Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#336079 H αντιπροσωπείες δυστυχώς δεν σημαίνουν και εγγυημένη και σωστή δουλειά απαραίτητα...
Τελευταία είχα την κακή εμπειρία να χαλάσει ο γρύλος παραθύρου του οδηγού (του συνοδηγού είχε χαλάσει παλιότερα, πλέον τους έχω αλλάξει και τους δύο! :lol: ).
Το πήγα στην αντιπροσωπεία της BMW στα Γιάννενα, οι οποίοι γενικώς είναι εξυπηρετικοί και έχουμε και γνωριμία οικογενειακή (άρα δεν θα ήθελαν και να με κοροϊδέψουν απαραίτητα).
Άφησα το αυτοκίνητο και το παρέλαβα την άλλη μέρα το μεσημέρι. Η δουλειά σαν δουλειά που έπρεπε να γίνει, δεν χρειάζεται παραπάνω από μία ώρα (βγάζεις το πάνελ της πόρτας, αντικαθιστάς τον γρύλο, βάζεις το πάνελ ξανά, τέλος).
Επειδή εκείνη την ώρα βιαζόμουν, επειδή είχα και το κορίτσι (πήγαμε με δανεικό αυτοκίνητο, και θα οδηγούσε αυτή στο γυρισμό), δεν το τσέκαρα ιδιαίτερα, το πήρα και έφυγα.
Στην επιστροφή στην Αθήνα, δυναμώνω λίγο την ένταση του ηχοσυστήματος, και το tweeter της πόρτας του οδηγού, έκανε κόλπα!
:s_mad :s_mad
Καταλαβαίνω πως κάτι έγινε λάθος στην σύνδεση του crossover , το είχα βάλει μόνος μου το σετ ηχείου-tweeter όταν εγκατέστησα το Alpine upgrade kit.
Τους παίρνω τηλέφωνο, τους λέω το πρόβλημα, μου λένε "εμείς δεν πειράξαμε τίποτε".
Τους εξηγώ, παιδιά, το crossover είναι πάνω από την επένδυση της πόρτας, προφανώς και το πειράξατε γιατί το αποσυνδέσατε.
"Ναι, αλλά μετά το συνδέσαμε όπως ήταν, ούτως ή άλλως δεν γίνεται να το συνδέσεις λάθος!".
Εκεί κατάλαβα πως μου λέγανε φίφες, γιατί ΞΕΡΩ πως γίνεται να το συνδέσεις λάθος! :protest:

Επειδή δεν έχω χρόνο τελευταία, το άφησα σε έναν που βάζει ηχοσυστήματα εδώ στην γειτονιά, του εξήγησα το πρόβλημα και κατόπιν με πήρε τηλέφωνο:
"Φίλε, έχεις κάποιο διάγραμμα για την σύνδεση, γιατί εδώ δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να συνδέσω".
Του πήγα το διάγραμμα που είναι online και το βρίσκεις πολύ εύκολα (και εννοείται πως ένα συνεργείο BMW επίσημο, οφείλει να το έχει), το είδε ο άνθρωπος το σύνδεσε σωστά, το πήρα και παίζει μια χαρά.
30€ φτωχότερος βέβαια, μαζί με τα 219€ της αντιπροσωπείας για τον γρύλο και την εργασία, ένα 250άρι...

Το ζήτημα δεν είναι τα λεφτά όμως μόνον...
Το ζήτημα είναι πως έπρεπε να ασχοληθώ για να βρω την λύση. Και καλά εγώ κατέχω κάποια πράγματα και καταλαβαίνω τι φταίει. Κατάλαβα εύκολα πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο φιλτράρισμα των συχνοτήτων, άρα κατάλαβα πως ήταν το crossover και γνώριζα πως υπάρχει εκεί και πως πρέπει να συνδεθεί σωστά. Κάποιος άλλος κακομοίρης που δεν ξέρει και δεν θέλει ν' ασχοληθεί, τι θα έκανε;

Το αποκορύφωμα όμως είναι πως αυτός που αφαίρεσε το πάνελ της πόρτας στην αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων, δεν το κούμπωσε σωστά και εξείχε!
:s_mad
Όταν το τσέκαρα, φαινόταν με το μάτι πως δεν είναι ίσιο στην πάνω μεριά. Ένα χτυπηματάκι με το χέρι το κούμπωσε (είναι όλο κουμπωτό με κλιψάκια, δυο βίδες έχει όλες κι όλες για το χερούλι...) σωστά. Ο απίθανος που το αφαίρεσε και το επανατοποθέτησε, δεν το είδε;
:s_shout

