Απλά και η ifemerida δεν αποφεύγει τον πειρασμό να γαβριλήσει και να πει "μην αυξήσετε τους φόρους" που δεν είναι 100% ακριβές --> γι' αυτό λέμε ανάγνωση από το πρωτότυπο χωρίς γαβριλομεταφράσεις
Δεν ήταν δύσκολο νομίζω.
Να τα γράφουν οι επαγγελματίες που πληρώνονται ΟΚ.
Όχι όμως κι εμείς οι του τζάμπα στα φόρα...
Επίσης το αφορολόγητο είναι κάτι σχετικό.
Ξέρουμε ότι όσοι δηλώνουν αφορολόγητο βγάζουν τόσα;
Μήπως αν σοβαρέψουν οι φορολογικοί έλεγχοι να περισσέψουν φράγκα για αύξηση αφορολόγητου;
Γι αυτό είναι χαζομάρα να πιανόμαστε από ένα νούμερο, ένα τσιτάτο, ένα μέτρο.
@Κιούσης
Το αν θα μας σώσει ο Κούλης ή όχι δεν συνδέεται με τα παραπάνω που έγραψα και έγραψες, οπότε δεν έχω απάντηση.
Πάντως μείωση των συντάξεων με αντίστοιχη μείωση των εισφορών είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.
(με 5 αστερίσκους και 8 υποσημειώσεις ότι η μείωση των εισφορών θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας και όχι για να εξυπηρετήσει 10-20 καλούς πελάτες).
Γενικά ότι κωλοδάχτυλο μπαίνει στους πελάτες του συστήματος έχει ευεργετικά μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα --> κανόνας.
nass έγραψε:QsisVTS έγραψε:θέλουν και αύξηση φόρων (δεν υπάρχει άλλωστε άλλη ερμηνεία της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης)
Σαφώς και υπάρχει: ως συνολικό ποσό ίδιοι φόροι (ή και λιγότεροι αλλά δεν είμαι τόσο αφελής) που να τους πληρώνουν περισσότεροι.
Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω με την επιμονή τους στη μείωση του αφορολόγητου -εξάλλου το λένε να μειωθούν οι συντελεστές.
έχεις ακουστά την αναλογικότητα;
(θα διαβάσω αργότερα το λινκ σου)
φόρους δεν πληρώνουν μόνο οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, ακόμα και τα "λαμόγια εε" πληρώνουν από μηδέν ευρώ τα λίγα που δηλώνουν ή φόρο επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν εμφανίσουν κέρδη
δεν υπάρχει τίποτα δίκαιο στη "διεύρυνση της φορολογικής βάσης" και είναι απάνθρωπο μόνο και μόνο που να αναφέρεται όχι να το βλέπεις και θετικά
Οχι δικαιοσύνη αλλά πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα (= περισσότερα εισπραχθέντα με ίδια ή και λιγότερα βεβαιωθέντα) και μικρότερη φορολογία στη μεσαία τάξη (= ανάπτυξη, καταθέσεις). Διάβασε τι λέει ο Tomsen στο άρθρο που παρέθεσα.
bibendum έγραψε:Αποτελεσματικο φορολογικο συστημα ειναι να φορολογησεις εναν που βγαζει πανω απο 428 καθαρα το μηνα; Ας μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας.
Ακριβώς...
nass έγραψε:Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω με την επιμονή τους στη μείωση του αφορολόγητου -εξάλλου το λένε να μειωθούν οι συντελεστές.
Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα αυξήσει ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ φορολογική επιβάρυνση για τα χαμηλά εισοδήματα;;;
Η μείωση των συντελεστών με ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου θα οφελήσει τα υψηλότερα εισοδήματα. Δεν βλέπω που θα οφελήσει μία ακόμα επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

άντε και του χρόνου στα 2 χιλιάρικα να τσιμπήσουμε τα λαμόγια τους part time
Απλά η φοροδιαφυγή και ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών γίνεται τουμπέκα και σερβίρεται ζεστός αχνιστός γαβριλισμος "ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ 400 ΓΙΟΥΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ".
Ας μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας.
+1
nass έγραψε:Οχι, είναι αποτελεσματικό αν φορολογείς 22% έναν που βγάζει 328 καθαρά το μήνα (ΕΕ - φορολόγηση χωρίς αφορολόγητο).
αυτός όταν δεν πηγαίνει σαν μισθωτός (έσοδα μείον εισφορές στο ε3 του και έκπτωση φόρου) μπορεί στο εισόδημά του να έχει και άλλα έξοδα που ο μισθωτός δεν έχει ώστε να μειωθεί το φορολογητέο του και επίσης αυτός αποδεδειγμένα κατ'επανάληψη κλέβει 10ετιες τώρα ξανά και ξανά συνεπώς δεν είναι λογικό να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από έναν χαμηλόμισθο που τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων δε φοροδιαφεύγει ή αν το κάνει συνήθως δεν είναι και επιλογή του
αν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται το ίδιο αυτές οι δύο κοινωνικές ομάδες
nass έγραψε:Οχι, είναι αποτελεσματικό αν φορολογείς 22% έναν που βγάζει 328 καθαρά το μήνα (ΕΕ - φορολόγηση χωρίς αφορολόγητο).
Προφανώς και δεν είναι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Το εχω κραξει ομοιως (+ τελη επιτηδευματος)
(το εχω πληρωσει κιολας)
QsisVTS έγραψε:ναι μιλάμε βέβαια για ανθρώπους που "έχουν τον τρόπο τους" και όλως περιέργως αρκετοί από αυτούς δεν κλείνουν να πάνε σπίτι τους
Καλά, δεν είναι όλοι έτσι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

το να ξεζουμίσουν κι άλλο τους μισθωτούς (χωρίς να λέω ότι καλά κάνουν στους εε, να βγουν να τους πιάσουν στη τελική) είναι η εύκολη λύση
αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι δίκαιη
μάλιστα είναι σε τεράστιο βαθμό είναι άλλη μια συνέπεια της νομοθεσίας στα εργασιακά η οποία θα έφερνε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και θα μείωνε την ανεργία
αυτές οι καταστροφικές κινήσεις που κράζουμε τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να έχουν κι άλλες συνέπειες και πλέον να θεωρείται "έχων" αυτός με τα 7000 χιλιάρικα εισόδημα για να πρέπει να πληρώσει και αυτός φόρο

γελάνε και οι πέτρες με την ασχετοσύνη αυτών των ηλιθίων, όχι και να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την ασχετοσύνη τους, έλεος δηλαδή
οι υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές όχι μόνο δεν παραμένουν ίδιες αλλά αυξάνονται διαρκώς και τα εισοδηματα μας μειώνονται ώστε να μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε χωρίς να λιμοκτονήσουμε και το παλούκι το τρώνε οι πιο αδύναμοι ξανά και ξανά
εργασιακά? πούτσα στους αδύναμους
ασφαλιστικό? πούτσα στους πιο αδύναμους;
φόροι; dp στους πιο αδύναμους
και κάθεται και μου λέει ο nass για μεσαία τάξη η οποία πλέον δεν υπάρχει και όσο υπάρχει υπάρχει από τις διαρκώς μειούμενες καταθέσεις και όχι από φρέσκο χρήμα

) που να τους πληρώνουν περισσότεροι.