Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#332224 Τα κουφώματα μου είναι επάλληλα, όχι χωνευτά.

Το κρύο κομμάτι που φαίνεται με τη θερμοκάμερα πρέπει να είναι το δοκάρι, οπότε υποθέτω οτι ούτε στα δικά μου έχει μπεί μόνωση :rant:

Υγρασίες και μούχλα έχουμε και μείς σε αυτά τα σημεία, υποθέτω οτι λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας γίνονται υγροποιήσεις σε αυτό το σημείο. Ένα μάστορα που φωνάξαμε μας έλεγε οτι δέν είναι καλή η υγρομόνωση και κατεβάζει υγρασίες απο τις βροχές :rant:

Πλέον το θέμα της υγρασίας μπαλώθηκε με την περιστασιακή χρήση αφυγραντήρα.

Υποθέτω οτι και εγώ θα πρέπει να κάνω σκάψιμο του σοβά και εξωτερική θερμομόνωση.
Άβαταρ μέλους
By skous
#346367 Γνωρίζει κανείς ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ πόσο πάει π.χ. το μέτρο για εσωτερική σκάλα με inox και τζάμι;
Εικόνα

Ή σκέτο inox;
Εικόνα

Ή σκέτο γυαλί;
Εικόνα

Θέλω να ξέρω πριν αρχίσω την έρευνα αγοράς περίπου ένα range...

Επίσης σε σκαλιά μαρμάρινα, μπαίνει απο πάνω καποια ξύλινη επένδυση κολλητή; Ή μπα;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#346379 Κάγκελα μόνο inox => http://www.e-stiazo.gr/kankelo-alouminiou-typou-inox.html 65€ /το τρέχον μέτρο, με τοποθέτηση.
και συνδυασμός inox-γυαλί/τζάμι => http://www.kottakis.gr/index.php/joomshopping/katigories-sidiros-shop/product/view/95/633.html με 120€/τρ. μ. χωρίς τοποθέτηση.
'Ετσι λένε βέβαια .... :roll: , αλλά ενδεικτικά σου δίνουν ένα οικονομικό μέγεθος .
Μετράς απόσταση που θα καλύψεις, ενώ ίσως να πρέπει να υπολογίσεις και έξτρα κόστος (πχ 1 επιπλόν μέτρο) για καθένα απ τα "γυρίσματα" , όπου δηλ. αλλάζεις "επίπεδο" στη σκάλα (το δείχνουν και όλες οι φωτό σου).
Αν δεν επισκεφτείς 3-4 σχετικά καταστήματα-εργαστήρια για έρευνα αγοράς, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By skous
#346465 thnx thnx thnx

Το άλλο για ξύλο πάνω απο μάρμαρο παίζει; (χωρίς να βγεί το μάρμαρο)
Ή πάμε σε λύσεις laminate? (Γίνεται πάνω απο μάρμαρο χωρίς να το χαλάσουμε;)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#346579 Τοποθέτηση ξύλου πάνω σε μάρμαρο, χωρίς καμία φθορά στο μάρμαρο, θεωρώ αδύνατη.
Αν το κολλήσεις , έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν δεν θα ξεκολλήσει με τη χρήση, καθότι τα σκαλιά δέχονται όλο το βάρος του σώματος, ενώ αν πατάς πρός τις "κόγχες" , την εμπρός άκρη του σκαλοπατιού, τότε οι δυνάμεις που δέχεται στο πίσω μέρος είναι ακόμα μεγαλύτερες. Και βέβαια, το μάρμαρο δεν θα επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση, σε περίπτωση που -κάποτε-αφαιρέσεις το ξύλο.
Η λιγότερη φθορά και μεγαλύτερη ασφάλεια στην τοποθέτηση, είναι το "δέσιμό" τους , με 4 διακοσμητικές βίδες *, στις 4 άκρες, αφήνοντας 5 εκ απο κάθε πλευρά/γωνία και προαιρετικά, να παρεμβάλεις κάποιο "αφρώδες" φύλλο 2-3 χιλ πάχους, μεταξύ ξύλου-μαρμάρου, ώστε να επιτύχεις καλύτερη αίσθηση στο πάτημα. Αυτά, θα έκανα εγώ.... :)
* Διακοσμητικές βίδες ενδεικτικά :
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#350128 Όχι κάτι ιδιαίτερο Δημήτρη, ό,τι θέμα έχει κάθε σπίτι σε πολυκατοικία. Απλά ενόψει έλευσης και νέου μέλους :whistlink: λέω να ενισχύσω τα μέτρα πρόληψης. Σε πρώτη φάση κλειδαριά και ακολούθως συναγερμό.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#350154 α οκ. Θα προτεινα να δεις το θεμα προσθετοι συρτες ( για οταν εισαστε μεσα προφανως )
δε ξερω κατα ποσο μπορει να προστεθει κι αλλη κλειδαρια σε ασφαλειας - θεωροντας οτι εχει ηδη κλιδι ασφαλειας.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Kon5 έγραψε:Όχι κάτι ιδιαίτερο Δημήτρη, ό,τι θέμα έχει κάθε σπίτι σε πολυκατοικία. Απλά ενόψει έλευσης και νέου μέλους :whistlink: λέω να ενισχύσω τα μέτρα πρόληψης. Σε πρώτη φάση κλειδαριά και ακολούθως συναγερμό.

Δεν ήταν ερώτηση :lol:
Εννοούσα ότι υπάρχει τοπικό για την ασφάλεια :oops:
Να 'το viewtopic.php?f=9&t=888 :iconcool: