Anonymous Founder έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:Σε οτι αφορα την κατηγορια, εχοντας παρει μια γευση οδηγικα απο qashqai 1.2, Tiguan 1.4/125, X1 1.5 βενζινη και Κadjar 1.5 diesel, θεωρω οτι το 3008 ειναι πολυ κοντα στην Χ1 , σε αισθηση ευχαριστησης, (feel good factor?) αλλα και οδηγησης και ανταποκρινεται σχεδον στα ιδια επιπεδα, οπως ακριβως ειναι και η διαφορα τιμης που τα χωριζει, στις αντιστοιχες εκδοσεις και εξοπλισμους.
Ναι, αλλά το Peugeot, δεν είναι premium όπως η Χ1.![]()
Πλεον με αυτο το μοντελο, τουλαχιστον στην κατηγορια, ειναι near premium, αν και κατα την δικη μου εκτιμηση, σε οτι αφορα την εικονα και απτη ποιοτητα εσωτερικου, ειναι κανονικοτατα...premium.
Anonymous Founder έγραψε:Και επιπλέον, τώρα δεν έχουν τα ίδια μοτέρ όπως παλιά, που ήταν πολύ πιο premium (γιατί χαλούσαν περισσότερο). Τώρα η Peugeot βάζει τα δικά της. Που δεν θα χαλάνε τόσο, άρα @@, δεν πρόκειται ποτέ ν' ανέβει κατηγορία.
![]()
Aντιλαμβανομαι το σαρκαστικο της τοποθετησης και προσπερναω...
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα πάρω Χ1 1.5 diesel με M-pack (για μούρη) στα 35Κ για να γουστάρω.![]()
Καμία σχέση, απόλυτο μηχάνημα μούρης, όχι σαν το 3008.![]()
Εντάξει, μπορεί το Peugeot να είναι πιο εντυπωσιακό, να έχει καλύτερο και πιο ποιοτικό εσωτερικό, να είναι πιο άνετο, να χαλάει λιγότερο, να κοστίζει φθηνότερα η συντήρηση, αλλά η BMW X1 είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, γιατί έχει σήμα βαρύ σαν ιστορία. Και αυτό τα λέει όλα.
![]()
Mε την ευκαιρια του...ξεσπασματος
να ξεκθαρισω κατι σχετικα με το κομματι δημοσιευσης μου, που εβαλες στην αρχη. Οπως θα διαβασες γραφω "σχεδον" και κατα την ιδια εννοια αναφερομαι και στην διαφορα τιμης που χωριζει τις αντιστοιχες εκδοσεις εξοπλισμους, γυρω στα 5-7κ ευρω δηλαδη για δικινητες βενζινοκινητες κατω απο 2 λιτρα.Να συμπληρωσω δε οτι, imo, η διαφορα τιμης μεταξυ των δυο, αφορα σε μεγαλυτερο ποσοστο την πιο προσεγμενη οδηγικη αισθηση της Bmw (τιμονι, αναρτηση, στιβαροτητα πλαισιου κτλ) και εργονομια εσωτερικου και λιγοτερο την απτη ποιοτητα, αισθηση πολυτελειας...
Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό, πήγαινε Κίκιζα κι οδήγησε μια Χ1 και μην χάνεις άδικα το χρόνο σου. Ή έστω μια BMW 2 ActiveTourer. Όχι τις γαλλικές χαζομάρες. Α, και εννοείται, μακριά από ιταλικά. Μπουρδέλα, ακόμη και με υγραέριο δεν παθαίνουν τίποτε τα μοτέρ τους, καμία σχέση με τα ντελικάτα μοτέρ των BMW που μόνον την καλύτερη βενζίνη καταδέχονται (και παρόλη την καλή βενζίνη, πάλι θα χαλάνε μπεκ και πολλαπλασιαστές).
Την εχω οδηγησει, σε ποικιλες εκδοσεις και ηδη πριν οδηγησω και καποια αλλα ανταγωνιστικα, συμπερανα οτι η πλεον ισορροπημενη εκδοση απο πλευρας κινητηρα-μεταδοσης για αυτο το αυτοκινητο, ειναι η διλιτρη 4κινητη -ετσι κι αλλιως στα 2λιτρα-, ειτε βενζινη, ειτε diesel με τα (ιδια νομιζω σε αποδοση...) 190ps.
Mε τιμη βεβαια που απογειωνεται πλεον στα 40κ ευρω και βαλε...
Οσο για την...αδυναμια σου -οπως διακρινω
- στην Bmw, φανταζομαι θα γνωριζεις οτι υπηρξε για χρονια το αποκουμπι καποιων "προδομενων", κουρασμενων, απογοητευμενων Alfisti ...
Οποιοι εξαλλου επιζητουν πρωτιστως αλεξισφαιρη αξιοπιστια, κοιτανε Mercedes...