Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#341793 Δλδ εν ετει 2001 που πήγαινες περίπτερο για μαλπορο, εβγαζες να πληρώσεις με 200ευρο και σου πεφταν 5-6 πενηνταευρα κάτω - αλλά δεν εσκυβες να τα πάρεις γιατί το Ermenegildo Zegna έχει στενή γραμμή- ένας γιατρός ΦΥΤΟΖΩΟΥΣΕ; Έτρωγε στη ζουλα τα αποφάγια από τους δίσκους δλδ και μεθαγε με ορο (για να ξεχάσει την πείνα του);
Μάλλον θα αρχίσω εγώ τον ορο μου φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#341796 Μπορεί να ειναι και λίγο νωρίτερα τώρα που το σκέφτομαι , κανα δυο χρόνια.
Τι σχέση εχει το οτι τότε "λεφτά υπήρχαν" ? Εξάλλου ενα νέο παιδί 26 ετων με πολλα όνειρα για την επιστήμη του τι να του πούνε αυτα;
Που πήγαινες να κανείς ειδικότητα και επιανες Νυστέρι οταν και αν ; που έπρεπε να κολλήσεις πίσω απο το "όνομα" και να περιμένεις τα πετάξει κανα περιστατικό όποτε (δεν) είχε όρεξη;

Αυτό με τα λεφτά απο μόνα τους ως υπέρτατη αξία ειναι κουραστικό, υπάρχουνε και αλλά κίνητρα για ορισμένους ανθρώπους . Καλά ειναι τα λεφτά αλλά και πως φτάνεις να τα αποκτησεις για μερικούς ανθρώπους εχει σημασία.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341800 Εσυ εγραψες για την φρικη της φυτοζωης παρ ολ αυτα.

Το γιατι φευγει ο καθενας ειναι σχετικο. Φιλοι μου απο οικογενεια γιατρων, ο ενας επελεξε να μεινει και στα 33 του θα πρεπει να περιμενει αλλα 3-4 χρονια να ξεκινησει το δευτερο κομματι ειδικοτητας. Ο αδερφος του εφυγε για εξωτερικο και στα 31 του εχει 5-6 συνεχομενα χρονια παρουσιας σε νοσοκομειο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#341804 Εκτός από την φρίκη της ΦΥΤΟΖΩΗΣ ποια ήταν η σκληρή πραγματικότητα που προσγείωσε τον αδελφό σου δηλαδή; Ότι δεν αναγνωριστηκε η αξία του ως αριστουχου για να πιάσει αμέσως νυστερι; Και μιας και ο λόγος για λεφτά και αξίες, αλήθεια ποιος είναι ο πρωταρχικος λόγος της μεταναστευσης τοσων και τοσων γιατρών (για να μείνουμε στο χώρο); Η αναγνώριση και η συμμετοχή σε έρευνα, η επαγγελματική αναγνώριση και ανελιξη ή οικονομική καταβοθρα που τους περιμένει άμα τη Ψωροκωσταινα;
Βέβαια εντάξει. Αν ως κριτήριο πχιοτητας ζωής εκτός από τα λεφτά έχεις και την ύπαρξη όπερας σε κάθε οικισμό άνω των 462 κατοίκων τότε πάσο.

Υπόψιν ότι περιγράφεις επαγγελματικες προοπτικές στον κλάδο των ιατρών επί εποχής Κώστα Σημιτη. Για όνομα δλδ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341808 Υποψιν οτι τω καιρω εκείνω, μ ενα αγροτικο επαιρνε κανεις 2++ τσεπη με υπηρεσιες βυσματικου στρατου τυπου 1 μεσα 4 εξω...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bibendum έγραψε:Υποψιν οτι τω καιρω εκείνω, μ ενα αγροτικο επαιρνε κανεις 2++ τσεπη με υπηρεσιες βυσματικου στρατου τυπου 1 μεσα 4 εξω...

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το έγραψες όμως.Για να έφτανε κάποιος τα 2+ ,έπρεπε να έχεις άγονο αγροτικό και να κάνεις και 8-9 εφημερίες το μήνα.Άρα να δουλεύεις ή σε μικρό νησί ή σε χωριά στου διαόλου τη μάνα, συν 8-9 24ωρα τον μήνα δουλειάς, συν το πρωινό καθημερινό ωράριο
Τελευταία επεξεργασία από belgarion και 23 Δεκ 2016, 11:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#341821 Μου φαίνονται υπερβολικά, τα αδέρφια μου, με αγροτικό σε Μέτσοβο και Σαμοθράκη, δεν έβγαζαν τόσα, ούτε καν γύρισαν με λεφτά στην άκρη..
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#341824 Ψεμματα μου ελεγαν οι φιλοι μου; Η μηπως οταν βγαιναμε για καφε τα πρωινα ηταν στο χωριο και εκανε τον γιατρο;

Αν μου ελεγαν ψεμματα και μου πεις οτι δεν ισχυουν αυτα, δεν εχω προβλημα να ζητησω συγγωμη.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#341825 Που εκαναν αγροτικο; Τα αδερφια μου, τα πρωινα ηταν στα Κεντρα Υγειας τους παντως..