Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By citastak
alexandros.K έγραψε:Το ξερεις οτι δεν γινεται .... :)

Για αυτό θα γίνει μέσα στον Δεκέμβρη καθαρισμός βαλβίδων εισαγωγής με τη μέθοδο που λέει η BMW (με χρήση καρυδότσουφλου σε μορφή αμμοβολής). 250 ευρώ σε μη εξουσιοδοτημένο. Και βλέπουμε.

5w30 πήρα, castrol LL04. 12 ευρώ το λίτρο από σκρουτζ.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
citastak έγραψε:
Για αυτό θα γίνει μέσα στον Δεκέμβρη καθαρισμός βαλβίδων εισαγωγής με τη μέθοδο που λέει η BMW (με χρήση καρυδότσουφλου σε μορφή αμμοβολής). 250 ευρώ σε μη εξουσιοδοτημένο. Και βλέπουμε.

Από περιέργεια και προσωπικό ενδιαφέρον (άνευ υφιστάμενων προβλημάτων, ευτυχώς), πώς έγινε η διάγνωση ότι οι βαλβίδες χρειάζονται καθαρισμό; Δε λέω ότι δεν παίζει ως περίπτωση, αλλά η κατανάλωση λαδιού μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει / διαβάσει για βελτίωση της κατανάλωσης λαδιού ύστερα από καθαρισμό των επικαθίσεων.

Κι εδώ που τα λέμε, για το ζήτημα των επικαθίσεων έχω διαβάσει πολύ θεωρία, πολλά γιατροσόφια, πολύ placebo effect, αλλά τίποτα που να θεωρώ πραγματικά αξιόπιστο. Εννοώ, ok, όλοι έχουμε δει κάποιες "τρομακτικές" φωτογραφίες, αλλά... όλα σε επίπεδο προσωπικών μαρτυριών στα διάφορα fora, διανθισμένα με την απαραίτητη υπερβολή.

Να υπενθυμίσω ότι απλά πλένεις το αμάξι και νιώθεις ότι πετάει μετά - πόσο μάλλον αν καθαρίσεις τις βαλβίδες σου. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#332567 Ερώτηση.Μέχρι τώρα έβαζα castrol edge fst 5w-30.Τώρα βλέπω σε κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα σε castrol 5w-30 μόνο το titanium.Είναι καινούργια σειρά; Έχει αλλάξει τίποτα ή απλά άλλαξαν όνομα;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
panos2171 έγραψε:Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο;;

http://www.mobil.co.uk/UK-English-LCW/c ... -5w30.aspx

http://www.mobil1.co.uk/synthetic-engin ... 5w-30.aspx

Η σειρά 3000 είναι κατώτερη από τη σειρά mobil 1.
1= κορυφή της σειράς

Κάποτε νομίζω υπήρχε και η σειρά 5000.
Οπότε πάει σύμφωνα με την ποιότητα στο χαρμάνι :lol: :
1. mοbil 1 ,
2. σειρά 5000
3. σειρά 3000
4. σειρά 2000
5. σειρά 1000
Δες τις τεχνικές προδιαγραφές , στο 3000 αναφέρει Pour Point, ºC, -36
ενώ στο ESP είναι Pour Point, ºC -45

Flash Point στο ESP είναι , 254 ºC
ενώ στο 3000 δεν αναφέρεται καθόλου.
Μπορεί η σειρά 3000 να καλύπτει τις προδιαγραφές οριακά ενώ η σειρά mobil 1 να είναι αρκετά πιο πάνω απο τις προδιαγραφές που ζητά ο κατασκευαστης του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#332618 Και η διαφορά του κόστους είναι 2-3€ συνολικά άρα πάω στα formula.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
citastak έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Το ξερεις οτι δεν γινεται .... :)

Χλώμο να φταίνε οι επικαθίσεις.Τα μοτερ αυτα γενικά είναι οτι να'ναι οπότε δε μου φαίνεται περίεργο τετοια υπερβολική κατανάλωση λαδιού.
Ενος συναδέλφου του χτύπησε βαλβίδες στις 30000χμ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#332843 Tα μοτέρ άμεσου ψεκασμού θέλουν λάδια με χαμηλές εκπομπές αναθυμιάσεων, δεν φτάνει μόνο να είναι σύμφωνο το ιξώδες, το ΤΒΝ, το pur point, flash point κλπ αλλά πρέπει να ακολουθούνται οι προδιαγραφές λαδιών του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μοτέρ ο οποίος προτείνει λάδια που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές αλλιώς η μπίχλα που συγκεντρώνεται κατά την ανακύκλωση των αναθυμιάσεων του στροφαλοθαλάμου στις βαλβίδες εισαγωγής από την έλλειψη του ξεπλύματος από το μίγμα όπως συμβαίνει στους κινητήρες έμμεσου ψεκασμού είναι πολύ περισσότερη με τα γνωστά αποτελέσματα που βλέπουμε σε φωτό.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#333025 Μου είπαν ότι καλό είναι κάθε 50,000χλμ να γίνεται καθαρισμός σε αυτά τα μοτερ. Και ισχυρίζονται πως επηρεάζει την κατανάλωση λαδιού, την κατανάλωση καυσίμου (εγώ είμαι στα 8.5-9 λίτρα αυτόματο).

