Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
gianik έγραψε:Ναι ρε συ συμφωνω , εγω αναφερομαι σε παιδακια> 6 ετων , καλοκαιρι-διακοπες , στην πλατεια του χωριου το να κατσουν μεχρι της 11 δεν ειναι δα κ κακουργημα.. για την καθημερινοτητα αυστηρα 9 στο κρεβάτι...

Ναι... δεν το διευκρίνησα, στην πόλη μένω... :rtfm: :lol:

Απλά η πλατεία στην Καλαμαριά είναι ο μόνος χώρος ανοιχτός στο κέντρο του δήμου και όλα τα παιδιά παίζουν εκεί. Λογικό το καλοκαίρι να μένουν λίγο πιο αργά, αλλά δεν γίνεται μικρά παιδιά να παίζουν καθημερινά έξω τα μεσάνυχτα... :s_dunno

Αν η πλατεια εχει μαγαζια φαγητου ειναι λογικο Μαρκο. Βγαινουν οι γονεις να διασκεδασουν και τα παιδια παιζουν στην πλατεια. Το καλοκαιρι θα βγεις στις 9 να εχει δροσισει, οποτε ειναι φυσιολογικο να παει μεσανυχτα για να μαζευτουν.

Το καλοκαιρι και εμεις παμε σε μια πλατεια στο Νεο Ψυχικο που εχει παιδικη χαρα, οι γυρω δρομοι ειναι πεζοδρομοι ηπιας κυκλοφοριας , με καφε, μεζεδοπωλεια, φαγαδικα. Πινουν μια μπυρα οι γονεις συνοδεια μεζε, παιζουν και τσιμπολογανε κατι τα παιδια, ολοι ευχαριστημενοι- εκτος απο τους κατοικους της πλατειας :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#357307 Καφε/μπαρ έχει...

Όπως και να έχει όμως, νομίζω πως είναι πολύ αργά για μικρά παιδιά (ξαναλέω, έχω δει και κάτω των 5 τέτοιες ώρες) να μένουν έξω από το κρεβάτι τους...

edit: Δεν μ΄ ενοχλεί καθόλου, δεν το λέω από την άποψη της ησυχίας, το λέω γιατί δεν πιστεύω ότι παιδιά πρέπει να μένουν έξω τόσο αργά...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#357309 Τις προάλλες ο μεγάλος γύρισε από το σχολείο και μας είπε ότι "η κυρία μας είπε να κάνουμε συχνα μπάνιο και να είμαστε καθαροι". :hmmm: Με την κουβέντα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι συμμαθητης του έχει απομονωθει από τα υπόλοιπα παιδιά λόγω της ανυποφορης μυρωδιας τσιγαριλας που έχει ποτισει τα ρούχα του. :(
Αυτόν τον πατέρα (γιατί αυτός το έχει κάνει τεκε) τον γαμας τώρα; :x Τι σου φταίει ρε γιδι το παιδί; :x :x
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Τις προάλλες ο μεγάλος γύρισε από το σχολείο και μας είπε ότι "η κυρία μας είπε να κάνουμε συχνα μπάνιο και να είμαστε καθαροι". :hmmm: Με την κουβέντα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι συμμαθητης του έχει απομονωθει από τα υπόλοιπα παιδιά λόγω της ανυποφορης μυρωδιας τσιγαριλας που έχει ποτισει τα ρούχα του. :(
Αυτόν τον πατέρα (γιατί αυτός το έχει κάνει τεκε) τον γαμας τώρα; :x Τι σου φταίει ρε γιδι το παιδί; :x :x

Χαλαρα....

Σου εχει τυχει να μπεις στο ασανσερ και να βρωμαει τσιγαριλα, γιατι ο θεριακλης δεν μπορει να το αναψει αφου βγει απο το κτιριο;
Ή να βλεπεις καποιον που δεν αναβει την θερμανση, δεν ανοιγει τις μπαλκονοπορτες να αεριστει το σπιτι και μολις ανοιξει η πορτα του διαμερισματος βρωμαει τσιγαριλα σε ολους τους οροφους;

Ε, φαντασου να εχει δυο παιδια στο σπιτι :lipsealed: :lipsealed:

Α, οταν του κανεις ελαφρα παρατηρηση του στυλ, δεν κανει ειναι ανθυγιεινο , να παρεις απαντηση, μπα, το βαφω καθε χρονο ..... :lipsealed: :vava:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#357329 Έχω μαθήτρια στην κατάσταση που περιγράφετε. Δεν μπορώ να πάω από πάνω της να δω το γραπτό της, μου έρχεται ζαλάδα. Θέλω να της αλλάζω συνέχεια συμμαθητές στο θρανίο γιατί νιώθω ότι υπόκεινται σε παθητικό κάπνισμα.
Όσο για τον πατέρα της, είναι πονεμένη ιστορία κι έχει απασχολήσει πολλάκις τη Διεύθυνση, αφού αυτό είναι το τρίτο παιδί.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#357332 @dimsabas
:(

