Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:οροι χρηματιστηριου. Απο τα ορφανοτροφεια τα περισσοτερα καταληγουν εκτος Ελλαδας. Ειμαστε απο τους 2 πρωτους σε εξαγωγη σε ψαρια οποτε λογικο να ακριβαινουν στην εγχωρια αγορα. Επισης εχει ενδιαφερον να παρατηρησεις πως αυξομειωνονται οι τιμες στην διαρκεια του χρονου.

Δεν γνωρίζω είναι η αλήθεια... Από τα ηρωικά 2002 έως 2004 που ασχολιόμουν επαγγελματικά με το θέμα, δεν θυμάμαι τις τιμές να παίζουν πολύ εντός της χρονιάς. Μιλάω για τα ορφανοτροφείου... μετά ρίχνω ένα βλέφαρο στις τιμές στα Σ/Μ ποθ πάω, έτσι από περιέργια... Αλλα έχουν περάσει και 12 χρόνια από τότε... Μέχρι πριν 5-6 χρόνια τις θυμάμαι σε πιο λογικά πλαίσια...

Απλά μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατό, εν μέσω τέτοιας κρίσης (που έχει χτυπήσει το ψάρι αρκετά), να υπάρχουν τέτοιες αυξήσεις... :hmmm: τεσπα, πιθανότατα έχεις δίκιο...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#336640 Ισχύει αυτό με τις εξαγωγές... κι εδώ που υποτίθεται είναι νησί φρέσκο ψάρι υπάρχει λίγο και είναι πανάκριβο. Πλήρωσα πάνω από 20 ευρώ για μπαρμπούνια φρέσκα αλλά τουλάχιστον ήταν πεντανοστιμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
markvag έγραψε:
bibendum έγραψε:οροι χρηματιστηριου. Απο τα ορφανοτροφεια τα περισσοτερα καταληγουν εκτος Ελλαδας. Ειμαστε απο τους 2 πρωτους σε εξαγωγη σε ψαρια οποτε λογικο να ακριβαινουν στην εγχωρια αγορα. Επισης εχει ενδιαφερον να παρατηρησεις πως αυξομειωνονται οι τιμες στην διαρκεια του χρονου.

Δεν γνωρίζω είναι η αλήθεια... Από τα ηρωικά 2002 έως 2004 που ασχολιόμουν επαγγελματικά με το θέμα, δεν θυμάμαι τις τιμές να παίζουν πολύ εντός της χρονιάς. Μιλάω για τα ορφανοτροφείου... μετά ρίχνω ένα βλέφαρο στις τιμές στα Σ/Μ ποθ πάω, έτσι από περιέργια... Αλλα έχουν περάσει και 12 χρόνια από τότε... Μέχρι πριν 5-6 χρόνια τις θυμάμαι σε πιο λογικά πλαίσια...

Απλά μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατό, εν μέσω τέτοιας κρίσης (που έχει χτυπήσει το ψάρι αρκετά), να υπάρχουν τέτοιες αυξήσεις... :hmmm: τεσπα, πιθανότατα έχεις δίκιο...

Απ οτι εχω καταλαβει εχει αυξηθει παρα πολυ η δραστηριοτητα τα τελευταια χρονια οσων αφορα τις εξαγωγες. Αυτη τη στιγμη η ελληνικη τσιπουρα βρισκεται σε 2-3 μερες απο την αλιευση της, σε αγορες απο την Μοσχα μεχρι το Πορτο. Αυτο μαλλον επηρεαζει πολυ την τιμη της πλεον. Σκεψου οτι εμεις που εχουμε εναν γνωστο (γι αυτο και εχω ακουσει 2-3 πραγματα παραπανω σχετικα με την αγορα/μεταφορα κλπ) αγοραζουμε απο την πηγη κατευθειαν και εχουν διαφορετικες τιμες κατα τη διαρκεια του χρονου. Σκεψου τι θα συμβει στον καταναλωτη.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#336662 Αυτό ακριβώς. Πλέον δεν συμφέρει τους 3-4 μεγάλους να ασχολούνται με την ελληνική αγορά, όταν μάλιστα τους τα ζητάει ημέρας και αυτό έχει κόστος. Εμάς μας τα φέρνουν σπίτι από εδώ μιας και έχουμε κάποιες λίγες συμβολικής αξίας μετοχές γιατί τους είχε βοηθήσει ο πατέρας μου στο ξεκίνημά τους πριν καμιά 20αρια χρόνια. Στην Αθήνα σπάνια να φάμε ψάρι.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#339961 Αρτι αφιχθεις απο το "Μαντρι" στην Ανω Γλυφαδα... :innocent:
Φαγαμε παααααρα πολυ καλα.
Τα παιδακια του κ το μπιφτεκι του που δοκιμασα εγω ηταν σουπερ....
Γενικως οτι πηραμε ηταν πεντανοστιμο , ειχε πολυ κοσμο , ωραιο καιρο ,κατσαμε διπλα στο τζακι (στην αιθουσα μη καπνιστων), απνοια ειχε εκει πανω , εβλεπες μεχρι την Αιγινα...
Πηραμε:
2 μερ. σουβλακι.κοτοπουλο
1 μερ μπιφτεκι
1/2 kg παιδακια
1 ποικιλια κρεατων για 2 ατομα.
1 σαλατα εποχης
1 χορτα
1 τυροκαυτερη
2 πατατες
2 κιλα κρασι
1 κοκα κολα
Τιμη: 82€

Προτεινεται ανεπιφυλακτα (καλυτερα μην πατε Κυριακη)...,, :s_drinks :eat:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#339963 Έχω πάει και έχω φάει μια πελώρια μοσχαρίσια. Ωραία για οικογένειες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#340278 Εγώ πήγα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας...
Για κρέας προτιμώ 1000 φορές το Kozi's στα Μελίσσια που ξέρουν πως να ψήσουν μια σωστή μοσχαρίσια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πήγα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας...
Για κρέας προτιμώ 1000 φορές το Kozi's στα Μελίσσια που ξέρουν πως να ψήσουν μια σωστή μοσχαρίσια.

Ρε συ μιλάμε για οικογενειακή χασαποταβερνα , να πας να φας με τα μωρά σου κ την πεθερά. Αυτό που λες εσύ προφανώς θα είναι πιο κυριλέ medium rare κ έτσι........
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
gianik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πήγα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας...

Ρε συ μιλάμε για οικογενειακή χασαποταβερνα , να πας να φας με τα μωρά σου κ την πεθερά. Αυτό που λες εσύ προφανώς θα είναι πιο κυριλέ medium rare κ έτσι........

Δεν είναι κυριλέ, πολύ νορμάλ θα το έλεγα. Ένα κανονικό εστιατόριο.
Και οι τιμές είναι αντίστοιχες.
Εμείς παίρνουμε μια σαλάτα και μια μερίδα για δύο άτομα και σκας.
Η μερίδα είναι περίπου 1 κιλό κρέας!
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#340656 Και το 1 κιλο κρεας -> κρεας κοστιζει σαφως λιγοτερο απο το 1 κιλο παϊδακια ->κοκκαλο και αερας στις χασαποταβερνες εδω που τα λεμε...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#340685 Δεχόμεθα γαστρονομικές προτάσεις για Βυτίνα, Λεβίδι και τη γύρω περιοχή :shifty: (και Τρίπολη).
Χθες δοκιμάστηκαν τα κόκκινα πιθάρια στη Βυτίνα. Απόλυτα ικανοποιημένος από το χωριάτικο λουκάνικο, τη γίδα βραστή, το μοσχαράκι με τις χυλοπίτες και τα συνοδευτικά (κολοκυθάκια, τζατζίκι, ψωμί, κλπ).

< >