Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#361965 Να πετάξω κι εγώ την παπαριά μου, στην καθομιλουμένη όταν λέμε ότι αγόρασε κάποιο πτυχίο εννοούμε ότι του το έδωσαν χωρίς να κάνει δουλειά. Είναι λογικό εξάλλου, η έννοια της αγοράς κάποιου προϊόντος αφορα το προϊόν αυτό. Παράδειγμα, αν αγοράσω ένα κιλό φέτα, φύλο, αυγά, λάδι κλπ δεν αγοράσω την τυρόπιτα αλλά τα επιμέρους συστατικά. Αν αγοράσεις ένα κιτκαρ, δεν αγοράζεις το τελικό αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.

Γιατί; Δεν ακούω τα καλύτερα τελευταία και επειδή ψάχνομαι για μεταπτυχιακό, το κοιτάω κι αυτό.

Εγώ αυτά που ξέρω από συναδέλφους είναι:
- παλούκι (αν το κάνεις μαζί με δουλειά --> αντίο ζωή)
- διασύνδεση (σημαντικό - το έχω δει στην πράξη)

MBA ψάχνεις;
Στην ΑΣΟΕΕ σου κάνουν τον ψόφιο κοριό;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
KiloMeater έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.

Γιατί; Δεν ακούω τα καλύτερα τελευταία και επειδή ψάχνομαι για μεταπτυχιακό, το κοιτάω κι αυτό.

Τι ψαχνεις και τι ακους;
μπορω να σου πω αν ταιριαζουν με τη δικη μου εμπειρια οταν εκανα το MBA μου εκει , αλλα και αργοτερα οτι παρε δωσε ειχαμε.

Α γι' αυτό θίχτηκες που ανέφερα ALBA?? :lol: Να σε ενημερώσω, λοιπόν, ότι κι εμένα το Master μου στο ALBA είναι και η εμπειρία μου είναι εκ των έσω. :iconcool: Και ακόμα συνεργάζομαι μαζί τους σε κάτι Best Workplaces, Career Days κτλ.

drdino έγραψε:Να πετάξω κι εγώ την παπαριά μου, στην καθομιλουμένη όταν λέμε ότι αγόρασε κάποιο πτυχίο εννοούμε ότι του το έδωσαν χωρίς να κάνει δουλειά. Είναι λογικό εξάλλου, η έννοια της αγοράς κάποιου προϊόντος αφορα το προϊόν αυτό. Παράδειγμα, αν αγοράσω ένα κιλό φέτα, φύλο, αυγά, λάδι κλπ δεν αγοράσω την τυρόπιτα αλλά τα επιμέρους συστατικά. Αν αγοράσεις ένα κιτκαρ, δεν αγοράζεις το τελικό αμάξι.

Σωστό σαν ορισμός αλλά δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή σ' αυτό που συζητάμε. Να το κάνω πιο προσωπικό? Εγώ που πιθανότατα θα έπρεπε βάσει κανονισμού να έχω κοπεί από απουσίες, αλλά έχω μια χαρά χαρτί έτοιμο για τοίχο, αγόρασα ή όχι πτυχίο?

Εγώ πιστεύω ότι εν μέρει αγόρασα και ομοίως και κάποιοι άλλοι.
EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ αυτά που ξέρω από συναδέλφους είναι:
- παλούκι (αν το κάνεις μαζί με δουλειά --> αντίο ζωή)
- διασύνδεση (σημαντικό - το έχω δει στην πράξη)

MBA ψάχνεις;
Στην ΑΣΟΕΕ σου κάνουν τον ψόφιο κοριό;

Για να λες συναδέλφους προφανώς είναι επιδοτούμενο το μεταπτυχιακό και πρέπει να βγάλουν συγκεκριμένο βαθμό, επομένως λογικό είναι να τους γίνεται ο πάτος βάζο!

Ας πούμε εγώ από αυτά που ξέρω, σαν παλούκι και αντίο ζωή, θα χαρακτήριζα μόνο το ACCA παράλληλα με δουλειά. Τσαπού από τις λίγες.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 07 Φεβ 2017, 15:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Να πετάξω κι εγώ την παπαριά μου, στην καθομιλουμένη όταν λέμε ότι αγόρασε κάποιο πτυχίο εννοούμε ότι του το έδωσαν χωρίς να κάνει δουλειά. Είναι λογικό εξάλλου, η έννοια της αγοράς κάποιου προϊόντος αφορα το προϊόν αυτό. Παράδειγμα, αν αγοράσω ένα κιλό φέτα, φύλο, αυγά, λάδι κλπ δεν αγοράσω την τυρόπιτα αλλά τα επιμέρους συστατικά. Αν αγοράσεις ένα κιτκαρ, δεν αγοράζεις το τελικό αμάξι.

