Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:
αν τον νοιάζει μόνο ο εφκα ίσως να την κάνει καμιά ΙΚΕ ξερωγώ και να πληρώνει εισφορές με βάση τη διαχειριστική αμοιβή (που θα είναι ξεφτίλα) , αλλά αν θέλει να γλιτώνει και εφορία τότε μιλάμε για εταιρεία έξω

Η μία εταιρεία μου είναι ήδη ΙΚΕ. Αλλά από το να πληρώσω, για να αλλάξω νομική μορφή στις άλλες , και μετά να σκαρφιστουν κάτι άλλο οι κυβερνήσεις , θα προτιμήσω ένα πιο σταθερό φορολογικά κράτος.
Και φυσικά το αντίστοιχο θα κάνουν και όσοι είναι σε ίδια θέση. Δηλαδή όποιος κλέβει, πλέον γλιτώνει και τον ΟΑΕΕ
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Την Παρασκευή πρωί πήγα στο τοπικό δημοτικό κατάστημα. Οι μισοί ήταν στη λαϊκή....

^Κλισέ
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#364524 Δεν είναι τόσο απλό. Ο Νόμος ορίζει ότι ασφαλίζεσαι στην χώρα όπου ασκείς την πλειονότητα της οικονομικής σου δραστηριότητας και πρέπει να το πιστοποιήσεις με χαρτιά. Οπότε αν έχεις εκεί απλά την έδρα δεν γλιτώνεις κάτι από τη στιγμή που εδώ θα εργάζεσαι και θα ζεις κατά κύριο λόγο. Θα μου πεις ότι θα το ρισκάρεις. Οι έλεγχοι όμως είναι εντατικοί επειδή πολύς κόσμος πήγε να κάνει το ίδιο. Μάλιστα έρχονται να σε βρούνε οι Βούλγαροι στην διεύθυνση όπου δήλωσες κατοικία ώστε να πιστοποιήσουν ότι όντως είσαι κάτοικος Βουλγαρίας. Αυτά ορίζονται από διακρατικές συμφωνίες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Kyr χώσε κάνα κατομυριο στην οικονομία εδώ και σου δίνουν ταυτότητα την άλλη μέρα.

< >

Makes no difference. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
dimik έγραψε:Kyr χώσε κάνα κατομυριο στην οικονομία εδώ και σου δίνουν ταυτότητα την άλλη μέρα.

< >

Η Κυπρος δεν ειναι καλή :rtfm: . Ψηφίζω Βουλγαρία δαγκωτό :rtfm: . Εσείς οδηγάτε ανάποδα :rtfm:
Kyr80 Βουλγαρία και πολύ άργησες!
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι τόσο απλό. Ο Νόμος ορίζει ότι ασφαλίζεσαι στην χώρα όπου ασκείς την πλειονότητα της οικονομικής σου δραστηριότητας και πρέπει να το πιστοποιήσεις με χαρτιά. Οπότε αν έχεις εκεί απλά την έδρα δεν γλιτώνεις κάτι από τη στιγμή που εδώ θα εργάζεσαι και θα ζεις κατά κύριο λόγο. Θα μου πεις ότι θα το ρισκάρεις. Οι έλεγχοι όμως είναι εντατικοί επειδή πολύς κόσμος πήγε να κάνει το ίδιο. Μάλιστα έρχονται να σε βρούνε οι Βούλγαροι στην διεύθυνση όπου δήλωσες κατοικία ώστε να πιστοποιήσουν ότι όντως είσαι κάτοικος Βουλγαρίας. Αυτά ορίζονται από διακρατικές συμφωνίες.

μα δε θα αλλάξει φορολογική έδρα ο ίδιος, αυτά τα κάνουν πιο μικροί εε που έχουν μούφα έδρα έξω αλλά δραστηριοποιούνται εδώ.

αυτός λέει να έχει legit επιχείρηση έξω η οποία θα παρέχει υπηρεσία στην ελληνική (στις ελληνικές στη προκειμένη) και όλα τα κέρδη θα πηγαίνουν σε αυτή τη παροχή

έτσι όλες οι άλλες εταιρείες του δε θα έχουν εισφορές (ούτε κέρδη, ούτε φόρο) παρά μόνο αυτή που είναι διαχειριστής και πρακτικά μπορεί να ορίζει αυτός όσο θέλει τις εισφορές τους

αν από κει που πλήρωνε οαεε ως ένα άτομο ξαφνικά καλείται να πληρώσει σε όλες τις προσωπικές επιχειρήσεις που συμμετέχει και έχουν κέρδος είναι αντικειμενικά άδικο

