Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Ε αυτό δεν είναι η Alfa Romeo.

Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. Ειδικά η μεγάλη γκάμα δεν λέει τίποτα. Μεγάλη γκάμα έχει και η Skoda...

Τη στιγμή που θεωρώ τη μεγάλη (ή έστω αξιόλογη πχ. Land Rover) γκάμα ως αναγκαίο του premium-ness (διότι τι premium μάρκα είναι η Alfa Romeo με 3 μοντέλα (η Stelvio δεν είναι διαφορετικό μοντέλο αλλά άλλη έκδοση της Giulia) , δύο εκ των οποίων αρχαία rebadged Fiat ?) και απαντάς με Skoda, σα να τη θεωρώ ως ικανό, πράγματι ας το αφήσουμε εδώ.

REALZEUS έγραψε:Δέχομαι βέβαια ότι στον πολύ κόσμο το όνομα AR δεν έχει το κασέ της BMW. Εδώ μέσα είμαστε petrolheads όμως εννοείται...

Εγώ όταν ήρθε η ώρα τα έσκασα για Mitsubishi.
Εσύ για BMW :hmmm: :iconcool:

REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Σιγά μην είναι ό,τι καλύτερο το Evoque εκτός δρόμου στην κατηγορία του.

Θα σε παραπέμψω στο Drive Trophy 2016. OK, Disco Sport είχαν εκεί, αλλά είναι παρόμοιο με το Evoque.

Ακριβώς αυτό που έλεγα, ότι λες ότι το Evoque είναι καλό εκτός δρόμου μόνο λόγω ονόματος "δεν μπορεί Land Rover είναι".

REALZEUS έγραψε:Στην τελική ο οδηγός θα κάνει την διαφορά βέβαια.

Δώσε στον Peterhansel μία GLC AMG χαμηλωμένη με 20'' ασφάλτινα λάστιχα και σε μένα μια GLC με 18'' M+S, off-road engineering και αερανάρτηση, να δούμε ποιός θα πάει μακρύτερα σε δύσκολες συνθήκες :superman:

Είναι η Lamborghini luxury μάρκα με μόνο 2 μοντέλα; :roll: BTW, το Α3 είναι rebadged Golf? Η Giulietta τουλάχιστον έχει διαφορετική πίσω ανάρτηση σε σχέση με το αντίστοιχο Fiat. :iconcool:

Εσύ πήρες Evo επειδή ήθελες ένα αγωνιστικό δρόμου και πολύ καλά έκανες γιατί είναι απίστευτο μηχάνημα! Εγώ επέλεξα BMW επειδή ήθελα καλοστημένο. πισωκίνητο, δυνατό, ατμοσφαιρικό, GT. Δεν μου κάνει καμιά διαφορά αν γράφει BMW ή Toyota στη ούγια. :iconcool:

Όχι, το Evoque δεν είναι καλό εκτός δρόμου μόνο λόγω ονόματος. Είναι πολύ καλό εκτός δρόμου επειδή όπως όλα τα Land/Range, έτσι κι αυτό έχει ως minimum requirement το να βγάζει την πολύ απαιτητική ιδιόκτητη πίστα δοκιμών του Eastnor. Μερικά (π.χ. Disco) είναι καλύτερα, αλλά όλα είναι ικανότατα. Όπως τα Trail Rated Jeeps είναι πολύ καλά εκτός δρόμου επειδή μπορούν να βγάλουν το Rubicon, όχι επειδή έχουν απλά την μάσκα με τις 7 γρίλιες.

Μιλάμε για παρόμοια οχήματα. Ε σε πληροφορώ ότι στην υπέρβαση εμποδίων ο οδηγός κάνει διαφορά ακόμα και όταν μιλάμε για άρματα μάχης!

@kyr80: Κυριάκο τα πάντα είναι θέμα συντήρησης. Θα δεις και διαλυμένες Merc 20ετίας και άψογα Skoda 20ετίας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
21 quadra έγραψε:... τα αμαξώματα στα premium SUV που συζητάτε εδώ κατασκευαστικά είναι όλα ακλόνητα σαν χρηματοκιβώτια.
Βασικά τα πριμιουμ μπορεί να είναι ακριβότερα από άλλα με ίδιες τυπικές προδιαγραφές αλλά κι εγώ θεωρώ ότι για κάποιον που θέλει να το ψάξει και είναι σε θέση να διακρίνει θα δει ότι υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες (κατασκευαστικές, σχεδιαστικές κλπ) που δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό την ανεβασμένη τιμή πώλησης.
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Είναι η Lamborghini luxury μάρκα με μόνο 2 μοντέλα; :roll:

Για το τμήμα της αγοράς στο οποίο απευθύνεται (supercars) μια χαρά είναι η γκάμα της.
Οπως αντίστοιχα, όπως έγραψα, και της Land/Range Rover, απευθύνεται σε συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς (SUV).

Αντιθέτως η Alfa Romeo θεωρεί τον εαυτό της μαζικό και όχι niche κατασκευαστή και πράγματι έχει μοντέλα στα segments B, C και D. Ε από αυτά τα μοντέλα αυτά των B και C segments σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν premium. Ενώ τα αντίστοιχα Audi ή Mercedes (πχ.) μια χαρά premium θεωρούνται.

Με άλλα λόγια, πρέπει να έχεις μια κάποια γκάμα, ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνεσαι, και το premium-ness να εκτείνεται σε ολόκληρη την γκάμα, διότι, όπως είπα, είναι χαρακτηριστικό της μάρκας και όχι ενός μοντέλου.

REALZEUS έγραψε:Μιλάμε για παρόμοια οχήματα. Ε σε πληροφορώ ότι στην υπέρβαση εμποδίων ο οδηγός κάνει διαφορά ακόμα και όταν μιλάμε για άρματα μάχης!

Ποιά υπέρβαση εμποδίων και άρματα μάχης ρε συ ? :slap:
Μιλάμε για μια τυπική δύσκολη διαδρομή SUV πχ. να κατέβεις την πίσω πλευρά της Πάρνηθας μέχρι Αυλώνα οποιαδήποτε άλλη εποχή πλην καλοκαιριού ή τη διαδρομή στο Κάβο-Ντόρο που έκανα εγώ προ μηνών. Σε μια τέτοια διαδρομή θα πάω μακρύτερα από τον Peterhansel, πάω στοίχημα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sknipper έγραψε:Βασικά τα πριμιουμ μπορεί να είναι ακριβότερα από άλλα με ίδιες τυπικές προδιαγραφές αλλά κι εγώ θεωρώ ότι για κάποιον που θέλει να το ψάξει και είναι σε θέση να διακρίνει θα δει ότι υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες (κατασκευαστικές, σχεδιαστικές κλπ) που δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό την ανεβασμένη τιμή πώλησης.

δεν θα το ελεγα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε: Ε από αυτά τα μοντέλα αυτά των B και C segments σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν premium. Ενώ τα αντίστοιχα Audi ή Mercedes (πχ.) μια χαρά premium θεωρούνται.

Και ο λόγος που ένα προσθιοκίνητο Α3 με ημιάκαμπτο αξονα πίσω είναι premium και η Giulietta όχι, είναι...;

nass έγραψε:Μιλάμε για μια τυπική δύσκολη διαδρομή SUV πχ. να κατέβεις την πίσω πλευρά της Πάρνηθας μέχρι Αυλώνα οποιαδήποτε άλλη εποχή πλην καλοκαιριού ή τη διαδρομή στο Κάβο-Ντόρο που έκανα εγώ προ μηνών. Σε μια τέτοια διαδρομή θα πάω μακρύτερα από τον Peterhansel, πάω στοίχημα

Μίλησα για παρόμοια οχήματα. Είναι παρόμοια αυτά που συγκρίνεις; Από τα λάστιχα και μόνο χάνεται το παιχνίδι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#346223 Ο λόγος; Ο λόγος είναι Δια μου ότι στα 100 άτομα που θα ρωτήσεις τα 102 θα πουν ότι είναι Αουντι και Ουμπερμανσαφτ (τι κωλογλωσσα Θεέ μου) και οχι ιταλικό σαπιδι που θέλει 5 κουβαδες hammerite λίγο μόλις σου βγάλουν τα κεριά στην αντιπροσωπία. Τι δεν καταλαβαίνετε δλδ;
Nass είπαμε εμείς. Βολβο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
Και ο λόγος που ένα προσθιοκίνητο Α3 με ημιάκαμπτο αξονα πίσω είναι premium και η Giulietta όχι, είναι...;

Κόβεσαι στο μάρκετινγκ, περνάς από Σεπτέμβριο και με τον κηδεμόνα σου! :rtfm:

Ο ίδιος λόγος που μία βασική Α180 d κάνει περισσότερα από ένα Superb... :rtfm: :vava: :tomato: Ημιάκαμπτο και αυτό ή λάθος κάνω;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#346229 Λεξικό , ορισμός λέξης premium
1) premium= a sum of money that one pays for sth in addition to the normal cost / πρόσθετη χρέωση, "καπέλο" .
e.g. Customers , these days, are not prepared to pay a premium for special services.

2) an amount of money paid in addition to the usual amount
e.g. Customers are required to pay a premium for this service.

3) business , the amount by which the price of a share is higher than its original price.

Δυστυχώς ο μέσος έλλην κάτοικος τραχανοπλαγιάς καταλαβαίνει μόνο από merc, bmw και audi.
Με ένα από αυτά σε βλέπει να κυκλοφορείς "με κοστούμι" . Με τα υπόλοιπα σε κοιτάει αλλιώς-υποτιμητικά , γι'αυτό και κατανοώ την επιλογή τον Kon5 .
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#346240 Ζούμε παγκοσμίως σε μια εποχή επιδειξιομανίας όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω παρά για το περιεχόμενο.Άρα οτιδήποτε μπορεί να δείξει επιτυχία και να στείλει το μήνυμα "έχω λεφτά και γουστάρω να πληρώσω παραπάνω για αυτοκίνητο/κινητό/ρούχα/παπούτσια/τσάντα /ρολόι κοκ" θα πουληθεί ακριβότερα από ότι άλλα ομοειδή προϊόντα που δεν έχουν αντίστοιχο brand name.Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι καλύτερα από άλλα, μπορεί όμως να μην είναι τόσο καλύτερα όσο η διαφορά τιμής θα δικαιολογούσε ή να υπάρχουν άλλα αντίστοιχα καλα ή και καλύτερα (βλ. Giulia) που όμως δεν μπορούν να πωληθούν σε αντίστοιχες τιμές.

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:Ζούμε παγκοσμίως σε μια εποχή επιδειξιομανίας όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω παρά για το περιεχόμενο.Άρα οτιδήποτε μπορεί να δείξει επιτυχία και να στείλει το μήνυμα "έχω λεφτά και γουστάρω να πληρώσω παραπάνω για αυτοκίνητο/κινητό/ρούχα/παπούτσια/τσάντα /ρολόι κοκ" θα πουληθεί ακριβότερα από ότι άλλα ομοειδή προϊόντα που δεν έχουν αντίστοιχο brand name.Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι καλύτερα από άλλα, μπορεί όμως να μην είναι τόσο καλύτερα όσο η διαφορά τιμής θα δικαιολογούσε ή να υπάρχουν άλλα αντίστοιχα καλα ή και καλύτερα (βλ. Giulia) που όμως δεν μπορούν να πωληθούν σε αντίστοιχες τιμές.

.

τα ειπες όλα.
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε: Ε από αυτά τα μοντέλα αυτά των B και C segments σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν premium. Ενώ τα αντίστοιχα Audi ή Mercedes (πχ.) μια χαρά premium θεωρούνται.

