Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
Kon5 έγραψε:Συγκεκριμένα αναφέρομαι. Πήρε macbook και dyson και του την έπεσαν..

κανεις δεν του την επεσε που πηρε μακμπουκ και ντυσον.

Ακριβώς, χαρακτήρισαν ατυχή παραδείγματα την απόκτηση των συγκεκριμένων προϊόντων σαν απόδειξη πετυχημένης αλλαγής καριέρας

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By gianik
#361678 Εγώ πάντως που πριν 2 χρόνια πρότεινα στην gianikαινα να φύγουμε για το χωριό ΤΗΣ , έφαγα σύντομα άκυρο...
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#361681 Πιθανώς ήθελε να δειξει ότι με την αλλαγή δουλειάς (ψάξιμο, μη εφησυχασμός κλπ) κατάφερε να ανέβει σε εισόδημα άρα ανέβηκε σκαλοπάτι(α) και κατάφερε να αγοράσει κάτι που ήθελε. Τεσπα ρε παιδιά ας κρίνει και ας πει για τον Πέτρο και κάθε Πέτρο ο καθείς ότι θέλει. Εμένα μια φορά δεν μου πέφτει λόγος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:Εγώ πάντως που πριν 2 χρόνια πρότεινα στην gianikαινα να φύγουμε για το χωριό ΤΗΣ , έφαγα σύντομα άκυρο...

Εξαρτάται απο το χωριό της, αν μεγάλωσε εκεί και τι μνήμες κουβαλάει η άρνηση. Γιατί δεν πρότεινες το δικό σου;

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
gianik έγραψε:Εγώ πάντως που πριν 2 χρόνια πρότεινα στην gianikαινα να φύγουμε για το χωριό ΤΗΣ , έφαγα σύντομα άκυρο...

Εξαρτάται απο το χωριό της, αν μεγάλωσε εκεί και τι μνήμες κουβαλάει η άρνηση. Γιατί δεν πρότεινες το δικό σου;

Από το Moto G

θελεις να τον δειρει? :x
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Από το Moto G

θελεις να τον δειρει? :x

Είναι κομάντο ο Γιάννης! Δεν έχει ανάγκη.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By blinkys
dimitrisB έγραψε:Στα όσα σωστότατα έγραψε ο Κυριάκος, θα ήθελα να εκφράσω μιά διαφορετική άποψη σε κάτι συγκεκριμένο:
kyr80 έγραψε:Άρα πάμε σε αυτούς που έφυγαν.... Πήγαν σε ένα ξένο τρόπο ζωής, και εντυπωσιάστηκαν. Γιατί κάνουν πράγματα, που μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν ΠΟΛΥ μακριά των δυνατοτήτων τους. Κανένα πρόβλημα ως εδώ. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το διαφημίζουν, και κάνουν τους νεόπλουτους. Όταν 2-3 χρόνια πριν δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν.

Eδώ, θα έπρεπε να εξετάσουμε και κάποιους επιπλέον λόγους, για τους οποίους "εντυπωσιάστηκαν" οι ξενιτεμένοι και που ενδεχομένως δεν αφορά μόνο στις ψηλές οικ. απολαβές που καρπώνονται και τις όποιες ανέσεις-υλικά αγαθά που αυτές τους παρέχουν και πιθανότατα αφορούν:
Την τάξη, την προγραμματισμένη ζωή που κανένας εξωγενής παράγων ή πρόσωπο δε διαταράσσει επειδή "έτσι γουστάρει", τη μειωμένη γραφειοκρατία, της επιβολής των νόμων και την αίσθηση δικαίου, που εμπνέει το περιβάλλον της χώρας όπου πλέον ζούν.

Κι εγω απλά θα προσθέσω ότι εντυπωσιάστηκαν γιατί θέλανε να εντυπωσιαστούν για να δικαιολογήσουν την απόφαση που πήραν. Ειδικά όσοι νιώθουν ότι τους λείπουν πράγματα από εκει που έφυγαν. Ή έστω το νιώθουν πιο έντονα.
Για να μην παρεξηγηθώ το ίδιο κάνουν και όσοι μένουν οι οποίοι ωραιοποιούν λίγο περισσότερο και "εντυπωσιάζονται" από τα όσα λείπουν σε όσους έφυγαν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Kon5 έγραψε:Πιθανώς ήθελε να δειξει ότι με την αλλαγή δουλειάς (ψάξιμο, μη εφησυχασμός κλπ) κατάφερε να ανέβει σε εισόδημα άρα ανέβηκε σκαλοπάτι(α) και κατάφερε να αγοράσει κάτι που ήθελε. Τεσπα ρε παιδιά ας κρίνει και ας πει για τον Πέτρο και κάθε Πέτρο ο καθείς ότι θέλει. Εμένα μια φορά δεν μου πέφτει λόγος.

