Και όλα αυτά γιατί αποφάσισε να αφήσει μια μόνιμη δουλειά στο Λονδίνο για κάτι νέο που του δίνει 3-4 φορές όσα έβγαζε μέχρι τότε.
Γενικά οι μισθοί στην Αγγλία (εκτος αν είσαι τπτ δικηγόρος-χρηματοοικονομικά στις καλές μέρες) μου φαίνονται αστείοι για το κόστος ζωής, εκτός κι αν είσαι σε κανα κωλοχώρι
rx8_drifter έγραψε:Gts, δεν πας να πιείς ενα καφεδάκι πρωι πρωί?Και όλα αυτά γιατί αποφάσισε να αφήσει μια μόνιμη δουλειά στο Λονδίνο για κάτι νέο που του δίνει 3-4 φορές όσα έβγαζε μέχρι τότε.
Καφε, Εννοειται. Απαντησα, διαβασε το ποστ.
Δουλειες στην Αγγλια επηδει το παιζουν εξυπνοι οταν περνουν κοσμο θελουν να συμπιεσουν το μισθολογικο κοστος αλλοιως δεν υπαρχει λογος να σε φερουν απο εξω (ή να σε παρουν αν δεν δουλευεις). Γιαυτο και αρχικοι μισθοι ειναι χαμηλοι. Μολις ξεκινησεις πιθανον να τον ανεβασουν πολυ, αν πεσεις σε καλο μανατζερ μπορει να στο παει απο 45 στα 120 μεσα σε 2 χρονια. Αν οχι κοιτας αλλου. Αν δεν καταφερεις να το ανεβασεις σε 4-5 χρονια στο Λονδινο πχ τοτε γυρνας απο εκει που ηρθες για χαμηλοτερο κοστος ζωης.
Η αδερφή μου (ειδικευμένη) γιατρός ξεκίνησε με 45k.
mechanical engineering
£29,753 average
£19,000-£24,000 starter
£37,000 – £46,000 senior
Απ το ίδιο, με 50.000 καθαρίζεις 3 κάτι το μήνα στο χέρι, ΧΩΡΙΣ συνταξη. Επειδή όμως έχουμε κι άλλα παιδιά μηχανικούς στην Αγγλία ας μας πούνε αυτά τί μισθοί παίζουν στην πραγματικότητα κι όχι στο τί ψυχανεμιζόμαστε οι απ έξω
KiloMeater έγραψε:dstou έγραψε:Λοιπόν, είσαι 28 χρονώνΕ, εργάζεσαι για πρώτη φορά, ίσα ίσα που τα φέρνεις βόλτα, και στον ελεύθερο χρόνο σου ψάχνεις για κάτι άλλο με καλύτερες απολαβές. Βρίκεις κάτι από το σκάιπ με 3-4 φορές περισσότερα φράγκα, και σου κάθεται. Παίρνεις ένα αεροπλάνο και φεύγεις.
Το ρίσκο που είναι? Στο ότι αν η καινούργια σου εργασία και μετακόμιση δεν σου βγει όπως τη θέλεις και αναγκαστείς να ξαναψάξεις μετά από λίγο καιρό για κάτι άλλο?
Ξέρετε τι ρίσκα παίρνουν άλλοι?
Εντάξει απο το πληκτρολόγιο και εκ των υστέρων με γνωστή θετική κατάληξη όλα εύκολα ειναι.
Ειδικά αν τα φτάνουμε σε υπερβολές ( ζούσες χάλια και σου προσφέρανε τον παράδεισο αρκεί να έμπαινες στο αεροπλάνο ) .
Οταν είσαι κάπου ήδη καλά με εύκολη ζωή, κολλάς, συνηθίζεις, οποιαδήποτε αλλαγή σε φοβίζει, δεν ειναι εύκολο (ούτε κατ ανάγκη σωστό) να πεις τα βροντάω και φεύγω.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο ειναι το αφήγημα επιτυχίας που εχεις ο ίδιος φτιάξει για τη ζωή σου. Όλοι το κάνομε αυτό, ειναι στην ανθρώπινη φύση.
Το να το εγκαταλείψεις /αναθεωρήσεις και να δώσεις διαφορετική ανάγνωση στα ίδια δεδομένα της ζωής που μέχρι εχθές έβλεπες ως θετικά, ειναι επώδυνο και η default συμπεριφορά ειναι να κοιτας άλλου για να το αποφύγεις
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο πόστ πάντως!
kyr80 τη χώρα την αλλάζουν όλοι. Και εσύ και η καθαρίστριά σου και η σερβιτόρα σου και ο δάσκαλος καιι ο επιστήμονας όλοι μαζί. Ο καθένας με τον τρόπο του συμμετέχει στην αλλαγή της όλης εικόνας.
Οι ξένοι παίρνουν μεγάλα δάνεια (χαμηλότοκα ή άτοκα) για να σπουδάσουν τα οποία ξεπληρώνουν αφορολόγητα από το μισθό τους όταν πιάνουν δουλειά (και εφόσον βγάζουν πάνω από κάποιο όριο ώστε να μπορεί να επιβιώσει και όχι να ξεπληρώνει μόνο). Και ναι είναι πολλά λεφτά (ανάλογα με τη χώρα, σχολή κλπ). Θα τα δώσεις πίσω, ή θα τα πάρεις πίσω αν τα έβαλες από την τσέπη σου αλλά σε κάμποσα χρόνια όχι αμέσως.
Για την περίπτωση αυτού που έφυγε από Αγγλία για Ελβετία κι εγώ δεν βλέπω κάποιο ρίσκο παραπάνω από όσο έχει οποιοσδήποτε αφήνει μια σταθερή γνωστή δουλειά για να πάει σε άλλη λιγότερο γνωστή (σε άλλο πεδίο, άλλο "μαγαζί", σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα). Εννοείται ότι το έψαξε και λίγο, δεν έφυγε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Και εγώ αποφεύγω όλες αυτές τις συναντήσεις/πίτες/χορούς κλπ των ξενιτεμένων Ελλήνων. Γιατί απλά εκεί φαίνεται ότι η προσπάθεια διακράτησης του ελληνικού χαρακτήρα χρησιμοποιεί λάθος στοιχεία (νεοπλουτισμό, επιδειξιομανία κλπ) σαν προβολή (ανταγωνιστικά) επιτυχίας και ευτυχίας. Ναι κάνω παρέα και με Έλληνες αλλά εκτιμώ περισσότερο και νιώθω να έχω πιο πολλά κοινά με όσους αποφεύγουν τις μαζώξεις αυτές.
Σχετικά με τον ήλιο της Ελλάδας είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που δεν έχει ζήσει για καιρό σε χώρα όπου ο ήλιος είναι σπάνιο αγαθό και που ακόμα κι όταν βγαίνει δεν έχει την φωτεινότητα, τη λαμπρότητα του Ελληνικού. Και ο ουρανός τους στην καλύτερη είναι αχνός γαλάζιος δεν είναι μπλε. Για μερικούς βέβαια αυτό μπορεί να έχει λιγότερη σημασία από ότι για άλλους, εγώ πάντως δηλώνω ότι μου λείπει, πολύ και είναι ένας από τους λόγους που θέλω να γυρίσω.
Ποιότητα ζωής είναι διαφορετικό πράμα για τον καθένα. Για μένα το να κάνω τη δουλειά μου χωρίς εμπόδια και με αναγνώριση, να νιώθω σεβασμό από το κράτος, καλές παροχές υγείας και παιδείας, και να έχω αποδοχές ανάλογες της αξίας μου με τις οποίες να μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς αποτελούν βασικά στοιχεία. Άλλος θέλει σκυλάδικα, άλλος ουζάκι τσιγάρα και αραλίκι κι ας είναι σε μπουρδέλο....
Εάν είσαι 2-3 χρόνια άνεργος πχ και διαρκώς οι συζητήσεις έχουν να κάνουν με το πόσο μειώθηκε η σύνταξη, αυξήθηκε ο ΦΠΑ ή αν κατασχέθηκε το σπίτι του διπλανού, είναι απολύτως λογικό, έως και θεμιτό, να σου κάνει εντύπωση και να το συζητάς όταν επιστρέφεις στην κανονικότητα.
Δεν είναι τυχαίο, ούτε τυχαίο είναι οτι καταχείμωνο στα Κανάρια κουβαλιεται όλη η Σκανδιναβία και πληρώνουν κάτι χιλιάρικα για να δουνε λίγο ήλιο
rx8_drifter έγραψε:http://www.netsalarycalculator.co.uk/
mechanical engineering
£29,753 average
£19,000-£24,000 starter
£37,000 – £46,000 senior
Απ το ίδιο, με 50.000 καθαρίζεις 3 κάτι το μήνα στο χέρι, ΧΩΡΙΣ συνταξη. Επειδή όμως έχουμε κι άλλα παιδιά μηχανικούς στην Αγγλία ας μας πούνε αυτά τί μισθοί παίζουν στην πραγματικότητα κι όχι στο τί ψυχανεμιζόμαστε οι απ έξω
Πλεον καπως ετσι ειναι. Με συνεχως αυξανομενο κοστο ζωης αν μιλαμε για Λονδινο.
@drifter
Εσυ λογω συχνων ταξιδιων εισαι κ λιγο τυχερος στο θεμα αυτο,κατι Ισπανιες ,κατι Μουρικα ,τον τσιμπας τον ηλιο σου....εκεινη η g στα Γιαννενα λιγοτερο ηλιο απολαμβανει...
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Προσωπικά αν μου έχει λείψει κάτι είναι η θάλασσα, ακόμα κι εδώ έχω εγκαταστήσει σκάλα και βουτάω στο μεσημεριανό διάλλειμα πίσω απ την προκυμαία στον Ατλαντικό

Σκάσε απ τη ζήλια σου τώρα g