Άρα, εμπιστοσύνη σωστής επισκευής, δεν έχω πουθενά, ΟΥΤΕ στην αντιπροσωπεία. Πλέον επειδή ξέρω πολύ καλά το αυτοκίνητο, τσεκάρω μόνος μου και μέσω OBD και πηγαίνω προετοιμασμένος ακόμη και σε απλό σερβις.
Να πω ξανά φυσικά, πως τα BMW είναι γενικώς αναξιόπιστα αυτοκίνητα, ειδικά τα μοτέρ άμεσου ψεκασμού πρώτης γενιάς. Εγώ έχω αλλάξει μπεκ (όλη την τετράδα) το 2010 και τώρα έχει ξεκινήσει η δεύτερη αλλαγή (τώρα τα αλλάζω ένα-ένα, έχω αλλάξει ήδη... τα μισά! :s_biggrin ).

Φυσικά, το στίβω όσο μπορώ το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να χαλάει. Είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα και δεν το έχουν λύσει, και ούτε ασχολούνται να προσφέρουν μια φτηνή λύση στους πελάτες τους, χρεώνουν το μπεκ σχεδόν 300€ το ένα!
:lipsealed:

Εγώ το πάω σε αντιπροσωπεία μεν, αλλά δεν ακολουθώ τυφλά ό,τι μου πουν. Επίσης, πάω όλα τα αναλώσιμα (φίλτρα, λάδια, τακάκια, δίσκους, κλπ κλπ) γιατί οι τιμές τους καίνε (ακόμη!).
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#336085 ναι ρε στα τσακια τους. Υπαλληλοι ειναι...

Αν ο αλλος ομως ειναι ιδιοκτητης και το ποναει το μαγαζι και σε σεβεται εχεις πιθανοτητες να βρεις καλυτερες υπηρεσιες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#336086 Εμπιστοσύνη δεν μπορείς να έχεις πουθενά και σε κανέναν όταν το 99% των μαστόρων σε θεωρούν by default ανίκανο να αξιολογήσεις την ποιότητα της δουλειάς τους. Επίσης κι εγώ τους πάω τα αναλώσιμα και ας είναι γυφτιά ας είναι ότι θέλει. Αν είχα τον κατάλληλο χώρο και τα κατάλληλα εργαλεία θα μπορούσα να κάνω το 1/3 της προγραμματισμένης συντήρησης του αυτοκινήτου μόνος μου. Όταν μπλέκεις όμως με navi, s-tronic, άμεσους ψεκασμούς κτλ εκεί χρειάζεσαι αντιπροσωπεία. Η Καρέντα τρέχει και ένα προγραμμα για τα παλιά Audi με 30% έκπτωση στα ανταλλακτικά ενώ το συνδυάζω και με πόντους από την Audi Owners Club card και κόβω κάτι κι από κει.

btw δε μεταφέρει κάποιος τα τελευταία στο κατάλληλο θέμα?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#336088 @ΗF
Μην τα μαρτυράς όλα, εκτίθεσαι! :rtfm:
Και όταν κάποτε θελήσεις να το πουλήσεις, θα σε έχουν "διαβάσει"και θα στο πάρουν κοψοχρονιά ή θα μείνει στα αζήτητα !

:lol:

Υπάρχουν πάμπολοι καραγκιόζηδες, που σκέφτονται έτσι.
Το ότι εντάσσονται στην κατηγορία των "ψευτών και υποκριτών", αν τυχόν είναι σε παρέα γνωστών (ή σε κάποιο φόρουμ :iconcool: ), δεν τους πολυνοιάζει.

Ούτε το γεγονός να ενημερώσουν την ομήγυρη για τα "κουσούρια" του αυτοκινήτου τους δεν εξετάζουν ως πιθανότητα, μπάς και αλλάξει γνώμη κάποιος για τη συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο και "σωθεί".
Ούτε κορόιδα να "χρηστούν", ούτε ψώνια αν το κάρο είναι premium και τους έφαγε χρήμα, ούτε τίποτις !

Ζούν ανάμεσά μας! :thumbsdown:

Και για να γυρίσω on topic : <<Δεν είναι και έμποροι μεταχεισριμένων>> για να δικαιολογούνται...
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:ναι ρε στα τσακια τους. Υπαλληλοι ειναι...

Αν ο αλλος ομως ειναι ιδιοκτητης και το ποναει το μαγαζι και σε σεβεται εχεις πιθανοτητες να βρεις καλυτερες υπηρεσιες.

2 λέξεις θα σου πω: Antonis team... :metalo: :metalo:

ΟΚ, προφανώς και συμφωνούμε για όλα τα παραπάνω, αλλά αυτός που ΔΕΝ ξέρει, τι θα προτιμήσει;;;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#336096 Ενταξει δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο σιγουρη λυση.

πχ στην περιπτωση των ρενω μας, ημασταν ευχαριστημενοι με την επισημη αντιπροσωπεια και με τα παιδια που δουλευαν. Οταν αλλαξε ολο το συστημα (με την εισοδο του νεου αντιπροσωπου), εδιωξαν σχεδον ολους τους παλιους, το εκαναν εναν απροσωπο τριμπουρδελο και ψαχτηκα να δω που θα παω. Ε πηγαμε στον αρχιμαστορα της πρωην ομαδας ο οποιος ωστοσο ανοιξε δικο του. Φιλοτιμος, με καλες τιμες, προσπαθει να βρει την φτηνη και σωστη λυση.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 08 Δεκ 2016, 14:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Σε εξειδικευμένα εννοείς μάλλον γιατί εξουσιοδοτημένα είναι ή οι αντιπροσωπείες, είτε κάποια λίγα συνεργεία που έχουν απομείνει και στην ουσία έχουν τιμοκατάλογο αντιπροσωπείας.

Ναι σωστά

Deleted User 1 έγραψε:Η δικιά μου λογική πάντως λέει ότι όσο είσαι στην εγγύηση τα κάνεις όλα στην αντιπροσωπεία ώστε αν προκύψει ζημιά να μη σου ζητήσει κανείς τα ρέστα για τα ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας που ενδεχομένως χρησιμοποίησε ο μαστρο-μήτσος. Χώρια που πλέον τα περισσότερα καινούρια έχουν πακέτο service στην αντιπροσωπεία για κάποια χρόνια οπότε είναι προπληρωμένα. Τα αναλώσιμα που είναι εκτός πακέτου εννοείται πας έξω και τα κάνεις όπως και όταν λήξει η εγγύηση που πλέον πας απλά όπου βολεύει την τσέπη σου, σε συνάρτηση με την ποιότητα της δουλειάς φυσικα.

Εννοείται ότι στην εγγύηση το πας αντιπροσωπεία και μετά όπου βολεύει η τσέπη σου αλλά για την τακτική συντήρηση πάλι αντιπροσωπεία επιλέγω και στην περίπτωση μου δεν έχασα εφόσον κάλυψαν έστω και στο 50% το mechatronik εκτός εγγύησης μόνο και μόνο επειδή έκανα την συντήρηση σε αυτούς.
Στον μαστρο-μήτσο απλά θα αγόραζα ένα μτχ από ebay, θα του έλεγα βάλτο και θα έκανα την προσευχή μου. Όλα αυτά με κόστος ανάλογο ίσως και περισσότερο σε σχέση με αυτά που τελικά πλήρωσα στην αντιπροσωπεία.

Τώρα το Golf το πάω αντιπροσωπεία για service και στον μάστορα αν βγάλει καμιά ζημιά όπως την φτερωτή που άλλαξα, το Μini δεν το πλησιάζω καν στην αντιπροσωπεία γιατί το πήρα μτχ και εκτός εγγύησης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimitrisB έγραψε:@ΗF
Μην τα μαρτυράς όλα, εκτίθεσαι! :rtfm:
Και όταν κάποτε θελήσεις να το πουλήσεις, θα σε έχουν "διαβάσει"και θα στο πάρουν κοψοχρονιά ή θα μείνει στα αζήτητα !

Υπάρχουν πάμπολοι καραγκιόζηδες, που σκέφτονται έτσι.
Το ότι εντάσσονται στην κατηγορία των "ψευτών και υποκριτών", αν τυχόν είναι σε παρέα γνωστών (ή σε κάποιο φόρουμ :iconcool: ), δεν τους πολυνοιάζει.

Ούτε το γεγονός να ενημερώσουν την ομήγυρη για τα "κουσούρια" του αυτοκινήτου τους δεν εξετάζουν ως πιθανότητα, μπάς και αλλάξει γνώμη κάποιος για τη συγκεκριμένη μάρκα-μοντέλο και "σωθεί".
Ούτε κορόιδα να "χρηστούν", ούτε ψώνια αν το κάρο είναι premium και τους έφαγε χρήμα, ούτε τίποτις !

Ζούν ανάμεσά μας! :thumbsdown:

Και για να γυρίσω on topic : <<Δεν είναι και έμποροι μεταχεισριμένων>> για να δικαιολογούνται...

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, εμένα η όλη λογική μου φαίνεται ανόητη. Εγώ δεν έχω σκοπό να κρύψω κάτι όταν το πουλήσω, όπως δεν έχω σκοπό και να ασχοληθώ με ανόητους που θα μου λένε, "είναι αναξιόπιστο μοντέλο, κόψε κάτι στην τιμή".
Αν τον χαλάει, ας μην το αγοράσει ποτέ.
Εγώ όποιος λέει πως το δικό του αμάξι δεν έβγαλε τίποτε, τον θεωρώ είτε τυχερό, είτε ψεύτη πλέον. Μιλώντας πάντα για σύγχρονα αυτοκίνητα, όχι για την Corolla του παππού που έχει κάνει 17 εκατομμύρια χιλιόμετρα με τα ίδια λάδια και χωρίς να καεί ούτε ένα λαμπάκι...

Εξάλλου, για το κάθε αυτοκίνητο υπάρχει μια γκάμα αγοραστών, αν ο άλλος θέλει σούπερ αξιοπιστία, δεν ψάχνει BMW ή συνολικά γερμανική τεχνολογία.
Από εκεί και μετά, προφανώς, το αυτοκίνητό μου στο δρόμο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ με τα περισσότερα hatchback, ακόμη και τα σύγχρονα (με εξαίρεση την νέα σειρά 1). Αυτό χαίρομαι και καταπίνω τις βλάβες που μου βγάζει κατά καιρούς... Απαριθμώ εν τάχει:
-4 πολλαπλασιαστές (~250€)
-4 μπεκ (~850€)
-1 γρύλος παραθύρου συνοδηγού (~250€)
-1 ρυθμιστής πίεσης λαδιού (~170€)
-1 σπιράλ εξάτμισης (~120€, εκτός αντιπροσωπείας, σε εξατμισά)
-1 μπεκ (300€) (τα ακρίβυναν κιόλας, αντί να τα έχουν σε συμβολική τιμή)
-1 γρύλος παραθύρου οδηγού (~250€) (μαζί με την αποκατάσταση της σύνδεσης του tweeter)
-1 μπεκ (300€)

Όλα αυτά, μας κάνουν σε επισκευές εκτός προγραμματισμένης συντήρησης, περίπου 2200€ αν τα μετράω καλά. Και επιπλέον δύο φορές φόρτωμα σε οδική. Και έχει 120.000 χλμ.
Για να μην είμαι άδικος:
-Κάθε μέρα το ESP θα είναι off και θα πάω στην δουλειά όσο πιο γρήγορα μπορώ και με το πλάι σε κάθε στροφή. Θα περιμένω μόνον λίγα λεπτά να ζεσταθεί και μετά βουρ.
-Η μέση κατανάλωσή μου παίζει περίπου στα 12 λίτρα/100.
-Στην αρχή χαλούσα ένα σετ ελαστικών πίσω κάθε χρόνο. Τώρα είμαι στα 2 χρόνια (κάνω λιγότερα χιλιόμετρα).

Με λίγα λόγια, Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ αυτοκίνητο και να είχα, θα του έπινα το αίμα και λογικά θα χαλούσε λίγο παραπάνω στα χέρια μου από τα χέρια κάποιου άλλου. Είμαι βέβαιος πως πολλά εκεί έξω θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστα από το δικό μου. Είμαι επίσης βέβαιος, πως στο δρόμο δεν θα με διασκέδαζαν τόσο πολύ επίσης.
Ο καθένας λοιπόν, επιλέγει αναλόγως...

Τελευταίο: η συναρμογή και η συνολική ποιότητα σχεδιασμού του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, πολύ ανώτερη από αυτό που φαίνεται (γιατί επίτηδες το δικό μου έπρεπε να φαίνεται φθηνότερο αυτοκίνητο από μια 3άρα). Ένα Golf αντίστοιχης ηλικίας δείχνει πολύ χειρότερο μέσα έξω, πιο κουρασμένο. Αλλά δεν επιτρέπεται περιφερειακά συστήματα του αυτοκινήτου να χαλάνε ξανά και ξανά και η εταιρεία να μην κάνει τίποτε. Και μπορεί να είμαι αγοραστής τους γιατί προσφέρουν κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει αυτή την στιγμή (πίσω κίνηση σε C-segment), αλλά προφανώς δεν θα την πρότεινα την εταιρεία σε κάποιον ως αξιόπιστη.

Τέλος :offtopic: .

(Σε ποιο τόπικ θα ταίριαζαν τα τελευταία καλύτερα; :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By nass
#336201 Τα 2 φορτώματα στην οδική είναι το βαρύτερο απ΄όλα --> αξία: ανεκτίμητη :( (υποθέτω λόγω μπεκ-πολλαπλασιαστών)
Και οι βλάβες που παραθέτεις δεν μου φαίνονται για βλάβες επειδή του πίνεις το αίμα αλλά ότι θα τις έβγαζε όποιος και αν οδηγούσε.
Από εκεί και πέρα, προφανώς υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι πιο αξιόπιστα, υπάρχουν αυτοκίνητα που βγάζουν περισσότερα γούστα και υπάρχουν και (λίγα) αυτοκίνητα που και είναι πιο αξιόπιστα και βγάζουν περισσότερα γούστα.
Εμένα αυτό που με χαλάει είναι ότι ένα αυτοκίνητο με τα παραπάνω, που, όπως σωστά λες, μάλλον πάει προς το "αναξιόπιστο", πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό, αναμενόμενο, μην πω ότι το δικαιολογούν κιόλας "ε τι να κάνει το κακόμοιρο, είμαι σιδεροφάγος" φάση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#336220 Πιο αξιόπιστα, πιο πολλά γούστα, στο ίδιο μέγεθος έχουμε; :hmmm: :help:
Και στην τιμή προφανώς...

Γιατί ψάχνω, ψάχνω, και δεν βρίσκω τίποτε! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:Τα 2 φορτώματα στην οδική είναι το βαρύτερο απ΄όλα --> αξία: ανεκτίμητη :( (υποθέτω λόγω μπεκ-πολλαπλασιαστών)
Και οι βλάβες που παραθέτεις δεν μου φαίνονται για βλάβες επειδή του πίνεις το αίμα αλλά ότι θα τις έβγαζε όποιος και αν οδηγούσε.
Από εκεί και πέρα, προφανώς υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι πιο αξιόπιστα, υπάρχουν αυτοκίνητα που βγάζουν περισσότερα γούστα και υπάρχουν και (λίγα) αυτοκίνητα που και είναι πιο αξιόπιστα και βγάζουν περισσότερα γούστα.
Εμένα αυτό που με χαλάει είναι ότι ένα αυτοκίνητο με τα παραπάνω, που, όπως σωστά λες, μάλλον πάει προς το "αναξιόπιστο", πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό, αναμενόμενο, μην πω ότι το δικαιολογούν κιόλας "ε τι να κάνει το κακόμοιρο, είμαι σιδεροφάγος" φάση.

πολύ σωστος σε όλα.

το θεμα του εξουσιοδοτημενου vs εξειδικευμενου δεν υπαρχει σωστη απαντηση υπερ του ενός ή του αλλου.
Αναλογα τη μαρκα,την περιοχη,το μοντελο κλπ η απαντηση μπορει να ποικιλει.
Αφορισμοι όπως στην αντιπροσωπεια ''ξερουν'' κλπ δεν ισχυουν σε ολες τις περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
nass έγραψε:Εμένα αυτό που με χαλάει είναι ότι ένα αυτοκίνητο με τα παραπάνω, που, όπως σωστά λες, μάλλον πάει προς το "αναξιόπιστο", πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό, αναμενόμενο, μην πω ότι το δικαιολογούν κιόλας "ε τι να κάνει το κακόμοιρο, είμαι σιδεροφάγος" φάση.

Ακριβώς αυτό το σκεπτικο, είναι που εγώ το πάω ένα βήμα παραπάνω και προσθέτω καχύποπτα την εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθειας.
Το λόγο και το σκοπό, αυτοί που δεν .... "μαρτυράνε" τον ξέρουν καλύτερα, διότι για τόσο αφελείς ώστε να πληρώνουν τέτοιες αδικαιολόγητες επισκευές, συγνώμη αλλά (επιμένω) ... δεν τους θεωρώ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Πιο αξιόπιστα, πιο πολλά γούστα, στο ίδιο μέγεθος έχουμε; :hmmm: :help:

Είναι που θες πισωκινητο, αποκλειστικά. Αλλιώς, η κατηγορία έχει εξαιρετικές προτάσεις και με λιγότερα λεφτά, νομίζω.

.
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Πιο αξιόπιστα, πιο πολλά γούστα, στο ίδιο μέγεθος έχουμε; :hmmm: :help:

ΜΧ-5, MR-2 πρόχειρα παραδείγματα (δεν είχες αναφέρει αρχικά τίποτα για μέγεθος, έβαλες νέο requirement :rtfm: :lol: )
Φτερούγες σε ακριβότερα.
Type-R σε προσθιοκίνητο.
Κατά τύχην, όλα ιαπωνικά :s_yes (το "γούστα" είναι εύκολο, το "αξιόπιστα" είναι ζόρικο...)