Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:μορε θα πηγαιναμε αν ειχε χρονο αλλα πνιγεται , οποτε τον ταλαιπωρούμε εδω μεσα ζητωντας συμβουλες και βαζοντας τον να γραφει αντι να δουλευει .
Μαστορα μπορει να παρει αυτη 4αρι ηλεκτροδιο οπως γραφουν; χλωμο το βλεπω. http://www.ergaliomihaniki.gr/index.php ... &order=ASC

Στο όριο τα 160Α και όχι για πολύ ώρα, τι θέλεις να κολλάς ? Κάγκελα μασίφ ? αυτή είναι πολύ καλή με 2.5mm ηλεκτρόδιο, αν την τσιτώνεις με 4.0άρια τα IGBT που έχει δεν θα αντέξουν πολύ, αν θέλεις να κολλάς μασίφ χοντρά σίδερα πάρε την 190άρα, ΟΚ είναι ακριβότερη αλλά ενδείκνυται για χοντρές δουλειές.
Άβαταρ μέλους
By otso
#339154 στην αυλη ειναι κατι Η εδω και 10 χρονια για να φτιαχτει μπαλκονι 6000ε τοτε , βαμμενα και παρατημενα , ολοι εχουμε δικαιωμα στο ονειρο οτι θα το φτιαξουμε καποτε , αν και βλεπω να τα παιρνουν οι γυφτοι. Ολο μαζευω σιδερα , οτι βρω σαν παλιατζης ολο θα μου χρησιμεψουν . το 2.5 αρι δεν μου κανει πια αργει και πρεπει να περναω διπλη φορα και ολο μου φαινεται οτι δεν κολλησα καλα.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
21 quadra έγραψε:
blackpug106 έγραψε:
glf έγραψε:Τι να την κάνεις;

Θα το ραψω ποντο πόντο :lol:

Οχι μη φοβάσαι.

Απο κάγκελα μεχρι μπαλώματα σε ηδη υπαρχουσες σιδηροκατασκευες.

Οικιακη χρηση δλδ

Αυτη που εχω τωρα ειναι η παλια κλασική ασήκωτη λαι εχει max 130_140 Α.

Πάρε μια Imperia στα 190Α, πάρε όμως και μάσκα ηλεκτρονική αν δεν έχεις, έχει η Imperia με κάπου 50€, θα έχεις ελεύθερο το αριστερό χέρι και θα είσαι και απόλυτα προστατευμένος από τις λάμψεις, εγώ έχω 2 Telwin TIG που κολλάει και αλουμίνια και MIG αλλά είναι ακριβές, όλοι οι γνωστοί μου έχουν Imperia χρόνια και δεν έχουν πρόβλημα.

Ευχαριστω πολυ! :thumbsup:

Απο ενα γρηγορο ψαξιμο ειδα οτι δεν ξεφευγουν στα λεφτα.

Και μασκα σιγουρα

Χριστουγεννα ερχονται, να μου κανω ενα δωρακι :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
fokion έγραψε:Δημητρη.
Όλα εξαρτώνται κατ αρχην αν το θες για κυρια θερμανση ή για ομορφία
Αν ναι στο πρωτο και το σπιτι είναι δικο σου και θα μεινεις καιρό εκει προτιμομενη λυση δεν είναι η κασετα αλλα η ανακατασκευή του "πραγματος"

Για κύρια θέρμανση όλου του σπιτιού δεν ξέρω, αλλά για το σαλόνι σίγουρα. Το σπίτι δικό μου είναι.

fokion έγραψε:Μετα πρεπει να αποφασισεις αν θα κανεις τζακι φυσικής ή βεβιασμένης ροης ( που είναι και οι κασσετες)
το κάθε ένα εχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του.
Κοστολογικά θελει και σηκωνει ψαξιμο.
Πχ το λεροι εχει ένα φυσικής ροης με 400 ευρω δοκιμασμένα αποτελεσματικό αν ο τζακας απλώς ακολουθησει τις προδιαγραφες του κατασκευαστη και δε κανει του κεφαλιου του.

Θα πάω να ρίξω μια ματιά γιατί δεν έχω ιδέα.

fokion έγραψε:
Επεισεις.
Αν το θες για κυρια θερμανση θα πρεπει να ξερεις ότι απαιτούνται ξερα ξυλα ( ή μριγκετες ) χοντρικά δηλ αγορασμένα το καλοκαιρι και αποθηκευμενα (που είναι και πολύ καλυτερες οι τιμές) . Εχεις τοσο χωρο?
Ακομα πρεπει να υπολογισεις από κει που θα τα αποθηκευσεις ποσους ορόφους θα πρεπει να τα ανεβάζεις αν είναι το τζακι σε καποιο οροφο... Μετα από καποιο σημειο "κουράζεσαι"

Στην αποθήκη ή σε κανά μπαούλο στην βεράντα. Δεν θα παίρνω και τόνους.

fokion έγραψε:Ακομα.
Αν εχεις οικογενεια ξερουν μπορουν να αναβουν και γενικώς "χειρίζονται" το τζακι εν τι απουσια σου? ή θα εισαι ο Γιουιλι ο μαυρος θερμαστης κι εκεινοι παγόβουνα μεχρι να ερθεις?

Συνήθως εγώ πάω πρώτος, αλλά οκ αν είναι απλό λογικά θα μπορεί να το ανάβει, αφού θα κλείνει άλλωστε

fokion έγραψε:Αν το θες για ομορφια παρε το πολύ αυτά τα συστηματα με τους "σωλήνες" να αυξησεις καπως την αποδοτικότητα του και αυτό (να) είναι ολο...

υγ. Όπως πολύ σωστα ειπόθηκε το ενεργειακο τζακι είναι ένα τεραστιο θεμα με λυσεις εξατομικευμένες....
Πχ θα βαλεις ή δε θα βαλεις εναλλακτη να παιρνεις και ζεστη από την καμινάδα?
Με αεραγωγούς με ή χωρις μοτερ ή υδραυλικό?
η διαρυθμιση του σπιτιου βολευει στη μεταφορά του θερμου αερα στα αλλα δωματια?

Το τζάκι είναι λίγο πιο αριστερά στην ευθεία του διαδρόμου, οπότε θεωρώ θα μπορούσε

Ευχαριστώ :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By xenos
#339355 Οι μπρικέτες είναι μόνο για ενεργειακά ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε απλό τζάκι πχ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nEK
xenos έγραψε:Οι μπρικέτες είναι μόνο για ενεργειακά ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε απλό τζάκι πχ; :hmmm:

Μπορουν, αλλα αμα κλαις τα ξυλα και τις χαμενες θερμιδες στον αερα με το ξυλο, καιγοντας μπρικετες θα κλαινει και οι ρεγγες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#339416 Μια χαρα καίγονται και σε απλό.
Απλά σε ενεργειακό δινουν καποια πλεονεκτήματα όπως πχ ότι δεν εχουν υγρασια να "λερωνουν".

Διμητρη από την λεξη "μπαουλο" μου κανει ότι το θες για ομορφια οποτε ( προσωπική εκτιμηση - δικα σου τα χρηματα ότι θες κανεις προφανως) δεν αξιζει να επενδύσεις σε ενεργειακο...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
fokion έγραψε:Διμητρη από την λεξη "μπαουλο" μου κανει ότι το θες για ομορφια οποτε ( προσωπική εκτιμηση - δικα σου τα χρηματα ότι θες κανεις προφανως) δεν αξιζει να επενδύσεις σε ενεργειακο...

fokion όχι για ομορφιά μόνο αλλά και για ζεστασιά. Λες ότι πρέπει να έχω ένα ολόκληρο δωμάτιο πχ γεμάτο με ξύλα;
Κοίτα, δεν έχουμε κανά τρελό χειμώνα εδώ στα νότια. Λίγες είναι οι μέρες που κάνει πολύ κρύο. Και ναι, ίσως έχεις δίκιο, μπορεί γενικά να μην αξίζει η επένδυση σε ενεργειακό.

Το θέμα είναι ότι:
- δεν θέλω να φοβάμαι αν θα μυρίσει
- δεν θέλω να έχω ανοιχτό παράθυρο για ελκυσμό
- θέλω να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον απορροφητήρα σε περίπτωση που πεινάσουμε

Πάντως και ενεργειακό να γίνει μόνο κακό δεν είναι, εκτός από την τσέπη μου, σωστά;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#339695 Ακριβως. Και ειναι δυσκολο για οποιονδηποτε αλλο εκτος απο εσενα να "κρινει" που ειναι το "αποδεκτό".
Το μονο που μπορει και "πρεπει" να κανει καποιος ειναι να σε "ψιλιασει" ωστε να κρινεις και αυτο τον οποιο παραγοντα , παντα με τα δικα σου κριτιρια.

πχ αν αρχιζει το παραμυθι και φτανει προς το χιλιαρικο plus ( δες και πιο κατω περι καμιναδας) ε τοτε αρχιζεις να κοιτας κατα υδραυλική πελετοσομπα...

Το θεμα με τα ξυλα ειναι οτι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ παραγοντας για την αποδοση τους ειναι να ειναι ξερα = κατω απο 20% υγρασια.
Αν τα παρεις το καλοκαιρι θα προλαβουν να διωξουν αρκετη υγρασια λογω της ζεστης και του αερισμου σε ξερη ατμοσφαιρα.
Αν πας τωρα να αγορασεις ειναι ΠΟΛΥ πιθανο - εκτός αν μιλαμε για καποια τεραστια μαντρα ξυλων (που εχει αυτη ντανιασει απο το καλοκαιρι και δεν της εχουν εξαντληθει ακομα) να ειναι φρεσκο-κομμενα = υγρα = καπνα = δυσκολία στο αναμα

κι ετσι λοιπον με υγρα ξυλα ΔΕΝ παιρνεις το μεγιστο απο το ενεργειακο σου το οποιο το εχεις υπολογίσει καποια KW για να σε καλυπτει.... περαν βεβαιως των "ζουμιων" που βγαζουν.
Ενα αλλο συμαντικό θεμα ειναι η καμιναδα στα ενεργειακά, και εξισου ( αν οχι πιο ) ακριβη....
πρεπει να ειναι μονομενη ωστε να μην ερχονται - δημιουργουνται υγροποιησεις και επισεις πρεπει να εχει συγκεκριμενα "ορια" τραβηγματος, ωστε και να μη καπνιζει αλλα και να μη σου "ρουφαει εξω" τη ζεστη....

ειναι πολλες οι παραμετροι οπως βλεπεις....

Επι των θεματων:
Με μια καλη καμιναδα ουτε το κλασικό ανοιχτο μυριζει - καπνιζει
Για να μην εχεις το παραθυρο ΕΠΡΕΠΕ να σου ειχαν βαλει παροχη αερα απο εξω ξεχωριστή ( λογικά δε πρεπει να εχει..).
Ετσι και το θεμα με τον αποροφητηρα δεν θα ηταν ΤΟΣΟ εντονο.

Και δεν ειναι απαραιτητο οτι ενα ενεργειακο με τον αποροφητηρα δε θα μυρισει... Δυσκολοτερο και ακομα δυσκολοτερο αν εχει παροχη αερα απεξω το ενεργειακό, πρακτικά απιθανο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#339699 Ο κατ/στής μάλλον το έβαλε περισσότερο το τζάκι για την ομορφιά παρά τη λειτουργικότητά του. Όχι δεν έχει σκεφτεί για παροχή αέρα. Όλοι οι όροφοι έχουν θέμα. Ο ένας έβαλε μοτέρ και ο άλλος το έκανε ενεργειακό. Θέλω κι εγώ να μπορώ να το χρησιμοποιώ.

Πήρα και μια σκούπα στάχτης προχθες από Lidl :lol:
Άβαταρ μέλους
By fokion
#339703 Οπως τα περισσότερα "κατασκευαστικά" εμου μη εξαιρουμενου...

η σκουπα θα σου αποδειχτει εξαιρετικά χρησιμη ειδικά για το ενεργειακό.
Να προσεχεις το φιλτρο της στομωνει γρηγορα.
Καποιοι ( κι εγω ) βαζουν ενα παλιο μπλουζακι να περιορισουν το μπουκωμα. :) :) :)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#342084 Αξίζει πιστόλι βαφής για περιστασιακή βαφή για να μην μπλέκουμε με σκάφες, ρολλά κλπ;
πχ κάτι τέτοιο
http://www.praktiker.gr/p/pistoli-vafis ... hvlp-65892
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Αξίζει πιστόλι βαφής για περιστασιακή βαφή για να μην μπλέκουμε με σκάφες, ρολλά κλπ;
πχ κάτι τέτοιο

οχι τέτοιο πιστόλι,airless .Καλύτερα κομπρεσερ και πιστόλι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Αξίζει πιστόλι βαφής για περιστασιακή βαφή για να μην μπλέκουμε με σκάφες, ρολλά κλπ;
πχ κάτι τέτοιο

Εξαρτάται τι θέλεις να βάψεις. Το πιστόλι δεν μπορεί πάντα να υποκαταστήσει το ρολό.