Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Κίκιζας . έγραψε: να την τοποθετεις με το ετσι θελω στην premium λιγκα, ή "πολυ ψηλοτερα στην σκαλα" ενω επι του πρακτεου, πανω στην συγκριση με τους υπολοιπους δεν μπορει να σταθει ξεκαθαρα στα ισια

Ακόμα κι εσύ που ζεις και αναπνέεις για τα reviews θα έπρεπε να είχες αντιληφθεί ότι άπαντες αυτό λένε. ΠΛΕΟΝ στέκεται στα ίσια και είναι μάλιστα μπροστά σε εξαιρετικά σημαντικούς τομείς καθώς το αμάξι είναι και πρέπει να κρίνεται ως σύνολο. Αν κάποιοι μέσα στη δυσπιστία τους, και με το δίκιο τους ίσως, ψάχνουν να βρουν κουσούρια με το μικροσκόπιο, αυτό είναι σεβαστό αλλά δεν αλλάζει τη πραγματικότητα.

Όπως η Audi έχει γίνει πεντσμαρκ των εσωτερικών (σχεδόν) με τα ψέματα και κανείς δεν ψαχουλεύει πλέον κουσούρια ΓΙΑΤΙ AUDI, έτσι και η Alfa πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος και θεωρείται υποδεέστερη από τα αποδυτήρια.

O έχων ανοιχτό μυαλό και μάτια αντιλαμβάνεται. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
iceman έγραψε:
bibendum έγραψε:Μια λεξη, κυρος.
Περισσοτερες λεξεις, να πετας το κλειδι στο τραπεζι και να μην ντρεπεσαι.

Πεντάχρονα ειμαστε; μήπως κοιτάμε στα κλεφτά απο το παράθυρο του οδηγού να δούμε και ποσο γράφει το κοντέρ;

Αλήθεια υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ετσι;

Πάρα μα πάρα πολλοί! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Κίκιζας . έγραψε:Οι συγκεκριμενοι χρονοι βεβαια -χωρις να μειωνω την αξια της συγκεκριμενης...νικης- δεν αποτελουν και καμμια ιδιαιτερη απειλη, στα 0.74sec για ενα σιρκουι 21χλμ, σιγουρα δειχνουν οτι ειναι τουλαχιστον ισαξιο σε αποτελεσματικοτητα με την Turbo S, oxι ομως απαραιτητα κατι παραπανω.
(Εξαλλου ειναι γνωστη η Γερμανικη εμμονη, αφου δεν περασε και πολυς καιρος, μεχρι η M4 GTS να ξαναπαρει τα σκηπτρα απο την Giulia QV, με 7:27.88, εναντι 7:32 για τις μετρησεις του 2016...)
Kαλη και ευπροσδεκτη λοιπον η απειλη της AR, στα των χρονων, αποτελει ομως μια καλη στιγμη, απεναντι στις περισσοτερες του Γερμανικου ανταγωνισμου.

Η Macan περα απο λιγο λιγοτερη δυναμη συγκριτικα, αλλα και λιγο μεγαλυτερο βαρος, δεν εχει χρονομετρηθει με το Performance Pack. O ατυπος χρονος της πριν 2 χρονια λεγεται οτι ηταν στο 8:15, σιγουρα μια ξεκαθαρα κατωτερη επιδοση, αλλα μαλλον οχι και η τελευταια προσπαθεια επιτευξης χρονου, για το συγκεκριμενο μοντελο.

Το παιχνιδι οπως ειπα και πριν πιστευω οτι θα κριθει περισσοτερο στην προσλαμβανουσα ανεση με την οποια θα μπορει να κινειται ταχυτατα αλλα και Premium αισθηση που θα αφηνει σε οδηγο και επιβατες, η Stelvio, τουλαχιστον σε αυτη την κατηγορια αυτοκινητου-τιμης, αφου απεναντι της θα εχει απο Χ4, GLC, Q5 μεχρι και Macan, μοντελα που ηδη εχουν δωσει τα διαπιστευτηρια τους σε αυτους τους τομεις.

Περί χρόνων στο εξοχικό

Αν η Turbo S είχε πετύχει χρόνο κατά 0.74sec πιο γρήγορο από την Stelvio Quadrifoglio, θα έλεγες άλλα. Και συγκεκριμένα ότι μετά από τόσο καιρό, δεν κατάφεραν οι Ιταλοί να περάσουν το Άγιο Δισκοπότηρο σου (Porsche).

