Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Kon5 έγραψε: Μπήκαν οι μονωτικές πλάκες που είναι πανάλαφρες μοιάζουν με το κλασικό φελιζόλ σε άλλο χρώμα, πρέπει να είναι κάποιου είδους πολυστερίνη. Περάστηκε από πάνω ένα υλικό, μετά υαλόπλεγμα και πάνω από αυτό μια λεπτή στρώση σαν σοβάς. Σύνολο πάχους 5 εκατοστά

Θα μπορούσες να επιλέξεις και αυτό τον τύπο: http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi ... lation.php
Εικόνα
Το θεωρώ πιό σίγουρο, αφού έχει συγκοληθεί "εργοστασιακά" η γυψοσανίδα με το φελιζόλ, ενώ το πάχος παραμένει ίδιο, πέραν του ότι η γυψοσανίδα εξασφαλίζει τη λεία - απόλυτα ευθυγραμμισμένη- επιφάνεια τοίχου. Έτσι. όταν στη συνέχεια και αφού βαφεί, δεν θα παρουσιάζει καθόλου και πουθενά "ανάγλυφη" επιφάνεια εφόσον καλυφθούν σωστά και τα σημεία "επαφών" του ενός κομματιού με το επόμενο.

Ένα θέμα που χρήζει προσοχής:
Επειδή είναι γυψοσανίδα = 1εκ πάχος και μετά φελιζόλ (αέρας κοπανιστός :lol: ) θα πρέπει οτιδήποτε βαρύ χρειαστεί να "στεριώσετε" στον μονωμένο πλέον τοίχο, πχ: σιδηρόδρομο για κουρτίνες, να χρησιμοποιήσετε ούπατ 10άρια+ (συχνά 2 τεμ, το ένα πίσω απ΄το άλλο) και βίδες τουλάχιστον 12εκ μήκος, ώστε να φτάσουν και να μπούν στο "σκληρό-σταθερό" τοίχο.
Όσο για τα κάδρα, θέλετε ειδικά ούπατ γυψοσανίδας για να βιδώσετε τα γαντζάκια.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#358997 Δημήτρη μου δεν έχω χρόνο ούτε για... :lipsealed: οπότε πήγα σε μια εταιρεία που φαίνεται να έχει εμπειρία και το ανέθεσα. Να φανταστείς ότι ελάχιστες στιγμές ήμουν εκεί να βλέπω τί γίνεται...να'ναι καλά οι γονείς... ως συνήθως :oops:
Δεν ξέρω οι knauf τί πάχος είχαν άραγε?

Στους τοίχους που μπήκε μόνωση θα περάσω ταπετσαρία με χαρούμενα σχεδιάκα (παιδικό γαρ). Μάλιστα σε επίσκεψη σε εξειδικευμένο μαγαζί έμεινα άναυδος με το πόσο ωραίες ταπετσαρίες υπάρχουν για όλα τα γούστα και ηλικίες. Ζήλεψα και θα βάλω και στην κρεβατοκάμαρα σε ένα τοίχο.

Επόμενο πρότζεκ ντουλάπα ρούχων. Εκεί και αν είναι ζόρικη η επιλογή... Ανοιγόμενες, συρόμενες, μηχανισμός volkswagen :shifty: χαμός....
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#359000 Τόσο όσο και το σύστημα που σου πέρασαν . Για μισό εκ . (+) (-), δε σώνεσαι!
Ντουλάπες = άβυσσος απο επιλογές, ανάλογα τα βαλάντια.
Οι συρόμενες φτάνουν (νορμάλ) στα 130€/τμ και όσο πιό φευγάτη επιφάνεια φύλλων και μηχανισμούς ζητήσεις, άνετα περνάνε τα 160/τμ.
Υπήρξε ντουλάπα που βρήκα προ 3ετίας και ήταν κόσμημα κυριολεκτικά , μέσα-έξω, περί τα 15 τμ (επιφάνεια κάλυψης) , σε τιμή προσφοράς ως εκθεσιακή , στη Porcelana : Μόνο 11.000€ ! :lipsealed: :vava:
Και έφυγα, .... τρέχοντας. :lol:
Αλλά να χλευάζω αυτόν που (ίσως) την αγόρασε κάποτε, ως κορόιδο, .... δεν θα το διανοούμουν ποτέ! :rtfm: .
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Kon5 έγραψε:Μονώθηκε το ένα δωμάτιο εσωτερικά. Μπήκαν οι μονωτικές πλάκες που είναι πανάλαφρες μοιάζουν με το κλασικό φελιζόλ σε άλλο χρώμα, πρέπει να είναι κάποιου είδους πολυστερίνη. Περάστηκε από πάνω ένα υλικό, μετά υαλόπλεγμα και πάνω από αυτό μια λεπτή στρώση σαν σοβάς. Σύνολο πάχους 5 εκατοστά,που φυσικά αφαιρεί από το χώρο του δωματίου. Αναγκαία θυσία σε μόνωση εσωτερική.
Ανάβω θέρμανση στους 21.5, κλείνω την εσωτερική πόρτα του δωματίου και μέσα στο δωμάτιο αφήνω ανάκλιση το παράθυρο για να στεγνώσουν οι 2 τοιχοι. Το δωμάτιο με την μόνωση παρόλο που το παράθυρο βρισκόταν σε ανάκλιση είχε την ίδια θερμοκρασία για να μην πω μεγαλύτερη από το λοιπό σπίτι. Την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουμε και στη μόνωση των άλλων 2 δωματίων εξωτερικά αφού υπάρχει πρόσβαση στο μπαλκόνι. Φωτο θα ανεβάσω συνολικά.

με το πάτωμα τί έγινε? δλδ εκείνο το γείσο (σωστά το λέω?) από το παρκέ ή το μάρμαρο/πλακάτι στον τοίχο τί γίνεται? πρέπει να βρεις το ίδιο για να το ξαναπεράσεις?

εμείς το κάναμε αυτό σε ένα δωμάτιο εξωτερικά πρόπερσυ κ βοήθησε
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#360880 Σκέφτομαι ότι είναι πολύ πιο απλό να μπει εξωτερικά.
- δεν μετακινείς τίποτα στο σπίτι
- δεν χρειάζεται να μετακομίζεις σε άλλο δωμάτιο κοκ ή σε άλλο σπίτι
- δεν έχεις μυρωδιές σκόνες ζημιές μέσα
- πρέπει να μεταφέρεις σοβατεπί, μπρίζες, διακόπτες, κουρτίνες, κάδρα, κλιματιστικά, κανονικά και καλοριφέρ
- χάνεις χρήσιμη επιφάνεια
Αντίθετα εξωτερικά
- χάνεις λιγότερο χρήσιμη επιφάνεια
- πιο μπελάς για το μάστορα αν πρέπει να κάνει ακροβατικά ή σκαλωσιές κλπ
- πρέπει να προσέξεις ή να μεταφέρεις φωτιστικά, μπρίζες, βρύσες, τέντες, κλιματιστικά αν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως και να μην χρειαστεί να τα μεταφέρεις
- πιο εύκολο να καθαρίσεις μετά την απομάκρυνση των μαστόρων
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#360886 Έτσι είναι σκνίπερ απλά στο συγκεκριμένο δωμάτιο λόγω υψηλού ορόφου δεν υπήρχε δυνατότητα να προσεγγίσεις τον τοίχο εξωτερικά παρά μόνο με σκαλωσιές που το κόστος πήγαινε πολύ ψηλά. Οπότε ο χώρος αυτός μονώθηκε εσωτερικά χάνοντας στις 2 πλευρές του δωματίου 5 εκ. ανά τοίχο. Στο σαλόνι επειδή υπήρχε περιμετρικά μπαλκόνι στο μεγαλύτερο τμήμα του έγινε εξωτερική μόνωση. Έμεινε ένα κομμάτι του σαλονίου για μελλοντική μόνωση εσωτερικά.

Πέτρο το κομμάτι κάτω περιμετρικά το ξύλινο το έβγαλε ο τεχνίτης και αφού πέρασε τη μόνωση το έβαλε ξανά. Και επάνω στο ταβάνι πέρασε στις άκρες ξανά γύψο.
Τελευταία επεξεργασία από Kon5 και 04 Φεβ 2017, 20:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#360921 Για το σημείο που έβαλες φωτό (κάτω απ΄το αλουμινο-παράθυρο), προσοχή:
Επειδή είναι "κούφιο", λόγω της σύνθεσης του υλικού , μην ξεχαστείς ποτέ και ακουμπήσεις -πατήσεις για να στηριχτείς πχ για το σιδηρόδρομο-κουρτίνες κλπ.
Θα κάνει γερή λακούβα και θα πρέπει να στοκάρεις κλπ, για να έρθει ξανα στα ίσα του.
Αν σε παίρνει το ύψος ώστε να ανοίγει το παράθυρο και έχεις 2,5 εκ περιθώριο, βάλε μαρμαροποδιά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#363508 Πόσο να περιμένω να μου ζητήσουν για αφαίρεση αποθήκευσή ενός και μεταφορά-τοποθέτηση άλλου φορεμένου κλιματιστικού 9000BTU από 1 σπίτι σε άλλο (100 μέτρα μακριά). Απλή τοποθέτηση στη βεράντα σε προϋπάρχον στήριγμα στο σημείο που ήδη είναι το άλλο που θέλω να αποθηκευτεί. Και κλείσιμο της τρύπας από εκεί που θα αφαιρεθεί, επίσης σε βεράντα.

Επίσης αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αναλάβει την εργασία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ας με ενημερώσει. (περιοχή Αθήνα-Αμπελόκηποι)
Εκτός αν ξέρει να φτιάξει το LG που θέλω να αποθηκεύσω που υπολειτουργεί (ο λόγος για την όλη ιστορία). Μέχρι στιγμής όλοι μου τα μασάνε για το τί φταίει (χάνει φρέον, πλακέτα, πέταμα).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#363970 Σε συμφαιρει ολο αυτο αν μιλαμε για 9αρι
εχεις ενα ξυλωμα του χαλασμενου
επισκευη του που μπορει να φτανει ακομα και το μισο αξιας καινουργιου ( και η επανατοποθετηση του "οποτε")
ενα ξυλωμα του αλλου
μια εγκατασταση του αλλου
+ τα οποια μερεμετια συμπληρωματα κ.λ.π.

απλώς και μονο επειδη καθονται αυτη την εποχη κανα 150αρι???
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#363985 @ sknipper : Δυστυχώς, είναι έτσι που γράφει ο fokion.
Το 150€, είναι κοντά στην πραγματικότητα, τα 100€ δεν θα φτάσουν, ενώ αν χρειαστεί και επισκευή, μπορεί να πάς και στα 200€.
Προσωπική εμπειρία: Απ΄ τα A/C, ήδη 2 απ΄τα 3 που ξηλώθηκαν και 1 χρόνο μετά επανατοποθετήθηκαν, δούλεψαν 2 χρόνια με μικρότερη απόδοση και στην 3ετία... πάπαλα. Τα άλλα 6 που μπήκαν καινούρια, είναι μιά χαρά.

Όταν πάμε να κάνουμε "οικονομία" μερικές φορές,, παίζει να πληρώσουμε τελικά και περισσότερα, πέραν της φασαρίας του "ράβε-ξήλωνε".
Τη μανία να μην πετάξω πράγματα, την έζησα στην ανακαίνιση, επειδή πολλά και διάφορα που ξηλώθηκαν (απο πόρτες μέχρι και A/C), ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Και 3 χρόνια μετά, μερικά ακόμα παραμένουν σε αποθήκη, ενώ ξέρω πολύ καλά ότι ... ποτέ δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν.
Βέβαια, αυτά τα χούγια τα έχουν κυρίως οι γυναίκες! :rtfm:
Εγώ ήμουν απόλυτος να τα πετάξω αφού το 90% δεν υπήρχε προοπτική άμεσης επανατοποθέτησης σε κάποιο άλλο ακίνητο, όσο κι αν "πόναγα" βλέποντας την καλή κατάστασή τους και αναλογιζόμενος το χρήμα που είχε δαπανηθεί πρίν 15-20 χρόνια για την αγορά τους. :(