Και για μένα υπερβολική μου φαίνεται η κατ/ση λαδιού 300μλ/1000 αλλά η BMW λέει πως είναι προβληματική κατανάλωση πάνω από λίτρο...Τι να πώ, λέτε να αγόρασα βλακεία;
Σε κάθε περίπτωση ο καθαρισμός θα γίνει για να είμαστε σε σημείο μηδέν. Εξάλλου άλλα χρήματα δεν έριξα καθώς είχε πρόσφατα κάνει σερβις σε εξουσιοδοτημένο, (παραφλού, υγρά φρένων, τακάκια, λάδια, φίλτρα, λάστιχα και άλλα), οπότε έχω περιθώριο για τέτοια πράγματα. Ελπίζω μόνο να μην είναι πλασιμπο...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#333082 Θυμάμαι τον leonp να λέει οτι τα αυτόματα είναι λίγο δύσκολα στο στρώσιμο επειδή στον κινητήρα δε δημιουργείται υποπίεση όταν αφήνεις το γκάζι με αποτέλεσμα να ελατήρια συμπίεσης στα πιστόνια να μην κάθονται σωστά . Αποτέλεσμα , κατανάλωση λαδιού για πάντα.
Όμως 300ml δεν είναι κάτι που θα με έκανε να "χάσω τον ύπνο μου" αρκεί να μη χειροτέρευε στο άμεσο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Θυμάμαι τον leonp να λέει οτι τα αυτόματα είναι λίγο δύσκολα στο στρώσιμο επειδή στον κινητήρα δε δημιουργείται υποπίεση όταν αφήνεις το γκάζι με αποτέλεσμα να ελατήρια συμπίεσης στα πιστόνια να μην κάθονται σωστά . Αποτέλεσμα , κατανάλωση λαδιού για πάντα.
Όμως 300ml δεν είναι κάτι που θα με έκανε να "χάσω τον ύπνο μου" αρκεί να μη χειροτέρευε στο άμεσο μέλλον.
Αυτό μπορεί να είχε εφαρμογή στα παλιά παραδοσιακά χαζά αυτόματα. Εφόσον το αυτόματο είναι έξυπνο όταν αφήσεις γκάζι δεν ανεβάζει ταχύτητα αμέσως οπότε δημιουργειται μια χαρά υποπίεση. Μάλιστα μπορεί και να κατεβάσει και σχέση αν αφήσεις απότομα και πατήσεις φρένο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
mousatos έγραψε:Θυμάμαι τον leonp να λέει οτι τα αυτόματα είναι λίγο δύσκολα στο στρώσιμο επειδή στον κινητήρα δε δημιουργείται υποπίεση όταν αφήνεις το γκάζι με αποτέλεσμα να ελατήρια συμπίεσης στα πιστόνια να μην κάθονται σωστά . Αποτέλεσμα , κατανάλωση λαδιού για πάντα.

300ml στα 1000km είναι 4,5 lt στα 15000 που υποτίθεται οτι αλλάζουν τα λάδια.
Τη λες και ψιλοτραγική τη κατανάλωση. Τα όρια των κατασκευαστών είναι τυπικά ανευ ουσίας.
Θέμα αυτομάτου δε παίζει γιατί καίνε και χειροκίνητα cooper & cooper S(αλλά όχι όλα κάποια δεν καίνε), και απο λίγα χιλιόμετρα.Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν βρει λύση αλλά δεν εχω ακούσει καποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που να προκαλεί τη κατανάλωση.
Αν κρίνω απο το δικό μου αλλά και απο ένα R56 που γνωρίζω περισσότερο θα κατέληγα σε χαμηλή ποιότητα του αυτοκινήτου γενικότερα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#333259 Χαμηλή ποιότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ή του συγκεκριμένου μοντέλου;
Αν ναι, από την εμπειρία σου έχει νόημα να επισκευάσω κάτι; Να ανοίξω κινητήρα; η μετά από μεταπώληση κλάφτα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#333260 Της συγκεκριμένης εταιρείας θα έλεγα.
Δε ξέρω τι μπορεί να επισκευαστει. Πρέπει να ξέρεις από του καίει.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By citastak
kostis20 έγραψε:Της συγκεκριμένης εταιρείας θα έλεγα.
Δε ξέρω τι μπορεί να επισκευαστει. Πρέπει να ξέρεις από του καίει.

< A3003 >

Μίλησα με τη BMW. Ο υπεύθυνος συνεργείου που το πηγαίνω (εξουσιοδοτημένο) μου είπε τα εξής:
α. η ποσότητα δεν είναι σημαντική και δικαιολογείται από το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο υπάρχει κάποια ένωση με τεφλόν (δεν το 'πιασα αυτό) και από εκεί ξεκινάει. Θα έψαχνε να βρει πρόβλημα αν το αυτοκίνητο δεν έκαιγε λάδι.

β. υπάρχει οδηγία να ΜΗΝ συμπληρώνουμε λάδι παρά μόνο όταν ανάψει το λαμπάκι, δλδ στο 1 λίτρο κάτω. Μου ανέφερε ότι ακόμα και τότε υπάρχει πολύ λάδι μέσα και πως δεν πρόκειται να γίνει ζημιά.

Ποιά είναι η άποψή σας; Μου ανέτρεψε όλο μου το σύστημα η συζήτηση μαζί του. Φίδια; :dizzy: