Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338188 Σκοπεύει να πάρει την αποζημίωση και ταμείο ανεργίας. Και ελπίζει(δεν ξέρω σε τι), ότι μέσα σε ένα χρόνο θα βρει κάτι στο αντικείμενό της... Σε παρόμοιες συνθήκες. Οι οποίες συνθήκες τα 3-4 τελευταία χρόνια ήταν μέτριες, καλύτερες από τον ανταγωνισμό πάντως. Αλλά καμία σχέση με αυτές που είχε τα προηγούμενα 15 χρόνια που δούλευε εκεί. Και ήταν και δίπλα στο σπίτι της το γραφείο.
"Παίξε Τζόκερ" της είπα. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τον επόμενο χρόνο, είναι ίσως ίδιες.

Εντωμεταξύ, βλέπει το ζόρι που τραβάει ο άντρας της ως πολ.μηχανικός, αλλά ιδιώτης. Χωρίς ωράρια, χωρίς κάτι σταθερό αλλά δεν κόβει. Της είπε η μάνα μου, να κρατήσει τα δωμάτια στη Χαλκιδική. Τα οποία είναι στο όνομά μου σαν ακίνητο, μετά το μοίρασμα της "κληρονομιάς". Συμφώνησα και εγώ που δεν έχω χρόνο, αλλά αυτή δε θέλει. "Καθαρίστρια θα γίνω;;;;" . Ε, κόψε το λαιμό σου. 2 παιδιά έχεις, δουλειά δεν έχεις, ο άντρας σου δουλεύει όλη μέρα. Σου δίνουνε 2 λύσεις(η πρώτη ήταν να την πάρω στη δουλειά μου), και σου ξινίζουν. Το δέντρο λεφτιά, δεν ευδοκιμεί στην Ελλάς. ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΤΟ ΛΕΜΕ :(
Άβαταρ μέλους
By otso
#338192 Ναι αλλα παντα θα ειστε εκει γι αυτην και υπαρχει και το πανοπροικι βεβαια που λενε στο χωριο μου.(Οταν μετα απο χρονια ξαναζητανε προικα)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338195 Τι είναι το πανοπροίκι;
Αν θέλει η μάνα μου, ας δώσει. Και εδώ θα είναι το κουλό.... Η μάνα μου 71 χρονών να δουλεύει τα δωμάτια, η αδερφή μου να το ξύνει, και η μάνα μου να την τσοντάρει....

Οι γονείς κάνουν τα μεγαλύτερα λάθη.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#338197 Ετσι οπως μιλας για την αδερφη σου δημοσια, ουτε εγω θα σκοπευα να συνεργαστω με τον εναν η τον αλλον τροπο μαζι σου παντως :)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338203 Δεν πειράζει. Δεν θα είμαι εγώ αυτός, που δε θα έχει δουλειά.....

Με αφορμή τον kovathe, χωρίς να γνωρίζω ότι είναι στην ίδια κατάσταση ή σκέψη, λέω κάτι που ζω εδώ και λίγες ημέρες.
Κοινή συνισταμένη; Ότι δουλέψανε σε ένα και μοναδικό εργοδότη για πολλά χρόνια. Διαφορά; Ότι ο ένας σκέφτεται να φύγει και ο άλλος απολύθηκε. Δεν υπάρχει η εμπειρία λοιπόν για το τι θα αντιμετωπίσουν στην αγορά εργασίας της Ελλάδας το 2017 πλέον.

Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ. ΔΕΝ ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο kovathe. Ξέρω όμως αυτήν της αδερφής μου. Που χρόνια γκρινιάζει, και ακόμα και ο ίδιος της ο άντρας, απλά την αγνοεί(στο συγκεκριμένο θέμα).
Άβαταρ μέλους
By otso
#338204 πανοπροίκι
Ακου να δεις , ο πατερας μου ηταν 3 αδερφια και μια αδερφη , οταν την παντρεψαν πηρε προικα διπλασια κτηματα απο οτι πηραν τα αγορια συν 2 παραγωγες. Μετα απο 30 χρονια ειχει μεινει απο την μητερα τους 7,5 στρεμματα που το καλλιεργουσαν ενναλαξ τα 3 αγορια . μια μερα λενε δεν το χωριζουμε κιαυτο μεγαλωσαν τα παιδια μας να ξερουν τι εχουν . Επρεπε ομως να παρουν υπογραφη απο την μικρη αδερφη οτι παραιτειται , ελα που δεν υπεγραφε μετα απο 30 χρονια ηθελε παλι κι αλλο μεριδιο , μεχρι που εφαγε κατακεφαλα απο τον αντρα της και υπεγραψε . Φαντασου ομως να ηθελε και ο θειος μου ,θα το επαιρνε.
Οποτε Κυριακο με την αδυναμια που της εχει η μανα σας δεν σας βλεπω καλα.
Και να σου πω , ενα πολυ καλο παιδι του φορουμ ενδιαφερθηκε για την μικρη σου αδερφη αλλα δεν εδωσες σημασια.
Άβαταρ μέλους
By gianik
bibendum έγραψε:Ετσι οπως μιλας για την αδερφη σου δημοσια, ουτε εγω θα σκοπευα να συνεργαστω με τον εναν η τον αλλον τροπο μαζι σου παντως :)

Πως μιλαει;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kyr80 έγραψε:Σκοπεύει να πάρει την αποζημίωση και ταμείο ανεργίας. Και ελπίζει(δεν ξέρω σε τι), ότι μέσα σε ένα χρόνο θα βρει κάτι στο αντικείμενό της... Σε παρόμοιες συνθήκες. Οι οποίες συνθήκες τα 3-4 τελευταία χρόνια ήταν μέτριες, καλύτερες από τον ανταγωνισμό πάντως. Αλλά καμία σχέση με αυτές που είχε τα προηγούμενα 15 χρόνια που δούλευε εκεί. Και ήταν και δίπλα στο σπίτι της το γραφείο.
"Παίξε Τζόκερ" της είπα. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τον επόμενο χρόνο, είναι ίσως ίδιες.

Εντωμεταξύ, βλέπει το ζόρι που τραβάει ο άντρας της ως πολ.μηχανικός, αλλά ιδιώτης. Χωρίς ωράρια, χωρίς κάτι σταθερό αλλά δεν κόβει. Της είπε η μάνα μου, να κρατήσει τα δωμάτια στη Χαλκιδική. Τα οποία είναι στο όνομά μου σαν ακίνητο, μετά το μοίρασμα της "κληρονομιάς". Συμφώνησα και εγώ που δεν έχω χρόνο, αλλά αυτή δε θέλει. "Καθαρίστρια θα γίνω;;;;" . Ε, κόψε το λαιμό σου. 2 παιδιά έχεις, δουλειά δεν έχεις, ο άντρας σου δουλεύει όλη μέρα. Σου δίνουνε 2 λύσεις(η πρώτη ήταν να την πάρω στη δουλειά μου), και σου ξινίζουν. Το δέντρο λεφτιά, δεν ευδοκιμεί στην Ελλάς. ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΤΟ ΛΕΜΕ :(

Εσυ τα βλεπεις απο εξω σαν τριτος και λογικα τα βλεπεις. Η αδελφη σου που απολυθηκε ομως τα βλεπει απο την δικη της σκοπια που δεν ειναι λαθος την δεδομενη στιγμη. Προφανως ολα αυτα τα χρονια δεν αντιμετωπιζε οικονομικα προβληματα για να σκεφτει εναλλακτικες.
Αστην λιγο καιρο να δει τι παιζει, να συνειδητοποιησει τι συμβαινει στην αγορα εργασιας και θα βρει την ακρη.
Αυτο που τωρα δεν δεχεται, μπορει να το δεχθει στο μελλον.
Άβαταρ μέλους
By elteo
gianik έγραψε:
bibendum έγραψε:Ετσι οπως μιλας για την αδερφη σου δημοσια, ουτε εγω θα σκοπευα να συνεργαστω με τον εναν η τον αλλον τροπο μαζι σου παντως :)

Πως μιλαει;

Μια χαρά ρεαλιστικά μιλάει ο kyr. H αδερφή του, μου θυμίζει την ελληνική νεολαία που πήραν ένα πτυχίο και δεν θέλουν να κάνουν τίποτα άλλο πέρα από αυτό που σπούδασαν παρότι υπάρχει ανάγκη επιβίωσης.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747

Γιατί, άδικο έχει? Ίσα ίσα, με τέτοιους ανθρώπους θα ήθελες μια συνεργασία.

...>.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
gianik έγραψε:

Πως μιλαει;

ξεχασα να γραψω οτι αν ημουν αδερφη του.

Οι ισορροπιες συνεργασιας ή οι σχεσεις αφεντικου - υπαλληλου μεταξυ αδερφων/φιλων ειναι αρκετα λεπτες. Αν ο ενας εχει την αντιμετωπιση ρεαλιστικα μιλωντας τυπου "Ελα σε μενα να δουλεψεις γιατι δεν προκειτε να βρεις πουθενα αλλου αυτα που σου δινω", "δεν ξερεις τι σου γινεται γιατι δεν εχεις εμπειριες" ειναι πολυ πιθανο να καταληξει σε φιασκο η συνεργασια. Μιλαμε για επαγγελματικες σχεσεις αδερφων/στενων φιλων.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bibendum έγραψε:Μιλαμε για επαγγελματικες σχεσεις αδερφων/στενων φιλων.

...οι οποίες σχέσεις πρέπει να διαχωριστουν σε ενδεχομενη συνεργασία. Δεν είναι πολύ εύκολο βέβαια, αλλά πρέπει.

...>.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
edmond έγραψε:Ο ρεαλισμός με το ύφος και νόημα του παρόντος τοπικού, δεν έχουν και πολύ σχέση μεταξύ τους.

Ακριβώς.
Εξάλλου το ανέφερα ήδη ότι όλα είναι στη σφαίρα της φαντασίας (μου) και ότι λογικά θα ακολουθήσω τη λογική - ρεαλιστική λύση να κάτσω στ αυγά μου....
Τίποτα δε μας εμποδίζει να συζητάμε ωστόσο έτσι δεν είναι?
Εξού και η γενική ονομασία του τοπικού.

Ιν αδερ νιουζζ, ο μπρο με έχει πρηξει να πάρω τα λεφτά και να πάμε Δουβλίνο.
Αυτός όταν έφυγε (λόγω της κοπελιας που είναι μισή ιρλανδή) παράτησε την τοτε αρκετά καλη δουλειά του + τη σχολή χωρίς να τελειώσει το πτυχίο του (χοντρή |λογοκρισία| το συγκεκριμένο) και έφυγε με κάνα 10ρικο οικονομίες..
Τώρα είναι IT manager παρακαλώ με πολύ καλες συνθήκες και μισθό πολύ ευχαριστημένος και σε καλη περιοχή.

Θέλω να πω καλός ο ρεαλισμός αλλά καμια φορά πρεπει να παίρνεις και ρίσκα για να κάνεις κάτι που γουσταρεις και ας φαίνονται ολίγον κουλά τη δεδομένη στιγμή.....
Τελευταία επεξεργασία από kovathe και 13 Δεκ 2016, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά