Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#346854 19 ρε dim είχε το σπίτι όταν γύρισα από τη δουλειά.(με κλειστή τη θέρμανση )

Λίγο δεν είναι; Τώρα παίζει στο 22 (περιμένω λογαριασμό αερίου κάνα 300€ βέβαια...)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#346861 Γράψτε και τι θερμοκρασία έχετε έξω (κατ' εκτίμηση) , περιοχή και πόσους βαθμούς έχει το σπίτι όταν είναι για ώρες κλειστή η θέρμανση. Πχ

Θέρμη, Θεσσαλονίκης
6°C εξωτερική θερμοκρασία
18-19°C χωρίς θέρμανση
Θερμοστάτης: 22
Θερμοκρασία τώρα: 22.3
Χρόνος επίτευξης θερμοκρασίας: ~20'
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#346863 Ενδοδαπέδια είναι διαφορετικά. Γιατί έχεις ζέστη χαμηλά, εκεί που κάθεσαι.
Ενώ με τα καλοριφέρ η ζέστη πάει πάνω. Τον θερμοστάτη τον έχω στο 23 και τη νύχτα στους 17. Αλλά επειδή καίω και ξύλα, το απόγευμα που είμαστε σε σιέστα έχω περίπου 26 βαθμούς μέσα και το καλοριφέρ, δε δουλεύει.

Δηλαδή τώρα έξω έχει 7 βαθμούς στη Σιθωνία Χαλκιδικής(με άπειρη υγρασία πρώτοι στο κύμα)
Θερμοστάτης στο 23
Θερμοκρασία 25,5 μέσα στο μέσο του ύψους, 24,0 σε 40 πόντους από το πάτωμα.(καίω τζακόσομπα).
Χρόνος άγνωστος, από τις 9 το πρωί κάτι καίει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
saxon_747 έγραψε:19 ρε dim είχε το σπίτι όταν γύρισα από τη δουλειά.(με κλειστή τη θέρμανση )

Λίγο δεν είναι; Τώρα παίζει στο 22 (περιμένω λογαριασμό αερίου κάνα 300€ βέβαια...)

δεν ξερω εάν το 19 του θερμοστατη αντιστοιχει σε ακριβως 19 βαθμούς.Παντως στο 19 εγω καθομαι με φουτερ +φανελακι και πυζαμα.
Υπολογιστε ότι δεν εχει κλεισει 1 μηνα η θερμανση,και ότι εξω τωρα εχει 11,3.
Βεβαια και με τα χιονια παλι στο 19 ηταν ο θερμοστάτης,και την ιδια ζεστη ενιωθες μεσα στο σπιτι.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#346882 Θερμοστάτης στους 21οC.
Λειτουργία θέρμανσης : Απο 15:00 έως 21:00 . Θερμομόνωση παντού, θερμοδιακοπή στα αλουμίνια.. Το πρωί, έχουμε 18-19oC.
Υπάρχει πρόβλημα όμως : :oops:
Η σύζυγος θα ανοίξει καθημερινά τα παράθυρα :help: , κατά τις 09:00 και για περίπου 1 ώρα (μπρός - πίσω= διαμπερές), οπότε και η θερμοκρασία θα πέσει συνήθως στους 15,5-16oC.
Ακόμα και έτσι όμως, όταν έχει ήλιο και επειδή το σαλόνι και η μεγάλη πλευρά του σπιτιού είναι Νοτιο-ανατολικά, πιάνει θερμοκρασία 17οC μέχρι να ανάψει η θέρμανση, ενώ τους 21οC τους πιάνει μετά απο 2-3 ώρες λειτουργίας θέρμανσης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#346896 Θερμοστατης στους 19,5° που σημαίνει ότι σταματά να ζεσταίνει στους 20°.
Συνήθως την ανοίγουμε στις 5-6 το απόγευμα με θερμοκρασία χώρου 18-18,5° βαθμούς και πιάνει το οριο μετα από 2 ώρες.
Την κλείνουμε τα μεσάνυχτα και μέχρι το πρωί έχει πέσει 1,5 βαθμούς.
Βέβαια στα πολλά κρύα δεν κλείνει ποτέ.

