Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε: Ίσως γιατί έκανα το κόλπο με τον φελλό που είχα μάθει από τον πατέρα μoυ.

πες και σε μας το κολπο
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε:... Όσοι πρωτοδοκιμάζετε δώστε μια ευκαιρία, μην βιαστείτε να την καταδικάσετε.

Χα, χα! Μου θύμησες τα εφηβικά μου χρόνια. "Βρε να δείς που θα θα σου αρέσει... μη βιάζεσαι να πείς όχι... βρε καλή μου... βρε χρυσή μου... "
Ανένδοτη αυτή! Δεν γυρνούσε με τίποτε... :shifty:

otso έγραψε:
Pitt έγραψε: Ίσως γιατί έκανα το κόλπο με τον φελλό που είχα μάθει από τον πατέρα μoυ.

πες και σε μας το κολπο

Όσο καλά και να το καθαρίζεις, μετά από μερικές χρήσεις το ξυραφάκι χάνει τον "αιθέρα" του. Απλώς το περνάς ελαφρώς από φελλό, σαν να προσπαθείς να τον κόψεις. Όχι μεγάλη πίεση και αρκεί να μπεί στον φελλό μόνο η άκρη του ξυραφιού.

Μια φορά από την μία μεριά, μια φορά από την άλλη και κόβει πάλι σαν καινούριο!
Άβαταρ μέλους
By italakias
REALZEUS έγραψε:
mirage έγραψε:Ενναλακτικα ζεστη πετσετουλα. Ζεστο νερακι, πινελακι και κρεμουλα. Λεω εγω τωρα.

< >

Φάση 1916. :lol:
Ηλεκτρική ξυριστική και τέλος. :iconcool:

Αυτα με τα ηλεκτρικα ξυριστικα ειναι για τους κομμουνιστες,εγω ειμαι καπιταλιστας και ξυριζομαι μαυτο.
Εικόνα
Αμαλαχειναουμε.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#334553 Εικόνα

Εικόνα

:iconcool: :iconcool:
:iconcool:
:iconcool: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#334563 Στο ακατανόμαστο έπαιξε κάποια στιγμή ένα επικό νήμα με ξυραφάκια, πινέλα από τρίχες μυστήριων ζώων, άφτερ σέιβ κ.α. που χάρισε άφθονο γέλωτα. Ah, the good old days...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#334566 Και ... "σύμπτωση" :
Πάλι η συζήτηση είχε ξεκινήσει απ΄το τοπικό "Σουπερμάρκετ".
Τότε, είχα προτείνει το άνοιγμα και τον τίτλο ΄Οποιος εχει τα γένια, εχει πάντα και τα κατάλληλα χτένια?, με ψηφοφορία μάλιστα που είχα στήσει για το θέμα ( http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 5#p1898546 ) και τη μεταφορά των πρώτων ποστ στο καινούριο είχε κάνει ο mirage ( http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 5#p1898552 ) . :)

ΥΓ: Περνάνε τα χρόνια γμτ .... "και η γη αλλάζει"! :(
Άβαταρ μέλους
By elteo
#334573 H ίδια η Gillette δίνει για την Fusion Proglide έως 1 μήνα χρήση για κάθε ανταλλακτικό με 4 ξυρίσματα την εβδομάδα.

Αρα 16 χρήσεις... 13€ τα 3 τεμάχια...4,3€ το τεμάχιο....27 cents το ξύρισμα.... :lol:

Μπεϊζάνης speaking :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
Pitt έγραψε:Καιρός ήταν να διασπαστεί από τα S/M!

Τα 40 περίπου χρόνια που ξυρίζομαι, δοκίμασα άπειρες ξυριστικές μηχανές. Μεταξύ αυτών και 3 ηλεκτρικές που αγόρασα και χάρισα μετά από την πρώτη ή δεύτερη χρήση (δύο Philips και μία Braun) που δυστυχώς δεν μου ταίριαζαν. Δεν λέω ότι ήταν απαράδεκτες, αφού σε κάποιους φαίνεται ότι κάνουν δουλειά. Εγώ είχα πολλούς ερεθισμούς και ξόδευα πολύ ώρα για ένα μέτριο αποτέλεσμα.

Από τα ξυραφάκια τώρα, δεν υπάρχει καλύτερο από τo Gillette Fusion (ProGlide η απλό). Το θέμα είναι ότι έχουν ξεφύγει πολύ τα ανταλλακτικά τους. Πριν από μερικά χρόνια αγόρασα μια ξυριστική (Parker?) με λεπίδες ασφαλείας. Πολύ καλό ξύρισμα, αλλά θέλει δύο χέρια (μη πω και τρία) που σημαίνει περισσότερος χρόνος. Όταν λοιπόν δεν βιάζομαι, ξυρίζομαι μ’ αυτήν. Όταν βιάζομαι, μια φορά με την Gillette Fusion ProGlide και καθάρισα.

Στα ξυραφάκια έχω καταλήξει στα Astra Superior Platinum. Πέρσι αγόρασα μια συσκευασία των 100 που θα μου κρατήσει χρόνια. Επίτηδες ξυριζόμουν καθημερινά με την ασφαλείας για να δώ πόσο κρατάει το κάθε ξυραφάκι. Το πέταξα στις 3 εβδομάδες καθημερινού ξυρίσματος και άνετα άντεχε κι άλλο. Ίσως γιατί έκανα το κόλπο με τον φελλό που είχα μάθει από τον πατέρα μoυ.

Αφρό για δεκαετίες χρησιμοποιούσα Noxema, μέχρι που θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια. Αφρός πλέον με πινέλο Omega ή Proraso (τα καλύτερα από καμιά δεκαριά που έχω δοκιμάσει ως τώρα) και σαπούνι ξυρίσματος Proraso είτε σε κρέμα είτε σαπούνι σε βάζο. Ο αφρός γίνεται στην στιγμή και είναι απόλαυση.

Συνήθως ξυρίζομαι το πρωί, αμέσως μετά το πρωινό μπάνιο και τα γένια είναι μαλακά. Αν χρειαστεί να ξυριστώ χωρίς να έχει προηγηθεί μπάνιο, πρώτα βάζω την ειδική κρεμούλα που μαλακώνει τα γένια και μετά από λίγα λεπτά καυτό νεράκι και αφρό με το πινέλο! Κόβονται σαν βούτυρο.

Στο τέλος ένα πέρασμα με osma και μετά την αγαπημένη μου after shave. Απόλαυση...

Εικόνα

Καλημέρα

Pitt μαλλον μπαρμπερης επρεπε να γινεις , θα ησουν διασημος στην πολη με 10 καρεκλες και μπαρμπερονια γυρω γυρω .
Θυμαμαι βεβαια τον μπαρμπερη οταν εμενα Βριλλησια που ειχε και τους 3 του γιους στο μπαρμπερικο ,μιλαμε λεφτα με ουρα , καλη του ωρα απο αυτον ειχα βρει το σπιτι.
βεβαια εχω καποιες αποριες ακομα ,δωσε τα φωτα σου στους νεους.
απο τα βαζα με το σαπουνι η απο τα στικ οπως ειδα οτι υπαρχουν γκουγκλαροντας , πως παιρνεις το σαπουνι ; το βρεχεις με ζεστο νερο το πινελο και μετα το τριβεις σε μπωλακι η πανω στο προσωπο σου;
Εγω οταν χρησιμοποιω κρεμα λιγη στο πινελο και κατευθειαν στο μαγουλο .Δεν ειναι ο σωστος τροπος αυτος;
Επισης τι ακριβως ειναι αυτο το αλλο που περνας πριν το αφτερ σειβ ,τι κανει ακριβως ; που η χρησιμοτητα του;
Το οτι περνας και λοσιον για να μαλακωσουν βεβαια με ξεπερναει , αν και ειδα στα σαιτ που βαζετε τωρα και λαδι γενειαδας η κερι για μουστακι που ουτε φανταζομουν οτι υπηρχαν .
Εαν δείχνεις τοση προσοχη και στο ντυσιμο που φανταζομαι θα δειχνεις ακομα και οταν επισκευαζεις τον νεροχυτη ,να μου θυμισεις ακομα και αν σε συναντησω καποτε τουλαχιστον να μην βγαλουμε μαζι φωτογραφια , μιας και ακομα και νε τα καλα μας θα φαινομαστε λετσοι διπλα σου.
Θα το εσωνες αν ειχες παραπανισια κιλα αν και δεν το πιστευω .
Απ οτι βλεπω κανεις δεν εχει δοκιμασει να ξυριστει με λαμα , οπως ξυριζαν οι παλιοι μπαρμπερηδες .
Άβαταρ μέλους
By dimik
#334630 Σαν τα Bic τα μαύρα δεν έχει, τα χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα για τις γραμμές στο μούσι και έχω δόκιμασει και τα παραδοσιακά ξυραφακια με τις λάμες και πινέλα με κρέμες και τα πάντα όλα, κανένα δεν είχε την ίδια ακρίβεια. Τα παραδοσιακά δε ήθελαν οπωσδήποτε ξύρισμα προς όλες τις κατευθύνσεις για καλό αποτέλεσμα.

Προχθές παρήγγειλα και την multigroom 7000 series με 10 εξαρτήματα για περιποίηση στο μούσι η οποία είναι και αδιάβροχη σε αντικατάσταση του παλαιότερου μοντέλου multigroom.

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimik έγραψε:Σαν τα Bic τα μαύρα δεν έχει,

Συμφωνώ. Πρέπει να είναι από τα καλύτερα ξυραφάκια μιας χρήσης!

otso έγραψε:απο τα βαζα με το σαπουνι η απο τα στικ οπως ειδα οτι υπαρχουν γκουγκλαροντας , πως παιρνεις το σαπουνι ; το βρεχεις με ζεστο νερο το πινελο και μετα το τριβεις σε μπωλακι η πανω στο προσωπο σου;
Εγω οταν χρησιμοποιω κρεμα λιγη στο πινελο και κατευθειαν στο μαγουλο .Δεν ειναι ο σωστος τροπος αυτος;

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος. Αυτό που σε βολεύει και έχει καλύτερο αποτέλεσμα είναι και το "σωστό". Την κρέμα όταν δεν βιάζομαι την βάζω στο μεταλλικό μπολ και την χτυπάω με το μουσκεμένο πινέλο για να γίνει αφρός. Όταν βιάζομαι την βάζω στο μάγουλο όπως λες, ή και στο πινέλο. Στα βαζάκια με το σαπούνι βουτάς και τρίβεις με περιστροφικές κινήσεις το βρεγμένο πινέλο και είτε το χτυπάς στο μπόλ, είτε το βάζεις κατευθείαν στο μάγουλο. Τα βαζάκια έχουν το καλό ότι όταν αρχίσει και μειώνεται η ποσότητα που έχουν μέσα κάνουν μια κοιλότητα σαν του μπόλ που είναι ότι πρέπει για χτύπημα. Τα στικ τα βρέχεις λίγο στην άκρη, τα τρίβεις στα γένια και μετά κάνεις αφρό με το πινέλο.

Απ οτι βλεπω κανεις δεν εχει δοκιμασει να ξυριστει με λαμα , οπως ξυριζαν οι παλιοι μπαρμπερηδες .

Μάλλον δεν πρόσεξες αυτό που κρέμεται κάτω από τον μεντεσέ... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#334638 Ολη η διαφορα στα μπικ τα μαυρα, που θεωρω κι εγω απο τα καλυτερα, ειναι πως δεν εχουν δευτερη/τριτη/ογδοη λεπιδα, αναμεσα στις οποιες θα στουμπωναν οι τριχες και θα μπουκωνε το ξυραφακι.