Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#361536 Νομίζω ότι πέρα απο την επιβεβλημένη αλλαγή των αμορτισέρ πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα σινεμπλόκ και τα ψαλίδια. Σίγουρα δεν είναι αμελητέο το κόστος αλλά το αμάξι μεταμορφώνεται
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#361545 Οτιδήποτε λαστιχένιο πάνω στο αμάξι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο NVH και στην ποιότητα κύλισης. Αν μπορούσα να μαζέψω τα 7856 τέτοια μέρη του αυτοκινήτου και να τα αλλάξω όλα με τη μία θα ήταν η καλύτερή μου. Τώρα ας πούμε νιώθω ένα ελαφρύ τρέμουλο σε κρύα εκκίνηση του κινητήρα και μυρίζομαι βάση μηχανής (που είχε αλλαχθεί εντός εγγύησης στα 50Κ).
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
Deleted User 1 έγραψε:Το κατεβασα χθες Πορτο Χελι. Αλλο αμαξι. Τρομακτικα εντυπωσιασμενος απο τη διαφορα που εχει κανει η αναρτηση. Μειωμενες κλισεις, μειωμενη υποστροφη (βοηθανε πολυ και τα φρεσκα λαστιχα) αλλα το βασικοτερο ειναι οτι το αμαξι πλεον διαχειριζεται με εντελως αλλο τροπο τη μεταφορα βαρους.

<+

Μαζί κατεβήκαμε Στέφανε (ωραίος καιρός BTW). Τυχερός είσαι, γιατί δυστυχώς εγώ σε ανάλογο ταξίδι πριν 1,5 χρόνο που είχα αλλάξει ανάρτηση και ελαστικά, δεν είχα αντίστοιχα καλή αίσθηση στο δρόμο. Έδωσα τότε ένα σκασμό λεφτά (γύρω στα 830 ευρώ αμορτισέρ - Sachs CDC- & τοπ μάουντ συν τα εργατικά τοποθέτησης, και άλλα 380 ευρώ για ελαστικά συν ευθυγράμμιση), και το τελικό αποτέλεσμα στο δρόμο ήταν σαφώς κατώτερο του αναμενόμενου. Μπροστινό σύστημα με μια αίσθηση ελαφρότητας, το αυτοκίνητο να έχει χάσει την αίσθηση στιβαρότητας κι ευθύβολου στο δρόμο και γενικά να μην εμπνέει για πολλά. Η αλλαγή των αμορτισέρ έγινε σε μένα στις 156000χλμ. Προσπαθώ από τότε, δοκιμάζοντας κατά καιρούς διαφορετικές πιέσεις στα ελαστικά, μπας και αλλάξει κάτι, αλλά λίγα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#362259 Φαντάζομαι είναι και λίγο λαχείο το θέμα ανάρτηση εφόσον δεν κάνει κάποιος αντικατάσταση με ΟΕΜ ανταλλακτικά. Σ' αυτές τις περιπτώσεις διαβάζεις φόρα, ακούς και κάνα μάστορα και αν σου κάτσει σου έκατσε. Κρίμα πάντως τόσα λεφτά και τόσο ολοκληρωμένη δουλειά και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By xenos
GTS έγραψε:Επωνυμες και δοκιμασμενες λυσεις αν θες να εισαι σιγουρος.

Μα για επώνυμη λύση λέει ο λαζαρεφα. Ίσως πήγε σε πιο soft λύση; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By theo13

Η εκάστοτε αντιπροσωπεία δίνει τον ίδιο κωδικό για τα αμορτισέρ ή δίνει ΟΕΜ και ότι κάτσει;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#363205 Έτσι για να παίρνουμε μια ιδέα και απο τιμές έξω: ζήτησα τιμή για σερβις στην αντιπροσωπεία Στη Βιέννη, για 60.000 με τα λάδια δικά μου που τα είχα αγοράσει πρόσφατα. Citroen C5 THP το αυτοκίνητο.
Απάντηση: 600€ !!!!
Περιλαμβάνει αλλαγή μπουζι , φίλτρο αέρα και αλλαγή υγρά φρένων. Διάρκεια 3 με 4 ώρες, φυσικά να δικαιολογήσουμε τα πανάκριβα εργατικά....
Άβαταρ μέλους
By xenos
#363209 Λάδια όχι; :hmmm:
Με τι μέσο μισθό εκεί; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:Έτσι για να παίρνουμε μια ιδέα και απο τιμές έξω: ζήτησα τιμή για σερβις στην αντιπροσωπεία Στη Βιέννη, για 60.000 με τα λάδια δικά μου που τα είχα αγοράσει πρόσφατα. Citroen C5 THP το αυτοκίνητο.
Περιλαμβάνει αλλαγή μπουζι , φίλτρο αέρα και αλλαγή υγρά φρένων. Διάρκεια 3 με 4 ώρες, φυσικά να δικαιολογήσουμε τα πανάκριβα εργατικά....

με 400 ευρω ερχετε ο drdino και στο σενιαρει.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
KiloMeater έγραψε:Έτσι για να παίρνουμε μια ιδέα και απο τιμές έξω: ζήτησα τιμή για σερβις στην αντιπροσωπεία Στη Βιέννη, για 60.000 με τα λάδια δικά μου που τα είχα αγοράσει πρόσφατα. Citroen C5 THP το αυτοκίνητο.

Πόσο είναι τα αεροπορικά να έρθω να το κάνω εγώ και να δω και τη Βιέννη; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
xenos έγραψε:

Μα για επώνυμη λύση λέει ο λαζαρεφα. Ίσως πήγε σε πιο soft λύση; :hmmm:

Επανέρχομαι χάριν πληρότητας μια που σήμερα είδα το σχολιασμό του φίλου. Τα αμορτισέρ που τοποθέτησα είναι (θεωρητικά έστω) ίδια με τα μαμά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα, τα οποία επίσης παράγει η Sachs. Τα ίδια δε, την εποχή που τα τοποθέτησα εγώ (μέσα 2015) τα χρέωναν κάποιοι στην Ελλάδα ως ανταλλακτικά περί τα 1000 ευρώ η τετράδα (που πάλι συμφέρει σε σχέση με τα 1500+ που ζητάνε στην Opel). Oπότε σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μη επώνυμη λύση που επέλεξα. Απεναντίας είναι η πολύ πολύ κοντινή επιλογή με τα μαμά (ποιο κοντινή μόνο τα μαμά). Όσο για εμπειρία, γενικά δεν υπάρχει εμπειρία σε αφτερμάρκετ αναρτήσεις για το αμάξι μου (έκδοση με τα μαμά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ 2 ρυθμίσεων, νορμάλ, σπορ) γιατί αφενός το 2005 που αγοράστηκε ήταν απειροελάχιστοι αυτοί που επέλεξαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση (προσφερόταν ως έξτρα με +800 ευρώ στην τιμή) κι αφετέρου όσοι την έβαλαν μετά, συνήθως την κρατάνε όσο πάει (μέχρι να δακρύσουν τα αμορτισέρ να υποθέσω), ελέω κόστους. Φανταστείτε ότι εγώ άλλαξα αμορτισέρ στα 156000χλμ και δεν ήταν εντελώς χώμα (όχι ότι είναι αυτό κριτήριο, αλλά λέμε).
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#364232 Το μόνο που δεν έχω τσεκάρει και με προβληματίζει είναι αν τα τοπ μάουντ που έβαλα (Sachs) ήταν τόσο μάπα σε σχέση με τα 10ετίας έστω (όταν αλλάχθηκαν) μαμά, ή μήπως έγινε πατάτα στην τοποθέτησή τους (λάθος σφίξιμο στους θόλους; δε ξέρω ειλικρινά τι λάθος θα μπορούσε να γίνει, με την ευκαιρία αν γνωρίζει κάποιος φίλος από ανάλογες περιπτώσεις ας μας διαφωτίσει).
Άβαταρ μέλους
By babakos
#364421 Σε πρόσφατη αλλαγή λαδιων στο Opel Mokka της συμβίας (~ 22500 χλμ) της ειπαν οτι θα χρειαστεί αλλαγή τακάκια εμπρος μεχρι τα 25000χλμ το πολύ.

Μόνο σε μένα φαίνεται φιδιά ή κάνω λάθος ; Γενικά οδηγάει ήρεμα χωρις να ταλαιπωρει το αυτοκινητο