Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#357756 Έκανα εξετάσεις σήμερα (αίματος, ούρων) μια και είχα 2 χρόνια να κάνω. Όλα τέλεια :metalo: (λευκά, ερυθρά, αιματοκρίτης, θυρεοειδής, ουρικό, χοληστερίνες, τριγλυκερίδια), μόνο βιταμίνη D έχω χαμηλή και σάκχαρο κοντά στο ανώτερο του επιτρεπτού (100).
Πρέπει να κόψω τη σαβούρα :protest: . Λάθος, την έκοψα ήδη :iconcool: :lol: Ξεκίνησα πάλι την άσκηση (ποδήλατο και κωπηλατική. Αν δεν είχα το άσθμα, θα πήγαινα κολυμβητήριο κάθε μέρα). Μου μένει να κάνω υπέρηχο σε θυρεοειδή και σε συκώτια, ουροδόχο, κτλ. Ηλικία 39, 1.82 ύψος, 90κλ βάρος.

Εν τω μεταξύ, το πρωί έκανα τις εξετάσεις και χθες έφαγα/ήπια κανονικά, δεν το ελάττωσα ούτε τίποτα, για να μην "κρύψω" τίποτα. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#357766
Dodger έγραψε:..., μόνο βιταμίνη D έχω χαμηλή και σάκχαρο κοντά στο ανώτερο του επιτρεπτού (100).


Τον χειμώνα οι περισσότεροι έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, λόγω της περιορισμένης έκθεσής τους στον ήλιο.
Θα σου το πεί και ο γιατρός σου βέβαια, αλλά μέχρι το καλοκαίρι καλό θα ήταν να παίρνεις συμπληρωματικά βιταμίνη D.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#357849 Να καθεστε ενα 15λεπτο στον ηλιο καθε μερα το μεσημερι.
Δυο τσιγαρα δουλεια ειναι,πιειτε και καφε αμαλαχειναουμε.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#357852 Διαβασα αρκετα για βιταμινα D τελευταια, καθως ειχα κατι μικροσυμπτωματα και υποψιαζομουν αυτην, οντως οσο λεει ο ιταλακιας θελει, ισως και ακομα λιγοτερο. Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις εδω στα βορεια, προσωπικα αρχισα να κουμπωνομαι με συμπληρωμα. Γιατι ακομα κι αν εχει ηλιο, ο εμπειρικος κανονας λεει πως για να σε πιασει, πρεπει χοντρικα η σκια σου να ειναι πιο κοντη απο εσενα. Οποτε στην Ολλανδια, να εχει ηλιο το χειμωνα, να ειναι και αρκετα ψηλα-δυνατος, και να εχω και τη δυνατοτητα να κατσω εκεινη τη στιγμη να λιαστω, μια φορα στα χιλια χρονια :lol:


< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#357855
italakias έγραψε:Να καθεστε ενα 15λεπτο στον ηλιο καθε μερα το μεσημερι.


Αν σας αφήνει ο δερματολόγος σας... :rtfm:

Δυο τσιγαρα δουλεια ειναι...


...αν τα επιτρέπει ο πνευμονολόγος σας. :shifty:

Chris έγραψε:Διαβασα αρκετα για βιταμινα D τελευταια, καθως ειχα κατι μικροσυμπτωματα και υποψιαζομουν αυτην, οντως οσο λεει ο ιταλακιας θελει, ισως και ακομα λιγοτερο. Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις εδω στα βορεια, προσωπικα αρχισα να κουμπωνομαι με συμπληρωμα. Γιατι ακομα κι αν εχει ηλιο, ο εμπειρικος κανονας λεει πως για να σε πιασει, πρεπει χοντρικα η σκια σου να ειναι πιο κοντη απο εσενα. Οποτε στην Ολλανδια, να εχει ηλιο το χειμωνα, να ειναι και αρκετα ψηλα-δυνατος, και να εχω και τη δυνατοτητα να κατσω εκεινη τη στιγμη να λιαστω, μια φορα στα χιλια χρονια :lol:


Από προσωπική εμπειρία, για ήλιο μου είχε πεί ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθούσε και τον παρέπεμψα να συνεννοηθεί με τον δερματολόγο μου που είχε αντίθετη γνώμη. Αφού κουβέντιασαν, τελικώς αποφάσισαν να ξεχάσω τον ήλιο και να παίρνω συμπλήρωμα. Να διευκρινίσω ότι τα περί αποφυγής της ηλιακής ακτινοβολίας αφορά εμένα προσωπικά και δεν υπονοώ ότι πρέπει να την αποφεύγουν όλοι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#357860
italakias έγραψε:Εγω θα ρωταγα τους γιατρους,ειναι υγιεινο να μην με βλεπει καθολου ηλιος;


Αυτό έγραψα παραπάνω και αυτό έκανα. Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε έχουν τα ίδια προβλήματα ή τις ίδιες ανάγκες. Κάτι που ωφελεί (ήλιος) μπορεί παράλληλα και κάτω από ορισμένες συνθήκες να βλάπτει. Καλό είναι λοιπόν να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς για υπεύθυνη γνώμη.

Επίσης δεν είναι όλες οι καταστάσεις μαύρο-άσπρο. Ανάμεσα στην 15λεπτη ηλιοθεραπεία που πρότεινες στο πρώτο σου ποστ και στο "καθόλου ήλιος" που λες στο επόμενο, υπάρχει και η φυσιολογική ζωή κατά την οποία μέρη του σώματος εκτίθενται αναγκαστικά στην απαραίτητη ηλιακή ακτινοβολία.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#357863 Ελλειψη d καλοκαιρι στην ελλαδα λιγο δυσκολο να συμβει. Σε βλεπει θες δε θες. Το χειμωνα που υπαρχει πιθανοτητα να μη σε βλεπει αρκετα, τι κακο θα σου κανει ενα τεταρτακι στον ηλιο; ασε που δε θα ειναι καθε μερα, γιατι απλα δεν εχει ηλιο καθε μερα.


< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#358086 Τί να πούμε κι εμείς οι βόρειοι :lol:

Γενικά η έλλειψη D είναι πολύ ύπουλη και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχετε γενικά τέτοια θέματα. Επίσης με συμπλήρωμα θέλεις πολύ συστηματική χρήση για να πάρεις την ποσότητα που χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#358157 Επίσης όσοι πηρατε συμπλήρωμα να προσέξετε να είναι D3 (καλύτερη απορόφηση απο το σωμα) και τη δοσολογία.
Κάποιοι προτείνουν 1-2 σταγόνες τη μέρα πχ (που είναι 100-200 IU) ενω πιο πρόσφατες ερευνες προτείνουν 1000-2000 IU με άνω όριο τα 10.000 IU.

Δείτε εδώ σχετικά:
https://examine.com/supplements/vitamin-d/
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#358158
rx8_drifter έγραψε:Γενικά η έλλειψη D είναι πολύ ύπουλη και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχετε γενικά τέτοια θέματα. .


Κι όμως θα εκπλαγεις αν μάθεις πόσοι έχουν έλλειψη.