Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#348107 To EVO με πρόγραμμα δεν θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από μια Cayman στους ελληνικούς δρόμους;
Εγώ θα κρατούσα το EVO και θα πήγαινα σε Macan και μόνον. Αλλιώς, το Range Rover Evoque, γιατί δεν έχει παίξει σαν εναλλακτική;
Ή δεν θυμάμαι καλά;
Άβαταρ μέλους
By nass
#348112 @Anonymous Founder
Ισως αλλά το έχω ήδη 7 χρόνια το Evo και μια αλλαγή θα ήταν καλοδεχούμενη. Ιδίως μάλιστα για ένα αυτοκίνητο τελείως διαφορετικό σε χαρακτήρα (διθέσιο κεντρομήχανο)
Ενώ αντιθέτως το GT-R που λέει ο dimviii είναι ένα μεγαλύτερο-γρηγότερο-καλύτερο Evo :hmmm: δηλ. έχουμε ποσοτική περισσότερο παρά ποιοτική αναβάθμιση.

Το Evoque είναι βέβαια πιο ωραίο (βασικά το μόνο αξιόλογο αισθητικά SUV :inlove: ) αλλά βγαίνει ακριβότερο από το Disco Sport με μικρότερους χώρους και μικρότερες εκτός δρόμου δυνατότητες.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#348118 Δεν σε συμφέρει οικονομοτεχνικά να δώσεις το EvoΧ για να πάρεις ένα SUV και μια Cayman.
Κρατάς EvoX και παίρνεις αρχοντικό λουσάτο SUV.
Άβαταρ μέλους
By nass
#348126 Τι εννοείς "οικονομοτεχνικά" ?
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
nass έγραψε:Τι εννοείς "οικονομοτεχνικά" ?

Εννοώ ότι θα βγεις χαμένος. Αφενός το Evo ούτε πολλά χρήματα θα πιάσει σαν μεταχειρισμένο, ούτε εμπορικό είναι σαν ΙΧ και η γνώμη μου είναι ότι καμία Cayman δεν το φτάνει σε δυναμικά χαρακτηριστικά. Εδώ θα μετρήσει ξεκάθαρα ο παράγοντας του να μας πεις "Παίδες, απλά βαρέθηκα το Evo και θέλω να κάνω μια αλλαγή σε σπόρ διθέσιο (Cayman) και ας βγω χαμένος από τα πάρε-δώσε". <----αυτό όμως είναι άλλο.
Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι έτσι, γιατί βλέπω ότι και εσύ σαν κουκιά τα μετράς (παίδες έχω 60 κουκιά και βρίσκω και άλλα 20). Άρα κοιτάς το οικονομετεχνικό και δεν πράττεις συναισθηματικά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#348143 Εντάξει, εμένα μου λέει πολλά παραπάνω το EVO από μια Cayman (δίκαια άδικα, δεν ξέρω, κανένα δεν έχω οδηγήσει, απλώς την Cayman ποτέ δεν την συμπάθησα ιδιαίτερα, το EVO από την άλλη... :inlove: ).
Αναρωτιέμαι, κάτι σαν αυτό πόσο να κάνει μεταχειρισμένο;
https://www.car.gr/9284193-mercedes-ben ... al-edition

:lipsealed:

Μιλάμε για χοντρή αλητεία τώρα ε; :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#348154 ^ ffs man , τρόμαξα :lol:

Γνώμη μου είναι οτι το GTR είναι πολύ περισσότερο απο ένα grown up Evo,
έχει σαφώς μεγαλύτερο "βάθος" σαν αυτοκίνητο.

Λόγω του συλλεκτικού πλέον χαρακτήρα του Evo
(έχει σταματήσει η παραγωγή και είναι παντελώς αβέβαια αν θα ξανασυνεχιστεί με την ίδια μορφή οχήματος)
θα έλεγα να το κρατήσεις .

Κάποιο καλοστημένο SUV ψάχνεις , με πολύ ασφάλτινο χαρακτήρα και ελάχιστο χώμα.

Ίσως όντως Macan (αν είναι καλοστημένη) ή κάποια BMW. Νομίζω οτι σε καθαρά luxury comfort
λύση θα ξενερώσεις.Merc είναι επίσης επιλογή.
Alfa Romeo Stelvio κλπα, θα προσπερνούσα προς το παρόν, λίγο beta testing μου μυρίζει η φάση.
Άβαταρ μέλους
By nass
Giuseppe Busso έγραψε:
nass έγραψε:Τι εννοείς "οικονομοτεχνικά" ?

Εννοώ ότι θα βγεις χαμένος. Αφενός το Evo ούτε πολλά χρήματα θα πιάσει σαν μεταχειρισμένο, ούτε εμπορικό είναι σαν ΙΧ και η γνώμη μου είναι ότι καμία Cayman δεν το φτάνει σε δυναμικά χαρακτηριστικά. Εδώ θα μετρήσει ξεκάθαρα ο παράγοντας του να μας πεις "Παίδες, απλά βαρέθηκα το Evo και θέλω να κάνω μια αλλαγή σε σπόρ διθέσιο (Cayman) και ας βγω χαμένος από τα πάρε-δώσε". <----αυτό όμως είναι άλλο.
Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι έτσι, γιατί βλέπω ότι και εσύ σαν κουκιά τα μετράς (παίδες έχω 60 κουκιά και βρίσκω και άλλα 20). Άρα κοιτάς το οικονομετεχνικό και δεν πράττεις συναισθηματικά.

E προφανώς το κοιτώ, δεν έχω λεφτόδεντρο στην αυλή :)
Απλά έχω την πολυτέλεια να κάνω μια τέτοια συζήτηση διαφορετικά προφανώς θα καθόμουνα στα αυγά μου, μην πω ότι θα πούλαγα το Evo και θα 'παιρνα κανά Skoda :help: (μια χαρά τίμια αυτοκίνητα τα Skoda :inlove: ως παράδειγμα το φέρνω)

Και εννοείται ότι θα βγω χαμένος, όλες οι αγορές και πωλήσεις αυτοκινήτων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών το έχουν αυτό :lol: Πόσο δε μάλλον αν είναι για "γούστα" και αν -αντικειμενικά- δεν χρειάζομαι 2 αυτοκίνητα.

Απλά προσπαθώ να βρω μια χρυσή τομή ανάμεσα στα θέλω μου και το VfM
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει, εμένα μου λέει πολλά παραπάνω το EVO από μια Cayman (δίκαια άδικα, δεν ξέρω, κανένα δεν έχω οδηγήσει, απλώς την Cayman ποτέ δεν την συμπάθησα ιδιαίτερα, το EVO από την άλλη... :inlove: ).
Αναρωτιέμαι, κάτι σαν αυτό πόσο να κάνει μεταχειρισμένο;
https://www.car.gr/9284193-mercedes-ben ... al-edition

:lipsealed:

Μιλάμε για χοντρή αλητεία τώρα ε; :s_biggrin

:superman:
Εχεις πετύχει στη Doha κανά AMG τέτοιο με το 6.3 μοτέρ και 20-21'' ζάντες ? :s_wacko Στο Ντουμπάι είναι γεμάτο διότι έχει τέτοιο και το μεγάλο αφεντικό εκεί (με πινακίδα "DUBAI" σκέτο).
Άβαταρ μέλους
By nass
georgetz έγραψε:Γνώμη μου είναι οτι το GTR είναι πολύ περισσότερο απο ένα grown up Evo,
έχει σαφώς μεγαλύτερο "βάθος" σαν αυτοκίνητο.