Ο σωστός αερισμός στο σπίτι γίνεται ανά δωμάτιο για 5 λεπτά με την μπαλκονόπορτα τέρμα ανοιχτή.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimitrisB έγραψε:Υπάρχει πρόβλημα όμως : :oops:
Η σύζυγος θα ανοίξει καθημερινά τα παράθυρα :help: , κατά τις 09:00 και για περίπου 1 ώρα (μπρός - πίσω= διαμπερές), οπότε και η θερμοκρασία θα πέσει συνήθως στους 15,5-16oC.

Και εγώ το κάνω αυτό και θεωρώ πως πρέπει να γίνεται 1-2 φορές ημερησίως. Σε αυτή την περιπτωση όμως, ανοίγω ac.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kyr80 έγραψε:
Θερμοστάτης στο 23
Θερμοκρασία 25,5 μέσα στο μέσο του ύψους, 24,0 σε 40 πόντους από το πάτωμα.(καίω τζακόσομπα).

Πώς γίνεται να έχεις θερμοστάτη στο 23 και θερμοκρασία στους 25; Εχεις ανοιχτό τον θερμοστάτη ταυτόχρονα με τη σόμπα;

Και εγώ όταν ανάβω τζάκι έχω 25, αλλά κλείνω θερμοστάτη.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
saxon_747 έγραψε:
kyr80 έγραψε:
Θερμοστάτης στο 23

Πώς γίνεται να έχεις θερμοστάτη στο 23 και θερμοκρασία στους 25; Εχεις ανοιχτό τον θερμοστάτη ταυτόχρονα με τη σόμπα;

Και εγώ όταν ανάβω τζάκι έχω 25, αλλά κλείνω θερμοστάτη.

Ναι. Έχω ένα της siemens, που τον προγραμματίζεις. Μόνιμα ανοιχτός και δεν τον πειράζω. Αλλά από όταν ανάβω τη σόμπα, στην ουσία τζάμπα υπάρχει.
Βέβαια είναι τα υπνοδωμάτια πιο κρύα. Αλλά τώρα που είμαστε 2 στο σπίτι, δεν έχω θέμα. Όταν έρθουν ο τομ με τον τζέρυ, θα πρέπει να σκεφτώ κάτι. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#346917 Μια λύση είναι να πάρεις θερμοστάτη που να έχει και επιπλέον ασύρματους αισθητήρες για τα δωμάτια. Δεν ξέρω αν βγαίνουν με πλέον του ενός.
Δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αν το σύστημα δουλεύει για να ανεβάσει τη θερμοκρασία στα δωμάτια, στο σαλόνι θα βράζεις. Οπότε θες και θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#346919 Ή μέχρι να γίνει το νέο σπίτι, θα κάνω εγώ τον θερμοστάτη.... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#346940 Εγώ αυτό το πρόβλημα το ξεπέρασα με ξεχωριστές ηλεκτροβάνες για κάθε όροφο που ελέγχονται από ξεχωριστούς προγραμματιζόμενους θερμοστάτες. Ετσι, όταν ανάβω το τζακι, τα πάνω δωμάτια μπορούν να ζεσταθούν παραπάνω με χρήση καλοριφέρ. Επικουρικά και για γρήγορη θέρμανση (πχ μπάνιο το παιδί) έχω ένα μικρό αεροθερμο και ac σε κάθε όροφο. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ να βρω τη χρυσή τομή οικονομίας και καλής θερμοκρασίας. Δοκίμασα να βάλω το θερμοστάτη σταθερά στους 19°C τις ώρες που λείπω και 22° τις υπόλοιπες ώρες και έλαβα τον μεγαλύτερο λογαριασμό ever. Του χρόνου σκέφτομαι να βγάλω γρίλιες για το τζάκι και πάνω, να τελειώνουμε. Το αρνητικό είναι ότι η διαδικασία με τα ξύλα κάποιες φορές με κουράζει.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
dimitrisB έγραψε:Η σύζυγος θα ανοίξει καθημερινά τα παράθυρα :help: , κατά τις 09:00 και για περίπου 1 ώρα (μπρός - πίσω= διαμπερές), οπότε και η θερμοκρασία θα πέσει συνήθως στους 15,5-16oC.

Αι γυναίκαι είναι άπλες :lol: :help: :shifty: