Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#362663 Έχουμε ηλεκτρονικούς καπνιστές στο forum;
Μάλλον θα αγοράσω. Εϊμαι παντελώς άσχετος στο θέμα και ό,τι έχω μάθει, έγινε σήμερα που μίλησα με ένα φίλο μου.

Έχω μπανίσει μετά από ψάξιμο το παρακάτω.
http://www.joyetechgreece.gr/set-%CE%B7 ... CE%AE.html

Δεκτές συμβουλές, απόψεις, προτάσεις κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Giuseppe Busso έγραψε:Έχουμε ηλεκτρονικούς καπνιστές στο forum;
Μάλλον θα αγοράσω. Εϊμαι παντελώς άσχετος στο θέμα και ό,τι έχω μάθει, έγινε σήμερα που μίλησα με ένα φίλο μου.

Έχω μπανίσει μετά από ψάξιμο το παρακάτω.
http://www.joyetechgreece.gr/set-%CE%B7 ... CE%AE.html

Δεκτές συμβουλές, απόψεις, προτάσεις κλπ.

Αν θες να το κόψεις πήγαινε σε έναν πνευμονολογο με σχετική ειδίκευση ή σε ιατρείο διακοπής καπνίσματος και ζήτα champix, σε εμένα έκανε θαύματα.
Βασικό όμως να επιθυμείς να το κόψεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#362696 Busse, δοκίμασα και εγώ πριν 2 χρόνια το ηλεκτρονικό, αλλά δεν μου άρεσε.

Καταρχάς, δεν έχει την ίδια "ιεροτελεστία" με το κανονικό.

Δεν κάνεις τις ίδιες κινήσεις, ούτε έχει την ίδια αίσθηση με το κανονικό τσιγάρο. Δεν παίρνεις την ίδια ικανοποίηση, μόνο λαμβάνεις νικοτίνη η οποία οριακά αρκεί για να ικανοποιήσει κάπως την εξάρτηση από την ουσία, αλλά όχι από τα υπόλοιπα που είναι εξίσου σημαντικά. Εγώ δοκίμασα υγρό με όσο περισσότερη νικοτίνη υπήρχε και πάλι άναβα τσιγάρο...

Το πλεονέκτημα που προβάλουν οι ατμιστες και οι εταιρίες είναι ότι κάνει λιγότερο κακό στον οργανισμό, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τιποτα. Επίσης, ποια επίσημη αρχή πιστοποιεί τα υγρά και το τι περιέχουν;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερο gadget. Οι φανατικοί, ασχολούνται με τα parts, κάνουν mods κτλ

Αν σκέφτεσαι να κόψεις το τσιγάρο, κάντο αλλιώς.

ΥΓ Πόσο, πότε και τι καπνιζεις;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
saxon_747 έγραψε:

Δεν ξεκίνησα από το βασικό.
Καθημερινά. Marlboro σκληρό κόκκινο, 15 περίπου τσιγάρα. Τυχαίνει και μέρα με 10 τυχαίνει και με 20. Ο ΜΟ όμως είναι 15.

Δεν θέλω να το κόψω, θέλω να καπνίζω ηλ. τσιγάρο.

Πάνω που το έχω αποφασίσει, μου λέτε δηλαδή να μην πετάξω το 100ρικο;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#362724 Μην το πετάξεις, έχω ηλεκτρονικό το οποίο το χρησιμοποίησα πολύ λίγο και ο αδερφός μου έχει συλλογή με μπαταρίες, υγρά κλπ γκατζετ και τώρα καπνίζει στριφτά τελικά.
Πολύ λίγους έχω δει να κολλάνε με το ηλεκτρονικό για αρκετό καιρό.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:

Άρα να κόψεις το τσιγάρο και να αρχίσεις το ηλεκτρονικό. Η μόνη σχέση που έχουν μεταξύ τους είναι η νικοτίνη. Και το μόνο θετικό που έχει το ηλεκτρονικό είναι ότι δε μυρίζει.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι δεν βλάπτεις τους γύρω σου.

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... cerns.html
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Giuseppe Busso έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Δεν ξεκίνησα από το βασικό.
Καθημερινά. Marlboro σκληρό κόκκινο, 15 περίπου τσιγάρα. Τυχαίνει και μέρα με 10 τυχαίνει και με 20. Ο ΜΟ όμως είναι 15.

Πάνω που το έχω αποφασίσει, μου λέτε δηλαδή να μην πετάξω το 100ρικο;

Busso, προχώρα! :s_thumbsup

Δεν θα σου πω τι έκανε ο εξάδελφός μου ή ο φίλος μου, αλλά την προσωπική μου εμπειρία.

35 χρόνια (ολογράφως: τριάντα πέντε) καπνιστής. Στην αρχή λίγα όπως κι εσύ, κατέληξα την τελευταία 20ετία να καπνίζω 2 πακέτα Camel 100. Πήγα σε ιατρείο διακοπής καπνίσματος, προσπάθησα μόνος μου κλπ, δεν τα κατάφερα. Το έκοψα με το ηλεκτρονικό (το οποίο σημειωτέον δεν θεωρείται μέθοδος διακοπής καπνίσματος) από τον Μάρτιο του 2014.

Πλέον χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό όπως θα χρησιμοποιούσα κομπολόι, με υγρά που φτιάχνω μόνος μου, χωρίς νικοτίνη και αρώματα, σκέτη φυτική βρώσιμη γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη που αγοράζω προς 3,5€/L από το φαρμακείο. Επίσης μ' αρέσει να τυλίγω τις αντιστάσεις μου και να αυτοσχεδιάζω με τους ατμοποιητές μου.

Θα μπορούσα να το σταματήσω κι αυτό; Ναι, άνετα. Δεν αισθάνομαι πλέον την ανάγκη της νικοτίνης και με ενοχλεί τρομερά η μυρωδιά του τσιγάρου.

Αυτά. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Xaris
#362786 Απο μέσα Ιουλίου ξεκίνησα το ηλεκτρονικό..Καπνιστής 20 στριφτων την ημερα και εγώ...Πλεον καπνιζω στην καθημερινότητα το ηλεκτρονικό και όταν θέλω κανονικό (επι το πλείστον συνοδεία ποτού) έχω παντα μαζι μου και κανονικά τσιγάρα,αλλά έχω κανει 96 απο τοτε,κάτι που δεν πίστευα πως θα μπορω να κάνω ελεγχομενα και για αυτό εξακολουθώ να τα μετραω..Πρεπει απλα να πειραματιστείς λίγο με την γεύση που θα σου κανει κλικ και θα μπορείς να ατμιζεις όλη την ημερα,εγώ αυτό το βρήκα στο e-liquid france.καλη αρχη
Άβαταρ μέλους
By gianik
Giuseppe Busso έγραψε:
gianik έγραψε:Busse η :inlove: καπνιζει;

Όχι Γιάννη.

σούπερ λοιπόν.... :metalo:
ευκαιρία ρε μαν να το σταματήσεις τελειώς και εσύ...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
gianik έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
gianik έγραψε:Busse η :inlove: καπνιζει;

Όχι Γιάννη.

σούπερ λοιπόν.... :metalo:
ευκαιρία ρε μαν να το σταματήσεις τελειώς και εσύ...

Δεν θα ήθελα να την κάνω τοοοοόσο ευτυχισμένη. :rtfm: :lol:

Παίδες ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Ποια η άποψη σας για τον εν λόγω ηλ. τσιγαράκι που πόσταρα;