Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
MIXOStsi έγραψε:Δεν μπορώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου...
Όταν έχεις δίπλωμα, ο θάνατος μπορεί να μην είναι δική σου υπαιτιότητα. Οταν δεν έχεις, είναι...

Παίζουμε γενικά σε άλλα μήκη κύματος, για αυτό.

Το μεγεθυμένο είναι ΜΟΝΟ για το γράμμα του νόμου. Πριν 3 χρόνια στο χωριό μου, παππούς έσφαξε ένα stop και πήρε παραμάζωμα πιτσιρικά με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα. Ευτυχώς δεν ήταν μοιραίο.
Ο παππούς έχει το δίπλωμα, με τον ίδιο τρόπο που το έχει και ο πατέρας μου. Λαδώνοντας.

Πες μου τώρα εσύ, βάση λογικής και όχι νόμου, ποιος έφταιγε για το ατύχημα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#371644 Λαδώνουν για το δίπλωμα ε; Δες τι γίνεται στον κόσμο! :lipsealed:
Και εγώ που νόμιζα ότι απλά έτυχε και δεν ξέρω ούτε έναν που να μην έχει καταφέρει να πάρει δίπλωμα! Λέω, όλοι ικανοί θα είμαστε :lol:

Το τι γίνεται πάντως στα χωριά από έλλειψη οδηγικής παιδείας δεν περιγράφεται. Λέξεις όπως ζώνη, κράνος, κλπ είναι άγνωστες.

Ήξερα άτομο στο χωριό μου που οδηγούσε πάνω από 20 χρόνια χωρίς δίπλωμα. Και όταν λέμε οδηγούσε εννοώ ότι είχε γυρίσει όλη την Ελλάδα με την οικογένεια για διακοπές και εκδρομές, όχι οδήγηση μέσα στο χωριό μόνο.

Το ότι είναι άγραφος νόμος και μαγκιά να βάζουμε τα παιδιά πίσω από το τιμόνι (κάθε λογής) όσο πιο νωρίς, δε το συζητάμε.

Φυσικά το ατύχημα στην Αλεξάνδρεια δεν θα αλλάξει το παραμικρό. Λες και στα χωριά το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό ότι θα έχουν και κάποιες απώλειες, και συνεχίζουν την ζωή τους κανονικά. Ούτε πίεση για επιπλέον αστυνόμευση, ούτε συννενόηση των γονιών να μην επιτρέπουν στους ανήλικους να οδηγούν μηχανάκια και αυτοκίνητα. Το αντίθετο θα έλεγα δυστυχώς.

Κρίμα και για τα δύο τα παιδιά :(
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
kyr80 έγραψε:
Όταν έχεις δίπλωμα, ο θάνατος μπορεί να μην είναι δική σου υπαιτιότητα. Οταν δεν έχεις, είναι...

Το μεγεθυμένο είναι ΜΟΝΟ για το γράμμα του νόμου. Πριν 3 χρόνια στο χωριό μου, παππούς έσφαξε ένα stop και πήρε παραμάζωμα πιτσιρικά με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα. Ευτυχώς δεν ήταν μοιραίο.
Ο παππούς έχει το δίπλωμα, με τον ίδιο τρόπο που το έχει και ο πατέρας μου. Λαδώνοντας.

Αυτός που έσφαξε το ΣΤΟΠ... Αυτός που δεν είχε δίπλωμα θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες...

Συνεχίζω να μην μπορώ να ακολουθήσω τη λογική σου...
τεσπα οκ. Δεν είναι απαραίτητο...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#371677 Μια άλλη παράμετρος με την Nokian που δεν συνδέεται ή συνδέεται ? με το ατύχημα της Θήβας. Όπως και να έχει υπάρχει σοβαρό θέμα με την Νokian, δείτε όλο το βίντεο αν δεν το έχετε δεί, ο Τρακουσέλης τα λέει όπως είναι, η ευθύνη είναι στα λάστιχα, στην οικογένεια και στον υπεύθυνο - αν υπάρχει - για τις συμβουλές του όσον αφορά τα ελαστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=UHt8f6saYdM
Άβαταρ μέλους
By kyr80
MIXOStsi έγραψε:
kyr80 έγραψε:

Αυτός που έσφαξε το ΣΤΟΠ... Αυτός που δεν είχε δίπλωμα θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες...

Συνεχίζω να μην μπορώ να ακολουθήσω τη λογική σου...
τεσπα οκ. Δεν είναι απαραίτητο...

Άρα έφταιγε αυτός που είχε δίπλωμα(παππούς), και όχι αυτός που δεν είχε δίπλωμα(πιτσιρικάς).
Είδες που τελικά συμφωνούμε;
Άβαταρ μέλους
By nass
#371698 Αρα δεν έχει καμία σημασία αν έχεις δίπλωμα ?

Αν μη τι άλλο, η ασφάλεια πάντως δεν έχει την ίδια άποψη.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
kyr80 έγραψε:
Άρα έφταιγε αυτός που είχε δίπλωμα(παππούς), και όχι αυτός που δεν είχε δίπλωμα(πιτσιρικάς).
Είδες που τελικά συμφωνούμε;

Ρε συ, προφανώς και φταίει αυτός που έκανε παράβαση του ΚΟΚ και προκάλεσε το τροχαίο. Παρανόμησε...
Παρανόμησε όμως και αυτός χωρίς δίπλωμα και θα υποστεί τις συνέπειες... Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους, εσύ ξέρεις.
Δεν συνηθίζω να συμφωνώ με παραλογισμούς...

in other news, τελικά το βρήκαμε ότι φταίνε τα λάστιχα για το ατύχημα? :lol:
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#371743 Τελικά η ταχύτητα της Πόρσε ήταν 198, σύμφωνα με ιδιώτη εμπειρογνώμονα. 0,8 δευτ στο πλάνο για 44μ.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/703 ... /link_time
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#371745 198 λέει ότι ήταν η ταχύτητα της σύγκρουσης... όχι ότι πήγαινε με τόσα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
nass έγραψε:Αρα δεν έχει καμία σημασία αν έχεις δίπλωμα ?

Αν μη τι άλλο, η ασφάλεια πάντως δεν έχει την ίδια άποψη.

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω εδώ και κάποια ποστ, ότι το δίπλωμα δε διασφαλίζει τη ικανότητα οδήγησης.

Απλά σε καλύπτει όταν κάνεις τη μλκία.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kyr80 έγραψε:Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω εδώ και κάποια ποστ, ότι το δίπλωμα δε διασφαλίζει τη ικανότητα οδήγησης.

Απλά σε καλύπτει όταν κάνεις τη μλκία.

Φαντάσου λοιπόν, πόσο ακόμα περισσοτερο ΓΤΠ είναι κάποιος που δεν έχει περάσει ούτε καν από αυτό το ελλειπές "φίλτρο" του διπλώματος.-

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το σκάλωμα που έπαθες. :dizzy: Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το δίπλωμα είναι επαρκές κριτήριο για θεωρηθείς ΠΟ. Εξ'ορισμού όμως, αυτός που δεν έχει ούτε καν δίπλωμα είναι ακόμα χειρότερος. (Και μην τολμήσει κανείς να αναφέρει τίποτα Εγγονούς Βερστάπεν που οδηγούσαν μονοθέσια με χίλια χόρσα από τα 16...)

ΥΓ (δεν πάει αυτό σε σένα συγκεκριμένα): μπορεί να λείπω χρόνια από την Ελλάδα, αλλά κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν πατήσει ποτέ τους στην αθάνατη ελληνική επαρχία. :hmmm: Κωμοπόλεις και χωριά είναι wild west. 15χρονα οδηγούν το παλιό αγρότη της οικογένειας (πινακίδες, ασφάλεια, ΚΤΕΟ κλπ σε άλλο ανέκδοτο), οδηγούν ακόμα και τρακτέρ, 13-14χρονα καβαλάνε παπιά κλπ. :superman:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#371793 Μα σε αυτήν την επαρχία ζω. Και δεν προσπαθώ να την υπερασπιστώ. Ίσα-ίσα. Μάλλον έδωσα λάθος εντύπωση..

Προσπάθησα(μάλλον αποτυχημένα) να δείξω , ότι το δίπλωμα απλά σε καλύπτει όταν κάνεις μλκία. Ότι όλο το σύστημα εκπαίδευσης-εξέτασης-αποτελέσματος δεν διασφαλίζει καμιά ικανότητα. Και ότι όλοι μας βγήκαμε νόμιμοι στο δρόμο με δίπλωμα, ενώ είμασταν ανίκανοι.
Επειδή εμένα οι γονείς μου δε με άφηναν, δεν είχα κάνει ούτε μέτρο με το αμάξι του πατέρα μου, μέχρι να πάρω δίπλωμα. Τη μέρα που το πήρα, είχα σίγουρα λιγότερη ικανότητα από τον παράνομο 15χρονο συγχωριανό.
Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτός πρέπει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η διαδικασία απόκτησης διπλώματος από το 0.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#371795 Πλέον οι εξετάσεις άλλαξαν. Γιος φίλου που ξεκίνησε τώρα πρέπει να κάνει 12 ώρες θεωρία και γύρω στις 40 ώρες πρακτικά. Στην σχολή οδηγών που πάει έχει και εξομοιωτή μάλιστα.
Όταν φτάσει να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα θα μάθω και τι άλλαξε στο τρόπο εξέτασης.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#371797 Αυτό που λες Νίκο για τα υποχρεωτικά μαθήματα (θεωρίας & πρακτικής) ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτό που ξέρω ότι παραμένει το ίδιο είναι το ...λαδάκι.

___
... tapatalk