+1

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το να μιλάς για τα υλικά αγαθά που με κόπο απόκτησες είναι δείγμα νεοπλουτισμού? :hmmm: Έγω όταν το κάνω, που το κάνω, το κάνω από ενδιαφέρον για το όποιο αντικείμενο μπορεί να απόκτησα. Ομοίως ίσως και ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε το όποιο θέμα. Τι μας μέλλει εμάς αν τη βρίσκει και έχει στόχο ζωής τη σκούπα ή το macbook?
Άβαταρ μέλους
By gianik
blinkys έγραψε:
Κι εγω απλά θα προσθέσω ότι εντυπωσιάστηκαν γιατί θέλανε να εντυπωσιαστούν για να δικαιολογήσουν την απόφαση που πήραν. Ειδικά όσοι νιώθουν ότι τους λείπουν πράγματα από εκει που έφυγαν. Ή έστω το νιώθουν πιο έντονα.
Για να μην παρεξηγηθώ το ίδιο κάνουν και όσοι μένουν οι οποίοι ωραιοποιούν λίγο περισσότερο και "εντυπωσιάζονται" από τα όσα λείπουν σε όσους έφυγαν.

το 2ο καλύτερο ποστ της ημέρας...
Άβαταρ μέλους
By gianik
Νίκος Παππάς έγραψε:

Από το Moto G

Νικόλα το χωριό μου είναι 1.000μ υψόμετρο (Καλάβρυτα) . Το χωριό του g είναι Μύκονος μπροστά του. Της λέω πάμε στο δικό σου που είναι σε κάμπο , (25χλμ έξω από Λαμία, δίπλα από Υπάτη)...Αφενός μεν δεν έχει ζήσει ποτέ εκεί εκτός από καλοκαίρια. Της λέω εγώ θα πάρω μετάθεση Λαμία , υπηρεσιακά θα είμαι χειρότερα , για εσένα θα ανοίξουμε ένα λογιστικό γραφείο κ θα πιάσεις όλα τα γύρω χωριά που τα έχει ένας κ δεν προλαβαίνει κ τους διώχνει..Σπίτι υπάρχει , με 2 στρ κήπο .
Κολωσε όμως...Σου λέει εδώ έχουμε το σπίτι μας , τις σταθερές δουλειές μας, βοήθεια από γονείς (της)...
Κ εγώ όμως δεν ήμουν 100℅ σίγουρος ότι ηθελα. Όσοι έχουν φύγει επαρχία , πολλοί γυρνάνε σε 2 χρόνια πίσω , μη μπορώντας να συνηθίσουν την νοοτροπία των ντόπιων συναδέλφων τους...
Εκεί τέτοια εποχή , από τις 5 το απόγευμα δεν κυκλοφορεί ούτε γάτα. Εγώ λόγω βαρδιων λείπω μέρα νύχτα , άντε να κάτσει μόνη της με 1 παιδί ,στην ερημια, με τον πιο κοντινό παιδίατρο να είναι στα 30χλμ...
Αν δεν έχεις ζήσει στο χωριό ,να έχεις βιώματα , δύσκολα πας...
Άβαταρ μέλους
By g8777
Deleted User 1 έγραψε:
Kon5 έγραψε:Πιθανώς ήθελε να δειξει ότι με την αλλαγή δουλειάς (ψάξιμο, μη εφησυχασμός κλπ) κατάφερε να ανέβει σε εισόδημα άρα ανέβηκε σκαλοπάτι(α) και κατάφερε να αγοράσει κάτι που ήθελε. Τεσπα ρε παιδιά ας κρίνει και ας πει για τον Πέτρο και κάθε Πέτρο ο καθείς ότι θέλει. Εμένα μια φορά δεν μου πέφτει λόγος.

+1

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το να μιλάς για τα υλικά αγαθά που με κόπο απόκτησες είναι δείγμα νεοπλουτισμού? :hmmm: Έγω όταν το κάνω, που το κάνω, το κάνω από ενδιαφέρον για το όποιο αντικείμενο μπορεί να απόκτησα. Ομοίως ίσως και ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε το όποιο θέμα. Τι μας μέλλει εμάς αν τη βρίσκει και έχει στόχο ζωής τη σκούπα ή το macbook?

Γιατι αυτος ειναι ο ορισμος του ισως;
Άβαταρ μέλους
By manosky
#361714 Γενικά μιλώντας, όταν κάποιος φεύγει από το "χωριό" του, δεν το κάνει για να βρει χειρότερα.
Ψάχνει για κάτι καλύτερο, να πετύχει αυτό που οι στενοί ορίζοντες μπλαμπλα του τόπου του δεν το χωράνε.
Αν επιστρέψει, όχι για διακοπές, αλλά για να επανεγκατασταθεί, αυτομάτως είναι σαν να αναγνωρίζει ότι δεν τα κατάφερε - ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, ακόμα κι αν απλώς δεν γούσταρε αυτό που βρήκε, περνάει στους "χωριανούς" (συχνά κακοπροαίρετα) ότι απλώς δεν ήταν ικανός για το κάτι παραπάνω που κυνήγησε φεύγοντας.

