Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#36578 Θα πάρεις κάτι έτοιμο, θα το κοτσάρεις πάνω στο ρουτερ, Θα στο σετάρει κάποιος και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#36597 Ποσο υπομονη θα κανω με τον Geo ακομα πειτε μου.. :(

Ρε Μικελοφαγε τι 6 δισκους πανω στο pc μας λες;Αυτα ειναι για παιδακια.
Παιρνεις αυτο:

Εικόνα

και βαζεις και αγγελιες ¨Ζητω αβαδιστους σκληρους που ειναι προθυμοι να συνδεθουν" :rtfm:
Warp speed θα πιανει το pc με 40 δισκους πανω.Απ ολα τα λειτουργικα θα χεις να διαλεξεις: win 95 98 2000 Svista XP 8 10 Linux. Θα ακους ολο το βραδυ να γυριζουν τα platters και θα ναι σαν το Ministry of Sound πισω στο 1995.
Σαν τσαμπια θα κρεμονται απο το ταβανι.
ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ GEO
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g8777 έγραψε:Ποσο υπομονη θα κανω με τον Geo ακομα πειτε μου.. :(

Ρε Μικελοφαγε τι 6 δισκους πανω στο pc μας λες;Αυτα ειναι για παιδακια.
Παιρνεις αυτο:

Εικόνα

και βαζεις και αγγελιες ¨Ζητω αβαδιστα Warp Drives που ειναι προθυμα να συνδεθουν" :rtfm:
Warp speed θα πιανει το pc με 40 δισκους πανω.Απ ολα τα λειτουργικα θα χεις να διαλεξεις: win 95 98 2000 Svista XP 8 10 Linux. Θα ακους ολο το βραδυ να γυριζουν τα platters και θα ναι σαν το Ministry of Sound πισω στο 1995.
Σαν τσαμπια θα κρεμονται απο το ταβανι.
ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΟΥ GEO

Fixed (επειδή είμαστε και Trekkies)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#36613 :lol: δεν καταλαβαινω Χριστο αλλα και τωρα εχω 6 δισκους πανω 5+1 αλλα ο 1 ide δεν δουλευει :(
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#36664 Άνοιξα τον εξωτερικό να τον βάλω στο κουτί και κατάλαβα γιατί μου έσπαγε τα νεύρα τόσα χρόνια.
Έχει Caviar Green μέσα! :s_tongue

Geo κάνε προσφορές να δούμε αν αξίζει να ασχοληθούμε με την περίπτωση σου. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#36665 Σε έχω! Ξέρω περίπτωση που σε "κορυφαία" για την εποχή σύνθεση (i7 σαν του Geo νομίζω, τελευταία gpu κλπ κλπ) το λειτουργικό το είχε σε ...Caviar Green. Μόλις το κατάλαβα τον αλλάξαμε με έναν SSD και γλυτώσαμε. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
j.marr έγραψε:Γιατί 6 δίσκους πάνω στο PC και οχι NAT πανω στο router :hmmm: :hmmm:

Εννοείς NAS; Αυτό σημαίνει αγορά ενός άλλου σασί για να μπουν επάνω οι δίσκοι και δεν θα είναι φτηνό κάτι τέτοιο.

Geo f1 έγραψε::s_rofl :s_shout :s_rofl

Δεν ηξερα να δω τα σπεκς του υπολογιστη μου και συ εγραψες το παραπανω jmarr?? :omg:

HF μπορεις να μου δωσεις ενα λινκ για αυτο που ειπες περι usb 3. Να αγορασω και γω αν ειναι

Το link από το eshop που σου έβαλα δεν σου αρέσει δηλαδή, θέλεις άλλο; :svivhaha:
To ξαναβάζω: http://www.e-shop.gr/sharkoon-usb-30-ho ... PER.801044

Ο υπολογιστής σου είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται να δώσεις άλλα χρήματα για hardware πλην της κάρτας για USB 3.0 που κοστίζει ~15€.

Τώρα format κλπ, αν θέλεις να το κάνει κάποιος στο σπίτι σου, βρες κάποιον που ξέρει να στο κάνει. Εκτός από τον ξάδερφο δεν έχεις κάποιον άλλο;
Γιατί για να έρθει κάποιος σπίτι σου, να φάει 2-3 ώρες, δεν θα σου πάρει 20€, λογικό είναι.
Τέλος, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο χρειάζεσαι τόσους δίσκους ή πόσο μάλλον έναν εξ αυτών IDE, πιστεύω πως κάποιους μπορείς να ξεφορτωθείς, για παράδειγμα αγοράζεις έναν καινούριο 1Τerra και παίρνει την θέση 2-3 από αυτούς που έχεις, το κόστος είναι ασήμαντο πια, με λιγότερα από 60€ παίρνεις κορυφαίο δίσκο στο 1Terra:
http://www.e-shop.gr/western-digital-wd ... PER.303039
Άβαταρ μέλους
By otso
#36688 Θελω να διορθωσω κατι αριθμους σε καποια τυπωμενα εγγραφα . τα σκαναρω λοιπον
μπορω να τα σκαναρω σαν img αλλα και σαν pdf απευθειας απο το σκαννερ.
εχω προσπαθησει με το adope acrobat το 10 αλλα δεν τα καταφερνω να σβησω τα
νουμερα και να τα ξαναγραψω.
προσπαθω να κατεβασω την νεα trial version αλλα θελει τον internet explorer.
παλιοτερα τα ειχα καταφερει αλλα ηταν απο στικακι και οχι σκαναρισμενα.
μηπως χρειαζεται ocr; αν ναι το acrobat δεν υποστηριζει ελληνικα , υπαρχει προβλημα;
μηπως ειναι καλυτερα να διορθωθουν σαν img ; με ποιο τροπο; και θα δειχνουν το
ιδιο οπως το πρωτοτυπο;
και για 2 νουμερα που θελω να αλλαξω δεν θελω να μαθω το acrobat απ εξω ασε
που δεν εχω χρονο.
καθε βοηθεια δεκτη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36719 Χρειάζεσαι OCR για να κάνεις κάτι τέτοιο. Το καλύτερο είναι το παρακάτω:
http://download.abbyy.com/finereader_pro/

Εννοείται υποστηρίζει και ελληνικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις 30 μέρες χωρίς να το αγοράσεις.

Υπόψιν, αν το έγγραφό σου έχει περίεργη μορφοποίηση, δεν θα βγει ακριβώς ίδιο. Αν είναι απλό, τότε θα κάνεις την δουλειά σου εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
otso έγραψε:Θελω να διορθωσω κατι αριθμους σε καποια τυπωμενα εγγραφα . τα σκαναρω λοιπον
μηπως χρειαζεται ocr; αν ναι το acrobat δεν υποστηριζει ελληνικα , υπαρχει προβλημα;
ιδιο οπως το πρωτοτυπο;
που δεν εχω χρονο.
καθε βοηθεια δεκτη.

Και με photoshop μπορεί να γίνει αυτό αν το "έχεις". Απαγορεύεται πάντως οποιαδήποτε τροποποίηση αν είναι να επαναχρησιμοποιηθεί και έχει υπογραφεί από κάποια υπηρεσία στο παρελθόν.
Άβαταρ μέλους
By otso
Anonymous Founder έγραψε:Χρειάζεσαι OCR για να κάνεις κάτι τέτοιο. Το καλύτερο είναι το παρακάτω:
http://download.abbyy.com/finereader_pro/

Εννοείται υποστηρίζει και ελληνικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις 30 μέρες χωρίς να το αγοράσεις.

Υπόψιν, αν το έγγραφό σου έχει περίεργη μορφοποίηση, δεν θα βγει ακριβώς ίδιο. Αν είναι απλό, τότε θα κάνεις την δουλειά σου εύκολα.

ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By otso
Dimitris_P έγραψε:
otso έγραψε:Θελω να διορθωσω κατι αριθμους σε καποια τυπωμενα εγγραφα . τα σκαναρω λοιπον
ιδιο οπως το πρωτοτυπο;
που δεν εχω χρονο.
καθε βοηθεια δεκτη.

Και με photoshop μπορεί να γίνει αυτό αν το "έχεις". Απαγορεύεται πάντως οποιαδήποτε τροποποίηση αν είναι να επαναχρησιμοποιηθεί και έχει υπογραφεί από κάποια υπηρεσία στο παρελθόν.

μπα δεν ειναι τιποτα , μια διαθηκη θελω να αλλαξω, θαπαρω το ρισκο αφου ειναι καμμια 10αρια μυρια
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Anonymous Founder έγραψε:
j.marr έγραψε:Γιατί 6 δίσκους πάνω στο PC και οχι NAT πανω στο router :hmmm: :hmmm:

Εννοείς NAS; Αυτό σημαίνει αγορά ενός άλλου σασί για να μπουν επάνω οι δίσκοι και δεν θα είναι φτηνό κάτι τέτοιο.

Πες το κι έτσι.

Εικόνα

:ninja: :ninja: :ninja:

Κάτι έτοιμο (synology κλπ). Ακριβότερο μεν πιο πρακτικό δε IMO.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#36737 Σίγουρα μπορεί να γίνει με Photoshop, αλλά για τόσα πολλά έγγραφα πας χωρίς συζήτηση για το συγκεκριμένο OCR που αναφέρθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες όπως ανέφερα και σε άλλο topic, έκανα αλλαγή από OTE σε Cyta και από τότε έχω σοβαρό πρόβλημα με αποσυνδέσεις. Ο τεχνικός που ήρθε σήμερα βρήκε βραχυκύκλωμα στην γραμμή μου, παρά το γεγονός πως ένα χρόνο τώρα με τον ΟΤΕ δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πράγματι βραχυκύκλωμα, αν και από το πρωί έξω ξεπατώσει την μισή καλωδίωση χωρίς αποτέλεσμα, υποψιάζομαι όμως πως παίζει ρόλο και το ρούτερ στο πρόβλημα μου. Θα δοκίμαζα το ρούτερ του ΟΤΕ, αλλά με περιορίζει το VoIP.
Θα συνεχίσω το ψάξιμο για το βραχυκύκλωμα, αλλά σκέφτομαι μήπως με την ευκαιρία προχωρήσω στην αλλαγή του router. Έχετε κάποιο να προτείνετε, το οποίο να μπορεί να δουλέψει με Cyta; Τις ρυθμίσεις για το Internet και την τηλεφωνία τις παίρνουν μόνα τους αυτά;