Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#34732 Επισης εχω το spywareblaster & spybot search and destroy!!

Οκ ειναι αυτα qsis?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#34736 Έχω χρόνια το την free έκδοση του Avast και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Για malware κλπ χρησιμοποιώ το malwarebytes, ενώ τώρα τελευταία ανακάλυτα το Adware Removal Tool, το οποίο είναι πολύ καλό.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#34739 Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι το ADWcleaner. Βρίσκει σχεδόν τα πάντα, είναι εντελώς free, πολύ γρήγορο και δεν θέλει εγκατάστασή.

Ακόμα καλύτερό από αυτό είναι το Hitman Pro, άλλα είναι free για ένα μήνα μονο
Άβαταρ μέλους
By elteo
Geo f1 έγραψε:Ειχα το free αρκετα χρονια..Ηθελα το κατι παραπανω.Ειδικα τωρα που παιζω με ebanking-ebay και online πραγματακια.

Δηλ εγώ που έχω το avg free πρέπει να με γλεντάνε οι χακερζ :lol: Κλάφτα τα 20€ που έδωσες.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#34963 Η συνέχεια της απόπειρας επισκευής του λάπτοπ. Τελικά φταίει το northbridge.

Άβαταρ μέλους
By axel12p
#35007 Αψογος!

Πως ήξερες που ακριβώς ήταν η γραμμή τροφοδοσίας του northbridge, ώστε να πάρεις εκεί τις μετρήσεις; Θα μπορούσες να μετράς και σε άλλο σημείο; Θα εξυπηρετούσε σε κάτι;

Δεν επηρρεάζει το ότι η μπαταρία του BIOS είναι στην πλακέτα κατά την διαδικασία των μετρήσεων; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#35028 Ευχαριστώ! :lol:

Η μπαταρία τροφοδοτεί ένα μικρό τμήμα του Southbridge που κρατάει την ώρα και τις ρυθμίσεις του BIOS. (Οι ρυθμίσεις του BIOS έκει αποθηκεύονται.) Είναι πρακτικά ανεξάρτητο κύκλωμα απο το υπόλοιπο.

Η τροφοδοσία σε αυτές τις πλακέτες κάνει μπάμ απο μακρυά γιατι είναι με διαφορά το πιό φαρδύ trace χαλκού και επιπλέον φαίνεται οτι πάει κατευθείαν στο socket του επεξεργαστή. Το σημείο που ηταν οι 6 μικροί πυκνωτές ήταν ακριβώς απο την κάτω πλευρά του Northbridge. Η τροφοδοσία δηλαδή είναι κοινή για επεξεργαστή και northbridge.

Η σύνδεση της γραμμής αυτής με το northbridge γινεται με vias, τα οποία πιθανόν καταλήγουν απευθείας στα pin τροφοδοσίας του northbridge στην άλλη πλευρά της πλακέτας. Αυτοί οι 6 πυκνωτές είναι πυκνωτές απόζευξης (decoupling) και φιλτράρουν την τροφοδοσία απο θόρυβο. Πάντα μπαίνουν όσο το δυνατόν πιό κοντά γίνεται στο ολοκληρωμένο. Ο επεξεργαστής έχει τους δικούς του πυκνωτές απόζευξης.

Το λάπτοπ αυτό έσβηνε μόνο του μετά απο κάποιο διάστημα. Με τον καιρό το διάστημα αυτό γινόταν όλο και πιό σύντομο, μέχρι που έφτασε να μένει ανοιχτό για μόλις 10 δευτερόλεπτα. Έχει ήδη πάει δύο φορές για επισκευή στην CPI, οπου απ ότι φαίνεται απλά καθάριζαν την ψύκτρα και έβαζαν καινούριες πάστες.

Δεν τους κακολογώ βέβαια γιατι η διάγνωση αυτού του προβλήματος είναι εξαιρετικά δύσκολη, και γώ απο καθαρή τύχη το βρήκα. Ειδικά στην αρχή που το πρόβλημα δέν ήταν τόσο έντονο, θα ήταν πρακτικά αδύνατον να εντοπιστεί. Εκτός αυτού τα northbridge πολύ σπάνια εώς ποτέ δέν χαλάνε.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#35113 Υπάρχει περίπτωση να μην έχει χαλάσει το northbridge, αλλά απλά οι κολλήσεις του και να έστρωνε με ένα reflow; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#35140 Δέν φταίνε οι κολλήσεις. Με το παραμικρό πέρασμα του θερμού αέρα απο πάνω απο το die πέφτει κατευθείαν η αντίσταση. Αν το πρόβλημα ήταν κάτω στις κολλήσεις θα ήθελε πολύ ώρα ζέσταμα μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία κάτω. Οπότε πιστεύω οτι το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο ίδιο το die.