Ηθικό αλλά κ ουσιαστικό δίλημμα.τι φταίνε όμως κ τα άλλα παιδάκια; Οπότε ή το βάζεις κ κάθεται μόνο του (σκληρό μετρο δλδ απομόνωση) ή του αλλάζεις συνεχώς συμμαθητή...
Σε αυτές τις περιπτώσεις τι προβλέπεται από τον κανονισμό σας; Έγγραφη ειδοποίηση του γονέα; Αλλά μέτρα;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#357338 Μη γινόμαστε υπερβολικοί....
οκ, βρωμάνε τα ρούχα τσιγάρο. Τι φταίει το παιδάκι, ώστε να τρώει το ρατσισμό; Οι γονείς του είναι κωθώνια. Θα το αποκλείσουμε κοινωνικά και αυτό;;
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η μαμά μου στο δημοτικό, με παρότρυνε να μιλάω και με παιδάκια που ήταν κάπως αποκλεισμένα. Είχα συμμαθήτρια με ψείρες. Συμμαθητή που η μαμά του είχε πεθάνει από ναρκωτικά. Δε λέω ότι ήμουνα κολλητός μαζί τους. Αλλά η μαμά μου, μου έλεγε πως και αυτά παιδάκια είναι. Και είχε απόλυτο δίκιο.
Εντωμεταξύ κανένα από τα 2 δεν είχε καλή εξέλιξη στη μετέπειτα ζωή του. Αλλά ο ρατσισμός και το bulling που έζησαν αυτά τα παιδάκια στα 80s, προφανώς και έπαιξε το ρόλο του.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kyr80 έγραψε:Μη γινόμαστε υπερβολικοί....
οκ, βρωμάνε τα ρούχα τσιγάρο. Τι φταίει το παιδάκι, ώστε να τρώει το ρατσισμό; Οι γονείς του είναι κωθώνια. Θα το αποκλείσουμε κοινωνικά και αυτό;;
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η μαμά μου στο δημοτικό, με παρότρυνε να μιλάω και με παιδάκια που ήταν κάπως αποκλεισμένα. Είχα συμμαθήτρια με ψείρες. Συμμαθητή που η μαμά του είχε πεθάνει από ναρκωτικά. Δε λέω ότι ήμουνα κολλητός μαζί τους. Αλλά η μαμά μου, μου έλεγε πως και αυτά παιδάκια είναι. Και είχε απόλυτο δίκιο.
Εντωμεταξύ κανένα από τα 2 δεν είχε καλή εξέλιξη στη μετέπειτα ζωή του. Αλλά ο ρατσισμός και το bulling που έζησαν αυτά τα παιδάκια στα 80s, προφανώς και έπαιξε το ρόλο του.

Τα παιδια δεν φταινε ποτε!
Παντα ειναι τα θυματα. Δεν με νοιαζει οτι μυριζουν τα ρουχα του καθολου, με νοιαζει που στο σπιτι ζει μεσα σε τεκε. Και οι γονεις του δεν νοιαζονται. Το σχολειο δεν θα νοιαστει επισης.

Στο δικο μου παιδι εχω πει οτι ολα τα παιδακια ειναι ιδια και μπορουν να ειναι φιλοι μας.
Ηταν το μοναδικο που στα 5-6 επαιζε με ενα τσιγγανακι και ηταν το μοναδικο παιδακι που ζητησε να του δωσει παιχνιδια του που δεν επαιζε πια. Επρεπε να δειτε την φατσα του πιτσιρικα οταν του εδωσε το τηλεκατευθυνομενο αυτοκινητακι!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#357347 Εποχή είχε ψείρες τελικα σεν είχε καλή εξέλιξη στη ζωή του;

Ενταξει, η νεκρή απο ναρκωτικά μητέρα μπορεί να δείχνει πράγματα για το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει εκεινο το παιδί.

Αλλά στις ψείρες μήπως εισαι λίγο υπερβολικός;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#357350 Μιλάμε ότι είχε ψείρες από την 1η δημοτικού μέχρι την 6η. Εκεί στο γυμνάσιο(που δεν πήγε ποτέ), μάθαμε ότι παντρεύτηκε. :lipsealed: Μιλάμε για το 1992-93. Οι ψείρες ήταν συνέπεια της γενικότερης κατάστασης της "οικογένειας".
Δε μιλάμε μόνο για φτωχές οικογένειες. Ποιος γονιός αφήνει το παιδί του 6 χρόνια με ψείρες στο κεφάλι;; Και μετά το παντρεύει 13-14 χρονών;
Άβαταρ μέλους
By gianik
mjacob έγραψε:Εποχή είχε ψείρες τελικα σεν είχε καλή εξέλιξη στη ζωή του;

:vava: :hmmm:
Είσαι καλά μιγιακωβε;;;; :(
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#357354 Προφανώς τ9....

Αυτό το κοριτσάκι, καθόταν μόνο και απομονωμένο. Οι δε κάργιες μανάδες από κάποια κοριτσάκια από "καλά" σπίτια, έφερναν σαμπουάν για ψείρες, και γκρίνιαζαν συνέχεια στη δασκάλα. Ότι το βλαστάρι τους δεν μπορεί να είναι στην ίδια αίθουσα με την ψειριάρα. κλπ

Χρόνια μετά (λόγο ενασχόλησης με τον αθλητισμό σε ΑΜΕΑ), την πέτυχα στο ψυχιατρείο ως ασθενή. Εκεί γύρω στο 2005. Η ίδια παρατημένη φυσιογνωμία.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Μιλάμε ότι είχε ψείρες από την 1η δημοτικού μέχρι την 6η. Εκεί στο γυμνάσιο(που δεν πήγε ποτέ), μάθαμε ότι παντρεύτηκε. :lipsealed: Μιλάμε για το 1992-93. Οι ψείρες ήταν συνέπεια της γενικότερης κατάστασης της "οικογένειας".
Δε μιλάμε μόνο για φτωχές οικογένειες. Ποιος γονιός αφήνει το παιδί του 6 χρόνια με ψείρες στο κεφάλι;; Και μετά το παντρεύει 13-14 χρονών;

:vava: :vava: ε εντάξει, τώρα γίνεται κάπως πιο κατανοητό... :lipsealed: