Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By nass
#346941 Και το Disco Haldex έχει και είναι 2 τόνους.
H GLC έχει πολύ σοβαρά off-road modes στο λογισμικό της (με το off-road πακέτο) -σε αυτά, μεταξύ άλλων, φαίνεται η εμπειρία στο off-road, όπως και της Land Rover, και η αντίστοιχη απουσία της στην Alfa Romeo.

2:00:

και

Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#346945 GLC it is λοιπον. Τι την ψειριζουμε τη μαιμου τοτε? Αφου ειναι και το μονο που πηρες εξαρχης προσφορα τοτε μαλλον αυτο θες κιολας.

Καλοταξιδο.

<+
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#346962 την ψειρίζουμε γιατί έβαλε ψηλό καπέλο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Deleted User 1 έγραψε:GLC it is λοιπον. Τι την ψειριζουμε τη μαιμου τοτε? Αφου ειναι και το μονο που πηρες εξαρχης προσφορα τοτε μαλλον αυτο θες κιολας.

Καλοταξιδο.

<+

Μεταξύ μας και εγώ εκεί θα πήγαινα. Και μάλιστα είναι και γαμώ.
GLC αν μιλάμε για καινούριο αλλά με κλεφτές ματιές για Stelvio Q4 280. Και ο λόγος είναι ότι αφενός δεν ξέρουμε τις εκτός δρόμου δυνατότητες της Ιταλίδας, αφετέρου ακόμη και να τις ξέραμε, Nass θα κάνει off road τύπου σαν των βίντεο; Γιατί εγώ φίλε και με το Tiguan με τα μισά λεφτά κάνω τα ίδια.

Για μεταχειρισμένο είπα τη γνώμη μου. Το παραπάνω Touareg που δημοσίευσα, τα κατουράει όλα αυτά. Και σαν δυνατότητες και σαν κινητήρας και σαν κατασκευή. Μιλάμε για Cayenne με σήματα VW.
Άβαταρ μέλους
By nass
Deleted User 1 έγραψε:GLC it is λοιπον. Τι την ψειριζουμε τη μαιμου τοτε? Αφου ειναι και το μονο που πηρες εξαρχης προσφορα τοτε μαλλον αυτο θες κιολας.

Καλοταξιδο.

Αν την ήθελα τόσο θα την είχα πάρει την GLC αλλά το ό,τι είμαι διατεθειμένος να περιμένω ένα χρόνο για το καινούργιο XC60 δείχνει ότι μάλλον δεν την θέλω τόοοοοσο :) Επιπλέον το ό,τι ακρίβυνε out of the blue 10+% την κάνει λιγότερο καλή περίπτωση. Δεν με βλέπω με GLC τελικά.

@Giueseppe Busso
Το Tuareg αποτυγχάνει στο ίδιο τεστ με την Cayenne: του μεγέθους (βάρος-μήκος). Θέλω "μεσαία" SUV όπως X3, Q5, GLC κτλ. και όχι "μεγάλα" όπως Cayenne, Touareg, X5, Q7.
Συν το επιπλέον τεστ του υβριδικού κινητήρα: δεν ενδιαφέρομαι για ψευτο-υβρίδια των 2 τόνων (σαν τις σάχλες S500e που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας :help: )
Τέλος, θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για το "κάνω ακριβώς τα ίδια με το Tiguan" :)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#347466 Η 2λιτρη Μacan, μαλλον ειναι οτι κοντινοτερο στις προαναφερθεισες αναγκες/θελω του ενδιαφερομενου και εφοσον τα εξτρα δεν ξεφυγουν απο τα βασικοτερα, xenon, δερματινα sport καθισματα και ισως αεραναρτηση, με σχεδον 80κ ευρω περιπου, δειχνει ως η πιο ολοκληρωμενη επιλογη, σε σχεση με την GLC τουλαχιστον αλλα και πιθανοτατα ακομα και απεναντι στο επερχομενο XC60...

