mr Muscle εναντι του Tuboflo. Απλα στην 1η φαση τον ηθελε μαλλον τον υδραυλικο.
Γενικα τα "κρυα" αποφρακτικα ειναι IMHO λιγοτερο δυνατα απο τα "ζεστα", απλα ειναι πιο πρακτικα λιγο στη χρηση.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#44585 Πηραμε κατι να κρεμασουμε στην κουζινα απο Ικεα.

Αυτην την στιγμη ο πεθερος μου ειναι με τα τρυπανια...χιχιχιχ

Δεν πιανουν τα χερια μου...

:s_laughat :s_laughat