Καλά, έχεις δίκιο εδώ... Απλά εγώ εννοούσα σε αυτά που έγραψα παραπάνω με τις λέξεις "αγορά πτυχίου" το κόστος (σε χρήμα, χρόνο και κόπο) που καταβάλλει κάποιος για την απόκτησή του.
Άβαταρ μέλους
By kyr80

Στην καθομιλουμένη έχεις απόλυτο δίκιο. Και έχει και από αυτά τα πτυχία. Καλά αν μιλήσουμε για μεταπτυχιακά.... Όπου δω από Βουλγαρία, είναι πληρωμένο 100%. Ούτε την τελική εργασία δεν κάνουν μόνοι τους.

Ας αφήσουμε την καθομιλουμένη και ας πάμε στην πράξη. Αν ξέρεις να κάνεις τυρόπιτα, αλλά δεν έχεις λεφτά(ή δε σου δώσουν) για τα υλικά, τυρόπιτα δεν θα φας. Άρα έμμεσα την αγόρασες.
Μπορεί να είσαι το μεγαλύτερο μυαλό του κόσμου. Με κάποιες εξαιρέσεις υποτροφιών, πρέπει να αγοράσεις τις σπουδές σου. Και δε μιλάμε για ένα απλό πτυχίο, που πλέον έχουν όλοι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Deleted User 1 έγραψε:
Ας πούμε εγώ από αυτά που ξέρω, σαν παλούκι και αντίο ζωή, θα χαρακτήριζα μόνο το ACCA παράλληλα με δουλειά. Τσαπού από τις λίγες.

bitch please

http://www.actuaries.org.gr/el/pistopoi ... aseon.html
Άβαταρ μέλους
By drdino
kyr80 έγραψε:

Στην καθομιλουμένη έχεις απόλυτο δίκιο. Και έχει και από αυτά τα πτυχία. Καλά αν μιλήσουμε για μεταπτυχιακά.... Όπου δω από Βουλγαρία, είναι πληρωμένο 100%. Ούτε την τελική εργασία δεν κάνουν μόνοι τους.

Ας αφήσουμε την καθομιλουμένη και ας πάμε στην πράξη. Αν ξέρεις να κάνεις τυρόπιτα, αλλά δεν έχεις λεφτά(ή δε σου δώσουν) για τα υλικά, τυρόπιτα δεν θα φας. Άρα έμμεσα την αγόρασες.
Μπορεί να είσαι το μεγαλύτερο μυαλό του κόσμου. Με κάποιες εξαιρέσεις υποτροφιών, πρέπει να αγοράσεις τις σπουδές σου. Και δε μιλάμε για ένα απλό πτυχίο, που πλέον έχουν όλοι.

Τα υλικά δεν κάνουν την τυρόπιτα αν δεν κάτσεις να δουλέψεις. Προφανώς μιλάμε για πτυχία που θέλουν δουλειά και αναγνωρίζονται, όχι για πτυχία που έχουν μικρότερη αξία από το χαρτί στα οποία είναι τυπωμένα.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#362008 Επειδή πολύ συζητιέται η Βουλγαρία και άλλες τέτοιες χώρες μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρεται η Ελλάς. Τα θεματακια πακετάκια που πάνε και έρχονται μοσχομυριζουν επειδή είναι μεσογειακά? Σε άλλη χώρα ζω. Επίσης, πιθανολογώ ότι καμία συζήτηση δεν θα είχε ανοίξει αν δεν είχε μιλήσει ο peterpan για σκούπες και MacBook, δεν είναι η πρώτη φορά και φαίνεται ότι του αρέσει η φάση, γούστο του και καπέλο του

<
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#362027 Η κοινότης αυτή είναι αριστερίζουσα και κατά συνέπεια υπάρχει μια κάποια δαιμονοποίηση των υλικών αγαθών και του lifestyle. Στη θεωρία κυρίως... :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 07 Φεβ 2017, 18:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#362034 Καλά το έγραψες stefan, αριστεριζουσα (ότι δηλώσεις είσαι). Απλώς αναφορές ξανά και ξανά στα ίδια αγαθά δείχνουν μια μικρή εμμονή. Προσωπικά πιστεύω ότι ότι έχει σχέση με εξωτερικό πάντα ήταν ακριβή υπόθεση για τον μέσο Έλληνα ιδίως για δυτικές χώρες. Οπότε χρειάζεται πάντα μια άνεση οικονομική και δεν πας με 3 και 60 με το τρένο. Από εκεί και πέρα αν είσαι σοβαρός παίζει να την έχεις κάνει λαχείο και να εξασφαλίσεις τη μετέπειτα ζωή. Εγώ πάντως έχω διάθεση να ακούσω το οποιαδήποτε story για επιτυχία στη ξενιτιά γιατί μου αρέσουν οι καλές ιστορίες. Βέβαια έχω το κακό να μην έχω μνήμη χρυσόψαρου...

<
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#362048 Παντως 90's-early 00's τουλαχιστον στο νησι, ως Ευρωπαιοι, οι Ελληνες δεν πληρωναν διδακτρα στα προπτυχιακα (και στα MEng), και υπηρχε τροπος να μην πληρωσεις και για το μεταπτυχιακο. Επομενως το κοστος ηταν μεν υψηλοτερο σε σχεση με την Ελλαδα, αλλα περιοριζοταν στη διαβιωση, και φυσικα κυμαινοταν απο πολη σε πολη. Με λιγα λογια, γνωρισα και παιδια που σπουδαζαν εξωτερικο με 3 και 60...ηξερα ατομα στην Ελλαδα που ξοδευαν πολυ μεγαλυτερα ποσα.

Επισης να θυμισω οτι στη χωρα μας δεν υπηρχε (υπαρχει) σωστος επαγγελματικος προσανατολισμος στο σχολειο, και ο τροπος που αντιμετωπιζοταν η ολη φαση των πανελληνιων ηταν να βαλουμε οσες περισσοτερες σχολες, μηπως περασουμε καπου, να παμε να βγαλουμε τη σχολη να χαρουνε οι γονεις και βλεπουμε. Ετσι μονο αναξιους δεν θεωρω αυτους που ηξεραν τι ηθελαν να σπουδασουν, δεν χαραμισαν 3 χρονια προσπαθοντας να μπουν σε συγκεκριμενη σχολη μεσα απο αυτο το τραγικο συστημα ή βρεθηκαν τελικα σε μια ακυρη σχολη, κι εφυγαν στο εξωτερικο.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#362083 Πάντως μερικοί έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης γραπτού κειμένου...
Κανεις δεν δαιμονοποίησε τα υλικά αγαθά, όλοι εξάλλου τα γουσταρουν σε κάποιο βαθμό δε ζούμε σε σπηλιές (αυτοκίνητα, ρολόγια, κινητά, υπολογιστές, ο καθένας έχει τα γούστα του και τα βιτσια του).
Αυτό που σχολιάστηκε είναι η νοοτροπία καταναλώνω αρα υπάρχω, ή πιο απλα έχω πετύχει στη ζωή μου αφού μπορω και αγοράζω κάποιο συγκεκριμένο αγαθό.
Ναι, φυσικά και δείχνει κάτι το γεγονος οτι μπορείς να αγοράσεις κάτι απαραίτητο ή κάτι που θεωρεις οτι κανει τη ζωή σου πιο εύκολη - όμορφη (ιδιαίτερα αν πριν δε μπορούσες) αλλά αυτό απέχει έτη φωτός απο το τι θα έπρεπε να θεωρείται ευτυχία, επιτυχία , ολοκλήρωση.
Αν κάποιος θεωρει τον εαυτό του ολοκληρωμένο επειδή κατάφερε να αγοράσει κάτι, απλα τον λυπάμαι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#362100 καλά, δεν είπαμε ότι σώθηκε κάποιος αν έτυχε να αγοράσει 1-2 πράγματα... όυτε με αυτά ολοκληρώθηκε κανείς... είπα πουθενά πως ντάξ, τελειώσε και έβγαλε τα λεφτά της ζωής του? μια αντιδιαστολή παρέθεσα στο παράδειγμα με τη σκούπα για τους 2 τρόπους ζωής σε αγγλία κ ελβετία (που εδώ που τα λέμε η τριφασική ασύρματη σκούπα γκ@μ@ει μάλλον, για να πούμε κ κάποια σοβαρή πληροφορία στις τόσες σελίδες που γράφτηκαν).

όπως τη βρίσκει ο καθένας ρε παιδιά, άλλος τα χαλά στα παπούτσια, άλλος στα αμάξια με 500 άλογα, άλλος στα γκάτζετς... δλδ επειδή ο άλλος κυκλοφορεί με φεράρ πρέπει να τον πω νεόπλουτο γιατί ο παππούς του στάνταρ είχε ντάτσουν?

πετυχημένος είναι κάποιος που είναι ψυχικά ήρεμος, έχει άτομα που τον νοιάζονται κ εμπιστεύεται κ από εκεί κ πέρα έχει υγεία κ έχει τα βασικά άγαθά, άντε ίσως κ κάτι παραπάνω... (καλά, τώρα ανοίγω νέο κεφάλαιο, θα πέσουν άλλες 15 σελίδες στο τόπικ :lol: )
Άβαταρ μέλους
By pik.
#362123 κι ομως δεν εχεις αδικο.

Πετυχημενος για μενα ειναι αυτος που ειναι καλα με τον εαυτο του και ειναι ευτυχισμενος,με οποιον εχει διπλα του και με αυτα που εχει.
Προφανως και πρεπει να ειναι καλα αυτος και οσοι αγαπαει.

αρα βασικα δεν παιζει ρολο να εισαι πετυχημενος.
Και ο Steve Jobs πετυχημενος ηταν.