Παρόλα αυτά το reflow μπορεί (προσωρινά τουλάχιστον) να το έφτιαχνε!

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που μετά το reflow δουλεύει το κύκλωμα, το πρόβλημα δέν ήταν στις κολλήσεις με την πλακέτα, αλλά στις εσωτερικές κολλήσεις του ίδιου του ολοκληρωμένου.

Γι αυτό αν μπούμε στη διαδικασία του reballing δέν ξαναβάζουμε το παλιό chip, γιατι κατα 99% εκεί ήταν το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#35163 Μια ερωτησουλα..Εκανα ενα update στο αβαστ και μου ζητησε restart.

Ολα καλα ,και εκει που παει να φορτωσει που πεταει κατι για proper boot device..κανω reset &f8 και διαλεγω τον σωστο δικσο. Παλι τα ιδια..κρυος ιδρωτας γιατι εχουμε και Βραζιλια αυτο το σκ.

Ξανα reset & del και μπαινω στα bios settings!!!Με πολυ προσοχη παω στο boot δεν ειδα κατι και F10 και περιμενα...ΠΑΛΙ τα ιδια!! Τον ηπιαμε λεω αυτο ηταν..

Σαν εσχατη λυση κουναω λιγο την τροφοδοσια του ssd δισκου και τελικα δουλεψε!! Να ειχε ξελασκαρει κατι? Μα πως αφου το πρωι ανοιξε κανονικα..Μετα το update στο αβαστ το επαθε!!

Μαλλον χρειαζομαι επειγοντως φορματ!! :help:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
g8777 έγραψε:Logitech K400. Μην μάθω από την γειτονιά ότι γυρνάς με κάτι άλλο :x

Corsair, with all due respect αλλά πήρα το Κ400 :yahoo: Όντως πολύ τιμιο, εύχρηστο και μόλις 5km από το σπίτι μου (το Πλαίσιο) :lol:

g8777 ευχαριστώ πολύ :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By xenos
#35229 Geo την κακυτερη δουλεια εκανες με το αβαστ, μην ακους. Που να δεις το avg τι κανει...

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
fubar.gr έγραψε:Δέν φταίνε οι κολλήσεις. Με το παραμικρό πέρασμα του θερμού αέρα απο πάνω απο το die πέφτει κατευθείαν η αντίσταση. Αν το πρόβλημα ήταν κάτω στις κολλήσεις θα ήθελε πολύ ώρα ζέσταμα μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία κάτω. Οπότε πιστεύω οτι το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο ίδιο το die.

Παρόλα αυτά το reflow μπορεί (προσωρινά τουλάχιστον) να το έφτιαχνε!

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που μετά το reflow δουλεύει το κύκλωμα, το πρόβλημα δέν ήταν στις κολλήσεις με την πλακέτα, αλλά στις εσωτερικές κολλήσεις του ίδιου του ολοκληρωμένου.

Γι αυτό αν μπούμε στη διαδικασία του reballing δέν ξαναβάζουμε το παλιό chip, γιατι κατα 99% εκεί ήταν το πρόβλημα.

Να υποθέσω πως ασχολείσαι επαγγελματικά με service υπολογιστών ή απλά από ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά; Που μπορεί να βρει κανείς υλικό, όπως τα βιντεάκια που ανέβασες; Θα με ενδιέφεραν πολύ.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
axel12p έγραψε:Να υποθέσω πως ασχολείσαι επαγγελματικά με service υπολογιστών ή απλά από ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά; Που μπορεί να βρει κανείς υλικό, όπως τα βιντεάκια που ανέβασες; Θα με ενδιέφεραν πολύ.

Ασχολούμαι επαγγελματικά με το service υπολογιστών, αλλά όχι με το ηλεκτρονικό κομάτι τους όπως κάνω στα βίντεο, αυτό είναι δική μου τρέλλα και το κάνω μόνο σε δικά μου πράγματα ή σε ειδικές περιπτώσεις :metalo:

Καλά βίντεο επισκευών πέρα απο αυτά του Dave στο eevblog (τις τεχνικές του οποιου φυσικά αντιγράφω :lol: ) δυστυχώς δέν υπάρχουν, παρα μόνο μερικά σκόρπια.

Δές εδώ: http://www.youtube.com/results?search_q ... log+repair