Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#357857 Και το νοικιαζομενο δεν ειναι καλο ομως,γιατι μπορει να σε διωξουν και να εχεις μετακομισεις ,πληρωνεις καθε μηνα μεχρι να πεθανεις και το κυριοτερο μενεις σε εναν χωρο που δεν ειναι δικος σου.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#357879 Αυτά ισχύουν και στην συντριπτική πλειοψηφία των "ιδιοκτητων".
:lol:

Είναι καιρός να απομυθοποιηθει η αξία του ιδιοκτητου σπιτιού στην Ελλάδα. Ιδιοκτήτης ακινήτου =αγελάδα για αρμεγμα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#357881 Το ότι μας αρμέγει το κράτος, όσους έχουμε σπίτι, δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο με το να είσαι στο ενοίκιο. Γνωρίζω πολλούς που έχασαν τη δουλειά τους και τα ενοίκια τρέχουν, αν αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες να τους διώξουν, τι θα κάνουν; Εγώ θα έχω ένα κεραμίδι πάνω μου. Τα κόστη συντήρησης (πχ θερμοσίφωνες, βαψίματα, κτλ) δεν τα πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα, αναλόγως τι συμφωνία έχουν υπογράψει (άλλο αν είναι σωστό/ηθικό/whatever ή όχι).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#357885 Φυσικα δεν ειναι το ιδιο. Απειρως ευκολοτερο να μενεις σε ενοικιο πλεον.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#357889 Ότι δεν αγοράζεις πλέον με την καμία , είναι δεδομένο και συμφωνώ.
Αν όμως βρείς ακίνητο "έτοιμο" (ως κληρονομηθεισα περιουσία), ούτε να το πουλήσεις πλέον δε συμφέρει, διότι και τα περισσότερα δυνατόν χρήματα-λόγω κρίσης- να πάρεις, με το ζόρι θα σου εξασφαλίσουν τα ενοίκια που θα κληθείς να πληρώσεις την επόμενη 10ετία.
Οπότε, τη μικρή-μεγάλη ανακαίνιση, δεν θα τη γλυτώσεις κάποια στιγμή.

Βέβαια και αυτή (την ανακαίνιση) μπορεί να μην την κάνεις ποτέ, αφού πολλοί (αν και έχουν χρήματα να διαθέσουν) νομίζουν ότι αυτά που κατοικούν ..... είναι σπίτια ! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By otso
#357893 λατρευω το κολπο του εξωτερικου που με τους φιλους σου φτιαχνεις το σπιτι σου και εχω παραδειγματα .
στην ελλαδα για να το βαψεις μονος σου πρεπει να παρεις αδεια απο την πολεοδομια και να πληρωσεις στο ικα .
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:Ότι δεν αγοράζεις πλέον με την καμία , είναι δεδομένο και συμφωνώ.
Αν όμως βρείς ακίνητο "έτοιμο" (ως κληρονομηθεισα περιουσία), ούτε να το πουλήσεις πλέον δε συμφέρει, διότι και τα περισσότερα δυνατόν χρήματα-λόγω κρίσης- να πάρεις, με το ζόρι θα σου εξασφαλίσουν τα ενοίκια που θα κληθείς να πληρώσεις την επόμενη 10ετία.
Οπότε, τη μικρή-μεγάλη ανακαίνιση, δεν θα τη γλυτώσεις κάποια στιγμή.

Βέβαια και αυτή (την ανακαίνιση) μπορεί να μην την κάνεις ποτέ, αφού πολλοί (αν και έχουν χρήματα να διαθέσουν) νομίζουν ότι αυτά που κατοικούν ..... είναι σπίτια ! :iconcool:

Άλλο πρόβλημα αυτό της κληρονομιάς, ευτυχώς η δική μου είναι στα χέρια του πατέρα και έχω σκοπό να την αφήσω εκεί μέχρι όσο πάει, ειδικά τώρα που ξεμπλεξα με την ελληνική εφορία.
Βέβαια ότι χρειάστηκε το ένα σπίτι θα χρειαστεί και το από κάτω οπότε κάποια στιγμή θα βάλω το χέρι στην τσέπη απλά για να συντηρησω κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ, δεν ενοικιάζεται/πωλείται λόγω οικογενειακης οικοδομής και απλά κάποια στιγμή θα φορτωθούν τα παιδιά μου. Το ότι θα χρειαστεί επίσης να πληρώνω φόρους κλπ για αυτό δεν το υπολογίζω γιατί έχω μια 20ρια χρόνια ακόμα για αυτό εκτός αν μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις και δεν το αντέχουν οι γονείς.
Μεγάλο δέσιμο η ακίνητη περιουσία και δεν το θέλω καθόλου

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
otso έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:Εντιτ για να μην γεμιζει η σελιδα τζάμπα

με το ικα τι κανατε;

Τίποτα, τζάμπα δουλέψαμε για τον χαβαλέ μας. Η πληρωμή μας ήταν ένα πιάτο φαγητό και μπύρες :lol: , πολλές μπύρες :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Thomas_C200K έγραψε:
otso έγραψε:

με το ικα τι κανατε;

Τίποτα, τζάμπα δουλέψαμε για τον χαβαλέ μας. Η πληρωμή μας ήταν ένα πιάτο φαγητό και μπύρες :lol: , πολλές μπύρες :lol:

Τελικα ποσο του κοστισε με εσας?
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
GTS έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:
otso έγραψε:

με το ικα τι κανατε;

Γυρώ στα 20-25000€, αν δεν απατώμαι. Ουσιαστικά τα μισά χρήματα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#358973 Μονώθηκε το ένα δωμάτιο εσωτερικά. Μπήκαν οι μονωτικές πλάκες που είναι πανάλαφρες μοιάζουν με το κλασικό φελιζόλ σε άλλο χρώμα, πρέπει να είναι κάποιου είδους πολυστερίνη. Περάστηκε από πάνω ένα υλικό, μετά υαλόπλεγμα και πάνω από αυτό μια λεπτή στρώση σαν σοβάς. Σύνολο πάχους 5 εκατοστά,που φυσικά αφαιρεί από το χώρο του δωματίου. Αναγκαία θυσία σε μόνωση εσωτερική.
Ανάβω θέρμανση στους 21.5, κλείνω την εσωτερική πόρτα του δωματίου και μέσα στο δωμάτιο αφήνω ανάκλιση το παράθυρο για να στεγνώσουν οι 2 τοιχοι. Το δωμάτιο με την μόνωση παρόλο που το παράθυρο βρισκόταν σε ανάκλιση είχε την ίδια θερμοκρασία για να μην πω μεγαλύτερη από το λοιπό σπίτι. Την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσουμε και στη μόνωση των άλλων 2 δωματίων εξωτερικά αφού υπάρχει πρόσβαση στο μπαλκόνι. Φωτο θα ανεβάσω συνολικά.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
Thomas_C200K έγραψε: Το κοστούμι στο παιδί έβγαινε στα 50.000€ με τον ΦΠΑ μέσα (Γερμανία), :

Thomas_C200K έγραψε:
GTS έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:
otso έγραψε:

με το ικα τι κανατε;

Τίποτα, :lol:

Γυρώ στα 20-25000€, αν δεν απατώμαι. Ουσιαστικά τα μισά χρήματα.

:s_bored :s_bored

κατα τ αλλα μονο στην Ελλαδα γινονταν αυτα...

και αλλου ολα τα κανουν κατα γραμμα....
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
blackpug106 έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε: Το κοστούμι στο παιδί έβγαινε στα 50.000€ με τον ΦΠΑ μέσα (Γερμανία), :

*** με έφαγε το εντιτ

:s_bored :s_bored

κατα τ αλλα μονο στην Ελλαδα γινονταν αυτα...

και αλλου ολα τα κανουν κατα γραμμα....

Οι μέν κάναμε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, βαψίματα , οι δέ (συνεργεία) σοβατίσμα, πλακάκια, γυψοσανίδες όπου πληρώθηκαν κανονικά με αποδείξεις κλπ.
Γενικά από όσους γνωστούς έχουν πάρει σπίτι και ανακαινίζουν ή χτίζουν (όχι να το πάρουν νεόδμητο) ότι γνωρίζουν το φτιάχνουν οι ίδιοι και τα υπόλοιπα τα συνεργεία. Έτσι ρίχνεις το κόστος.