Ναι έχεις δίκιο απλά δεν είναι η θεαματική αλλαγή χαρακτήρα που είναι ένα κεντρομήχανο.
(Βλέπω, πιστά στην παράδοση του forum, να αρχίσουν να πέφτουν προτάσεις για MR2 :lol: μην πω και για MX5 :s_omg )

Μην πω και για τον παράγοντα "Porsche" (μήπως αρχίσω να ρίχνω και γω κλειδιά στα τραπέζια :lol: )

georgetz έγραψε:Λόγω του συλλεκτικού πλέον χαρακτήρα του Evo
(έχει σταματήσει η παραγωγή και είναι παντελώς αβέβαια αν θα ξανασυνεχιστεί με την ίδια μορφή οχήματος)
θα έλεγα να το κρατήσεις .

Σωστό :rtfm:

georgetz έγραψε:Κάποιο καλοστημένο SUV ψάχνεις , με πολύ ασφάλτινο χαρακτήρα και ελάχιστο χώμα.

Ίσως όντως Macan (αν είναι καλοστημένη) ή κάποια BMW. Νομίζω οτι σε καθαρά luxury comfort
λύση θα ξενερώσεις.Merc είναι επίσης επιλογή.

Τι είναι "luxury comfort" ? Jaguar ?

Το "ελάχιστο χώμα" θα το έβαζα περισσότερο από "ελάχιστο" οπότε BMW (= "καθόλου") ή Audi δε νομίζω.
Αλλά βέβαια 90% ασφάλτινο οπότε δεν παίρνω πχ. Land Cruiser :)

georgetz έγραψε:Alfa Romeo Stelvio κλπα, θα προσπερνούσα προς το παρόν, λίγο beta testing μου μυρίζει η φάση.

Και μένα :)
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
nass έγραψε:
georgetz έγραψε:
georgetz έγραψε:Alfa Romeo Stelvio κλπα, θα προσπερνούσα προς το παρόν, λίγο beta testing μου μυρίζει η φάση.

Και μένα :)

Παίδες κάντε ταληράκια και σε μας τους άσχετοι πως είναι η οσμή του beta test της Alfa Romeo Stelvio.

Εγώ ξέρω ότι η AR βγάζει 4κίνητα από το σωτήριο έτος 1951 (βλέπε λύγκα)
http://www.awdwiki.com/en/alfa-romeo/#Matta_AR51__1951_

Για τη Stelvio πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι το DNA θα έχει προσαρμοσμένη λειτουργια και έτσι το Α θα έχει τον ρόλο του All Terrain, επίσης στις εκδόσεις με adaptive air suspension, η απόσταση από το έδαφος θα μεταβάλεται ανάλογα τη θέση στο DNA. Τέλος δεν αποκλείεται να δούμε και έκδοση Cross με αυξημένες ικανότητες εκτός δρόμου και body kit.
Δεν λέω ότι η Stelvio θα κατακτήσει τις βουνοκορφές, αλλά για παράδειγμα δεν θα είναι χειρότερη από μια Mercedes Benz GLC που έχει 4κίνηση με rear biased haldex (αν δεν κάνω λάθος).
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#348183 Όταν η πρώτη δυνατή της διαφήμιση είναι ο χρόνος στο ring, φαντάζομαι ότι πάμε να δούμε ένα δρομίσιο suv. Xωρίς διαδρομη ανάρτησης δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#348184 Πωπω, καλά ήμασταν τόσα χρόνια που φυτοζωούσε η AR και δεν διαβάζαμε για Ιστορίες© κι αγρίους.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
rocsta έγραψε:Όταν η πρώτη δυνατή της διαφήμιση είναι ο χρόνος στο ring, φαντάζομαι ότι πάμε να δούμε ένα δρομίσιο suv. Xωρίς διαδρομη ανάρτησης δηλαδή.

Ναι, γιατί τα standards της Stelvio ανέβηκαν σε σύγκριση με αυτά της Giulia. Και ενώ για τη δεύτερη, ας πούμε το σημείο αναφοράς και αντίπαλος της ήταν και είναι η BMW 3, στην πρώτη είναι η Porsche Macan και όχι Χ3, όχι Q5.

Επίσης για τις off-road δυνατότητες της ιταλίδας, δείτε τη Maserati Levante. Κάτι ανάλογο θα είναι.