Δικός μου πρώτος υπολογίστης, 1994 ή 1995
Macintosh PowerBook 180
Internet από το 1998 με τον δεύτερο
17 χρονια

). Τουλάχιστον τον πήρα με έγχρωμη οθόνη (και έγινα περιζήτητος στο σχολείο [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES])belgarion έγραψε:REALZEUS έγραψε:bill33 έγραψε:υπολογιστές
Έλα Βασίλη κόψε την πλάκα! Υπολογιστής;Τελείωσα το Λύκειο όταν γεννήθηκε ο JasonLouk και υπολογιστή δεν είδα ποτέ σε Δημόσιο σχολείο.
Εμείς είχαμε με ms dos , δισκέτα 5.25 ,ασπρόμαυρη οθόνη.Έχω κάπου την δισκέτα που μας μοίρασε ενας Καθηγητής με χρησιμα προγραμματα της εποχής.Υπήρχε και ένας με σκληρό δίσκο!,έγχρωμη οθόνη και εκτυπωτή αλλά δεν μας άφηναν να τον αγγίζουμε.
saxon_747 έγραψε:nass έγραψε:Σε υπολογιστή:
Καλό το miele, αλλά offtopic. Να το μεταφέρω στο θέμα με τις λευκές συσκευές;
So true... διότι αυτό ήταν η CPU (με 4 MB RAM
) και από δίπλα είχε άλλο πλυντήριο με καπάκι από πάνω, που ήταν ο (αφαιρούμενος) σκληρός δίσκος (των 200 MB αν θυμάμαι καλά
)
(με πλήρες source code... εκεί να δείτε νυχτερινό διάβασμα σε κώδικα Unix kernel
) και είχε compilers για C
Fortran77
και pascal 
δεν είχε compiler o VΑΧ -
)
slogan της εποχής όπου στην "κανονική" ζωή, όχι αυτή των nerds, VAX ήταν:

Πεταμένα λεφτά των δικών μου
και αποφάσισα: τα τελευταία που μου έδωσαν ποτέ για να αγοράσω οτιδήποτε
Τον έχω ακόμα σε ένα ράφι, για να μου υπενθυμίζει τη σημασία των σωστών προδιαγραφών χρήστη
και του timing στην οποιαδήποτε αγορά
και του VfM γιαυτό και σας πρήζω στο άλλο θέμα
.REALZEUS έγραψε:belgarion έγραψε:REALZEUS έγραψε:bill33 έγραψε:υπολογιστές
Έλα Βασίλη κόψε την πλάκα! Υπολογιστής;Τελείωσα το Λύκειο όταν γεννήθηκε ο JasonLouk και υπολογιστή δεν είδα ποτέ σε Δημόσιο σχολείο.
Εμείς είχαμε με ms dos , δισκέτα 5.25 ,ασπρόμαυρη οθόνη.Έχω κάπου την δισκέτα που μας μοίρασε ενας Καθηγητής με χρησιμα προγραμματα της εποχής.Υπήρχε και ένας με σκληρό δίσκο!,έγχρωμη οθόνη και εκτυπωτή αλλά δεν μας άφηναν να τον αγγίζουμε.
Πάτε να με τρελάνετε μου φαίνεται.![]()
Μέσα δεκαετίας 1990 στο καλύτερο ίσως Δημόσιο Λύκειο τη Θεσ/νίκης και PC ήταν η λέξη που λέγαμε στα διαλείμματα και όσοι διαβάζαμε RAM... Οθόνη 15αρα Sony τοτε 150.000 Δρχ.
21 quadra έγραψε:1989 αγορά αντί 1.100.000 υπολογιστή 80286 με ταχύτητα 16Mhz, ο γρηγορότερος στην εποχή του, με εχτρα μαθηματικό συνεπεξεργαστή 80386
bill33 έγραψε:21 quadra έγραψε:1989 αγορά αντί 1.100.000 υπολογιστή 80286 με ταχύτητα 16Mhz, ο γρηγορότερος στην εποχή του, με εχτρα μαθηματικό συνεπεξεργαστή 80386
Ο 80386 δεν νομίζω ότι ήταν μαθηματικός συνεπεξεργαστής.Ηταν ο επόμενος του 286.Κύριος επεξεργαστής.
Θα το ψάξω λίγο και θα επανέλθω.
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]