Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Orestisren έγραψε:Καποια Clio κατασκευάζονται στην Τουρκιά στην Προύσα και κάποια στο Flins στη Γαλλια. Διαχωρισμος απο οσο εχει αποδειχτεί δεν υπαρχει καθώς αλλα ειναι τουρκικα κι αλλα γαλλικά ανεξαρτητα εξοπλιστικών επιλογών
Το Captur κατασκευάζεται στην Ισπανία και το Clio RS στο παλαι ποτέ εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη όπως και η προηγουμενη γενιά

Μαλιστα. :)
Τουλαχιστον εαν επελεγα Captur, δεν θα ειχα "θεματα" ως προς το "made in Turkey", καθoτι ειναι και το πλεον ενδιαφερον αυτοκινητο -για εμενα- αυτη την στιγμη της Renault.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#34076 Θέματα θα είχες σίγουρα :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
Orestisren έγραψε:Ναι γιατί μου μπήκαν κάτι ιδέες με την καταργηση των τεκμηρίων για ανταλλαγή με ενα κοκκινοπινακιδάτο μαύρο Renault τουρκικης κατασκευής :innocent: :lol:

ναι ναι... με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι :lol: :lol: :lol: Κοντα ειναι η μερα που θα αναπολείς ποσο γαμάτα ειμασταν με τα τεκμήρια...
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#34177 Στην Ελλάδα όλα τα Clio IV εκτός από το RS έρχονται από Τουρκία.
Δεν υπάρχει διάκριση ως προς την ηλιοροφή που είχε αναφερθεί παλιότερα.
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
Κίκιζας . έγραψε:
drdino έγραψε:Θέματα θα είχες σίγουρα :lol:

Δηλαδη? Τι εννοεις? :hmmm:

Νομίζω ο τόνος είναι αστειευτικός/τρολαριστικός. :iconcool: Γαλλικές μ@λ@κίες που λέμε κοινώς. Χαχ!
Άβαταρ μέλους
By drdino
Κίκιζας . έγραψε:

1. To να επιλέγεις αμάξι με βάση το πού συναρμολογήθηκε είναι ένα θέμα από μόνο του.
2. Ξεπερνώντας το παραπάνω, δεν νομίζω ότι οι Ιθπανοί είναι πιο αξιόπιστοι από τους Τούρκους. :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:

1. To να επιλέγεις αμάξι με βάση το πού συναρμολογήθηκε είναι ένα θέμα από μόνο του.
2. Ξεπερνώντας το παραπάνω, δεν νομίζω ότι οι Ιθπανοί είναι πιο αξιόπιστοι από τους Τούρκους. :lol:

και γω παντως θα απεφευγα να προτιμησω ενα αμαξι που είναι Ντουρκικης κατασκευης... δεν τρελάθηκα ακομα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#34189 Καλά, εσύ είσαι βλάκας εθνικιστής, δεν σημαίνει πως όλοι σκέφτονται έτσι. :x :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Καλά, εσύ είσαι βλάκας εθνικιστής, δεν σημαίνει πως όλοι σκέφτονται έτσι. :x :lol:

1) εχουν επιτεθει στην χωρα μου --> τσεκ
2) συνεχιζουν να μας θελουν νεκρους --> τσεκ

νο μανι to Turks mode enabled... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
drdino έγραψε: Ξεπερνώντας το παραπάνω, δεν νομίζω ότι οι Ιθπανοί είναι πιο αξιόπιστοι από τους Τούρκους. :lol:

+1
τουρκια=ποιοτητα και αυτο εχει αναφερθει πολλακις για πολλες εταιριες.
το καλυτερο εργοστασιο της toyota παγκοσμιος βρισκεται guess where..

corsair..
εμεις στην δουλεια μου που κανουμε εισαγωγη νταλικες ολοκληρες απο τουρκια, θα πρεπει να θεωρουμαστε προδοτες? :(
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:

Δεν το θετω με αυτη την βαση...Το θεμα που εχω ειναι γενικως με το να ψωνιζω Τουρκικα προιοντα...
(και ΔΕΝ ειμαι χρυσαυγιτης :rtfm: )
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
corsair έγραψε:
drdino έγραψε:Καλά, εσύ είσαι βλάκας εθνικιστής, δεν σημαίνει πως όλοι σκέφτονται έτσι. :x :lol:

1) εχουν επιτεθει στην χωρα μου --> τσεκ
2) συνεχιζουν να μας θελουν νεκρους --> τσεκ

νο μανι to Turks mode enabled... :shifty:

EΥΓΕ! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#34514 Τα made in turkey vs the world τα προσπερνάω και στέκομαι στο Captur που ανεφερε ο .. Είναι ενδιαφέρον μοντέλο ναι αλλα το πιο ενδιαφέρον κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι (απο ποτε κιολας ενα ανταγωνιστης του της κατηγορίας του Juke μπορει να ειναι ενδιαφερον αμάξι κτλ). Για εμένα ακομα και τώρα, τόσα χρόνια μετα την εμφανιση τους αν και μη εμπορικά τα πλέον ενδιαφεροντα Renault για τον αυτοκινητοφιλο ειναι τα Laguna Coupe GT 4control chassis και το Megane RS με ότι ιπποδυναμη κι αν βγαινει αυτό (250, 265, 275 κτλ). Τα Clio και Captur τα τοποθετώ μετά καθώς δεν ειναι παρα μια παραλλαγή του ιδιο αυτοκινήτου το οποίο απλά λογο τοποθέτησης ειναι προσιτό (με τις τιμες που χουν βεβαια ο Θεος να τα κανει) στο κοινό και άσχετα με το πόσο καλες υλοποιήσεις είναι και τα δύο περα απο μετακινηση δεν έχουν κατι αλλο να προσφέρουν
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Orestisren έγραψε:Τα made in turkey vs the world τα προσπερνάω και στέκομαι στο Captur που ανεφερε ο .. Είναι ενδιαφέρον μοντέλο ναι αλλα το πιο ενδιαφέρον κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι (απο ποτε κιολας ενα ανταγωνιστης του της κατηγορίας του Juke μπορει να ειναι ενδιαφερον αμάξι κτλ). Για εμένα ακομα και τώρα, τόσα χρόνια μετα την εμφανιση τους αν και μη εμπορικά τα πλέον ενδιαφεροντα Renault για τον αυτοκινητοφιλο ειναι τα Laguna Coupe GT 4control chassis και το Megane RS με ότι ιπποδυναμη κι αν βγαινει αυτό (250, 265, 275 κτλ). Τα Clio και Captur τα τοποθετώ μετά καθώς δεν ειναι παρα μια παραλλαγή του ιδιο αυτοκινήτου το οποίο απλά λογο τοποθέτησης ειναι προσιτό (με τις τιμες που χουν βεβαια ο Θεος να τα κανει) στο κοινό και άσχετα με το πόσο καλες υλοποιήσεις είναι και τα δύο περα απο μετακινηση δεν έχουν κατι αλλο να προσφέρουν

Eνταξει η λεξη "ενδιαφερον" μπορει να εχει διαφορετικη εννοια για τον καθενα, αλλα και για την εκαστοτε περιπτωση/οικονομικη κατασταση του καθενως.

Προσωπικα βρισκω αρκετα ενδιαφερον το concept ενος crossover, το οποιο μπορει να αποκτηθει με 15-20κ (αναλογα την εκδοση κινητηρα, εξοπλισμου κτλ) για την Ελληνικη πραγματικοτητα,
παροτι σιγουρα, σε προσωπικο επιπεδο πχ και εμενα θα με ενδιεφερε πρωτιστως οδηγικα ο "βασιλιας" της αισθησης στα hot-hatch σημερα.

Ισως και η Laguna coupe, αν ημουν σε πιο...προχωρημενη ηλικια.

Το κοστος ομως των δυο τελευταιων, θεωρω οτι ξεφευγει αφενως απο την σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα, και αφετερου, ειναι σε τετοιο επιπεδο, οπου imo υπαρχει πολυ ισχυρος -και ισως καλυτερος τελικα- ανταγωνισμος, τουλαχιστον σε καποιους επιμερους τομεις, αν οχι συνολικα... :)

Περι ορεξεως βεβαια...