Αν για τον οποιοδηποτε λογο η Macan δεν καλυπτει, πχ σε επιπεδο χωρων αποσκευων, το Discovery Sport φαινεται η πρωφανης -και οικονομικοτερη- λυση, αν και τουλαχιστον απο αυτα που διαβαζω-βλεπω, υπαρχουν καποιες γκρινιες για το 9αρι κιβωτιο, οτι...κανει τα δικα του...Αν ισχυει κριμα, γιατι κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ ομορφο SUV με εξαιρετικες δυνατοτητες εκτος δρομου και αρκετα καλες, εντος.

Οπερ και σε αυτο το...ενισχυμενο Budget (μεχρι 80κ ευρω για κατι με καλυτερο prestige απο Land Rover , Volvo κτλ) προσωπικα πιστευω οτι αξιζει και με το παραπανω να εξεταστει ενδελεχως η περιπτωση της F-Pace, οχι μονο σε πιθανο συνδυασμο της 2λιτρης βενζινοκινητης εκδοσης στα 245ps μεσα στο 17' (μη επιβεβαιωμενη φημη μεχρι στιγμης...) αλλα συγκεκριμενα με τον πανισχυρο -και εξαιρετικο ακουστικα για...λαδιερα!-
3λιτρο V6 Diesel με 300ps και 700ΝΜ ροπης!

Εαν και εφοσον βεβαια η εξαρχης απορριψη diesel ηταν για λογους ελλειψης ικανοποιητικης ισχυος στις γκαμες των ανταγωνιστικων μοντελων, και κακου ηχου που να παραπαμπει σε τρατα...

Ενδεικτικα, το 0-100km/h σε 7sec και μεση καταναλωση 8,4λιτρα/100km, με ρυπους μολις 159g Co2/km

P.S ...φιλος που οδηγησε το νεο -βαρυτερο συγκρτιικα- RR sport με παρομοιο κινητηρα (3.0 diesel V6 Hybrid 300ps 700NM) , εχοντας οδηγικη εμπειρια οχι μονο με ισχυρα supercars αλλα και SUV οπως Cayenne Turbo και RR sport supercharged, μου ελεγε ποσο πολυ ειχε εντυπωσιαστει με το συνολο, ως προς την αποδοση του, για το βαρυ-ογκωδες αμαξωμα, αλλα και την περιορισμενη καταναλωση...Θεωροντας οτι προκειται για τον ιδανικο συνδυασμο πολυτελους SUV με τετοιο κινητηρα...
Άβαταρ μέλους
By nass
#347972 Πως και δεν "τσιμπάς" από την "κουρτίνα Β" δηλ. SUV 60K + Cayman και προτείνεις και εσύ ακριβό SUV ? :hmmm:
Βρίσκεις ωραιότατες Cayman S PDK με ~40Κ :)
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#347985 Nass καλησπέρα, μάλλον οι απαιτήσεις και τα διαθεσιμα χρηματα εχουν αλλαξει και ο τιτλος- πρωτο ποστ που κοιτουν οι περισσοτεροι για να εκφερουν αποψη δεν ανταποκρινονται στα θελω σου πλεον, οποτε νομιζω πως ειναι καλυτερα να ανοιξεις νεο θεμα ή να τροποποιησεις το πρωτο ποστ του υπαρχοντος. Παντως γενικα συμφωνω με τη λογικη του φθηνοτερου 4Χ4 μαζι με cayman.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:Πως και δεν "τσιμπάς" από την "κουρτίνα Β" δηλ. SUV 60K + Cayman και προτείνεις και εσύ ακριβό SUV ? :hmmm:

Μισο λεπτο...Ετσι οπως το αναφερεις, εννοεις οτι το συνολικο -εναλλακτικο Α ή Β- budget μπορει να φτασει τα 100κ ευρω? Δηλαδη 60κ περιπου για SUV -premium ανθρωπομεταφορεα εντος/εκτος- και 40κ για σπορ διθεσιο, ή μεχρι 80κ και 20κ αντιστοιχα ή κατι ενδιαμεσο?

