- 29 Οκτ 2014, 11:17
Μετά από σχεδόν 5 χρόνια περίπου αδιάλειπτης και σωστής παροχής ADSL από Forthnet, τις τελευταίες μέρες μου έκανε πολύ θόρυβο (φύσημα) το τηλέφωνο, και οι ταχύτητες ήταν τραγικές (μέχρι και 4Mpbs είδα κάποια στιγμή!). Υπέθεσα ότι είχε να κάνει με τα έργα του ΟΤΕ που έριχνε οπτική εκεί τριγύρω στην Αγ.Παρασκευή, αλλά αρκετές μέρες μετά το πρόβλημα παρέμενε. Τους παίρνω τηλέφωνο να το τσεκάρουν, ο πρώτος τεχνικός που μίλησα δεν μπόρεσε να κάνει πολλά, αλλά από 6,2 που ήμουν εκείνη τη στιγμή, πήγε (μόνο του ?) στα 8. Μέχρι την άλλη μέρα (ανήμερα 28ης !!!) που με πήρε ο δεύτερος τεχνικός για να κάνει τις μετρήσεις, είχε πάει πάλι μόνο του στα 10. Και κάνοντας κάποιες αλλαγές από πλευράς Forthnet, συγχρόνισε στα 12 και έμεινε εκεί.
Βέβαια εγώ έχω και αρκετά περίπλοκο δίκτυο στο σπίτι μου, οπότε δεν μπορέσαμε να δούμε αν και τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν μέσα, απλώς μου είπε ότι δεν έβλεπε κανένα βραχυκύκλωμα ή loop (με την συνολική αντίσταση στο τέλος του χαλκού ?), και άρα από πλευράς εσωτερικού δικτύου είμαι ΟΚ.
Άσχετα αν πληρώνω για 24αρι, ο τεχνικός μου είπε ότι πάνω από 13-14 δεν μπορεί να συγχρονίσει η περιοχή μου

Και του λέω ότι έχω δει μέχρι και 17 κάποια στιγμή. Τεςπα, φαίνεται ότι σε περίπτωση που βλέπετε χαμηλό sync rate, καλό θα ήταν να ρίχνετε ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη, γιατί πιθανότατα έχουν αφήσει ρυθμίσεις που να είναι λάθος/πολύ χαμηλές για τη γραμμή σας.