και βασικά άδικο ξεάδικο ωθείται να κάνει ο,τι μπορεί να το αποφύγει

κακά τα ψέματα το νέο ασφαλιστικό ενώ ακούγεται μέχρι ένα σημείο δίκαιο από ένα σημείο και πάνω (σε ανώνυμες, περιορισμένης ευθύνης, κεφαλαιουχικές) είναι από αδιάφορο έως πολύ αδιάφορο και ανακατεύει άδικα σε πολλές περιπτώσεις τη τράπουλα σε πολύ πιο μικρές οντότητες όπως είναι οι ατομικές, οε ,εε και φυσικά ξεσκίζει και αρκετούς μικρούς επαγγελματίες

πχ νέος ασφαλισμένος με 17-18 χιλιάρικα κέρδος πληρώνει παραπάνω, έλεος δηλαδή.. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#364543 Εγινε μια σχετικη ημεριδα απο την grant thornton που ελεγε γι αυτες τις περιπτωσεις. Το ρεζουμε ηταν οτι οταν ξεκινησουν να γινουν ελεγχοι και δουν οτι η οικονομικη δραστηριοτητα της επιχειρησης ειναι κυριως στην χωρα Α, εχει δικαιωμα η χωρα Α να ζητησει την διαφορα φορολογιας. Η μεταφορα εδρας φαινεται ευκολη και πολλοι εχουν τραβηξει για τα ξενα αλλα οπως μου ελεγε φιλος δικηγορος που την παρακολουθησε ειναι ευκολο να πιαστει καποιος στην φακα.

Γενικα οταν ενα μικρο ψαρι παει να κανει τα κολπα που κανουν μεγαλα ψαρια τοτε ειναι ευκολο να πιαστει στα διχτυα.

Οσον αφορα την φοροαποφυγη ειναι ενδιαφερον πως οι μεγαλες εταιρειες κατορθωνουν την φοροαποφυγη κανοντας διαδοχικες η τριγωνικες συναλλαγες με τετοιο τροπο ωστε να εμφανισουν μηδενικα κερδη σε χωρες που εχουν υψηλη φορολογια και πολλα κερδη σε χωρες που εχουν μικρη φορολογια. Δεν ειναι απλο τυπου εχω εδρα Βουλγαρια, προχωραμε...
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 13 Φεβ 2017, 20:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:

< >

Μια χαρά διαφορά κάνει, παίρνει και ένα κωλόχαρτο ότι περνάει τις περισσότερες μέρες του χρόνου στην Κύπρο και γίνεται φορολογικός κάτοικος Νήσου Χ :iconcool:

Βέβαια έχει κι άλλα κόλπα τα οποία δεν ξέρω αλλά θα φροντίσω να μάθει αν γίνει πελάτης μας :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

< >

Μια χαρά διαφορά κάνει, παίρνει και ένα κωλόχαρτο ότι περνάει τις περισσότερες μέρες του χρόνου στην Κύπρο και γίνεται φορολογικός κάτοικος Νήσου Χ :iconcool:

Βέβαια έχει κι άλλα κόλπα τα οποία δεν ξέρω αλλά θα φροντίσω να μάθει αν γίνει πελάτης μας :innocent:

Αμα πάρεις Μέρκ σου δίνω το πράσινο, αλλιώς μην λιγουρεύεσαι τον Κυριάκο! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
bibendum έγραψε:Εγινε μια σχετικη ημεριδα απο την grant thornton που ελεγε γι αυτες τις περιπτωσεις. Το ρεζουμε ηταν οτι οταν ξεκινησουν να γινουν ελεγχοι και δουν οτι η οικονομικη δραστηριοτητα της επιχειρησης ειναι κυριως στην χωρα Α, εχει δικαιωμα η χωρα Α να ζητησει την διαφορα φορολογιας. Η μεταφορα εδρας φαινεται ευκολη και πολλοι εχουν τραβηξει για τα ξενα αλλα οπως μου ελεγε φιλος δικηγορος που την παρακολουθησε ειναι ευκολο να πιαστει καποιος στην φακα.

Γενικα οταν ενα μικρο ψαρι παει να κανει τα κολπα που κανουν μεγαλα ψαρια τοτε ειναι ευκολο να πιαστει στα διχτυα.

Οσον αφορα την φοροαποφυγη ειναι ενδιαφερον πως οι μεγαλες εταιρειες κατορθωνουν την φοροαποφυγη κανοντας διαδοχικες η τριγωνικες συναλλαγες με τετοιο τροπο ωστε να εμφανισουν μηδενικα κερδη σε χωρες που εχουν υψηλη φορολογια και πολλα κερδη σε χωρες που εχουν μικρη φορολογια. Δεν ειναι απλο τυπου εχω εδρα Βουλγαρια, προχωραμε...

αν το κάνεις σωστά σου κλάνουν, απλά κοστίζει να το κάνεις σωστά (πχ στη κύπρο που αναφέρθηκε πρέπει να έχεις και προσωπικό για να έχεις εταιρεία, ε υπάρχουν ειδικοί τύποι που κάνουν αυτή τη δουλειά)

το να είσαι όμως μηχανικός που δραστηριοποιείσαι στην ελλάδα και να πας να κάνεις εταιρεία-σφραγίδα στη βουλγαρία πχ να είναι χαζομάρα και θέμα χρόνου να σε πιάσουν

δε χρειάζεται όμως να είσαι και apple για να κάνεις τα δικά σου, μια χαρά ελέγχονται αυτές οι εταιρείες που λέτε απλά δεν έχουν κάτι να τους προσάψουν γιατί απλά ακολουθούν τον νόμο
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Μάλιστα έρχονται να σε βρούνε οι Βούλγαροι στην διεύθυνση όπου δήλωσες κατοικία ώστε να πιστοποιήσουν ότι όντως είσαι κάτοικος Βουλγαρίας.

:svivhaha: :svivhaha: καλό...

dimik έγραψε:
kyr80 έγραψε:Οι εισφορές μου πενταπλασιάστηκαν.....

Θα τα πούμε από καμιά Βουλγαρία ή Κύπρο

Για έλα να σε κάνουμε πελάτη!

< >

πουλάκι μου, εσύ είσαι που στερείς από τα κράτη τους φόρους;;; Σε βρήκαμε! :shifty: :shifty: :svivhaha:

Για πες που δουλεύεις τώρα... :ninja: :lol: ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας... :shifty: :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
cosneo έγραψε:
famas έγραψε:Μετά προφανώς ο kyr(τυχαίο παράδειγμα) θα ασφαλίζει τους υπάλληλους του στο Βουλγάρικο ΙΚΑ, καταβάλλοντας σαφώς λιγότερες εισφορές ή δεν γίνεται αυτό;

Βασικά όχι. Ελληνικές εισφορές θα πληρώνει.
Με την Κύπρο υπήρχε και νομίζω υπάρχει ακόμα μια διακριτική συμφωνία για μια ιδιαίτερη μόνο περίπτωση αλλοδαπών εργαζόμενων στην Ελλάδα με εισφορές στο κυπριακό ΙΚΑ.
Η Βουλγαρία είναι άλλη ιδιαίτερη περίπτωση.

Anonymous Founder έγραψε:Λοιπόν, έστω τα εξής παραδείγματα, για ΙΔΙΟ εισόδημα:
-ΕΕ που έχει κλείσει βιβλία 31/12/2016 και δεν έχει βρει δουλειά μέσα στο 2017.

Γιατί μου φαίνεται ότι αυτός πληρώνει (πλήρωσε ήδη) εισφορές ΟΑΕΕ του 12ου και πλέον από 1/1/17 είναι στον ΟΑΕΔ και θα επιδοτειτε ως ανεργος για κάποιους μήνες και θα ασφαλιζεται ως ανεργος?!
Κάτι λάθος κατάλαβα εγώ ή κάτι άλλο εννοείς?

Κι εγώ έχω πληρώσει τα πάντα σε ό,ότι αφορά το 2016 και δεν έχω οφειλές.
Αλλά παρόλο που έχω κλείσει τα βιβλία μου, ο ΕΦΚΑ μου ζητάει χρήματα ΤΩΡΑ για τον 1/2017 σύμφωνα με τα εισοδήματα τα περσινά!
Κι εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω έσοδα!
Αυτό λέω είναι το απολύτως παράλογο!
Και υποτίθεται όπως πλέον ΤΣΜΕΔΕ δεν υπάρχει, ούτε ΟΑΕΕ ή πώς το λένε και κανείς δεν μπορεί να μείνει χωρίς να πληρώνει εισφορές.
Και με τον ΟΑΕΔ δεν ξέρω τι παίζει και αν κάποιοι ΕΕ μπορούν να πάρουν επίδομα.
Α, πληρώνω και εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ κιόλας ε;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
QsisVTS έγραψε:αυτός λέει να έχει legit επιχείρηση έξω η οποία θα παρέχει υπηρεσία στην ελληνική (στις ελληνικές στη προκειμένη) και όλα τα κέρδη θα πηγαίνουν σε αυτή τη παροχή

Holding company δηλαδή στην Βουλγαρία η οποία θα κατέχει τις Ελληνικές επιχειρήσεις; :hmmm:

markvag έγραψε:καλό...

Κι όμως...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#364609 δεν κατέχει τίποτα, παρέχει υπηρεσίες

βλέπε προώθηση...

σε ακίνητα (εκμετάλλευση) παίζει πολύ να ανήκουν σε ξένη εταιρεία με εκεί έδρα