ΥΓ:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimviii έγραψε:
markvag έγραψε:
babakos έγραψε:Οποιος τα φέρνει (άμεσα ή έμμεσα), τα παιρνει.

In a perfect world... :lol:

στις πωλήσεις ισχυει σε μεγαλο βαθμο Μαρκο.
Απειρες περιπτώσεις με περγαμηνες που απετυχαν παταγωδώς.

Μακάρι να ισχύει και λογικά ισχύει, μιας και το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα... Και όντως η καλή πώληση είναι ταλέντο που προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω... Δεν είναι γενικότερη η ισχύς όμως δυστυχώς... :oops: Έχω ταλαιπωρηθεί πχ κατά διαστήματα από προϊστάμενους σε λογιστήρια που δεν ήξεραν λογιστική... :lol: Που μπορεί να έπαιρναν τα 3πλάσια από τους υφισταμένους τους (που ήξεραν τη δουλειά και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο με τις |λογοκρισία| του προϊστάμενου... :iconcool: )

kyr80 έγραψε:Ρίσκο είναι να βάλω κάποια λεφτά και να τα χάσω. Να βάλω σε οποιαδήποτε δουλειά 500.000€ και σε ένα χρόνο να μην αξίζει τίποτα. Οι σπουδές ΔΕΝ είναι αυτό το πράγμα. Διότι α. τα χρήματα είναι ελάχιστα για επένδυση και β. ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ. Αν αποτύχεις σε μια δουλειά ή σε διώξουν, ΔΕΝ χάνεις το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό. ΔΕΝ ξαναπληρώνεις(ξαναπενδύεις) cent. Παίρνεις το ίδιο σου το χαρτί και την ίδια μόρφωση, που υποτίθεται ότι πιστοποιεί το χαρτί, και πας αλλού.

Να σας την σπάσω, αλλά σε αυτό το σημείο συνεχίζω να διαφωνώ. Επένδυση μπορείς να κάνεις και με πολύ λιγότερα από 500Κ. Μία καντίνα πόσα θέλει για ν' ανοίξει;;; Ένα περίπτερο;;; Ένα κυλικείο;;; Πάνω από 20Κ;;; Επένδυση με ρίσκο δεν είναι αυτά;;; Άρα το ύψος του ποσού δεν καθορίζει το αν μία κίνηση έχει ρίσκο ή όχι. Για τον Χ μπορεί τα 20Κ να είναι ψίχουλα, για τον Ψ μπορεί να είναι οι οικονομίες μισής ζωής και τεράστιας σημασίας το να μην τις χάσει. Κάποιος λοιπόν που ίσως έχει 20-30Κ διαθέσιμα στα 25 του, αποφασίζει να μην τα διαθέσει ως κεφάλαιο σε μία επιχείρηση, αλλά για να βελτιώσει τα προσόντα του. Αυτό γιατί δεν είναι επένδυση με ρίσκο;;; :dizzy:

Επιπλέον, όταν λέμε το ρίσκο της επένδυσης στην εκπαίδευση εννοούμε πως αφιερώνεις κάποιο χρόνο και χρήμα (και ο χρόνος είναι χρήμα, γιατί πχ αντί για το ΜΒΑ θα μπορούσα να εργάζομαι σε δεύτερη δουλειά - ήδη εργαζόμουν σε μία - και να βγάλω ένα Χ επιπλέον ποσό), με την προοπτική πως αυτή η επένδυση θα σου αποδώσει με 3 κυρίως τρόπους:

α) Ευκολότερη εύρεση εργασίας. Ισχύει ακόμα και σήμερα στην μπανανία, αλλά σαφέστατα όχι όπως παλαιότερα ή όπως θα περίμενε κάποιος.

β) Καλύτερες αμοιβές και γενικά καλύτερη εργασία. Εδώ γελάμε (πάντα σε ότι αφορά την Ελλάδα του σήμερα). Εντάξει, με λίγες εξαιρέσεις.

γ) Καλύτερες προοπτικές εξέλιξης (και άρα καλύτερες πιθανότητες για μεγαλύτερα εισοδήματα στο μέλλον). Χμ... με κάποιες εξαιρέσεις και πάλι μάλλον όχι.