Μπορούσα να σου απαντήσω "επειδή το ένα είναι Audi και το άλλο Alfa Romeo" και να είμαι αρκετά "μέσα" αλλά για να το κάνουμε πιο "αυστηρό" ως ορισμό, ότι ο τυπικός αγοραστής (όχι εσύ ή εγώ) είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερο για το Α3 παρά για τη Giulietta. As simple as that: η αγορά κρίνει το Premium :rtfm:
Τα περί "ημιάκαμπτου άξονα" αναρωτιέμαι τι σχέση έχουν :hmmm:

REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Μιλάμε για μια τυπική δύσκολη διαδρομή SUV πχ. να κατέβεις την πίσω πλευρά της Πάρνηθας μέχρι Αυλώνα οποιαδήποτε άλλη εποχή πλην καλοκαιριού ή τη διαδρομή στο Κάβο-Ντόρο που έκανα εγώ προ μηνών. Σε μια τέτοια διαδρομή θα πάω μακρύτερα από τον Peterhansel, πάω στοίχημα

Μίλησα για παρόμοια οχήματα. Είναι παρόμοια αυτά που συγκρίνεις; Από τα λάστιχα και μόνο χάνεται το παιχνίδι.

Στην αρχική σου τοποθέτηση, όπου έλεγες ότι Evoque και Disco Sport είναι το ίδιο και ο οδηγός κάνει τη διαφορά βέβαια:

REALZEUS έγραψε:Θα σε παραπέμψω στο Drive Trophy 2016. OK, Disco Sport είχαν εκεί, αλλά είναι παρόμοιο με το Evoque. Στην τελική ο οδηγός θα κάνει την διαφορά βέβαια.

σου απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει διότι στο 4x4 μεγαλύτερη σημασία από τον οδηγό έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τα λάστιχα και οι αποστάσεις-γωνίες και έφερα ως παράδειγμα ΤΟ ΙΔΙΟ αυτοκίνητο, μια GLC:

nass έγραψε:Δώσε στον Peterhansel μία GLC AMG χαμηλωμένη με 20'' ασφάλτινα λάστιχα και σε μένα μια GLC με 18'' M+S, off-road engineering και αερανάρτηση, να δούμε ποιός θα πάει μακρύτερα σε δύσκολες συνθήκες

και μου απαντάς

REALZEUS έγραψε:Μίλησα για παρόμοια οχήματα. Είναι παρόμοια αυτά που συγκρίνεις; Από τα λάστιχα και μόνο χάνεται το παιχνίδι.

με άλλα λόγια (προσπαθώ να μεταφράσω το χρησμό :help: ) το Evoque και το Disco Sport είναι "παρόμοια οχήματα" οπότε ο οδηγός κάνει τη διαφορά ενώ η ίδια GLC με άλλα λάστιχα και ανάρτηση δεν είναι "παρόμοια οχήματα" (με ρωτάς κιόλας :lol: ) και τότε τα λάστιχα κάνουν τη διαφορά :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#346263 Η Lancia επί εποχής μοντέλων delta thema ypsilon kappa έδινε αίσθηση premium νομίζω...

< Note >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#346270 Και οι Alfa Romeo (αυτές οι 2 τέλος πάντων) του 2016+ μια χαρά premium είναι. Θέλετε λόγω ποιότητας, θέλετε λόγω τεχνολογίας, θέλετε λόγο ιστορίας της φίρμας, θέλετε λόγω τιμής, θέλετε λόγω επιδόσεων, θέλετε λόγω ανταγωνισμού (όλοι με τη Γερμανική 3αδα τις συγκρίνουν). Απ' όπου και να το δει κανείς, ως premium τις λογαριάζουν. Το λιγότερο ή περισσότερο από τους γερμανούς ας το κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια.

Η Giulietta που αναφέρθηκε πιο πριν ειναι ξεκάθαρα mainstream με ανταγωνισμό τύπου Golf, Leon, Megane.