Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#336340 . ΗΦ καλά όλα αυτά που γράφεις αλλά να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο σου καινούριο είχε κοστίσει και 38 χιλιάδες ευρώ.
Το οποίο σαν νούμερο είναι αστείο.
Με λιγότερα χρήματα τότε έπαιρνες Golf GTi με DSG6 και ήταν πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#336403 Το Golf έτσι θεωρούσα κι εγώ πως ήταν, σίγουρα επίσης ήταν/είναι πιο γρήγορο, αλλά πήγαινε δες ένα σήμερα πώς είναι και δες το δικό μου...
Τότε, επέλεξα την 1 λόγω πίσω κίνησης, σήμερα θα την επέλεγα για πολύ περισσότερους λόγους!
Όσο γι'αυτά που έγραψε ο nass, συζητάμε πάντα για κανονικό αυτοκίνητο, άρα να μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα.
Οι φτερούγες, πάνε πολύ πιο ακριβά, εννοείται πως θα αγόραζα μία χθες αν μπορούσα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:
dimitrisB έγραψε:@ΗF
Μην τα μαρτυράς όλα, εκτίθεσαι! :rtfm:
Και όταν κάποτε θελήσεις να το πουλήσεις, θα σε έχουν "διαβάσει"και θα στο πάρουν κοψοχρονιά ή θα μείνει στα αζήτητα !

:lol:

Υπάρχουν πάμπολοι καραγκιόζηδες, που σκέφτονται έτσι.
Το ότι εντάσσονται στην κατηγορία των "ψευτών και υποκριτών", αν τυχόν είναι σε παρέα γνωστών (ή σε κάποιο φόρουμ :iconcool: ), δεν τους πολυνοιάζει.

Ούτε το γεγονός να ενημερώσουν την ομήγυρη για τα "κουσούρια" του αυτοκινήτου τους δεν εξετάζουν ως πιθανότητα, μπάς και αλλάξει γνώμη κάποιος για τη συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο και "σωθεί".
Ούτε κορόιδα να "χρηστούν", ούτε ψώνια αν το κάρο είναι premium και τους έφαγε χρήμα, ούτε τίποτις !

Ζούν ανάμεσά μας! :thumbsdown:

Και για να γυρίσω on topic : <<Δεν είναι και έμποροι μεταχεισριμένων>> για να δικαιολογούνται...

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, εμένα η όλη λογική μου φαίνεται ανόητη. Εγώ δεν έχω σκοπό να κρύψω κάτι όταν το πουλήσω, όπως δεν έχω σκοπό και να ασχοληθώ με ανόητους που θα μου λένε, "είναι αναξιόπιστο μοντέλο, κόψε κάτι στην τιμή".
Αν τον χαλάει, ας μην το αγοράσει ποτέ.
Εγώ όποιος λέει πως το δικό του αμάξι δεν έβγαλε τίποτε, τον θεωρώ είτε τυχερό, είτε ψεύτη πλέον. Μιλώντας πάντα για σύγχρονα αυτοκίνητα, όχι για την Corolla του παππού που έχει κάνει 17 εκατομμύρια χιλιόμετρα με τα ίδια λάδια και χωρίς να καεί ούτε ένα λαμπάκι...

Εξάλλου, για το κάθε αυτοκίνητο υπάρχει μια γκάμα αγοραστών, αν ο άλλος θέλει σούπερ αξιοπιστία, δεν ψάχνει BMW ή συνολικά γερμανική τεχνολογία.
Από εκεί και μετά, προφανώς, το αυτοκίνητό μου στο δρόμο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ με τα περισσότερα hatchback, ακόμη και τα σύγχρονα (με εξαίρεση την νέα σειρά 1). Αυτό χαίρομαι και καταπίνω τις βλάβες που μου βγάζει κατά καιρούς... Απαριθμώ εν τάχει:
-4 πολλαπλασιαστές (~250€)
-4 μπεκ (~850€)
-1 γρύλος παραθύρου συνοδηγού (~250€)
-1 ρυθμιστής πίεσης λαδιού (~170€)
-1 σπιράλ εξάτμισης (~120€, εκτός αντιπροσωπείας, σε εξατμισά)
-1 μπεκ (300€) (τα ακρίβυναν κιόλας, αντί να τα έχουν σε συμβολική τιμή)
-1 γρύλος παραθύρου οδηγού (~250€) (μαζί με την αποκατάσταση της σύνδεσης του tweeter)
-1 μπεκ (300€)

Όλα αυτά, μας κάνουν σε επισκευές εκτός προγραμματισμένης συντήρησης, περίπου 2200€ αν τα μετράω καλά. Και επιπλέον δύο φορές φόρτωμα σε οδική. Και έχει 120.000 χλμ.
Για να μην είμαι άδικος:
-Κάθε μέρα το ESP θα είναι off και θα πάω στην δουλειά όσο πιο γρήγορα μπορώ και με το πλάι σε κάθε στροφή. Θα περιμένω μόνον λίγα λεπτά να ζεσταθεί και μετά βουρ.
-Η μέση κατανάλωσή μου παίζει περίπου στα 12 λίτρα/100.
-Στην αρχή χαλούσα ένα σετ ελαστικών πίσω κάθε χρόνο. Τώρα είμαι στα 2 χρόνια (κάνω λιγότερα χιλιόμετρα).

Με λίγα λόγια, Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ αυτοκίνητο και να είχα, θα του έπινα το αίμα και λογικά θα χαλούσε λίγο παραπάνω στα χέρια μου από τα χέρια κάποιου άλλου. Είμαι βέβαιος πως πολλά εκεί έξω θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστα από το δικό μου. Είμαι επίσης βέβαιος, πως στο δρόμο δεν θα με διασκέδαζαν τόσο πολύ επίσης.
Ο καθένας λοιπόν, επιλέγει αναλόγως...

Τελευταίο: η συναρμογή και η συνολική ποιότητα σχεδιασμού του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, πολύ ανώτερη από αυτό που φαίνεται (γιατί επίτηδες το δικό μου έπρεπε να φαίνεται φθηνότερο αυτοκίνητο από μια 3άρα). Ένα Golf αντίστοιχης ηλικίας δείχνει πολύ χειρότερο μέσα έξω, πιο κουρασμένο. Αλλά δεν επιτρέπεται περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου να χαλάνε ξανά και ξανά και η εταιρεία να μην κάνει τίποτε. Και μπορεί να είμαι αγοραστής τους γιατί προσφέρουν κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει αυτή την στιγμή (πίσω κίνηση σε C-segment), αλλά προφανώς δεν θα την πρότεινα την εταιρεία σε κάποιον ως αξιόπιστη.

Τέλος :offtopic: .

(Σε ποιο τόπικ θα ταίριαζαν τα τελευταία καλύτερα; :ninja: )

Kαι τυχερός είσαι.Πολλές 116i είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα με το κινητήρα.Χρονισμός ,κατανάλωση λαδιού.2 που ξέρω εγω χτύπησαν βαλβίδες.Και η ποιότητα του εσωτερικού δεν είναι οτι καλύτερο.Εγω όσες 1 πρώτης γενιάς βλέπω σήμερα είναι ψιλοχάλια ,ειδικά στο εσωτερικό.Παίζει ρόλο και η χρήση.Η 120ί είναι LCI?
Πάντως και εγω πολυ δυσαρεστημένος απο την αξιοπιστία της BMW.Kαλα για το MINI δε συζητάμε καν...
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε: MR-2

To μοτέρ αυτουνού έχει κάτι θεματάκια... :ninja: Κάτι κεφαλές που θέλουν πέταμα κάθε 3 και λίγο... :ninja: και ως εκ τούτου, όταν αρχίσει να τα παίζει, τσιμπάει λάδι, σταδιακά όλο και περισσότερο... όπως έμαθα από συνφορουμίτη που είχε την ατυχία να έχει πατέρα που θεωρούσε ότι δεν υπάρχει καλύτερο αμάξι στον κόσμο από το avensis 1,8 (ίδιο μοτέρ με το MR2)... :lol:

Κατά τ' άλλα συμφωνώ...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
kostis20 έγραψε:Πάντως και εγω πολυ δυσαρεστημένος απο την αξιοπιστία της BMW.Kαλα για το MINI δε συζητάμε καν...

Και ήταν η "premium" :roll: εταιρεία που δεν είχα ποτέ επιλέξει.
Μετά το Audi 80 (αυγό), το οποίο κατατάσσεται στην ίδια ελεεινή κατηγορία αναξιοπιστίας με αυτή της σημερινής μου Merc, πολλάκις είχα μετανιώσει που δεν πήρα BMW.
Μετά τα παραπάνω (αν και δε βλέπω ενδεχόμενο αλλαγής αυτοκινήτου για άλλα 5 χρόνια τουλάχιστον) πάει και η BMW, οπότε -αν (ξανα)βρεθεί χρήμα-μάλλον θα πάω σε Ιταλικό (AR) και ας λένε (έλεγαν) ότι θέλουν ! :superman:
Αποκλείεται να βγεί πιό αναξιόπιστο και κυρίως, θα έχω πληρώσει πχ 30% λιγότερο.

Anonymous Founder έγραψε:(Σε ποιο τόπικ θα ταίριαζαν τα τελευταία καλύτερα; :ninja: )

:hmmm:
Στα <<Τεχνικά Θέματα>>, εδώ : viewtopic.php?f=13&t=242 :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#336413 απο τους καλους εμπορους, πηγαμε στους καλους μαστορους και τωρα αν ο HF εκανε καλα που πηρε το αυτοκινητο.

Απο την μικρη μου εμπειρια, αξιοπιστια ειναι θεμα τυχης και μετα ειναι ποσο το προσεχεις. Δλδ εχω φιλο που οτι αυτοκινητο και να πιασει θα γινει σκατα. Θα γινει σκατα το εσωτερικο, θα τους βγαλει προβληματα δεν προσεχει τιποτα.

Απο την αλλη εχω ενα φιλο μ ενα bora το εχει πληρωσει 2 φορες το αυτοκινητο. Οσο και να το προσεχε/προσεχει θα του βγαζει οτι απιθανη βλαβη μπορει να σκεφτει κανεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:
kostis20 έγραψε:Πάντως και εγω πολυ δυσαρεστημένος απο την αξιοπιστία της BMW.Kαλα για το MINI δε συζητάμε καν...

Και ήταν η "premium" :roll: εταιρεία που δεν είχα ποτέ επιλέξει.
Μετά το Audi 80 (αυγό), το οποίο κατατάσσεται στην ίδια ελεεινή κατηγορία αναξιοπιστίας με αυτή της σημερινής μου Merc, πολλάκις είχα μετανιώσει που δεν πήρα BMW.
Μετά τα παραπάνω (αν και δε βλέπω ενδεχόμενο αλλαγής αυτοκινήτου για άλλα 5 χρόνια τουλάχιστον) πάει και η BMW, οπότε -αν (ξανα)βρεθεί χρήμα-μάλλον θα πάω σε Ιταλικό (AR) και ας λένε (έλεγαν) ότι θέλουν ! :superman:
Αποκλείεται να βγεί πιό αναξιόπιστο και κυρίως, θα έχω πληρώσει πχ 30% λιγότερο.

Anonymous Founder έγραψε:(Σε ποιο τόπικ θα ταίριαζαν τα τελευταία καλύτερα; :ninja: )

:hmmm:
Στα <<Τεχνικά Θέματα>>, εδώ : https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?f=13&t=242 :s_dunno

Aυτό ήταν σκυλί του πολέμου, 270.000χλμ και δεν έκανε κιχ, ακόμα και στα χέρια μου σαν νέος οδηγός, μας άφησε μια φορά στον δρόμο από ένα σκασμένο σωληνάκι το οποίο επιδιορθώθηκε εντός 5λέπτου με μονωτική ταινία και έκανε άλλα 140χλμ μέχρι τον προορισμό του.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Το Golf έτσι θεωρούσα κι εγώ πως ήταν, σίγουρα επίσης ήταν/είναι πιο γρήγορο, αλλά πήγαινε δες ένα σήμερα πώς είναι και δες το δικό μου...
Τότε, επέλεξα την 1 λόγω πίσω κίνησης, σήμερα θα την επέλεγα για πολύ περισσότερους λόγους!
Όσο γι'αυτά που έγραψε ο nass, συζητάμε πάντα για κανονικό αυτοκίνητο, άρα να μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα.
Οι φτερούγες, πάνε πολύ πιο ακριβά, εννοείται πως θα αγόραζα μία χθες αν μπορούσα.

To Type-R μπορούσε να μεταφέρει 4 άτομα. Και από fun factor, μεγαλύτερο από την 120i, εκτός και αν ως "fun" ορίζουμε παντιλίκια με 2α σε πλατείες.
(Εβαλα αυτοκίνητα του 2007, όχι σημερινά και με λογική μεταχειρισμένου, όπως ήταν μεταχειρισμένη η 120i τότε)

@bibendum
Το θέμα δεν είναι αν ο Anonymous Founder έκανε καλά που πήρε το αυτοκίνητό του, προφανώς και έκανε κάλλιστα, μια χαρά αυτοκίνητο είναι.
Αυτό στο οποίο εξήγησα (και δεν συνεχίζω το off-topic) είναι ότι κατά την άποψή μου υπήρχαν τότε πιο fun + πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα και ας μην μπορούσε να σκεφτεί κανένα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Οι φτερούγες, πάνε πολύ πιο ακριβά, εννοείται πως θα αγόραζα μία χθες αν μπορούσα.

τωρα είναι η σωστη στιγμη που μπορεις. :iconcool:
λιγο πριν νοικοκυρευτείς. :shifty:
ο Ντινος εχει αργησει.
ο Μιραγκε θελει σουμπαρου :thumbsdown:
Κανε την αρχη. Πως θα πηγαίνεις τα κουτσουβελα στα Γιάννενα για να δουνε τους παππούδες-γιαγιάδες τον χειμωνα, στις κωλοστροφες με τις υγρασίες?
Καντο για τα παιδια σου τουλάχιστον. Φερσου επιτελους σαν υπεύθυνος πατερας. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#336709 Τα παραπανω μυνηματα καλιστα θα μπορουσαν να μπουν σε ενα τοπικ με θεμα "Γιατι ρε μαστορα;" με τα παραπονα μας απο συνεργεια επισημα η οχι
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#354048 Πήγα να δω για λογαριασμό του ξαδερφού μου το παρακάτω Prius:
https://www.car.gr/8658564-toyota-prius ... solar-navi
Είχα τις αντιρρήσεις μου εξ αρχής, για το συνδυασμό έμπορος, υβριδικό (=leasing σχεδόν πάντα), αλλά δεν θα χαλούσα χατήρι εννοείται, αφού επέμενε...
Τιμή, στο κάτω όριο της αγοράς, εξοπλισμός πλούσιος, αλλά γιατί άραγε; :ninja:
Πάω, ρωτάω "υπάρχει service book";
Απάντηση: δεν υπάρχει, γιατί το αυτοκίνητο ήταν leasing στην Hertz, αλλά μπορείτε να το τσεκάρετε στο χώρο μας με όποιον μηχανικό θέλετε. Και δεν σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο χωρίς service book δεν γίνεται να πουληθεί.. :dizzy:
-ΟΚ, υπάρχει κάποια εγγύηση;
-Εμείς δίνουμε εγγύηση για 1 μήνα. Δεν δίνουμε εγγύηση για τα χιλιόμετρα, επειδή ήταν στην Hertz! :dizzy:

ΟΚ, άντε πάμε έξω να το δούμε...

Το τσεκάρω γύρω γύρω, δεν φαινόταν να έχει τρακάρισμα ή κάτι τέτοιο, και ήταν πλυμένο όλο, μέσα έξω και στην μηχανή σε βαθμό... ανησυχίας...
Τσεκάρω το τιμόνι, αλλά με τα "δέρματα" (plastic is fantastic) που βάζει η Toyota, πού να δεις φθορά! :lol:
Τσεκάρω το κάθισμα οδηγού (είχε ταπετσαρία alcantara) και το αριστερό μαξιλαράκι είχε αρκετή φθορά και κυρίως, ήταν πολύ πιο μαλακό... Ύποπτο και αυτό...

Λέω ΟΚ, ρωτάω τον υπάλληλο, εντάξει αλλά για τις μπαταρίες, υπάρχει εγγύηση; Αυτή συνήθως είναι 8 χρόνια στα Toyota.
-Νομίζω δεν υπάρχει, γιατί ήταν εταιρικό και η εγγύηση αυτή συνοδεύει τον πρώτο ιδιοκτήτη! :hmmm:
-Είσαι σίγουρος;
-Ναι, νομίζω έτσι είναι. :hmmm:

-Εντάξει, πάμε πάλι στο γραφείο, να δούμε και το ΚΤΕΟ... :whistlink:

Μου δίχνει το ΚΤΕΟ (σκαναρισμένο έγγραφο στον υπολογιστή), με ημερομηνία Οκτώβριος του 2016... Τσεκάρω τα χιλιόμετρα, παρόμοια με του αυτοκινήτου έξω. Ρωτάω, πότε το αγοράσατε εσείς το αυτοκίνητο;
Δίπλα ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης:
-ΚΤΕΟ εμείς το περάσαμε, 5 μέρες μετά την αγορά. :s_whiteflag
(Ήμουν απολύτως σίγουρος...)
-ΟΚ, για τις μπαταρίες τελικά, υπάρχει εγγύηση;
(Ιδιοκτήτης)
-Νομίζω πως υπάρχει. Αν στον ένα μήνα που σου δίνουμε εγγύηση πας τις μετρήσεις και βρεις κάποιο πρόβλημα, μας το φέρνεις και τα βρίσκουμε εμείς με την Hertz και εσύ παίρνεις τα χρήματά σου πίσω.
-Εντάξει, αφού γίνεται αυτό, δεν μπορούμε να απευθυνθούμε στην Hertz να μάθουμε το ιστορικό του αυτοκινήτου;
-Όχι, δεν γίνεται αυτό. :dizzy: :hmmm:
-Γεια σας κι ευχαριστώ.

Βγαίνω, παίρνω τηλέφωνο τον ξάδερφο...
-Ξάδερφε, το και το, το ξεχνάς και ψάχνεις κάτι άλλο.
-Κάτσε ρε παιδί μου, να το κουβεντιάσουμε, το αμάξι κατά τ' άλλα ήταν καλό; :dizzy:
-Τι καλό να είναι ρε χαμένε, αφού ο άνθρωπος μόνος σου σου λέει, κόψε λάσπη, ιστορικό δεν σου δίνω, τα χιλιόμετρα -εεε, καταλαβαίνετε-, πληροφορίες για ιστορικό γιοκ, το ελέγχεις μόνον στο χώρο του και ΑΝ βρεις κάτι στον πρώτο μήνα, τότε μόνον θα δούμε, κλπ κλπ, τι άλλο θέλεις για να βάλεις τα πόδια στην πλάτη και να τρέξεις μακριά;
:omg:
-Ε, μωρέ, είναι φθηνό, φαίνεται καθαρό ( :help: ), έχει καλό εξοπλισμό (την γαμω-ηλιοροφή), γι' αυτό λέω.
-Μλκ, κόψε πέρα λέμε, σε τρώει να πετάξεις τα λεφτά σου; Σ' αγαπάω σαν αδελφό, γι' αυτό σου λέω κόψε πέρα γμτ! :s_devil
-Αν μαθαίναμε το ιστορικό του; Αν του λέγαμε στην αγορά, αφού το αγοράσουμε, να μας πει το ιστορικό του;
-Καλά για χαζό τον έχεις; Να παραδεχτεί μόνος του μαϊμουδιά; Και αν είσαι πχ δημοσιογράφος; Μόνον από καμιά Toyota Hellas αν μαθαίναμε κάτι, αλλά αφού ήταν στην Hertz, λογικά τα σερβις τα έκανε εκτός επισήμου δικτύου.
-Καλά καλά, φύγε και θα δούμε.

Φεύγω, σκάει τηλέφωνο...
-Έλα ρε, έφυγες;
-Στο αμάξι είμαι, κοντά, τι είναι;
-Να, μίλησα με την γυναίκα και έχει ένα θείο στην Toyota να παίρναμε την πινακίδα ή τον αριθμό πλαισίου να το ψάξουμε...
-Ρε μλκ, πας γυρεύοντας; Τι να ψάξεις; Το αμάξι πρέπει να έχει τα διπλά χλμ και βάλε και θέλεις να ψάξεις τι; Τόσα αμάξια υπάρχουν εκεί έξω, σ' αυτό κόλλησες; Ψάξε άλλο Prius, ψάξε κάνα Lexus CT200h, ψάξε κάνα βρωμοντίζελ αυτόματο, χάθηκαν τ' αμάξια;
-Α, τώρα που το λες, έχει ένα C3 diesel αυτόματο ο ίδιος, δεν πας να του ρίξεις μια ματιά;
-Ρε συ όχι, σ' αυτόν δεν πάω να δω τίποτε, άσε που είναι και κακή επιλογή το συγκεκριμένο, δες καλύτερα την C4 diesel αυτόματη, πιο καλό μοτέρ και πιο καλό αμάξι. Και επιτέλους, σοβαρέψου!
:tomato:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#354051 Να πάτε στην stock-center, είναι πιο ακριβοί αλλά είναι και πολύ πιο σοβαροί. Πήρε ένας φίλος πρόσφατα ένα Opel Meriva diesel (ναι, ναι, ξέρω :lol: ) και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.