Εν πάσει περιπτώσει, να σου θυμίσω πριν λίγο καιρό, το γέλιο της αρκούδας που έπεσε με την Panamera, που ενώ είχε ανακοινώσει χρόνο 7:39 για τη Giulia Quadrifoglio MT6, δημοσίευσε η Porsche ένα video με χρόνο κατά κάτι δέκατα πιο γρήγορο, στο 7:38 περίπου, και για μήνες όλοι φωνάζατε που είναι ο χρόνος της Giulia και ότι μας δουλεύει η AR κλπ. Και μάλιστα ο χρόνος της Panamera ήταν με οδηγό με αγωνιστικό εξοπλισμό, με αγωνιστικό κάθισμα, χωρίς πίσω καθίσματα και roll cage. Και μετά από μέρες δημοσιεύει video η AR με τη Giulia Quadrifoglio AT8 στο 7:32 και γέλασαν μέχρι και οι πολλαπλασιαστές της BMW, γιατί αυτός ο χρόνος ήρθε από έναν πιτσιρικά που οδηγούσε ένα ΟΕΜ αυτοκίνητο, με το Τ-σερτάκι του και το τζινάκι του.

Και η αναφορά έγινε στην Cayenne Turbo S γιατί είναι πιο δυνατή κατά 60 ίππους, ενώ η Macan Turbo με το PP, αποδίδει 70 λιγότερους από την Stelvio Quadrifoglio και είναι εκτός συναγωνισμού δυναμικών χαρακτηριστικών έναντι της Ιταλίδας. Πως να το κάνουμε δηλαδή αφού έτσι είναι;

Σχετικά με τη M4 GTS, αναφέρεσαι σε ένα αυτοκίνητο που παρήχθη στα 400(;) κομμάτια περίπου; που δεν είναι καν αντίπαλος της Qiulia Quadrifoglio, γιατί δεν είναι καν sedan έκδοση; σε αυτό αναφέρεσαι; Η Μ3 με το PP που είναι;
Κάνε υπομονή για την Giulia Coupe και θα δεις που θα τον βάλει το χρόνο της M4 GTS η BMW.
Όταν έγραψα πριν σελίδες ότι, όπου βγάζει αμάξι η AR εφεξής, θα πέφτει ΦΑΠΑ, δεν το είπα έτσι.
Γιατί αυτό θέλει να πουλήσει η Alfa Romeo στη νέα της εποχή. Θέλει να πουλήσει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, κορυφαια αίσθηση πίσω από τα πηδάλια της σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.
Είναι premium; είναι near-premium; είναι sportscar;
Δεν ξέρω τι είναι και που πρέπει να καταταχθεί, αλλά αυτό θα βλέπεις από εδώ και πέρα.
Και μη μου πεις που ήταν όλα τα χρόνια οι αντίπαλοι των Γερμανών στο εξοχικό, γιατί θα σου πω ότι οι ίδιοι έκαναν μόδα τη διαφήμιση των χρόνων ενώ σχεδόν κανένας δεν έδινε σημασία ως τότε.
Θυμήσου το φιάσκο της Porsche με το GT-R (σαρδόνιο χαμόγελο ο ντίμης τώρα).
Τώρα που στο εξοχικό έρχεται κόσμος, θα πέφτουν και βεντούζες. Έτσι είναι . μου. Γιατί σου κάνει εντύπωση.

Και όπως σου είπε ο Στέφανος, δες τα review που γράφονται για τις εκδόσεις της Giulia ανά τον κόσμο.
Το πιο fun to drive σαν Quadrifoglio, όντας πιο γρήγορο και πιο δυνατό συνάμα.
4πορτη Ferrari και 4πορτο GTR γράφουν άλλοι για τις Veloce Q4 βενζίνης και diesel και πολλά άλλα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις διαβάσει.

Οπότε γιατί σου κάνει εντύπωση; Αυτή είναι η νέα εποχή . μου. Μπορεί τα αυτοκίνητα της πλέον να κοστίζουν στο Θεό, αλλά τουλάχιστον ό,τι βγάζει και με τον τρόπο που το βγάζει πια η Alfa Romeo, γαμεί και δέρνει. Τελεία και παύλα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Ούτε το Volvo είναι όσο premium είναι η Mercedes αλλά σίγουρα είναι πιο premium από την Alfa Romeo (για μένα πάντα, αλλά πιστεύω και στη μεγάλη πλειονότητα). Και επίσης γουστάρω πολύ τη Volvo σαν μάρκα και διαχρονικά και τα τελευταία χρόνια.

Ο καθένας προφανώς έχει τα δικά του κριτήρια. Τι premium έχει ένα V40 που δεν έχει μια Giulietta δεν το έχω καταλάβει πάντως. Για να μη μιλήσουμε για V60 vs Giulia που είναι τσόντα το ματσάκι.

nass έγραψε:Πολύ αυτονόητο θεωρείς το καλύτερο off-road του Land Rover. Θυμίζω ότι το Evoque δεν είναι τίποτα σπουδαίο εκτός δρόμου.

Δεν φτάνει τα μεγάλα Land και Range προφανώς, αλλά στην κατηγορία του το Evoque είναι ό,τι καλύτερο εκτός. Και το Disco Sport είναι ακόμα καλύτερο. Τώρα το αν αυτό δεν είναι κριτήριο για σένα είναι σεβαστό.

sknipper έγραψε:Όχι, τη θέση του την καθορίζει το ίδιο το market, η αγορά, αυτοί που πληρώνουν και που θεωρούν ότι δικαιολογείται να πληρώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που δεν έχει απόλυτη σχέση με τις κοινές μετρήσιμες προδιαφραφές

Όχι, η αγορά καθορίζει απλά την εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος. Η τοποθέτησή του καθορίζεται από τις προδιαγραφές και την τιμή του, από τους στόχους που έχει θέση ο κατασκευαστής δηλαδή. Πες για παράδειγμα ότι εμείς εδώ φτιάχνουμε ένα χαμηλό διθέσιο αυτοκίνητο 500 ίππων. Φτιάξαμε ένα supercar λοιπόν. Το αν θα πετύχει στην αγορά είναι άλλο θέμα, αλλά όπως και να έχει παραμένει supercar, έστω και άγνωστο ή εμπορικά αποτυχημένο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:
sknipper έγραψε:Όχι, τη θέση του την καθορίζει το ίδιο το market, η αγορά, αυτοί που πληρώνουν και που θεωρούν ότι δικαιολογείται να πληρώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που δεν έχει απόλυτη σχέση με τις κοινές μετρήσιμες προδιαφραφές

Όχι, η αγορά καθορίζει απλά την εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος. Η τοποθέτησή του καθορίζεται από τις προδιαγραφές και την τιμή του, από τους στόχους που έχει θέση ο κατασκευαστής δηλαδή. Πες για παράδειγμα ότι εμείς εδώ φτιάχνουμε ένα χαμηλό διθέσιο αυτοκίνητο 500 ίππων. Φτιάξαμε ένα supercar λοιπόν. Το αν θα πετύχει στην αγορά είναι άλλο θέμα, αλλά όπως και να έχει παραμένει supercar, έστω και άγνωστο ή εμπορικά αποτυχημένο.
Καλά τα λες, και ναι η premiumίλα προϋποθέτει εμπορική επιτυχία. Όμως η λεπτή διαφορά από αυτό που λες σε αυτό που λέω είναι το ότι μπορείς να χρεώνεις παραπάνω (το παραπάνω είναι το premium) χωρίς να δικαιολογείται από τις κοινές μετρήσιμες προδιαγραφές.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:

Περί χρόνων στο εξοχικό

Αν η Turbo S είχε πετύχει χρόνο κατά 0.74sec πιο γρήγορο από την Stelvio Quadrifoglio, θα έλεγες άλλα. Και συγκεκριμένα ότι μετά από τόσο καιρό, δεν κατάφεραν οι Ιταλοί να περάσουν το Άγιο Δισκοπότηρο σου (Porsche).

Ναι, γιατι μπορεις να πεις ΚΑΙ αλλα, το βασικοτερο ειναι οτι μπορεις να μιλησεις αφοβα για την συνοχη που εχει η Porsche ως κατασκευαστρια εταιρια.
Γιατι η Porsche εχει κορυφαιους χρονους καμποσες δεκαετιες, αλλα και παρα πολλες στιγμες, συνεχιζει και διεκδικει την κορυφη, δεν βαραει μια στο καρφι και μια στο πεταλο.
Γιατι μεχρι στιγμης, -δυστυχως- η AR θελει καμποσα ψωμια και συνοχη στην δικη της φιλοσοφια-πιστευω, για να...ξαναγυαλισει το Αγιο Δισκοποτηρο της.
Δεν γινεται ετσι απλα με μια φωτοβολιδα, οπως νομιζετε και ελπιζετε -δικαιως σε ενα βαθμο απο το παθος για μια αλλοτε κορυφαια φιρμα- καποιοι.

Giuseppe Busso έγραψε: Εν πάσει περιπτώσει, να σου θυμίσω πριν λίγο καιρό, το γέλιο της αρκούδας που έπεσε με την Panamera, που ενώ είχε ανακοινώσει χρόνο 7:39 για τη Giulia Quadrifoglio MT6, δημοσίευσε η Porsche ένα video με χρόνο κατά κάτι δέκατα πιο γρήγορο, στο 7:38 περίπου, και για μήνες όλοι φωνάζατε που είναι ο χρόνος της Giulia και ότι μας δουλεύει η AR κλπ. Και μάλιστα ο χρόνος της Panamera ήταν με οδηγό με αγωνιστικό εξοπλισμό, με αγωνιστικό κάθισμα, χωρίς πίσω καθίσματα και roll cage. Και μετά από μέρες δημοσιεύει video η AR με τη Giulia Quadrifoglio AT8 στο 7:32 και γέλασαν μέχρι και οι πολλαπλασιαστές της BMW, γιατί αυτός ο χρόνος ήρθε από έναν πιτσιρικά που οδηγούσε ένα ΟΕΜ αυτοκίνητο, με το Τ-σερτάκι του και το τζινάκι του.

Ιστοριες με χρονους, ατυπους αλλα και επισημους, υπαρχουν πολλες Γιαννη. Τις περισσοτερες ομως με κορυφαιους χρονους, τις εχει η Porsche σε σχεση με την AR, τι να κανουμε τωρα.

Απλως εσυ φωτογραφιζεις την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Btw to 7¨32 αναφερθηκε οτι εγινε χωρις την πισω σειρα καθισματων για την Giulia, ετσι για να τα λεμε ολα.

Να μιλαγαμε για την Nissan με το GT-R, NAI, εκει η Porsche τα εκανε μανταρα με το επικοινωνιακο ηδη απο το 2008 και γελασανε και οι πετρες, ηταν διασυρμος των Γερμανων. Αλλα για την AR χρειαζονται πολλα καρβελια ακομα.

Giuseppe Busso έγραψε: Και η αναφορά έγινε στην Cayenne Turbo S γιατί είναι πιο δυνατή κατά 60 ίππους, ενώ η Macan Turbo με το PP, αποδίδει 70 λιγότερους από την Stelvio Quadrifoglio και είναι εκτός συναγωνισμού δυναμικών χαρακτηριστικών έναντι της Ιταλίδας. Πως να το κάνουμε δηλαδή αφού έτσι είναι;

...και κατι εκατονταδες κιλα παραπανω ειναι η Cayenne, σαν να συγκρινουμε ελεφαντακι με αγελαδα... :lol:
Το οτι εσυ και οποιος αλλος, δεν παρακολουθουσε γυρολογια της Porsche, την τελευταια 20ετια, επειδη η AR ουσιαστικα δεν ειχε κατι ανταγωνιστικο ευρειας παραγωγης, δεν σημαινει οτι με την νεκρανασταση της η AR "γαμει και δερνει" επειδη εκανε και αυτη ενα κορυφαιο χρονο.

Σιγουρα της αξιζουν συγχαρητηρια, μετα απο χρονια...καταψυξης, αλλα μεχρι εκει...

Giuseppe Busso έγραψε: Σχετικά με τη M4 GTS, αναφέρεσαι σε ένα αυτοκίνητο που παρήχθη στα 400(;) κομμάτια περίπου; που δεν είναι καν αντίπαλος της Qiulia Quadrifoglio, γιατί δεν είναι καν sedan έκδοση; σε αυτό αναφέρεσαι; Η Μ3 με το PP που είναι;

Σε αυτο θα συμφωνησω εν μερη, βλεπεις ομως η καθε εταιρια, "επενδυει" σε αυτο που εχει ετοιμο για να ανταγωνιστει και εν πασει περιπτωσει προκειται για μια βαση (κουπε αμαξωμα της 3αρας) ευρυτατης παραγωγης, οσο ευρεια ειναι αυτη της Giulia.
Eιναι στρατηγικα παιχνιδια ισχυος της φιρμας και η Bmw οπως ειδες απεδειξε οτι εχει αμεσα αντανακλαστικα.
Εστω και εαν δεν ειναι αμεσα συγκρισιμες εκδοσεις.

Giuseppe Busso έγραψε: Κάνε υπομονή για την Giulia Coupe και θα δεις που θα τον βάλει το χρόνο της M4 GTS η BMW.
Όταν έγραψα πριν σελίδες ότι, όπου βγάζει αμάξι η AR εφεξής, θα πέφτει ΦΑΠΑ, δεν το είπα έτσι.
Γιατί αυτό θέλει να πουλήσει η Alfa Romeo στη νέα της εποχή. Θέλει να πουλήσει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, κορυφαια αίσθηση πίσω από τα πηδάλια της σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.
Είναι premium; είναι near-premium; είναι sportscar;

Ειναι σημερα λιγο απ' ολα η AR και καλα κανει γιατι θελει να μπει παντου, να παρει μεριδιο σχεδον απο καθε κατηγορια, να γεμισει ταμεια, ωστε να χτισει ξανα την αιγλη που ειχε και εχασε καπου στον δρομο της.

Μεχρι να γινει αυτο βεβαια, με μια-δυο φωτοβολιδες, δεν κηρυσσεις πολεμο στο Μ-Division, ουτε καν στην Porsche σημερα, εκτος εαν επιλεγεις να θυμασαι αυτα που θελεις ως γεγονοτα.

Giuseppe Busso έγραψε: Δεν ξέρω τι είναι και που πρέπει να καταταχθεί, αλλά αυτό θα βλέπεις από εδώ και πέρα.
Και μη μου πεις που ήταν όλα τα χρόνια οι αντίπαλοι των Γερμανών στο εξοχικό, γιατί θα σου πω ότι οι ίδιοι έκαναν μόδα τη διαφήμιση των χρόνων ενώ σχεδόν κανένας δεν έδινε σημασία ως τότε.
Θυμήσου το φιάσκο της Porsche με το GT-R (σαρδόνιο χαμόγελο ο ντίμης τώρα).
Τώρα που στο εξοχικό έρχεται κόσμος, θα πέφτουν και βεντούζες. Έτσι είναι . μου. Γιατί σου κάνει εντύπωση.

...Κανεις δεν εδινε σημασια?, ή μηπως σχεδον κανεις, δεν ειχε ανταγωνιστικη προταση?
Αμα ειναι να τα προσαρμοζουμε οπως μας αρεσει, χανουμε την ουσια Γιαννη...

Τα περι GT-R τα ειπα πιο πανω, ηταν πραγματι μεγαλη ηττα της Porsche, ειμαι απο τους πρωτους φανατικους υποστηρικτες της φιρμας που δεν το εκρυψα ποτε. Ειναι ομως εντελως διαφορετικη περιπτωση, μη συγκρισιμη με το γυρολογιο της AR sto Ring.
Aν διαβασεις πως εξελιχθικε το συγκεκριμενο γεγονος, θα καταλαβεις...

Giuseppe Busso έγραψε: Και όπως σου είπε ο Στέφανος, δες τα review που γράφονται για τις εκδόσεις της Giulia ανά τον κόσμο.
Το πιο fun to drive σαν Quadrifoglio, όντας πιο γρήγορο και πιο δυνατό συνάμα.
4πορτη Ferrari και 4πορτο GTR γράφουν άλλοι για τις Veloce Q4 βενζίνης και diesel και πολλά άλλα που είμαι σίγουρος ότι τα έχεις διαβάσει.

Bλεπω-διαβαζω παρα πολλα Reviews, σχεδον οτι βγαινει και στο net στα Αγγλικα-Ελληνικα, εδω και πολλα χρονια, οχι μονο προσφατα απο την ιντερνετικη εποχη. Μην επαναλαμβανομαι, εσυ ειδικα το ξερεις αυτο...

Βλεπω ομως και απο κοντα, τα ιδια τα αυτοκινητα, οχι μονο την μπλε Giulia προπαραγωγης, αλλα και τις αλλες στις εκθεσεις, πριν κρινω. Το αποτελεσμα το γνωριζω πολυ καλα και μιλαω, οπως μιλουσα και πριν, για ποιοτητα εσωτερικου. Το αν η αληθεια ειναι περισσοτερο κοντα στα δικα μου λεγομενα απο αυτα του stefan, μπορει να το καταλαβει οποιος δει τον ανταγωνισμο απο κοντα, ή ακομα και εαν διαβασει τα περισσοτερα συγκριτικα, χωρις παθος και προκαταληψεις...

Btw, για την ιστορια, σχεδον κανεις δεν παρατηρησε ενα σημαντικο μειονεκτημα στην θεση οδηγησης της Giulia, για οσους ειναι απο 1,85μ περιπου και ανω...
Εσενα πρεπει να στο ειπα καποια στιγμη, anyway, προκαλω οποιονδηποτε στο τοπικο που ειναι 1,85μ και ανω και μπηκε μεσα στην Giulia, να βρει ποιο ειναι αυτο...

Giuseppe Busso έγραψε: Οπότε γιατί σου κάνει εντύπωση; Αυτή είναι η νέα εποχή . μου. Μπορεί τα αυτοκίνητα της πλέον να κοστίζουν στο Θεό, αλλά τουλάχιστον ό,τι βγάζει και με τον τρόπο που το βγάζει πια η Alfa Romeo, γαμεί και δέρνει. Τελεία και παύλα.

Εντυπωση μου κανει, που σε μια-δυο φωτοβολιδες της AR, νομιζεις οτι ειχαμε το συνδρομο της Κινας...
Αυτο βεβαια δικαιολογειται σε ενα βαθμο, οταν παρακολουθεις μονο τις κινησεις της αγαπημενης σου φιρμας, διαχρονικα...

On topic τωρα, τιμολογηση, κωδικους εξοπλισμου, πρωτα review της Stelvio εχουμε? :whistlink:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#345117 Εγω γιατι να πιστεψω εσενα σε οτι αφορα την ποιοτητα εσωτερικου? Εχω 352 βιντεακια που λενε οτι ειναι ΙΣΑΞΙΑ με BMW. Αυτοι σιγουρα θα ξερουν καλυτερα απο εσενα. :shifty:

<+
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#345127 Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Η Stelvio Quadrifoglio είναι ένα D-seg compact SUV και αντίπαλος της είναι η Macan. Δεν συνηθίζω να συγκρίνω ανόμοια πράγματα, αλλά η σύγκριση της πιο γρήγορης έκδοσης της Macan, η Turbo με Performance Pack που αποδίδει 440 ίππους, είναι πολύ λίγη για να τα βάλει με τη δυνατή Ιταλίδα. Και έτσι την εξαϋλώνει, την εξαφανίζει. Πάρε σόδα και χώνεψε το.

Για να κάνω συγκριτικό όμως με κάτι που να είναι άξιο συναγωνισμού, όχι μόνο εγώ, αλλά και η ίδια η AR το έκανε όπως θα είδες και το πινακάκι, έγινε αναφορά στην ανώτερης κατηγορίας Cayenne, που είναι ένα mid-size SUV.
Έχει 300 κιλά διαφορά στην κορυφαία έκδοση έναντι της μικρότερης Ιταλίδας, αλλά έχει επιπλέον 60 ίππους, κινητήρας με επιπλέον 2 κυλίνδρους και 1.9λτ χωριτηκότητα και επιπλέον 200Nm.
Και μ'αυτά και μ'αυτά, έχει 3.9 κιλά/ίππο ενώ η Ιταλίδα έχει 3.55 και 4.38 η Macan Turbo PP.

Τώρα περί συνοχής εταιρείας και παπαριές, αυτά άστα σε μένα και πες τα σε κάνα πιτσιρικά που θα κάτσει να σε ακούσει. Για να σε πάω πάρα πολύ παλιά, η όλη ιστορία της δική σου αγαπημένης μάρκας, είναι κλεμμένη και αν δεν υπήρχε ο Χίτλερ να σκοτώσει μερικούς μερικούς, δεν θα υπήρχες καν τώρα σαν εταιρεία, όχι να τρέχεις για χρόνους στο εξοχικό, αλλά ούτε να βγάζεις ρόδες για τρίκυκλα.
Οπότε μην πετάξεις ξανά τη μπάλα στην εξέδρα. Επικεντρώσου στο θέμα του συνομιλητή σου.

Εμείς και συγκεκριμένα εγώ, δεν έχω καμία κάψα. Ξέρω καλά τι είναι η Alfa Romeo και τι είναι η Porsche. Εσύ ξέρεις; και αν ναι, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις ορθώς;

Η Giulia που έγραψε το χρόνο των 7 λεπτών και 32 δευτερολέπτων, ήταν ένα κανονικό αυτοκίνητο. Τα είχε όλα. Άσε τις ιστορίες και τις φωτογραφίες που διάβασες κάπου κάποια στιγμή. Είχε όλα τα καθίσματα αλλά και την ταμπακιέρα για τους καπνίζοντες. #Ταληράκια

Εγώ δεν παρακολουθώ γυρολόγια; Σώπα ρε;
Είδες που δεν πήρες μυρωδιά τι έχω γράψει;
Για να στο κάνω ταληράκια Νο2, κανείς δεν ασχολιόταν με τους χρόνους στο εξοχικό και αν το έκαναν κάποιοι κατασκευαστές, ούτε καν στο βαθμό του μάρκετινγκ που γίνεται σήμερα όμως.
Είναι σαν να σου πω εγώ, τι χρόνους έκανε η Porsche στο Fiorano εν μέρει.

Για ποια στρατηγικά παιχνίδια μιλάς μωρέ; Που η M4 GTS θα ήταν αρχικά 450 ίππους και την ζόρισαν στους 500 γιατί θα γίνονταν ξεφτίλα;;;;
Από ένα ΟΕΜ αυτοκίνητο μάλιστα με όλα του τα βάρη και δίχως ακραίο στήσιμο;
Στα review μάλιστα, η Quadrifoglio βγαίνει ήδη καλύτερη από την GTS, που δεν είναι καν η κατηγορία της. Γλέντι που θα γίνει με την Giulia Coupe. Εκεί να δεις ζουρνά που θα χορέψουν στο Μόναχο.

Είναι λίγο απ'όλα η Alfa Romeo;;;; Και δεν είναι η Audi πχ;;;; Ρε, θα με στείλεις. Κόψε τις pipes.
Ο προσανατολισμός έιναι ξεκάθαρος και στον έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Διαβάζεις αυτά που σου γράφουν ή θες απλά να πεις τα δικά σου;

Και κηρρύσει πόλεμο στο M-Division; Πιο Ντιβίζιο μωρέ μλκ μου λες; τι είναι αυτό; εξωγήινο τμήμα; Τις πούτσες που μαζεύανε από τις 155 και τις 156 τις ξέχασαν; Που έχετε φάει το παραμύθι για την Ε30, τη στιγμή που η Alfa Romeo έβγαλε την SZ, αμάξι 30 αιώνες πιο προηγμένο από την Μ3 Ε30 και κάθεσαι και μου λες για πολέμους και παπαριές και φωτοβολίδες;
Την εποχή που η Alfa Romeo είχε την 164 V10 Pro-car με πάνω από 300km/h τελική και εσύ πάσχιζες να βρεις κατηφόρα να πιάσεις τα 220;

Ξύπνα και άνοιξε τα μάτια. Και μην πας το θέμα στην ιστορία και στην αίγλη. Ειδικά με αντίπαλο την Alfa Romeo, δεν σε παίρνει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Εγω γιατι να πιστεψω εσενα σε οτι αφορα την ποιοτητα εσωτερικου? Εχω 352 βιντεακια που λενε οτι ειναι ΙΣΑΞΙΑ με BMW. Αυτοι σιγουρα θα ξερουν καλυτερα απο εσενα. :shifty:

<+

Αν λες για τις Αλφα είναι λιγο κατώτερες στο εσωτερικο από BMW ειδικα στην κεντρικη κονσολα. Μπες μεσα να δεις από μονος σου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
nass έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Τρίτον οι εκτός δρόμου ικανότητες είναι από ελάχιστες (GLC) έως ανύπαρκτες (X3, Q5) πλην φυσικά του Land Rover που όμως με τη σειρά του έχει αλλού παραχωρήσεις.

Σε αυτό κάνεις λάθος, η GLC έχει αρκετά αξιόλογες (για SUV, μη συγκρίνουμε με Defender) εκτός δρόμου δυνατότητες και μάλιστα και χωρίς αερανάρτηση, απλά με τα 2 off-road πακέτα που λέει ο . Κίκιζας, ένα είναι software και το άλλο προφυλακτήρες με καλύτερες γωνίες και ποδιές, η αερανάρτηση είναι ξεχωριστό πακέτο, που δεν με ενδιαφέρει διότι έχω ακούσει κακά λόγια για την αξιοπιστία της (σε 3-4 χρόνια κανά 3χιλίαρο για αντλία υψηλής).

Το Disco Sport όπου έχω διαβάσει χάνει από κινητήρα και κιβώτιο (ακόμα και αν θεωρήσουμε τις ανησυχίες περί αξιοπιστίας ανυπόστατες). Και όπως και να ΄χει οι εκτός δρόμου δυνατότητες δεν πρέπει να είναι ανύπαρκτες (και γιαυτό δεν παίζουν πρακτικά BMW και Audi) αλλά δεν θα είναι και οι καθοριστικές (ώστε να έχουμε ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο όπως η GLC και να πάρω LR επειδή είναι (?) καλύτερο εκτός δρόμου).

Εικόνα

Η ενεργητική ανάρτηση στην Stelvio δεν είναι αυτή της Giulia, αλλά είναι active air suspension, όμοια με αυτήν της Maserati Levante. Αυτή η ανάρτηση είναι στάνταρ στη Stelvio Quadrifoglio και προαιρετική στις άλλες εκδόσεις.
Είναι μια εξέλιξη της AlfaLink που παρουσιάστηκε στη Giulia, ενισχυμένη με μεγαλύτερες διαδρομές, διαθέτει στη θέση των ελατηρίων ηλεκτρονικά ελεγχόμενες πνευματικές σούστες όπως στη Maserati Levante όπως σου είπα ή στα Range Rover που δίνουν τη δυνατότητα μεταβολής της απόστασης από το έδαφος.

Μιας και σε ενδιάφερει να έχει εκτός δρόμου δυνατότητες.
Παίρνεις Stelvio, βάζεις στα έξτρα την αερανάρτηση και και κάποιο πακέτο off road για κατάλληλα ελαστικά και έχεις και εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#345143 Εχω μπει και στα δυο. Δεν εντοπιζω καμια ουσιαστικη διαφορα. Επισης εσωτερικο δεν ειναι μονο η κονσολα. Ειναι και τα δερματα, τα paddles, η ποιοτητα του ηχοσυστηματος και πολλα αλλα.

Το μονο που εχει να ζηλεψει η Τζουλια απο τις αντιστοιχες BMW ειναι οτι δεν προσφερεται με full LED φωτα. Αυτο ειναι σοβαρο φαουλ και μονο για τις εντυπωσεις οταν βρισκεις κατι τετοιο σε Σεατ.

<+
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#345148 παντως εχει μεγαλη πλακα αυτό με τη ''ποιοτητα'' των κατω πλαστικων της ταπετσαρίας ,το φιλετακι στη κεντρικη κονσολα κλπ
μιλαμε για κορυφαια ποιοτητα τωρα,οπου συσσωμος ο ειδικος τυπος εχει συμφωνησει,και παπαγαλιζουν και οι απανταχου γνωστες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Εχω μπει και στα δυο. Δεν εντοπιζω καμια ουσιαστικη διαφορα. Επισης εσωτερικο δεν ειναι μονο η κονσολα. Ειναι και τα δερματα, τα paddles, η ποιοτητα του ηχοσυστηματος και πολλα αλλα.

Το μονο που εχει να ζηλεψει η Τζουλια απο τις αντιστοιχες BMW ειναι οτι δεν προσφερεται με full LED φωτα. Αυτο ειναι σοβαρο φαουλ και μονο για τις εντυπωσεις οταν βρισκεις κατι τετοιο σε Σεατ.

<+

Είναι λιγο προσωπικες εκτιμησεις αυτά. Προσφατα δημοσιογράφος ειδικου τυπου μου ανεφερε το ιδιο θεμα βλεπει με το εσωτερικο της νεας Αλφα. Για μενα δεν είναι τοσο σημαντικο αν και αναγνωρίζω ότι είναι καλυτερο το εσωτερικο της BMW. H τιμη είναι το θεμα και επισης το ότι οι αλλοι εχουν LED, DCT και καποια αλλα καλούδια ενώ η Αλφα ουτε καν τα προσφερει.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:παντως εχει μεγαλη πλακα αυτό με τη ''ποιοτητα'' των κατω πλαστικων της ταπετσαρίας ,το φιλετακι στη κεντρικη κονσολα κλπ
μιλαμε για κορυφαια ποιοτητα τωρα,οπου συσσωμος ο ειδικος τυπος εχει συμφωνησει,και παπαγαλιζουν και οι απανταχου γνωστες.

Define γνώστες; :shifty:

Για να επανέλθω στο χρόνο της Stelvio στο εξοχικό μας.
O πρόεδρας Reid Bigland, στην παρουσίαση της στο LA, είπε ότι το 7:59 είναι εκτίμηση σε προσομοίωση γύρου που έκαναν. :shifty: :shifty: :shifty:
Καταλάβατε ε;;;;
Ο πραγματικός χρόνος στο Ring θα είναι πολύ χαμηλότερος, το ανέφερε σαν δείγμα τον δυνατοτήτων της. Ο χρόνος που στοχεύουν θα είναι κάτω από το 7:50 και ίσως πλησιάσει το 7:40 και καταλαβαίνετε το κλάμα τότε όταν θα απέχει 15-20" από την Porsche Cayenne Turbo S που κατέχει το ρεκόρ σήμερα.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Τι τους κάνεις Alfa Romeo μου.

Και γύρισε ο ΓΚ να μου πει "Σιγά, 0.74sec ΜΟΝΟ...." :lol: :lol: :lol:
Δεν του άρεσε, λέει. Του φάνηκε μικρή. Η διαφορά. Σε λίγο που θα βγει το βίντεο και θα τον φάνε μέχρι το λαρύγγι, εκεί να δούμε τι θα πει.