Panosss έγραψε:Μα η ακριβής θέση 'εργασίας' σου, για μένα τουλάχιστον, είναι δυ.
Τώρα...το ότι εσύ θεωρείς τον εαυτό σου εκπαιδευτικό...δε σημαίνει και πολλά. Σημασία έχει τι σε θεωρούν οι άλλοι.
Η ακριβής θέση εργασίας του οποιουδήποτε δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης ή προσωπικής άποψης. Ή κάνει μια συγκεκριμένη εργασία ή όχι. Δηλαδή, αν εσύ αύριο θεωρήσεις ότι είμαι ψαράς, σημαίνει ότι είμαι ψαράς; Αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να γίνει μόνο από άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με το περιβάλλον, γράφοντάς το επιεικέστατα, σε σχέση με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το Δ.Υ. είναι μια ευρύτερη έννοια του εκπαιδευτικού, οπότε, ναι, είμαι Δ.Υ., αλλά αυτό δεν αποτελεί ακριβή προσδιορισμό της φύσης της εργασίας, ούτε είναι δυνατόν να ταυτιστούν όλοι οι Δ.Υ. Εγώ, δεν μπορώ να πυροβολήσω όπως ένας Αστυνομικός, ούτε ένας Αστυνομικός μπορεί να διδάξει, κι ας είμαστε και οι δύο Δ.Υ. Όπως σου είχα αναφέρει αρχικά έχεις μεγάλη σύγχυση ιδεών και, δυστυχώς, δεν μπορείς να βρεις την διέξοδο, ίσως γιατί δεν το επιθυμείς και ο ίδιος.
Panosss έγραψε:Δουλεύω σε γραφείο κηδειών.
Έχω τελειώσει ανώτατη κηδευτική.
Αλλά..όπως εσύ θεωρείς ότι είσαι εκπαιδευτικός, έτσι κι εγώ με θεωρώ Μπιλ Γκέιτς.
Αλλά, γιατί ειμαι υποχρεωμένος να σου τα πω αυτά;
Ορισμένες παρατηρήσεις:
1. Η εργασία σου σε βγάζει εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις σαφή άποψη επί του θέματος. Έτσι δικαιολογούνται και οι εντελώς λανθασμένες απόψεις που έχεις και η προσπάθεια να αποφύγεις την κρίση όσον αφορά στην πρότασή σου για ιδιωτικά σχολεία παντού. Τώρα, αν σε έχουν χρησιμοποιήσει για να κάνεις αυτή τη δουλειά ή προσφέρεσαι οικειοθελώς δεν το γνωρίζω, πάντως οι απόψεις σου - πέρα από τις ανύπαρκτες προτάσεις που θα περιμένουμε αιώνια - έχουν τα στοιχεία κάποιου που ούτε καν έχει πλησιάσει στην περιφέρειά του το θέμα.
2. Οι θεωρήσεις που κάνεις έχουν ή δεν έχουν ισχύ, όμως. Η δική μου θεώρηση λέει ότι είμαι εκπαιδευτικός γιατί αύριο το πρωί θα πάω να κάνω μάθημα σε ένα ή περισσότερα σχολεία, οπότε αποδεικνύεται και de facto και de jure. Η δική σου θεώρηση αντέχει στην ψυχρή κρίση της πραγματικότητας; Δηλαδή μπορείς αύριο το πρωί να πάρεις το προσωπικό σου jet, να πας στα κεντρικά γραφεία της Microsoft και να τα κάψεις χωρίς συνέπειες; Μπορείς, έστω, να δείξεις ταυτότητα που να λέει Bill Gates; Νομίζω πως όχι, οπότε αν θεωρείς ότι είσαι ο Bill Gates θα συνιστούσα κάποιον πιο ειδικό από εμένα να αναλάβει την υπόθεσή σου.
3. Υποχρεωμένος δεν είσαι, αλλά τα ζήτησα για να γνωρίζω πόση σχέση έχεις με το αντικείμενο το οποίο κρίνεις τόσο εύκολα. Είχε φανεί από την αρχή ότι υπήρχε πρόβλημα διάκρισης εννοιών (λόγω απόστασης από το αντικείμενο) με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αδυναμία κατανόησης των διαφορών μεταξύ της Συνέλευσης του Συνδικαλιστικού Οργάνου και της Ανάδειξης Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Panosss έγραψε:Δεν έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση με ένα άτομο σαν κι εσένα.
Θα συζητούσες μ' ένα κατά συρροήν δολοφόνο το πόσο κακό είναι να σκοτώνεις μηρμυγκάκια;
Αι θινκ νοτ.
Αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο δολοφόνος ανθρώπων με τα μυρμήγκια και πώς αυτά συνδέονται με εμένα, εσένα και την πρότασή σου για τη λειτουργία των σχολείων, μπορώ εύκολα να καταλάβω την απροθυμία σου να δημοσιοποιήσεις κάτι τέτοιο, μιας και είναι δεδομένο ότι οι ερωτήσεις και ο έλεγχος που θα υποστείς θα αποδείξουν το ελλιπές (το γράφω επιεικώς) της προτάσεώς σου. Μου αρκεί ότι δε θες να ανεβάσεις κάτι τέτοιο, οπότε θεωρώ (έτσι δεν έγραψες; σημασία έχει τι θεωρούν οι άλλοι) ότι τέτοια πρόταση είτε είναι προϊόν μυθεύματος, είτε είναι τελείως ελλιπής και απλοϊκή σκέψη που κάποτε σε απασχόλησε φευγαλέα και δεν την συστηματοποίησες και εξέλιξες περαιτέρω.
Αν θες πάντως, εγώ δέχομαι να μην γράψω τίποτε σχετικά με αυτή σου την πρόταση και να σε αφήσω να το συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη του forum, αν και όταν την ανεβάσεις. Πώς σου φαίνεται αυτή η συμφωνία; Είναι δίκαιη συμφωνία πιστεύω. Και η πρότασή σου θα εμφανιστεί, και θα συζητηθεί, και αντιδράσεις από κάποιον κακόβουλο (όπως με θεωρείς) δε θα υπάρχουν.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com