Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
bibendum έγραψε:καλα φαε την φαπα σου τωρα η οποια εφτασε και σε μενα και μην μιλας... σωπαινε ειπα

Προσκυνώ ταπεινά στο παραπάνω ποστ.

:shifty:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341828 Ενταξει μπορει ο τυπακος που εχω στο μυαλο μου να ειναι περιπτωση. Ορεινη Ναυπακτια. Πηγαινε 10 φορες τον μηνα. Καθοταν μεν ολη τη μερα αυτη τη μερα αλλα τις υπολοιπες μερες δεν πατουσε. Επισης για Ηλεια αλλο παιδι ηταν περιπου ιδια φαση.

Τι να πω ρε παιδια, μακαρι οι περιπτωσεις οι δικες μου να ειναι εξαιρεσεις, δεν ηθελα να θιξω κανεναν...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#341829 φίλε τα χρόνια της πασοκάρας δεν ντρεπόσουν να λες ότι έβγαζες πολλά ίσα ίσα που ήταν και ντροπή να λες ότι βγάζεις λίγα , σήμερα είναι must να λες ότι βγάζεις ψίχουλα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bibendum έγραψε:Ενταξει μπορει ο τυπακος που εχω στο μυαλο μου να ειναι περιπτωση. Ορεινη Ναυπακτια. Πηγαινε 10 φορες τον μηνα. Καθοταν μεν ολη τη μερα αυτη τη μερα αλλα τις υπολοιπες μερες δεν πατουσε. Επισης για Ηλεια αλλο παιδι ηταν περιπου ιδια φαση.

Τι να πω ρε παιδια, μακαρι οι περιπτωσεις οι δικες μου να ειναι εξαιρεσεις, δεν ηθελα να θιξω κανεναν...

Μπορεί να υπήρχαν και τέτοιες περιπτώσεις, αν είχαν βρει δεκτικους διευθυντές και κατοίκους εκεί που ήταν.Το άλλο άκρο φυσικά ήταν να είσαι σε νησί ή σε ορεινό χωριό με απαιτητικούς κατοίκους που απαιτούσαν ο αγροτικός να είναι απικο και διαθέσιμος 24/7.Για τους περισσότερους η πραγματικότητα ήταν κάπου ανάμεσα.Δηλαδή , πρωινά στα χωριά ή/και Κέντρο Υγείας, εφημερίες (24ώρες) στο Κέντρο υγειας απο 5-10 το μήνα ανάλογα την εκάστοτε επάνδρωση( οταν πηγα στην Κόνιτσα Σεπτέμβριο του 2007 βρήκα 4-5 συναδέλφους που ειχε γυαλισει το μάτι τους γιατί εκαναν 12 εφημερίες το μήνα ,χωρίς άδεια όλο το καλοκαίρι) ,εννοείται κάποιες γιορτές μέσα(έχω κάνει τριήμερο σερί από 30/12-02/01 το πρωΐ, ολο το τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας στην Κόνιτσα κλπ).Όσο για τα χρήματα, το 2007 ο ειδικευομενος έπαιρνε 980 ευρώ το μήνα +εφημερίες , ο αγροτικός έπαιρνε 1200 περίπου+εφημερίες +500 επίδομα αγονου(τα οποία έκαιγε σε βενζίνες συνήθως αν δεν αναγκαζόταν να μείνει εκεί, τα άγονα της Κόνιτσας πχ ειναι στα 100χλμ+ από τα Γιάννενα)
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341841 αυτο

ο αγροτικός έπαιρνε 1200 περίπου+εφημερίες +500 επίδομα αγονου

με 7 εφημεριες πχ δεν βγαζει 2+ ?

Οι συγκεκριμενοι που λεω εκαναν τις εφημεριες του μεγαλου (4-5 οσες εβγαιναν το μηνα) και ο μεγαλος σαν δωρακι τους αφηνε εκτος τις υπολοιπες μερες.

Επισης αυτο "(τα οποία έκαιγε σε βενζίνες συνήθως αν δεν αναγκαζόταν να μείνει εκεί, τα άγονα της Κόνιτσας πχ ειναι στα 100χλμ+ από τα Γιάννενα)" δεν μας πολυενδιαφερει, γιατι κατ επεκταση μπορω να πω εγω "πληρωνω ενοικιο γιατι στην Αθηνα που δεν εχω σπιτι και ειμαι Αθηνα απο αναγκη γιατι αλλου δεν παιζουν δουλειες"
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#341842 Και για να είμαι σωστός θα πω , ότι το αγροτικό σαφώς πλήρωνε καλύτερα σε σχέση με την δουλειά από ότι η ειδικότητα, ίσως καλύτερα και από ότι έπαιρνε ενας ειδικευμένος τον πρώτο χρόνο, γεγονός υπερβολικό.Αυτό φυσικά υπερδιορθωθηκε τα χρόνια της κρίσης μια που πλέον ο αγροτικός παίρνει 750 ευρώ το μήνα με αποτέλεσμα να έχει γίνει σπάνιο πουλί πλεον.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bibendum έγραψε:αυτο

ο αγροτικός έπαιρνε 1200 περίπου+εφημερίες +500 επίδομα αγονου

με 7 εφημεριες πχ δεν βγαζει 2+ ?

Οι συγκεκριμενοι που λεω εκαναν τις εφημεριες του μεγαλου (4-5 οσες εβγαιναν το μηνα) και ο μεγαλος σαν δωρακι τους αφηνε εκτος τις υπολοιπες μερες.

Επισης αυτο "(τα οποία έκαιγε σε βενζίνες συνήθως αν δεν αναγκαζόταν να μείνει εκεί, τα άγονα της Κόνιτσας πχ ειναι στα 100χλμ+ από τα Γιάννενα)" δεν μας πολυενδιαφερει, γιατι κατ επεκταση μπορω να πω εγω "πληρωνω ενοικιο γιατι στην Αθηνα που δεν εχω σπιτι και ειμαι Αθηνα απο αναγκη γιατι αλλου δεν παιζουν δουλειες"

Μα είπα και πριν, με άγονο έφτανε 2+, η διαφωνία μου πήγαινε περισσότερο στο 1μέσα 4 έξω (άσε που και στο στρατό ,έχω κανει και 15μέσα λόγω απουσίας άλλου γιατρού).Και το επίδομα αγονου αυτό το νόημα είχε, να πείσει κάποιον να κάνει τα 200+ χλμ την ημέρα στα κατσάβραχα ή να πάει να μείνει στο νησί καλύπτοντας του τα έξοδα, αλλιώς δεν θα πήγαινε κανένας, όπως δεν πάει και τωρα...
Παρεμπιπτόντως τα άγονα ηταν μειοψηφία στα αγροτικά, το Κέντρο Υγείας που είμαι τώρα δεν έχει κανένα, η Κόνιτσα έχει 4 αν θυμάμαι καλά σε σύνολο 12 θεσεων
Τελευταία επεξεργασία από belgarion και 23 Δεκ 2016, 12:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gianik
#341846 Γνώμη μου και λίγα είναι τα 2+....
Μιλάμε για γιατρούς , δλδ για ανθρώπους που σώζουν άλλους ανθρώπους.. :protest:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341849 Μα προφανως και ειναι λιγα. Ειδικα αν το συστημα δουλευει οπως το περιγραφει ο belgarion. Οπως επισης ελαχιστα ειναι και τα λεφτα που παιζουν στα νοσοκομεια για ειδικευομενους, ειδικευμενους, επιμελητες κοκ.

Απο την αλλη ομως, αγονο επιδομα δεν ειχαν ποτε οι αναπληρωτες δασκαλοι/καθηγητες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#341850 Στο αγροτικό παιζει ρόλο ο τόπος και ο χρόνος .Παίζουν πολυ μεγάλες διαφορές απο τόπο σε τόπο αλλά και σε διάφορες χρονικές στιγμές ,ανάλογα με το πόσοι γιατροι υπάρχουν στη περιοχή.
Εγω πχ έκανα αγροτικό στο νοσοκομείο της Κω ,οπου εφημερευαμε στα επείγοντα 2 αγροτικοί μόνο. :metalo:
Μιλάμε τρέλα .7 με 10 εφημερίες το μήνα και τρελή δουλειά ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να ερχοταν στα επείγοντα πάνω απο 200 άτομα τη μέρα.
Τρελό σχολείο αλλά και τρελό άγχος.Πάντως έπαιρνα πάνω απο 2000 ευρω το μήνα.
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 23 Δεκ 2016, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By belgarion
gianik έγραψε:Γνώμη μου και λίγα είναι τα 2+....
Μιλάμε για γιατρούς , δλδ για ανθρώπους που σώζουν άλλους ανθρώπους.. :protest:

Γιάννη ,τα 2+ τότε ηταν καλά λεφτά σε σχέση με την δουλειά του αγροτικού, αν μάλιστα έμενες και στο πατρικό έβαζες και λεφτά στην άκρη.Εκείνοι που πληρώνονταν απαράδεκτα διαχρονικά σε σχέση με το αγγούρι που τρώνε ηταν και είναι οι ειδικευομενοι, με εξαίρεση ,2 χρόνια επί υπουργίας Αβραμόπουλου που φτάναμε τα 1900 καθαρά μισθός και εφημερίες.Τώρα που έχουν πάει πάλι γύρω στα 1300 συνολικά, βγάζεις silver alert να βρεις κάποιον, γιατί ο μέσος απόφοιτος σκέφτεται ότι αν ειναι να φάω αγγούρι, να πάω τουλάχιστον εξω ,να καλοπληρωνομαι τουλάχιστον
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#341853 O Kilo αναφέρεται στην εποχή που ο ειδικευόμενος έπαιρνε λιγότερα από ιατρικό επισκέπτη, που αν δεν είχε βύσμα στο κύκλωμα θα έπρεπε να περιμένει (...) για ειδικότητα/θέση/εμπειρία ανεξαρτήτως προσόντων, που τα παιδιά μεγαλογιατρών έκαναν 'αγροτικό' στην Αθήνα κλπ κλπ κλπ.

Απλά Kilo όπως το έγραψες αφήνεται μια εντύπωση ότι ένας νεαρός γιατρός πριν 10 χρόνια στηνόταν στο συσσίτιο για να πάρει παξιμάδι να κάνει μπομπότα.

Την ίδια περίοδο βέβαια, ειδικά η ειδικότητα που αναφέρεται ο Kilo (χειρουργική) ξεπάστρεψε τα ταμεία των νοσοκομείων με 'κουβανέζικες' τακτικές.
:iconcool:

(άσχετο με τον αδερφό του απλά το αναφέρω)

ΥΓ: Με αφορμή το παραπάνω ποστ του belgarion.
Λέμε πολλές φορές να δώσει το δημόσιο όσα μπορεί σε μισθούς και οι ΔΥ αν κρίνουν ότι αξίζουν περισσότερα να παραιτηθούν και να τα διεκδικήσουν στην αγορά.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους γιατρούς με αποτέλεσμα πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες να έχουν φύγει για εξωτερικό.
Έχω περιπτώσεις που παραιτήθηκαν από το ΕΣΥ για αυτό το λόγο.

Αντί λοιπόν το κράτος να πληρώνει όσο πρέπει τους γιατρούς, κάνει σκόντο για να πληρώσει όλους τους υπεράριθμους/'διοικητικούς'/άνευ αντικειμένου/κλπ με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι γιατροί.
#gamato
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341855 Ενταξει και ενα ιδιωτικο νοσοκομειο που δεν εχει διοικητικους και εχει απαλλαγει απο την λαμογια του δημοσιου, στον αντιστοιχου επιπεδου πρωιμου ειδικευμενου δινει χαλαρα λιγοτερα απο το δημοσιο νοσοκομειο. Business As Usual στο Ελλαδισταν.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#341860 Το ιδιωτικό νοσοκομείο (από πολύ-ιατρείο μέχρι κλινική μέχρι ολοκληρωμένη μονάδα) έχει ένα ταμείο το οποίο πρέπει να είναι + για να συνεχίσει να υπάρχει.
Οπότε βάσει αυτού θα προσλάβει όσους πρέπει και θα τους πληρώσει όσο πρέπει.
Και προφανώς ο έμπειρος χειρουργός θα πάρει περισσότερα από τον άπειρο γιατρό που θα πάρει περισσότερα από την προϊσταμένη που θα πάρει περισσότερα από τη νοσηλεύτρια.

Στο ΕΛ δημόσιο η παραπάνω αλληλουχία μπορεί να μην έχει καμία σχέση ακριβώς επειδή τα παιδιά ψηφοφόρων δεν είναι πάντα γιατροί.
Προ μνημονίου σε ένα κέντρο υγείας (παράδειγμα) μπορεί να έβλεπες 5 διοικητικούς (στριμωγμένους μέσα στη ρεσεψιόν), 3 υποδιευθυντές (λολ) που έβλεπαν ελάχιστο ή καθόλου κόσμο και 1-2 γιατρουδάκια που έτρωγαν όλο το αγγούρι.
#venceremos

Το ηθικό δίδαγμα από το παραπάνω είναι ότι το δημόσιο δεν έχει γιατρούς και είναι υπο-στελεχωμένο.
:s_roses :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#342088 Μην ξέχνάμε και το προσφορά και ζήτηση. Στην Ελλάδα έχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ιατρών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κάποια στιγμή έφτασε η ιδιωτική εφημερία του γιατρού επί 24 ώρες να πληρώνεται λιγότερο από τον ύπνο στην καρέκλα, της αποκλειστικής νοσοκόμας για 8 ώρες.....

Δεν είναι μόνο τα λεφτά και οι προοπτικές που σε κάνουν να φύγεις. Είναι και οι συνθήκες εργασίας (πολλές φορές δεν κάνεις δουλειά γιατρού), η όλη μεταχείριση/εκμετάλλευση χωρίς αντίκρυσμα που υφίστανται από τους ανωτέρους τους, από τη διοίκηση αλλά και από τους ασθενείς και την κοινωνία.