- 06 Φεβ 2017, 22:08
dimviii έγραψε:markvag έγραψε:babakos έγραψε:Οποιος τα φέρνει (άμεσα ή έμμεσα), τα παιρνει.
In a perfect world... 
στις πωλήσεις ισχυει σε μεγαλο βαθμο Μαρκο.
Απειρες περιπτώσεις με περγαμηνες που απετυχαν παταγωδώς.
Μακάρι να ισχύει και λογικά ισχύει, μιας και το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα... Και όντως η καλή πώληση είναι ταλέντο που προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω... Δεν είναι γενικότερη η ισχύς όμως δυστυχώς...

Έχω ταλαιπωρηθεί πχ κατά διαστήματα από προϊστάμενους σε λογιστήρια που δεν ήξεραν λογιστική...

Που μπορεί να έπαιρναν τα 3πλάσια από τους υφισταμένους τους (που ήξεραν τη δουλειά και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο με τις |λογοκρισία| του προϊστάμενου...

)
kyr80 έγραψε:Ρίσκο είναι να βάλω κάποια λεφτά και να τα χάσω. Να βάλω σε οποιαδήποτε δουλειά 500.000€ και σε ένα χρόνο να μην αξίζει τίποτα. Οι σπουδές ΔΕΝ είναι αυτό το πράγμα. Διότι α. τα χρήματα είναι ελάχιστα για επένδυση και β. ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ. Αν αποτύχεις σε μια δουλειά ή σε διώξουν, ΔΕΝ χάνεις το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό. ΔΕΝ ξαναπληρώνεις(ξαναπενδύεις) cent. Παίρνεις το ίδιο σου το χαρτί και την ίδια μόρφωση, που υποτίθεται ότι πιστοποιεί το χαρτί, και πας αλλού.
Να σας την σπάσω, αλλά σε αυτό το σημείο συνεχίζω να διαφωνώ. Επένδυση μπορείς να κάνεις και με πολύ λιγότερα από 500Κ. Μία καντίνα πόσα θέλει για ν' ανοίξει;;; Ένα περίπτερο;;; Ένα κυλικείο;;; Πάνω από 20Κ;;; Επένδυση με ρίσκο δεν είναι αυτά;;; Άρα το ύψος του ποσού δεν καθορίζει το αν μία κίνηση έχει ρίσκο ή όχι. Για τον Χ μπορεί τα 20Κ να είναι ψίχουλα, για τον Ψ μπορεί να είναι οι οικονομίες μισής ζωής και τεράστιας σημασίας το να μην τις χάσει. Κάποιος λοιπόν που ίσως έχει 20-30Κ διαθέσιμα στα 25 του, αποφασίζει να μην τα διαθέσει ως κεφάλαιο σε μία επιχείρηση, αλλά για να βελτιώσει τα προσόντα του. Αυτό γιατί δεν είναι επένδυση με ρίσκο;;;
Επιπλέον, όταν λέμε το ρίσκο της επένδυσης στην εκπαίδευση εννοούμε πως αφιερώνεις κάποιο χρόνο και χρήμα (και ο χρόνος είναι χρήμα, γιατί πχ αντί για το ΜΒΑ θα μπορούσα να εργάζομαι σε δεύτερη δουλειά - ήδη εργαζόμουν σε μία - και να βγάλω ένα Χ επιπλέον ποσό), με την προοπτική πως αυτή η επένδυση θα σου αποδώσει με 3 κυρίως τρόπους:
α) Ευκολότερη εύρεση εργασίας. Ισχύει ακόμα και σήμερα στην μπανανία, αλλά σαφέστατα όχι όπως παλαιότερα ή όπως θα περίμενε κάποιος.
β) Καλύτερες αμοιβές και γενικά καλύτερη εργασία. Εδώ γελάμε (πάντα σε ότι αφορά την Ελλάδα του σήμερα). Εντάξει, με λίγες εξαιρέσεις.
γ) Καλύτερες προοπτικές εξέλιξης (και άρα καλύτερες πιθανότητες για μεγαλύτερα εισοδήματα στο μέλλον). Χμ... με κάποιες εξαιρέσεις και πάλι μάλλον όχι.
Τώρα, αν πιστεύετε πως οι περισσότεροι που ξοδεύουν μερικές δεκάδες Κ ευρώ και 1-2 χρόνια (ή και παραπάνω) σε μεταπτυχιακά το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους ή απλά για τη χαρά της γνώσης, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το ότι η όποια γνώση δεν χάνεται, είναι δεδομένο (φαντάζομαι). Το αν αυτή η επένδυση θα αποδώσει (σε κάποιον από τους 3 τομείς που ανέφερα) και φυσικά θα εκτιμηθεί από την αγορά εργασίας, είναι ένα άλλο κεφάλαιο (πολύ πονεμένο). Άρα, αν το όποιο μεταπτυχιακό δεν σε βοηθήσει να βρεις δουλειά, να πάρεις περισσότερα λεφτά και καλύτερη θέση στην εργασία σου, τότε πως ΔΕΝ είναι επένδυση με ρίσκο να μην πάρεις τα λεφτά σου πίσω;;; Το να κάνω πχ ΜΒΑ (μιλάω γι' αυτό επειδή το ξέρω) και να δουλεύεις πακετάς ή διάφορες άλλες κωλοδουλειές (πολύ δύσκολες και πολύ κακά αμοιβόμενες) για 20χρόνια πως ακριβώς σε βοηθάει να μην χάσεις τα λεφτά που έδωσες για να το πάρεις;;; Και αν πιστεύετε πως ένα μεταπτυχιακό μετράει στην αγορά εργασίας όταν 10-15 χρόνια από την απόκτησή του δεν έκανες κάτι σχετικό, ζούμε σε άλλο πλανήτη...
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>