Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
mjacob έγραψε:
elvet έγραψε:Για τον χιμπαντζή κάποιες υποθέσεις του Diamond, όπως π.χ. η μεγαλύτερη διάρκεια κυοφορίας στους Νεάντερταλ φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί από την επιστήμη.

Επειδή είχα μια συζήτηση πρόσφατα, θες να πεις κάποια περισσότερα γι' αυτο;

Δεν προλαβαίνω να παραθέσω βιβλιογραφία, αλλά:
Με την αποτελεσματικότερη χαρτογράφηση και διάβασμα των διαθέσιμων σκελετών, έχουν βρεθεί εκτεταμένες περιοχές DNA με κοινά γονίδια μεταξύ Νεάρντεταλ και σάπιενς- σάπιενς. Η ύπαρξη αυτών των κοινών γονιδίων μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ανταλλαγή μεταξύ των φορέων τους, άρα οι νεάρντεταλ διασταυρώθηκαν δίνοντας γόνιμους απογόνους με τους σάπιενς-σάπιενς. Παράλληλα γίνονται και πολλές εικασίες και υποθέσεις για προέλευση/ κληροδότηση ασθενειών/ παθογενειών από τους νεάρντεταλ, όπως π.χ. ο σαγχαρώδης διαβήτης τύπου Ι. Σε κάθε περίπτωση για να διασταυρωθούν και να βγάλουν γόνιμους απογόνους (προϋπόθεση διάδοσης γονιδίων) τα άτομα πρέπει να ανήκουν στο ίδιο είδος, οπότε λογικά πρέπει να έχουν και τον ίδιο χρόνο κυοφορίας. Η υπόθεση του Diamond ότι οι νεάρντεταλ λόγω σχήματος λεκάνης, κρανίου και διάπλασης θα είχαν μακρύτερο χρόνο κυοφορίας, δεν ταιριάζει με τη γόνιμη διασταύρωσή τους με σαπιενς-σάπιενς.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#332056 Εψαχνα καποιο σχετικο θεμα στην αυτοκινηση αλλα δεν βρηκα τιποτα, οποτε εδω. Περιγραφη του αυτοκινητου απο την οπτικη του 22ου αιωνα. Γραμμενη το 1952, ξεκαρδιστικο. Robert Heinlein, Space Family Stone ή the Rolling Stones

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#344615 Μιας και είμαι διακοπές στη Ελλάδα και εχω χρόνο , αποφάσισα να κατεβάσω ενα βιβλίο στο kindle να διαβάσω . Μετά απο λίγο ψάξιμο κατέληξα στο παρακάτω

We Are Legion (We Are Bob) (Bobiverse Book 1) https://www.amazon.de/dp/B01LWAESYQ/ref ... zyb332906H
Εικόνα

Μου πήρε κάτι λίγο πάνω απο 24 ώρες ... δε σήκωσα κεφάλι
Χρόνια ειχα να διαβάσω μονορούφι έτσι βιβλίο
Περιμένω το δεύτερο που θα βγει μέσα στο 2017

Απλά διαβάστε την περιγραφή
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#352508 Τις προάλλες έκανα μια μπάζα βιβλίων για παράλληλο διάβασμα.

Διαβάζω παράλληλα τα παρακάτω:
Mark Mazower Europe Dark Continent

Οutsider Camy, νομίζω μεταφράζεται ως ο Ξένος στα ελληνικά. Με συγκλόνισε κυρίως για το πώς παρουσιάζει την ηθική στις κοινωνίες στο πρόσωπο του αντιηρωα που δεν παίζει με τους κανόνες.
Μικρό μυθιστόρημα πραγματικά αξίζει 2 μερούλες απ τον χρόνο σας :s_yes
Άβαταρ μέλους
By g8777

700 σελιδες, ουε μια αναφορα στο ΠΑΣΟΚ. :thumbsdown: Καλος ομως.

Θα τον παλατζαρεις με Εποχη των Ακρων (του Ηobsbawm, οχι αυτο του Τσαρτα) και θα σχωρεθεις. :s_empathy

Οutsider Camy, νομίζω μεταφράζεται ως ο Ξένος στα ελληνικά.

Εχει εδω και χρονια στην to do list. Ευχαριστω που μου το εξοικονομησες τσαμπα. :s_airkiss Ωπα, στα εγγλεζικα ειναι;Θα μας πιασει πονοκεφαλος παλι; :x Ασε, θα το παρω απο του Αδωνι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#352535 Γαμεί o Kαμύ λεμε, αν δυσκολεύεσαι με τα εγγλέζικα υπάρχουν συμφορουμίτες που μπορούν να σε βοηθήσουν με τα γαλλικά :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#352539 Mόλις τελείωσα το εκπληκτικό BD του Manu Larcenet, Le rapport de Brodeck. Και ρωτάω: το βιβλίο αξίζει; Πέραν της υπόθεσης την οποία προφανώς και την ξέρω πλέον.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
rx8_drifter έγραψε:Οutsider Camy, νομίζω μεταφράζεται ως ο Ξένος στα ελληνικά.

L’Étranger, μια εποχή σημάδι ότι κάποιος έδινε για Sorbonne :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
rx8_drifter έγραψε:Τις προάλλες έκανα μια μπάζα βιβλίων για παράλληλο διάβασμα.

Διαβάζω παράλληλα τα παρακάτω:

Πολύ καλό και σχετικά μαζεμένο, σε σχέση με το "Αυτοκρατορία του Χίτλερ" που διαβάζω εδώ και καιρό...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#352626 Όντως είναι μαζεμένο, αλλά το είχα αφήσει καιρό γιατί το ξέχασα σπίτι σε ένα ταξίδι και έπιασα άλλα. Ελπίζω να το τελειώσω σε αυτό

Ξέρεις ότι είναι επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ε? Κυκλοφορεί κι ενα μικρό βιβλιαράκι με την ομιλία του :)

Επίσης αυτή τη φορά που πήγα USA, μπούκαρα σε ενα πολύ γαμάτο βιβλιοπωλείο στο Austin και έκανα μια μπάζα με νέους αμερικάνους συγγραφείς απο περιέργεια.
Σπάνια διαβάζω σύγχρονη λογοτεχνία και νομίζω ειναι λάθος αυτό
Άβαταρ μέλους
By Serf
mjacob έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Οutsider Camy, νομίζω μεταφράζεται ως ο Ξένος στα ελληνικά.

L’Étranger, μια εποχή σημάδι ότι κάποιος έδινε για Sorbonne

Τι με θυμισες... Περιμένοντας τον Γκοντο , κτλ... Μαρτύριο για κάποιον με τετράγωνη λογική όπως η αφεντικά μου.