Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#371926 Ψιτ; Είμαι γάτος, αλλά δεν απαντώ σε τέτοιο κάλεσμα. :lol:

Σε αυτά που αναφέρεις, κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να αθωωθεί ο οδηγός, απλά είναι εξαιρετικά σπάνιο. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχει να κάνει με το αν έχει δίπλωμα ή όχι. Σε τρακάρισμα που είχα εγώ με μοτοσυκλέτα, ο οδηγός του οποίου τραυματίστηκε και δεν είχε δίπλωμα, η ευθύνη ήταν τυπικά δική μου και πήγα κατηγορούμενος στο δικαστήριο για το ποινικό σκέλος. Αθωώθηκα γιατί ο παθών δεν επιθυμούσε την δίωξή μου. Ο ίδιος καταδικάστηκε επειδή δεν είχε άδεια οδήγησης. Αποζημιώθηκε κανονικά από την ασφαλιστική μου για το αστικό σκέλος, ασχέτως της έλλειψης διπλώματος εκ μέρους του (αν εγώ δεν είχα δίπλωμα ίσως ήταν αλλιώς φυσικά).
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 06 Μαρ 2017, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gakost
edmond έγραψε:Πάντως, παραδέχομαι ότι αν έπρεπε να διαβάσω ΤΩΡΑ για να δώσω για δίπλωμα θα τα έβρισκα πολύ σκούρα. Καμία σχέση με το...τετραδιάκι που είχα δώσει το 1997 και που μάλλον αναφέρει ο Νίκος. Ο αδερφός μου που είχε δώσει πρπ 3 χρόνια αργότερα, νομίζω είχε πετύχει το καινούργιο, το οποίο εν συγκρίσει με το παλιό είναι...τόμος!

Το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι 1,2 ή 100 σελίδες. Το ζήτημα είναι αυτά που γράφει μέσα. Αν ακόμη γράφουν για μπουζί καρμπυρατέρ κλπ άστα βραστά και το βασικότερο το τι μαθαίνεις στην πράξη. Αν κάνεις μάθημα και ο δάσκαλος διαβάζει εφημερίδα χωρίς ζωνη, οι εξεταστές στην εξέταση που κάθονται πίσω δεν φορανε ζώνη και άλλα τέτοια ωραία τι να σου κάνει ο 18χρονος που έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι του ή η 18χρονη που δεν έχει καμία σχέση με το 4τροχο και απλά θέλει να πηγαίνει την βόλτα της;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
axel12p έγραψε:
Pitt έγραψε:
Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε... :thumbsdown:

Κι εγώ αν ζούσα έξω με την οικογένειά μου, το ίδιο θα έλεγα... :s_wink

Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας... Άντε να φύγουν οι "κακοι" οι ξένοι να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους :thumbsup:

Τα μνημόνια εσύ τα επικαλέστηκες γιατί όπως είπες "μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε", λες και τα μνημόνια λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας, ή μας επιβάλουν να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί.

Όσον αφορά το συμπέρασμά σου "Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας..." είναι αυθαίρετο και δεν ισχυρίστηκα ότι φτάσαμε ως εδώ λόγω μνημονίων. Με τα μνημόνια όμως το χάλι μας όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα θα γίνει ακόμη χειρότερο, αφού όπως είπα λόγω έλλειψης κονδυλίων ούτε η οδική σήμανση ή οι δρόμοι μπορούν να βελτιωθούν, ούτε τα μέτρα αστυνόμευσης να αυξηθούν, ούτε να περιθάλπτονται καλύτερα τα θύματα των τροχαίων!

Προφανώς δεν έπιασες το νόημα της πρότασης μου, όπως και το αντίστοιχο του Kilomeater.

Αν υπάρχει βαθύτερο νόημα που δεν καταλαβαίνω, θα σε παρακαλούσα να κάνεις μια προσπάθεια να το εξηγήσεις. Αυτό με τα μνημόνια και το άλλο ανεκδιήγητο "Κίμ, πάτα το κουμπί" υπονοούν ότι για όλα τα κακά "φταίνε οι άλλοι" και αφού δεν υπάρχει σωτηρία, γ@μήστε τους!

Εμείς φυσικά πάντα είμαστε Παναγίες! Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον ΚΟΚ, ποτέ δεν έχουμε οδηγήσει μετά από γλέντι, ποτέ δεν τρέχουμε, ποτέ δεν φταίμε στα ατυχήματα, ποτέ δεν ζητήσαμε να μην κοπεί απόδειξη για να γλυτώσουμε τον ΦΠΑ, ποτέ δεν βάλαμε μέσον για να περάσουμε καλύτερα στον στρατό, ποτέ δεν αφήσαμε σκουπίδια έξω από κάδο, ποτέ δεν παρκάραμε παράνομα και ότι άλλο βάλει ο νού σου. Οι άλλοι μας έφεραν σ' αυτό το χάλι...

Καλημέρα και καλή βδομάδα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By DAP
#371999 Ρε σεις ειναι πραγματικη απορια και οχι τρολλ ......
Οταν βρεχει γινεται εξεταση υποψηφιων οδηγων;
Η οι εξεταστες φοβουμενοι το χειροτερο αναβαλλουν την εξεταση στο δρομο;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Pitt έγραψε:
axel12p έγραψε:
Pitt έγραψε:
Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε... :thumbsdown:

Κι εγώ αν ζούσα έξω με την οικογένειά μου, το ίδιο θα έλεγα... :s_wink

Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας... Άντε να φύγουν οι "κακοι" οι ξένοι να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους :thumbsup:

Τα μνημόνια εσύ τα επικαλέστηκες γιατί όπως είπες "μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε", λες και τα μνημόνια λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας, ή μας επιβάλουν να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί.

Όσον αφορά το συμπέρασμά σου "Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας..." είναι αυθαίρετο και δεν ισχυρίστηκα ότι φτάσαμε ως εδώ λόγω μνημονίων. Με τα μνημόνια όμως το χάλι μας όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα θα γίνει ακόμη χειρότερο, αφού όπως είπα λόγω έλλειψης κονδυλίων ούτε η οδική σήμανση ή οι δρόμοι μπορούν να βελτιωθούν, ούτε τα μέτρα αστυνόμευσης να αυξηθούν, ούτε να περιθάλπτονται καλύτερα τα θύματα των τροχαίων!

Προφανώς δεν έπιασες το νόημα της πρότασης μου, όπως και το αντίστοιχο του Kilomeater.

Αν υπάρχει βαθύτερο νόημα που δεν καταλαβαίνω, θα σε παρακαλούσα να κάνεις μια προσπάθεια να το εξηγήσεις. Αυτό με τα μνημόνια και το άλλο ανεκδιήγητο "Κίμ, πάτα το κουμπί" υπονοούν ότι για όλα τα κακά "φταίνε οι άλλοι" και αφού δεν υπάρχει σωτηρία, γ@μήστε τους!

Εμείς φυσικά πάντα είμαστε Παναγίες! Ποτέ δεν παραβιάζουμε τον ΚΟΚ, ποτέ δεν έχουμε οδηγήσει μετά από γλέντι, ποτέ δεν τρέχουμε, ποτέ δεν φταίμε στα ατυχήματα, ποτέ δεν ζητήσαμε να μην κοπεί απόδειξη για να γλυτώσουμε τον ΦΠΑ, ποτέ δεν βάλαμε μέσον για να περάσουμε καλύτερα στον στρατό, ποτέ δεν αφήσαμε σκουπίδια έξω από κάδο, ποτέ δεν παρκάραμε παράνομα και ότι άλλο βάλει ο νού σου. Οι άλλοι μας έφεραν σ' αυτό το χάλι...

Καλημέρα και καλή βδομάδα. :s_howdy

Για αυτό ακριβώς σου λέω δεν έπιασες το νόημα της κουβέντας μου.

Το μνημόνια και πάλι μνημόνια σημαίνει ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ μόνοι μας δεν μπορούμε να βάλουμε σε τάξη ούτε τα βασικά.
Προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα. Ότι φταίμε τόσο πολύ εμείς και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό, που φτάσαμε στο σημείο να έρθουν άλλοι να σου πουν τι θα κάνεις.

Πάμε κατά διαόλου σχεδόν σε όλους τους τομείς, το γνωρίζουμε και παρόλα αυτά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε ότι χρειάζεται για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Είτε αυτό είναι στην οικονομία και την λειτουργία του κράτους είτε στην μείωση των τροχαίων που συζητάμε τώρα. Το να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι της Τροχαίας και πιο δύσκολη η απόκτηση διπλώματος χωρίς δυνατότητα λαδώματος είναι θέμα βούλησης η οποία όμως δεν υπάρχει!

Κανείς δε λέει ότι τα μνημόνια είναι καλά, λέει όμως ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και θα πρέπει να διορθωθούν. Και δυστυχώς μόνοι μας δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!!!

Που λέει και το τραγούδι:
"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ
Καληνύχτα..."
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#372025 Τελικα εχει πολυ ενδιαφερον η κουβεντα που ξεκινησε περι διηθησης.
Βιντεο απο την πολιτεια της Νεας Νοτιας Ουαλιας στην Αυστραλια που επιτρεπει πλεον την διηθηση.

Ενα αρθρο-συζητηση πανω σε αυτο,

http://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/ ... aftokinita

Αντιγραφω απο το αρθρο,

Το φαινόμενο της διήθησης έχει ερευνηθεί και από μία άλλη άποψη. Σε σχετική μελέτη που έγινε στο Βέλγιο το 2012, υπολογίστηκε ότι κάθε 8 μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στη λωρίδα και κάνουν διήθηση, σημαίνουν και ένα φανάρι λιγότερο για τους οδηγούς του αυτοκινήτου.
Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι οι μοτοσικλετιστές «προσφέρουν» τρείς κύκλους φαναριών λιγότερους σε κάθε ένα οδηγό αυτοκινήτου, σε μια μέση διαδρομή της καθημερινότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο εκνευρισμό, άρα πιο αποδοτικούς εργαζόμενους, λιγότερες χαμένες εργατοώρες, λιγότερη ρύπανση από το μειωμένο χρόνο κίνησης τόσο της μοτοσυκλέτας αλλά και των αυτοκινήτων. Άρα τελικά πολύπλευρη και σημαντική συμβολή στην οικονομία.

Εντυπωσιακή ήταν αυτό που ανάλογο έγινε στη Γαλλία, όταν ο τότε Υπουργός Μεταφορών, αποφάσισε να κυνηγήσει όσους κάνουν διήθηση. Στις 18 Ιουνίου του 2011, περισσότεροι από 100.000 μοτοσικλετιστές σε όλη τη χώρα, βγήκαν στους δρόμους και κινήθηκαν όπως επιθυμούσε ο Υπουργός: ο ένας πίσω από τον άλλον.

Το Παρίσι παρέλυσε ολοσχερώς, στους δρόμους επικράτησε κομφούζιο με τους μοτοσικλετιστές να διασκεδάζουν τον άπλετο χώρο που είχαν στη διάθεσή τους. Καθόλου παράδοξο ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων τους χειροκροτούσαν λέγοντας «συνεχίστε, σας χρειαζόμαστε» (αλλιώς δεν θα φτάσουμε ποτέ στη δουλειά μας). Σήμερα η διήθηση είναι νόμιμη σε πολλές περιοχές της Γαλλίας.

Στο αρθρο φιλοξενειται και η αποψη του κ Νικου Τσαδαρη, η οποια ειναι διαφορετικη.

Όσοι κινούνται στα κέντρα των αστικών πόλεων με αυτοκίνητο, έχουν πολλές φορές δει τον εαυτό τους παρ’ ολίγον θύτη. Ο λόγος είναι τα δίκυκλα που κινούνται ανάμεσα από τα αργά κινούμενα ή μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και έρχονται (πολλές φορές με μεγάλη ταχύτητα) από …παντού προσπαθώντας να περάσουν από την «τρύπα της βελόνας». Η μέθοδος αυτή βάζει -κατά κύριο λόγο- τους αναβάτες σε κίνδυνο, κάτι που βέβαια είναι στο τέλος της ημέρας, δικαίωμά τους.

Όμως, την ίδια στιγμή η παραβίαση των στοίχων κυκλοφορίας, απειλεί με σοβαρές περιπέτειες τους οδηγούς των αυτοκινήτων, καθώς μερικές φορές είναι αδύνατον να δεις όλα αυτά τα δίκυκλα που …επιτίθενται σε σμήνη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αναβάτες κάνουν μπούλινγκ στους γιωταχήδες «εκβιάζοντάς» τους ή απειλώντας τους, για να κάνουν στην άκρη (ποια άκρη είναι το ερώτημα;…).

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, στην περίπτωση που τελικά είχαμε εμπλοκή και ζημίες (υλικές ή σωματικές), τα δικαστήρια συνήθως έπαιρναν το μέρος του «αδύνατου» μοτοσικλετιστή, χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία να αναλύσουν το πώς έγινε το όποιο ατύχημα/δυστύχημα.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να οδηγήσει σε συμπεριφορές οδηγών του τύπου: «αφού κινείσαι ανάμεσα στους στοίχους κυκλοφορίας, σε σκοτώνω και δεν πληρώνω», σκέψη που ενδεχομένως να κάνουν κάποια ανθρωποειδή διαβάζοντας την εν θέματι απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Όμως καλό είναι να «κόψει την φόρα» όσων αναβατών συνηθίζουν να «σπρώχνουν» όσους «κλείνουν» το άτυπο μονοπάτι τους, επικαλούμενοι (νοερά και σπάνια φωναχτά) το: «αν με χτυπήσεις θα με πληρώσεις, οπότε κάνε γρήγορα στην άκρη να περάσω».

Προσωπικα ειμαι υπερ της διηθησης σαν μοτοσυκλετιστης, με αυξημενη προσοχη των οδηγων - αναβατων, αφου και οι δυο κερδιζουμε απο αυτην.

Επισης αν και καβαλαω μοτο πολλα χρονια εχω κινδυνεψει ελαχιστες φορες απο αυτοκινητο και αρκετες περισσοτερες απο συντροχους μοτοσυκλετιστες, γιατι ενω προσεχω πολυ τι κανει ο οδηγος του αυτοκινητου ειναι αδυνατο να προβλεψω την συμπεριφορα του καγκουρα με την μοτο του.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
DAP έγραψε:Ρε σεις ειναι πραγματικη απορια και οχι τρολλ ......
Οταν βρεχει γινεται εξεταση υποψηφιων οδηγων;
Η οι εξεταστες φοβουμενοι το χειροτερο αναβαλλουν την εξεταση στο δρομο;

Γίνεται...
Άβαταρ μέλους
By JBT
mirage έγραψε:Τη μερα που εδωσα εξετασεις εβρεχε.

< >

Μαργαρίτης; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#372042 @Νίκος Παππάς
Αν δεν απατώμαι ο ρωμαίικος ΚΟΚ ορίζει ότι η διήθηση επιτρέπεται με μικρή ταχύτητα σε κόκκινο φανάρι.

Προφανώς με 30χλμ και με προσοχή όταν τα αυτοκίνητα πηγαίνουν max 20-30 (ψιλοτσουλάνε) επίσης είναι πολύ ασφαλές.
Αυτά βέβαια δεν έχουν κάποια σχέση με τη ζούγκλα που υφίσταται στους ΕΛ δρόμους.

ΥΓ: Σκέφτομαι ότι μέχρι να ασχοληθούν κάποια στιγμή με το 'αριστερά και αργά' που είναι αγαπημένη συνήθεια του ΕΛ οδηγού θα έχουν καταργηθεί και οι λωρίδες και τα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#372047 Οχι δεν επιτρέπεται ποτέ και πουθενά.

Φοβάμαι ότι έτσι και γίνει νόμιμη η διήθηση στην Ελλάδα θα αυξηθούν τα ατυχήματα λόγω αυξημένου θράσους διαφόρων ηλιθίων δικυκλιστών (και το λέω εγώ που κάνω το 95% των αστικών μετακινήσεών μου με μηχανή). Αλλο Αυστραλία άλλο Ελλάδα :(
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
EDDIE_147 έγραψε:@Νίκος Παππάς
Αν δεν απατώμαι ο ρωμαίικος ΚΟΚ ορίζει ότι η διήθηση επιτρέπεται με μικρή ταχύτητα σε κόκκινο φανάρι.

Προφανώς με 30χλμ και με προσοχή όταν τα αυτοκίνητα πηγαίνουν max 20-30 (ψιλοτσουλάνε) επίσης είναι πολύ ασφαλές.
Αυτά βέβαια δεν έχουν κάποια σχέση με τη ζούγκλα που υφίσταται στους ΕΛ δρόμους.

ΥΓ: Σκέφτομαι ότι μέχρι να ασχοληθούν κάποια στιγμή με το 'αριστερά και αργά' που είναι αγαπημένη συνήθεια του ΕΛ οδηγού θα έχουν καταργηθεί και οι λωρίδες και τα αυτοκίνητα.

Οπως ειπε και ο nass, δεν επιτρεπεται καθολου, αλλα επειδη δεν απαγορευεται ρητως, αν δεις στον χαρτη που υπαρχει στο αρθρο εχουν την χωρα μας με πρασινο (σαν να επιτρεπεται δηλαδη).

Ειναι αρκετα ασφαλες αν πηγαινεις με +20-30 χαω σε σχεση με τα αυτοκινητα.
Αν πηγαινεις με 130 ενω τα αυτοκινητα πανε με 60-70 οπως πηγαινε ενας τυπος σημερα με ενα καινουριο multistrada στην Κηφισιας :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Νίκος Παππάς έγραψε:[
Οπως ειπε και ο nass, δεν επιτρεπεται καθολου, αλλα επειδη δεν απαγορευεται ρητως, αν δεις στον χαρτη που υπαρχει στο αρθρο εχουν την χωρα μας με πρασινο (σαν να επιτρεπεται δηλαδη).

Αν πηγαινεις με 130 ενω τα αυτοκινητα πανε με 60-70 οπως πηγαινε ενας τυπος σημερα με ενα καινουριο multistrada στην Κηφισιας :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Όταν απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων ιππαστί, δεν απαγορεύει και τη διήθηση?
Οκ, όντως δεν απαγορευέται ρητώς "απαγορεύεται η διήθηση", όπως θα έπρεπε, αλλά προκύπτει απ' τα συμφραζόμενα... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
MIXOStsi έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:[

Όταν απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων ιππαστί, δεν απαγορεύει και τη διήθηση?
Οκ, όντως δεν απαγορευέται ρητώς "απαγορεύεται η διήθηση", όπως θα έπρεπε, αλλά προκύπτει απ' τα συμφραζόμενα... :hmmm:

Απλα εγραψα αυτο που γραφει το αρθρο για να δικαιολογησει το πρασινο χρωμα στον χαρτη.

Συμφωνω μαζι σου οτι απαγορετεται αφου δεν επιτρεπεται στον ΚΟΚ :lol:

Θα ειχε πλακα ομως αν υπηρχε οργανωμενος μοτοσυκλετισμος οπως στην Γαλλια, να ακολουθουσαμε για μερικες μερες τον νομο και να πηγαιναμε με τις μηχανες ο ενας πισω απο τον αλλο για να δουμε ποσο γρηγορα θα αλλαζε η αποψη των αυτοκινητιστων περι διηθησης :s_devil :s_devil