Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimitris_P έγραψε:Ανάβοντας το τζάκι 2-3 φορές αυτές τις μέρες με τα κρύα καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές, έκαψα περίπου ένα καφάσι ξύλα. Τράβαγε δηλαδή αλλά έκανε και κάποιες μικροεπιστροφές καπνού. Αυτά τα μπουκώματα να γλυτώσω θα ήμουν κομπλέ, για να μην μπαίνω σε έξοδα.

Να εχεις παντα ανοικτο 2~3cm ενα παραθυρο στο σαλονι..τερμα οι επιστροφες καπνου.. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By gakost
nass έγραψε:Αν θέλετε τα φώτα σας οι ειδικοί της θέρμανσης, ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Γραφείο διαμέρισμα υπερυψωμένο ισόγειο 45 m2 (2 δωμάτια 15-20 m2 το καθένα) σε πολυκατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα. Στην πολυκατοικία αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο και στο γραφείο επικρατεί ψύχος ... παρά τα κλιματιστικά... ιδίως τώρα μετά από μερικές μέρες κλεισούρας με χιονιά...

Ποιά είναι η πιο VfM μέθοδος για καλή θέρμανση και των 2 δωματίων αλλά βασικά του δωματίου εργασίας ?
ο Σόμπα πετρελαίου
ο Σόμπα υγραερίου
ο Κλιματιστικά
ο Πάνελ τοίχου
ο Ηλεκτρική θερμάστρα
ο Αλλο ?

Τα κλιματιστικά δεν λειτουργουν λόγο των εκαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών οπότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μια πρόχειρη και φθηνή λύση μέχρι να εξομαλυνθεί η θερμοκρασία και να έχεις μόνο τα κλιματιστικά.

Καλοριφέρ λαδιού που συμφωνώ απόλυτα ότι είναι πολύ αποδοτικό με μικρό αρχικό κόστος αλλά θα πρέπει να δεις αν οι ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση τα σηκώνει

Σομπα υγραερίου, δεν έχει θεμα με τα ηλεκτρολογικά αλλά είναι μανούρα η φιάλη και έχει μεγαλύτερο αρχικό κόστος και όγκο.

Σομπα kerosun, αρκετά ακριβή και πρέπει να ψάχνεις το πετρέλαιο (δεν κάνει του βενζινάδικου το φωτιστικό) αλλά έχει μεγάλη απόδοση και μικρό όγκο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
gakost έγραψε:Σομπα kerosun, αρκετά ακριβή και πρέπει να ψάχνεις το πετρέλαιο (δεν κάνει του βενζινάδικου το φωτιστικό) αλλά έχει μεγάλη απόδοση και μικρό όγκο.

Κάποια βενζινάδικα ΕΚΟ έχουν φωτιστικό ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο με αυτό που πάιρνει η Κerosun.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#346024 Είσαι σίγουρος; Η δική μου εμπειρία πριν από 3-4 χρόνια λέει ότι αν δεν είναι σφραγισμένο μπετονι kerosun αλλά από αντλία καπνίζει μυρίζει και κάποια στιγμή βουλώνει το μπεκ. Δεν ξέρω αν άλλαξαν τα πραγματα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
gianik έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Ανάβοντας το τζάκι 2-3 φορές αυτές τις μέρες με τα κρύα καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές, έκαψα περίπου ένα καφάσι ξύλα. Τράβαγε δηλαδή αλλά έκανε και κάποιες μικροεπιστροφές καπνού. Αυτά τα μπουκώματα να γλυτώσω θα ήμουν κομπλέ, για να μην μπαίνω σε έξοδα.

Να εχεις παντα ανοικτο 2~3cm ενα παραθυρο στο σαλονι..τερμα οι επιστροφες καπνου.. :s_yes

Το κάνω ήδη αυτό
Άβαταρ μέλους
By Serf
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ... ΔΙΑΜΑΧΕΣ
Αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας
3/1/2017
Τέλος στις... διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες βάζει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και πλέον επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης
Τέλος στις... διαμάχες μεταξύ των ιδιοκτητών σε πολυκατοικίες βάζει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και πλέον επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.
Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 ­ ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ) δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.
Συγκεκριμένα με το άρθρο 39 του νόμου τροποποιείται το άρθρο 11 του ν. 4342/2015 και προστίθεται νέα παράγραφος 8 ως εξής:
«Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».
Η διάταξη ισχύει από 23­12­2016.

Αυτό αφορά διαμερίσματα σε πολυκατοικίες που είναι ήδη συνδεδεμένες στο δίκτυο φυσικού αερίου; Ή και σε πολυκατοικίες με κλασικό καυστήρα πετρελαίου;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#346069 καλά ναι, αλλά (κλασσική ελλάδα) μετά που θα πρέπει να περάσεις σωλήνες από την πρόσοψη (ή άλλους κοινόκτητους χώρους) θα σου λένε "α, αυτό θέλει σύμφωνη γνώμη".
Γιατί να περνάει ο καθένας σωλήνες στην πρόσοψη απ' όπου γουστάρει [+πως θα το περάσει] θα είναι λίγο δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#346072 Με ένα 1000W καλοριφέρ λαδιού καλύπτω ένα δωμάτιο 25-30 τμ?

Κάνουν δουλειά αυτά, μιλάτε ρε; Εχω έναν θερμοπομπό νορβηγικό 2000W και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Σε αλογόνου βασιζόμαστε....
Άβαταρ μέλους
By Serf
mjacob έγραψε:καλά ναι, αλλά (κλασσική ελλάδα) μετά που θα πρέπει να περάσεις σωλήνες από την πρόσοψη (ή άλλους κοινόκτητους χώρους) θα σου λένε "α, αυτό θέλει σύμφωνη γνώμη".
Γιατί να περνάει ο καθένας σωλήνες στην πρόσοψη απ' όπου γουστάρει [+πως θα το περάσει] θα είναι λίγο δύσκολο.

Ακριβώς. Και όταν ο ένας θα έχει πληρώσει για να έρθει η παροχή στην πολυκατοικία, ο δεύτερος θα πρεπει να πληρώσει τον πρώτο;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
gianik έγραψε:

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη μπακαλια που λενε οι τζακαδες για να καλυψουν την ασχετοσυνη τους και μου την δινει οταν το ακουω για λυση. Το τζακι το χρησιμοποιεις για να ζεσταθεις. Αν ειναι ν ανοιγεις τα παραθυρα και να μπαινει κρυο απ αλλου τοτε καλυτερα να μην το καις.

Στο χωριο σου giannik, οταν πας και καις το τζακι ανοιγεις το παραθυρο; Το σωστο τζακι ρουφαει παντα χωρις παραθυρα ανοιτα. Το σωστο τζακι ρουφαει τον καπνο του τσιγαρου απο ενα μετρο μακρυα...

Και για να σας προλαβω, στο χωριο αλλαξαμε σκεπη, αλουμινια και δεν μπαινει αερας απο πουθενα και το τζακι δεν μασαει μια. Το ιδιο και στο πατρικο. Καπνιζε στην αρχη, ηρθε τζακας εκανε μια διορθωση και απο τοτε δεν εβγαλε ποτε καπνο. Σαν το τζακι του χωριου βεβαια δεν ειναι...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#346081 που εκανε τη διορθωση ο τζακας Bibendum?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#346085 @Bibendum
Συμφωνω μαζι σου .
Απλα το εθεσα ως μια απλη προσωρινη λυση η οποια στο δικο μου τζακι οταν αυτο καπνισει (π.χ αν αναψω τον απορροφητηρα) παντα πιανει..
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:
gianik έγραψε:

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη μπακαλια που λενε οι τζακαδες για να καλυψουν την ασχετοσυνη τους και μου την δινει οταν το ακουω για λυση. Το τζακι το χρησιμοποιεις για να ζεσταθεις. Αν ειναι ν ανοιγεις τα παραθυρα και να μπαινει κρυο απ αλλου τοτε καλυτερα να μην το καις.

Στο χωριο σου giannik, οταν πας και καις το τζακι ανοιγεις το παραθυρο; Το σωστο τζακι ρουφαει παντα χωρις παραθυρα ανοιτα. Το σωστο τζακι ρουφαει τον καπνο του τσιγαρου απο ενα μετρο μακρυα...

Και για να σας προλαβω, στο χωριο αλλαξαμε σκεπη, αλουμινια και δεν μπαινει αερας απο πουθενα και το τζακι δεν μασαει μια. Το ιδιο και στο πατρικο. Καπνιζε στην αρχη, ηρθε τζακας εκανε μια διορθωση και απο τοτε δεν εβγαλε ποτε καπνο. Σαν το τζακι του χωριου βεβαια δεν ειναι...

+1. Δεν ειχα ποτε προβλημα (εκτος απο τοτε που κατουρησα) με επιστροφη καπνου.