Τώρα, αν πιστεύετε πως οι περισσότεροι που ξοδεύουν μερικές δεκάδες Κ ευρώ και 1-2 χρόνια (ή και παραπάνω) σε μεταπτυχιακά το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους ή απλά για τη χαρά της γνώσης, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το ότι η όποια γνώση δεν χάνεται, είναι δεδομένο (φαντάζομαι). Το αν αυτή η επένδυση θα αποδώσει (σε κάποιον από τους 3 τομείς που ανέφερα) και φυσικά θα εκτιμηθεί από την αγορά εργασίας, είναι ένα άλλο κεφάλαιο (πολύ πονεμένο). Άρα, αν το όποιο μεταπτυχιακό δεν σε βοηθήσει να βρεις δουλειά, να πάρεις περισσότερα λεφτά και καλύτερη θέση στην εργασία σου, τότε πως ΔΕΝ είναι επένδυση με ρίσκο να μην πάρεις τα λεφτά σου πίσω;;; Το να κάνω πχ ΜΒΑ (μιλάω γι' αυτό επειδή το ξέρω) και να δουλεύεις πακετάς ή διάφορες άλλες κωλοδουλειές (πολύ δύσκολες και πολύ κακά αμοιβόμενες) για 20χρόνια πως ακριβώς σε βοηθάει να μην χάσεις τα λεφτά που έδωσες για να το πάρεις;;; Και αν πιστεύετε πως ένα μεταπτυχιακό μετράει στην αγορά εργασίας όταν 10-15 χρόνια από την απόκτησή του δεν έκανες κάτι σχετικό, ζούμε σε άλλο πλανήτη... :roll:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:Άρα πάμε σε αυτούς που έφυγαν.... Πήγαν σε ένα ξένο τρόπο ζωής, και εντυπωσιάστηκαν. Γιατί κάνουν πράγματα, που μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν ΠΟΛΥ μακριά των δυνατοτήτων τους. Κανένα πρόβλημα ως εδώ. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν το διαφημίζουν, και κάνουν τους νεόπλουτους. Όταν 2-3 χρόνια πριν δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν.

Δηλαδή πόσο πιο χάλια ζούσε στη Θεσσαλονίκη ο αδερφός του Πέτρου, που πήγε με αυτές τις συνθήκες στο Λονδίνο;;

Παραδέχτηκα πως εν τη ρύμη του λόγου εκφράστηκα υπερβολικά.

Επειδή όμως εδώ φαίνεται να φωτογραφίζομαι εγώ ( που πάλι εγώ φταίω που εκτίθεμαι, αλλά δε με νοιάζει κιόλας γιατί εγώ ξέρω ποιος είμαι) να πω πως είχα τουλάχιστον ένα μαντήλι να κλάψω... ανήκω σε μια οικογένεια που είχα κ έχω ιδανικά. Μολονότι οι γονείς μου δημόσιοι υπάλληλοι, ο πατέρας μου έφυγε Αντιστράτηγος από το στράτευμα με βαθμό Διοικητή Πρώτης Στρατιάς, κ η μητέρα μου δημ. Υπάλληλος, ζούσαμε σχετικά καλά, όχι βέβαια με επενδύσεις των 500.000 όπως μάλλον εσύ...

Και αν μίλησα για δυσκολίες κτλ, ναι αντιμετώπισα γιατί πολύ απλά δε μου αρέσει να τρώω ούτε έτοιμα ούτε να χρωστώ πουθενά κ να δανείζομαι...

Όπως είπες σωστά, έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λες... γι αυτό το να βάζει κανείς ταμπέλες "νεόπλουτος" κτλ χωρις να ξέρει τον άλλον είναι κάθε άλλο παρά επιπόλαιο. Εγώ φταίω που άνοιξα την κουβέντα, σόρρυ.

Καλό βράδυ σε όλους...

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#361858 Πάντως εγώ από την όλη κουβέντα αυτές τις μέρες κατάλαβα ότι ο αδερφός του PeterPan πήρε το κομπόδεμα της οικογένειας και τα επένδυσε σε μάστερ στο εξωτερικό με αποτέλεσμα πριν τα 30 του να έχει αγοραστική δύναμη που άλλοι, οι οποίοι πιθανότατα θα κρατούσαν το κομπόδεμα στην τράπεζα και θα λούφαζαν σε μια δουλίτσα των 800€, δεν θα έχουν μάλλον ποτέ.

Θα μπορούσε εύκολα να πάει στραβά αν ο μικρός ήταν μ@λάκας, τεμπέλης ή και απλά άτυχος, χρειάστηκε και εργατικότητα και φιλοδοξία αλλά και τύχη για να πετύχει ότι έχει πετύχει μέχρι τώρα.
Είναι αυτό το παν;
Φυσικά και όχι, μένουν πολλά πράγματα ακόμα να κάνει από το να βελτιώσει τα οικονομικά/εργασιακά του, το ό,τι έχει καταφέρει όμως κόντρα στις εποχές που διανύουμε δεν είναι λίγο.