Γιατι για καποιο λογο ειχα την εντυπωση οτι το ταβανι ειναι 80κ συνολικα, ειτε με ενα νεο ειτε με δυο νεα αυτοκινητα... :hmmm:

Anyway, με βαση τα παραπανω λεγομενα σου, προσωπικα θα προτιμουσα ενα καλυτερο premium SUV -σε καινουργιο παντα- υπο την εννοια οτι θα ειναι ο βασικος μεταφορεας της οικογενειας για ενα σημαντικο χρονικο διαστημα και επειτα θα κοιτουσα για σπορ, αφου ηδη μεχρι στιγμης υπαρχει το EVOX για αδρεναλινη.

Απο αυτα που προσφερει η αγορα σημερα, για την μεσαια -σε ογκο- premium κατηγορια των SUV, πιστευω οτι το οριο των 60κ ειναι -για του τι ψωνιζεις στα λεφτα αυτα και imo παντα...- κατα καποια εννοια...συμβιβασμος.

Ναι μεν πας δηλαδη για ενα μεσαιο premium SUV, αλλα οχι για κατι πολυ καλο εως εξαιρετικο στην κατηγορια, με βαση και τα θελω-αναγκες σου.

Αντιθετως οι σπορ προτασεις και ακομα και η συγκεκριμενη που θετεις, (που αγγιζει την κορυφη του "σπορ" στα λεφτα) θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο να βρεις κατι σε καλο-μτχ πραγματικα σπορ, ακομα και στα 25-30κ ευρω που κανουν πχ κατα μεσο ορο οι Cayman της αγορας.

Απο εκει και περα βεβαια -θα μου πεις, και εκει ειναι το ζουμι...- μπορει να εισαι περισσοτερο διατεθειμενος να συμβιβαστεις με την επιλογη του premium SUV και να θες το σπορ διθεσιο, σε ενα πολυ συγκεκριμενο συνδυασμο εκδοσης/αποδοσης και επιλογης κιβωτιου (πχ ΜΟΝΟ PDK και MONO "S"), που ανεβαζει και αρκετα το κοστος.

Oπερ και εκει στο πως θα το ζυγισεις, ειναι δικη σου επιλογη.

Απλως εγω οπως το βλεπω, με το Budget που λες, πχ για καινουργιο SUV μεχρι 60Κ ευρω και αλλα 40κ(?) συνολικα για μτχ σπορ διθεσιο επιπεδου Cayman, στην πρωτη απο τις δυο επιλογες και στην αντιστοιχη κατηγορια που αυτη ανηκει, θεωρω οτι θα συμβιβαστεις.

Η δικη μου σκεψη -για να μην το κουραζω/μπερδευω και αλλο :lol: - ειναι οτι θα ενιωθα καλυτερα (εφοσον εχω 100κ διαθεσιμα στο συνολο, με το EVO να εχει φυγει υποθετω) να ξοδεψω πχ σχεδον 80κ αντι 60κ για καινουργιο SUV και να ειναι οπως θα το ηθελα -και ισως ακομα καλυτερο απ' οτι περιμενα-,
παρα να δωσω 60κ και να αισθανομαι οτι υπαρχει πιθανοτητα να εχω συμβιβαστει σε κατι εντελως καινουργιο που θα εχω παρει για να κρατησω ευλογο χρονικο διαστημα.

Σε τελικη αναλυση, αν θα "επρεπε" να χαμηλωσω το Budget στα 60κ ευρω (ή και λιγο πιο κατω...) για ενα νεο Premium SUV, θα προτιμουσα, εφοσον καλυπτονται οι χωροταξικες αναγκες της οικογενειας, να κατεβω κατηγορια ογκου (πχ GLA αντι GLC) ή να παω τελικα σε μτχ μεσαιο Premium SUV, για να μεινει η αντιστοιχη αναλογια χρηματων στην σπορ προταση που θελεις.
Άβαταρ μέλους
By nass
efthymis έγραψε:Nass καλησπέρα, μάλλον οι απαιτήσεις και τα διαθεσιμα χρηματα εχουν αλλαξει και ο τιτλος- πρωτο ποστ που κοιτουν οι περισσοτεροι για να εκφερουν αποψη δεν ανταποκρινονται στα θελω σου πλεον, οποτε νομιζω πως ειναι καλυτερα να ανοιξεις νεο θεμα ή να τροποποιησεις το πρωτο ποστ του υπαρχοντος. Παντως γενικα συμφωνω με τη λογικη του φθηνοτερου 4Χ4 μαζι με cayman.

Δεν μπορώ να κάνω edit το πρώτο αλλά έχεις ένα δίκιο... ζήτησα από τους Mods να το διασπάσουν :adminpower:
Η δημοσίευση που τροποποιεί τις προδιαγραφές είναι αυτή

nass έγραψε:Μια και έρχονται γιορτές, ας "ζωντανέψω" λίγο το θέμα με παραλλαγή των αρχικών προδιαγραφών :)

Η βασική προδιαγραφή (α) της αρχικής δημοσίευσης παραμένει: οικογενειακό, με χώρους, premium SUV με καλές εκτός δρόμου ικανότητες, βενζίνης απαραιτήτως, ως βασικό αυτοκίνητο. Υποψήφιοι στην αρένα: Mercedes GLC 250, Land Rover Discovery Sport 2.0Τ και το επερχόμενο Volvo XC60 Τ6 (ή Τ5 αν δεν βγει σε Τ6) για αγορά το καλοκαίρι του 2017.

Ομως υπάρχει και η ανεξάρτητη προδιαγραφή (β) του fun to drive, προσωπικού (άρα και διθέσιο παίζει) αυτοκινήτου για "γούστα" σε βουνά και πίστες, το οποίο επίσης παραμένει.

Αυτή τη στιγμή και τις 2 προδιαγραφές εκπληρώνει (αρκετά καλά αλλά με συμβιβασμούς σε διάφορους τομείς) το Mitsubishi Evo X SST.

Ας πούμε λοιπόν ότι μπαίνουν άλλα €15-20Κ στο αρχικό budget για εκπλήρωση και των 2 προδιαγραφών σε βάθος 2-3ετίας και με το added bonus (όχι κρίσιμο αλλά nice to have) του "να πάρω στα γεράματα κάτι πραγματικά καλό στυλ Porsche". Και οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές προκύπτουν:

1α. Οικογενειακό Porsche Macan (απλή ή S αναλόγως budget) απαραιτήτως PDK στα €75-80Κ
1β. Παραμένει το Evo

2α. Αρχικές επιλογές στα €60Κ
2β. Πωλείται το Evo και αγορά προσωπικού όπως Porsche Cayman (απλή ή S) PDK μεταχείρω φυσικά στα €35-40Κ, ιδιαίτερα η 2.0T :twisted: :lol:

Απόψεις και προτάσεις ?

οπότε το αρχικό budget ανεβαίνει στα €80Κ συν ό,τι πιάσει το Evo όταν πουληθεί, ας πούμε +€20-25Κ.
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:
nass έγραψε:Πως και δεν "τσιμπάς" από την "κουρτίνα Β" δηλ. SUV 60K + Cayman και προτείνεις και εσύ ακριβό SUV ? :hmmm:

Μισο λεπτο...Ετσι οπως το αναφερεις, εννοεις οτι το συνολικο -εναλλακτικο Α ή Β- budget μπορει να φτασει τα 100κ ευρω? Δηλαδη 60κ περιπου για SUV -premium ανθρωπομεταφορεα εντος/εκτος- και 40κ για σπορ διθεσιο, ή μεχρι 80κ και 20κ αντιστοιχα ή κατι ενδιαμεσο?

Ναι, βλ. την αποπάνω δημοσίευση.
Είτε 80Κ μια και καλή για Super Premium SUV και κρατάω το Evo "για πάντα" είτε 60Κ τώρα για απλό Premium SUV και άλλα 20Κ συν ό,τι πιάσει το Evo σε βάθος διετίας (ας πούμε) για Cayman ή ό,τι άλλο (προτείνετε!)

Κίκιζας . έγραψε:Anyway, με βαση τα παραπανω λεγομενα σου, προσωπικα θα προτιμουσα ενα καλυτερο premium SUV -σε καινουργιο παντα- υπο την εννοια οτι θα ειναι ο βασικος μεταφορεας της οικογενειας για ενα σημαντικο χρονικο διαστημα και επειτα θα κοιτουσα για σπορ, αφου ηδη μεχρι στιγμης υπαρχει το EVOX για αδρεναλινη.

Δεν πάει έτσι, το πλάνο είναι συνολικό εντός της επόμενης διετίας οπότε αν δώσω 80Κ τώρα για Super Premium SUV δεν υπάρχει "έπειτα" για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Κίκιζας . έγραψε:Απο αυτα που προσφερει η αγορα σημερα, για την μεσαια -σε ογκο- premium κατηγορια των SUV, πιστευω οτι το οριο των 60κ ειναι -για του τι ψωνιζεις στα λεφτα αυτα και imo παντα...- κατα καποια εννοια...συμβιβασμος.

Ναι μεν πας δηλαδη για ενα μεσαιο premium SUV, αλλα οχι για κατι πολυ καλο εως εξαιρετικο στην κατηγορια, με βαση και τα θελω-αναγκες σου.

Γιατί συμβιβασμός ? Επαιρνα GLC με καλό configuration με τα λεφτά αυτά (πριν την ακριβύνουν οι μαλάκες :rant: ), παίρνω Disco Sport και κατά μεγάλη πιθανότητα θα παίρνω και το νέο XC60. Μια χαρά καλύπτουν όλα αυτά τα θέλω και τις ανάγκες μου.
ΟΚ δεν παίρνω Macan, αν αυτό εννοείς συμβιβασμό... αλλά τότε μπορεί να πάρω Cayman μετά, δεν είναι ακριβώς συμβιβασμός αυτό ε ? :metalo: :lol:

Κίκιζας . έγραψε:Απο εκει και περα βεβαια -θα μου πεις, και εκει ειναι το ζουμι...- μπορει να εισαι περισσοτερο διατεθειμενος να συμβιβαστεις με την επιλογη του premium SUV και να θες το σπορ διθεσιο, σε ενα πολυ συγκεκριμενο συνδυασμο εκδοσης/αποδοσης και επιλογης κιβωτιου (πχ ΜΟΝΟ PDK και MONO "S"), που ανεβαζει και αρκετα το κοστος.

Μόνο το PDK και να μην είναι άσπρη :rtfm: :lol: είναι οι προϋποθέσεις μου αν πάρω Cayman.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι βρίσκει κανείς στην αγορά, μεταχειρισμένο θα είναι άρα συμβιβασμός :)
Ή μπορεί και να μην είναι Cayman, αλλά τότε τι ? :hmmm: :iconcool:

Κίκιζας . έγραψε:Σε τελικη αναλυση, αν θα "επρεπε" να χαμηλωσω το Budget στα 60κ ευρω (ή και λιγο πιο κατω...) για ενα νεο Premium SUV, θα προτιμουσα, εφοσον καλυπτονται οι χωροταξικες αναγκες της οικογενειας, να κατεβω κατηγορια ογκου (πχ GLA αντι GLC) ή να παω τελικα σε μτχ μεσαιο Premium SUV, για να μεινει η αντιστοιχη αναλογια χρηματων στην σπορ προταση που θελεις.

Με τίποτα GLA, X1 κτλ. Κουβαδάκια και από άποψη χώρων δεν αναβαθμίζομαι σε σχέση με τι έχω τώρα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#348085 gt-r?
Άβαταρ μέλους
By nass
#348088 Με 40Κ ? :hmmm:

Εκτός και αν τα αλλάξω όλα και έχω το Datsun για οικογενειακό :superman:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#348091 βρε 80κ δεν ειπες πριν?

μια χαρα οικογενειακο είναι.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#348103 Εγώ το Evo δεν θα το έδινα ποτέ των ποτών...