Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#333307 Το 300ml στα 1000χλμ θα έλεγα, κατά τη γνώμη μου, ότι είναι οριακά αποδεκτό - δεν είναι φοβερά ασυνήθιστο στην οικογένεια των μοτέρ αυτών (PSA και BMW/Mini). Στη δική μου περίπτωση, έχω διαπιστώσει διακύμανση ανάλογα με τη χρήση, με καλύτερη "επίδοση" το 1lt στα 8000 χλμ, και χειρότερη 1lt / 5000 χλμ. Αυτό με τη μη-συμπλήρωση λαδιού μου φαίνεται εξωφρενικό πάντως - άλλο το "δε θα πάθει κάτι", και άλλο η "απαγόρευση".

Πλάκα πλάκα, από όταν έπαιξε remap + αποκλειστικά 100άρα, νομίζω ότι δεν έχω συμπληρώσει λάδι... :lol:

Τέλος, δε λέω ότι είναι κακό να καθαρίσεις βαλβίδες - εκτός από το λάδι όμως, έχεις οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα σε επίπεδο λειτουργίας, ή παραμένει ομαλή η λειτουργία του μοτέρ; Δε χάθηκε ο κόσμος για 250 ευρώ, αλλά... Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα όποιον προτιμά να ανοίξει μοτέρ (όταν το κόστος φτάνει σε υπολογίσιμο ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου ως μτχ - θα εξαιρέσω τα πιο ακριβά αμάξια μάλλον), αντί να συμπληρώνει λάδι ανά μερικούς μήνες, αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο παράξενος... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By citastak
NickNT έγραψε:Το 300ml στα 1000χλμ θα έλεγα, κατά τη γνώμη μου, ότι είναι οριακά αποδεκτό - δεν είναι φοβερά ασυνήθιστο στην οικογένεια των μοτέρ αυτών (PSA και BMW/Mini). Στη δική μου περίπτωση, έχω διαπιστώσει διακύμανση ανάλογα με τη χρήση, με καλύτερη "επίδοση" το 1lt στα 8000 χλμ, και χειρότερη 1lt / 5000 χλμ. Αυτό με τη μη-συμπλήρωση λαδιού μου φαίνεται εξωφρενικό πάντως - άλλο το "δε θα πάθει κάτι", και άλλο η "απαγόρευση".

Πλάκα πλάκα, από όταν έπαιξε remap + αποκλειστικά 100άρα, νομίζω ότι δεν έχω συμπληρώσει λάδι... :lol:

Τέλος, δε λέω ότι είναι κακό να καθαρίσεις βαλβίδες - εκτός από το λάδι όμως, έχεις οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα σε επίπεδο λειτουργίας, ή παραμένει ομαλή η λειτουργία του μοτέρ; Δε χάθηκε ο κόσμος για 250 ευρώ, αλλά... Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα όποιον προτιμά να ανοίξει μοτέρ (όταν το κόστος φτάνει σε υπολογίσιμο ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου ως μτχ - θα εξαιρέσω τα πιο ακριβά αμάξια μάλλον), αντί να συμπληρώνει λάδι ανά μερικούς μήνες, αλλά μπορεί να είμαι εγώ ο παράξενος... :metalo:

Είχε βγάλει σφάλμα προανάφλεξης στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια, παράλληλα με χαλασμένη αντλία βενζίνης 1 μήνα πριν το πάρω εγώ. Μετά από βενζίνη σε νησί στην Ελλάδα...
Άλλαξε αντλία, μπουζί και δεν ξαναέβγαλε κάτι. Λειτουργεί μια χαρά το μοτέρ.

Σχετικά με την επισκευή. Αν η κατ/ση λαδιού δεν είναι "ζημιά" και δεν θα προκαλέσει κάτι άλλο, προτιμώ φυσικά να μην ανοίξω μοτερ και απλά να κάνω έναν καθαρισμό στις βαλβίδες. Δεν το συζητώ. Εννοείται πως προτιμώ να ποφύγω να ανοιξω κινητήρα για διάφορους λόγους.

Βενζίνη, τα τελευταία 2,500χιλ χλμ βάζω 100άρα. Η ιδιοκτήτρια έβαζε απλή vpower (έχω τιμολόγια)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#333397 Σκέψεις:
1) όπως ειπώθηκε από κάποιον στις προηγούμενες σελίδες, και τον μηχανικό σου, έλεγχος για εξωτερικές διαρροές.
2) το καθάρισμα στις βαλβίδες ίσως βοηθήσει στην καλύτερη καύση . Υπάρχει πιθανότητα άκαυστη βενζίνη να καταλήγει στο κάρτερ, να μειώνει το flash point με αποτέλεσμα το λάδι να καίγεται ευκολότερα.
3) αυτό με την οδηγία συμπλήρωσης μάλλον εξηγείται από το φόβο υπερ-πλήρωσης που κι αυτό δεν είναι καλό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
NickNT έγραψε:Πλάκα πλάκα, από όταν έπαιξε remap + αποκλειστικά 100άρα, νομίζω ότι δεν έχω συμπληρώσει λάδι... :lol:...
Πλάκα πλάκα, έχεις ιδέα αν αυτό που έχεις στο κάρτερ σου και βλέπεις τη στάθμη φούλ είναι λάδι που δεν έχει καεί ή άκαυτη βενζίνη συνέπεια του πλούσιου μίγματος του remap;; :hmmm: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#333494 στο ριμαπ δεν γινεται πλουσιοτερο,φτωχοτερο γινεται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimviii έγραψε:στο ριμαπ δεν γινεται πλουσιοτερο,φτωχοτερο γινεται.
Δεν πρέπει να ισχύει αυτό, βασικά έχει να κάνει με το ποιος κάνει το remap. Αν το κάνει σωστά τότε θα δίνει το σωστό. Αν όμως θέλει να βγάλει παπάδες και το αυξημένο αβάνς του παραζεσταίνει το θάλαμο καύσης βάζει πλούσιο μίγμα για καλύτερη ψύξη. Αν δεν είναι έτσι μπορείς να δικαιολογήσεις την άποψή σου σε παρακαλώ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#333505 τι να δικαιολογησω αυτά είναι γνωστα χρονια τωρα,εαν δεν το φτωχύνεις,δυναμη δεν θα βγαλεις.Να πας για ριμαπ,να το κανουν πλουσιοτερο,θα πηγαινει χειροτερα.Οποιος και ναεχει κανει το ριμαπ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#333711 Θα συμφωνήσω με dim. Πάντα προς το φτωχό το πάνε.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
sknipper έγραψε:
NickNT έγραψε:Πλάκα πλάκα, από όταν έπαιξε remap + αποκλειστικά 100άρα, νομίζω ότι δεν έχω συμπληρώσει λάδι... :lol:...
Πλάκα πλάκα, έχεις ιδέα αν αυτό που έχεις στο κάρτερ σου και βλέπεις τη στάθμη φούλ είναι λάδι που δεν έχει καεί ή άκαυτη βενζίνη συνέπεια του πλούσιου μίγματος του remap;; :hmmm: :ninja:

Με πάσα ειλικρίνεια... όχι!

Από κει και πέρα, και παρακολουθώντας τη συζήτηση που έχει αρχίσει, ΝΟΜΙΖΩ ότι στην περίπτωση του THP που δουλεύει με αρκετά φτωχό μείγμα (στις χαμηλές;) το remap κάνει πιο πλούσιο το μείγμα σε (κάποιο;) φάσμα στροφών.

Φυσικά, δε μπορώ να "αποδείξω" αν έχει γίνει σοβαρή δουλειά και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στις επιδόσεις, αλλά for what it's worth εμένα μου φαίνεται αξιοσημείωτη και απροβλημάτιστη η βελτίωση (ok, όχι βελτίωση - tuning!).

Ειρήσθω εν παρόδω, έχω παρατηρήσει ότι η κατανάλωση λαδιού συνδέεται με τη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται λίγο σε περιόδους που κάνω ταξίδια με "υψηλή μωτ". :innocent:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
NickNT έγραψε:
sknipper έγραψε:

Από κει και πέρα, και παρακολουθώντας τη συζήτηση που έχει αρχίσει, ΝΟΜΙΖΩ ότι στην περίπτωση του THP που δουλεύει με αρκετά φτωχό μείγμα (στις χαμηλές;) το remap κάνει πιο πλούσιο το μείγμα σε (κάποιο;) φάσμα στροφών.

Φυσικά, δε μπορώ να "αποδείξω" αν έχει γίνει σοβαρή δουλειά και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στις επιδόσεις, αλλά for what it's worth εμένα μου φαίνεται αξιοσημείωτη και απροβλημάτιστη η βελτίωση (ok, όχι βελτίωση - tuning!).

Ειρήσθω εν παρόδω, έχω παρατηρήσει ότι η κατανάλωση λαδιού συνδέεται με τη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται λίγο σε περιόδους που κάνω ταξίδια με "υψηλή μωτ". :innocent:

Αυτό είναι εγγενές πρόβλημα των λεπτόρευστων λαδιών που νεφοποιούνται εύκολα στις υψηλές στροφές και φεύγουν προς τον θάλαμο καύσης και καίγονται έτσι η στάθμη δείχνει και είναι χαμηλή χωρίς να υπάρχει μηχανικό πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
NickNT έγραψε:
sknipper έγραψε:
NickNT έγραψε:Πλάκα πλάκα, από όταν έπαιξε remap + αποκλειστικά 100άρα, νομίζω ότι δεν έχω συμπληρώσει λάδι... ...

Τι μοτερ; τι προγραμμα;

<
Άβαταρ μέλους
By sknipper
NickNT έγραψε:...Ειρήσθω εν παρόδω, έχω παρατηρήσει ότι η κατανάλωση λαδιού συνδέεται με τη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται λίγο σε περιόδους που κάνω ταξίδια με "υψηλή μωτ". :innocent:
Είναι προβλεπόμενη και φυσιολογική η αύξηση κατανάλωσης λαδιού κατά την σπορτίφ οδήγηση, βασικά σε αυξημένες στροφές. Το λένε/λέγανε στα εγχειρίδια των αυτοκινήτων.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#334164 21 quadra και sknipper, ευχαριστώ για τις απαντήσεις/παρατηρήσεις!

Xenos, για ευνόητους λόγους και για να μη χαλάω το thread, λεπτομέρειες με pm!

.
Άβαταρ μέλους
By allonsanfan
#334694 Golf iv 1.4,καει 1 λιτρο στα 5.000κμ.παντα εβαζα καστρολ 10-40.για να πειραματιστω αυτη τη φορα εβαλα 5-40 liqui moly top tec,εκτος απο την μεγαλυτερη καταναλωση στα 1000κμ που χω κανει,πλεον καθε φορα που το βαζω μπροστα τα πρωτα 30 δευτερα ο κινητηρας τρεμει αισθητα που τον νιωθω κ μεσα στο αυτοκινητο.τι συμβαινει;να βαλω ακομα πιο χοντρο απο 10-40;

.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#335492 Μιας και το θυμήθηκα. Στο kivotiaki του sx4 οι castrol πολύ καλύτερες από amsoil. Εκεί που με τις ams σε κρύα εκκίνηση γρατζουνούσε λίγο από 1η σε 2α μέχρι να ζεσταθεί με τις castrol ολα καλά.